Tre S: sand, strand och skugga

    
Gårdagens cykeltur en bit norr ut, mot för oss nya mål, de kilometerlånga sandstränderna i närheten av Guardamar. Det  blev både en solig, varm, sandig, trevlig och givande utflykt. Fem "önskningar" på samma gång! Vet att de annars brukar vara tre.
Strandlivet är numer inget vi direkt ägnar åt oss, men att vistas vid havet, känna vindens svalka mot huden och se långa, härliga, sandstränder breda ut sig så långt ögat når, det är en härlig känsla. Och det är solen jag vill undvika
 Att hitta skugga, om man inte medförde ett eget parasoll, var inte enkelt. Men vem har sagt att det skall vara enkelt?
Bakom en grå Röda Korset stuga fanns skugga, men då fick man knö ner sig på backen och luta sig tätt mot väggen. Kändes inte optimalt och var väldigt obekvämt så andra alternativ önskades.
På stranden fanns ett 20-tal solsängar med tillhörande parasoller av bast 8 euro för en säng+ parasoll. Helt ok, men det var ett dilemma. Alla var upptagna och hade säkert så varit sedan arla morgonstund denna söndag.
Ingen såg heller ut att ha en tanke på att lämna sin plats. Fler tankar...
Men! Plötsligt såg jag i ögonvrån att ett bord med rejäl parasoll blev ledigt vid serveringen och i detta ögonblick är jag glad att mina gamla sprintertakter inte legat av sig.
Jag hann fram före några andra och vi slog oss ner och fick både hyfsat bekväma stolar och ett rejält parasoll så kunde vi här tillbringa drygt en timme och följa strandlivet från första parkett.
 
Trevliga och blomstrande cykelbana från La Mata och norr ut
och grönskan längs motorvägen var fin den också.
 
Sanddynor bredde ut sig ner mot stranden och de färgglada parasollen
såg ut som svampar som stack upp ur sanden.
 
Hittade ett perfekt parasoll som färgmässigt skulle passa bl.a. Ama helt perfekt.
Ja, mig också. Men det var upptaget.
                 
Jag spanar efter bord vid strandserveringen, men blicken fastnar på en kvinna som säljer behändiga bad/solklänningar i pigga färger till strandbesökarna.  Många köper, men jag avstår.
Och det är då, när jag vänder mig om, som jag hittare ett perfekt bord i skuggan med  god utsikt.
                                                                                                                 
Härligt långa sandströnder som inbjuder till långa promenader. Gott om plats. Och jag kan absolut inte förstå varför man skulle knö in sig på en av Torreviejas stränder när dessa och La Matas stränder finns i närhetn.
Men många gillar  trängsel så det är bra med valfrihet!
 
Playa del Cura inne i Torrevieja en söndag i maj. Och säsongen har inte börjat än...
När den här bilden togs var det dessutom gott om plats här.
 
Hav, sol och vind i seglen-
 
-eller kanske ett dopp i det klara vattnet och lek i vågorna.
Jag tittar, funderar och drömmer mig bort i tankarna.  
 
Znogge

Jag har det gärna löst och ledigt på stranden så för mig hade valet varit lätt!

Kram

Svar: Absolut! Jag vill inte trängas som i en sardinburk och är aldrig på stränderna inne i stan. Strac söderut ligger fler stränder och där är det också mer glest befolkat. Kram!
Ditte

Fia

Å vilken härlig och dryg cykeltur! Och underbar motion, nytta med nöje! la Matastranden är verkligen fin, men en.bit bort som sagt! För att inte tala om Guardamar!!
Så fina blomster ni har nu på terrassen! Jag har köpt några fler till våra terrasser här i Västerås, vi kommer ju att vara hemma ett tag nu!
Kramar från oss!
Fia

Svar: Cykelturen var dryg och trevlig. Solen och värmen fick vi på köpet liksom en del lååånga backar mot La Mata. Men vi kunde rulla en stor del hem nedför Valenciana. Här blommar det verkligen och jag vattnar. Mysigt med blommor hemma på er terrass och är ni nu hemma ett tag så klara de sig också fint. Blir så ombonat med blommor! Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Comsi ComsaDu är allt rask i benen du Ditte, men vad gör man inte för ett bord med ett stort parasoll? ☺

Kram på dig ♥

Svar: Eftersom borden var få och jag kände att jag behövde skugga så fick jag sätta fart...Och lyckades!Kram!
Ditte

Annika

Sköna bilder. Cykelturen verkar lockande om det inte var för de branta backarna.
Kram

Svar: Några branta backar var det, men även en del nedför. Cykelturen var verklgen fin och belöningan där i skuggan vid havet och under ett parasoll uppskattades. Kram!
Ditte

Ami

Verkligen fina och uppiggande bilder! Behövs nu när vi nästan bara har moln på himlen. Ja, en liten gnutta sol kan titta fram då och då.
Och vilken tur att ni hittade ett trevligt bord i skuggan, förstår att de flesta nog vill sitta där nu :)
Kram

Svar: Jag delar gärna med mig av sommaren för här har den skagit till. Och väldigt skönt att sitta i skuggan...Kram!
Ditte

Tove Olberg

Varsågod slå dig ner och känn dig som hemma!
Sand skugga strandkram, vilka vackra ord de där på s och goa bilder till!!

Svar: Tackar så mycket! Skuggan är behaglig ich att se havet därifrån är njutbart. Varma kramar, just nu visar termometern +29....
Ditte

Ama de casa

Åh vilket fint parasoll! Det var inte lätt att hitta nån skugga på vägen hem idag heller - låga hus efter Gabriella Mistral... Blev varmt. :-)

Tack för idag - det var trevligt att ses och himla gott med tårta :-)

Svar: Visst var parasollet fint! Och kanske hade ett liknande behövts idag på vägen hem. Inte mycket skugga. Vi susade raskt nerför Avda Paris och vinden svalkade något. Men hemma visade termometern +29. Tack skälva för idag och mysigt att ses . Och sicken god tårta med både jordgubbar och fluffig grädde. Så visst tar vi nu sommarlov?
Ditte

Moi

Vilka färger, vilka motiv, vilken dag och vilket liv!!!!
Kram

Svar: Visst är det! Kram!
Ditte

Eva

Visste inte att det fanns så fina cykelvägar i Torre men har väl haft ögonen på annat😀
Stranden i Guardamar är underbar, min favorit, ser alltid till att komma dit nån gång under mina besök i Torre😀
Kram, Eva

Svar: Hej Eva! Jag tror att flera cykelvägar kommit de två senaste åren och det är ju perfekt att kunna cykla till Guardamar . Ja, förutom backarna till La Mata och en del hem. Men jag leder cykeln en bit och då går det lättare. Jag kan lätt förstå att du också tycker om stranden i Guardamar och vill åka dit.
Ditte

Marja

Havet ser verkligen lockande ut. Tur att du hittade lite skugga till slut så att du kunde njuta av att vara på stranden. Kram!☺

Svar: Här var det verkligen fint ! Och tur att vi fick skugga . Men nästa gång får ett parasoll följa med för det behövs. Kram!
Ditte

Gittan

Härligt att följa med på din cykeltur och mycket spännande du visar. Visst är det tur att man kan välja, och så skönt med ett bord i skuggan då. Kram på dig.

Svar: Det blev en tur till ett område vi inte tidigare besökt och verkligen vackra stränder. För min del är skugga viktig så nästa gång får vi ta med parasollet på cykeln. Soliga och varma hälsningar! Kram!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder från dom underbara stränderna mellan Torre och Guardamar.
Det blev en redig cykeltur, men ni fick ju verkligen njuta av strand, sand och skugga.
Tack för igår, kul att ses och tårtan var ju suveränt god!
Kram!

Svar: Väldigt njutbart var det här vid havet och en rejäl cykeltur blev det, väl värd mödan. Tack för igår! Jättetrevligt att få vara med och fira dig och tårtan var så god . Kram!
Ditte

Decdia

Förutom mängden folk så ser det helt underbart ut! Vilken tur att du lyckades få tag på ett svalkande ställe att sitta på.

Svar: Mängden folk här på standen i Guardamar var trots allt inte så stor om man jämför med hur dte ser ut inne i Torrevieja och särskilt inte under högsäsong då en sardin har mer utrymme i sin burk. (Men vi är aldrig på stranden i stan....Jag kan cykla ner och bada en kväll, men ligger/sitter inte i solen.)
Ditte

Ruth i Virginia

Jag söker alltid skugga. Känner mej hjälplös och utsatt
utan träd i närheten. Parasoller kan liksom inte ersätta träd. :)

Det är verkligen fint med cykelbanor. Amerikanerna har börjat inse
att det går att använda cykeln som transportmedel. Det finns nu
parkeringplatser för cyklar vid tunnelbanestationerna t.ex. och även
en del gator i Washington har cykelfiler.

Svar: Jag vill också helst ha träd i närheten, men tyvärr finns de inte just här längs stränderna så ett parasoll kan vara bra att ha med. Och vi stannar bara kortare stunder...Roligt att amerikanarna nu kommit i gång mer med cyklandet och att det både finns parkeringsplatser för cyklar och en del gator med cykelfiler, för att cykla är ju ett bra sätt att ta sig fram och motionen får man på köpet. Men kanske är det trevligast att cykla i förorterna till de stora städerna.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: