Picknick i hagen/parken

    
 Midsommarafton kom i år också och inte ett moln så långt ögat kunde se. Vi, Bosse, Ingrid och jag var inbjudna till eftermiddagspicknick i Calas Blancaparken av Horst och Carina. (Calas Blanca parken står det på kartan men parken/området heter också Plaza de Europa. Ej att föväxla med "Europaparken " Parque de Las Naciones". )
Jättetrevligt med en picknick i grönskande omgivningar.
Calas Blancaparken är en oas mitt i stan och bra skugga finna att få mellan palmer och pinjeträd.
Vi hade inte bestämt i vilken del av parken vi skulle ses men lite spänning måste det få vara.
 
En fin, liten, kyrka placerad i parken
 
Grönt och skuggigt, verkligen behagligt.
 
Och plötsligt upptäcker vi Carina och Horst tillsammans med ett dukat bord och sköna stolar, behaligt placerat i skuggan. Extar komfort för jag tillhör dem som gärna sitter vid ett bord i stället för att krypa omkring på marken. Men kanske är det åldern som tar ut sitt...
Carina och Horst hade föberett en magnifik picknick där lite svenskt, där tonvikten på lite, innebar sill, gräddfil, slottssenap, svensk nypotatis och nubbe för de som önskade.
Jodå, vi hade jordgubbar också, jättegoda spanska och väldans gott smakade den övriga maten också.
 
Carina lägger sista handen vid dukningen. Eftersom parkbänken fungerade som buffébord hade Horst tagit med en träskiva så att maten inte skulle hamna i ett sluttande läge och kasa ner på marken. Perfekt tänkt!
 
Bara att öppna locken på alla matburkar och hugga in på sillen och den svenska färskpotatisen.
 
Glad stämning redan från början.
 
En del av all mat som det "picknickades" på.
 
Horst, Carina och Bosse låter sig väl smakas. Ja, det gjorde ingrid och jag också...
 
Picknick i naturen är väldigt trevligt och extra fint att sitta i skuggan under träd. Men, det finns vissa faror som lurar på nära håll. Det var ett visst prasslande i träden runt oss och vi såg flera snabba ekorrar som for upp och ner i dem och hoppade mallen grenarna. När vi har ätit klart och njuter av de svalkande vindarna så hör vi plötsligt en duns och i ögonbicket strax innan dunsen ser jag en spetsig kotte i luften. Men jag hinner inte varna...
Kotten hamnar med den spetsiga delen i Ingrids huvud. Vi hör alla dunsen och det blir ett hack i huvudet och visst blodvite uppstår.
Detta hade vi liksom inte kunnat förutse. Överfallen av en kotte! Inte så vanligt.
Jacket blev inte så djupt men ont gjorde det förstås.
 
Ekorre på rymmen..
 Eftermiddagen hann övergå i tidig kväll och tillsammans avslutade vi vår picknick men fortsatte vår midsommarafton hemma hos Carna och Horst med kaffe och bakverk.
Tack för en jättetrevlig midsommarafton! Och vi kommer alla att se upp för kottar i parkerna hädanefter...
Bosse och jag tog omvägen hem via Paseon och slog oss ner på "första parkett" på Keeper´s bar och såg himlen övergå i ett vackert,rosa sken och innan vi sakta vandrade hemåt i den sena kvällen hade mörkret sänkt sig över land och hav.
 
Sen midsommaraftons kväll och himlen är alldeles skär...
 
 
                                                                                  
Ingrid

Hej
Tack för en trevlig eftermiddag. Carina o Horst hade verkligen fixat till
det väldigt fint, och i skuggan är det perfekt. Men då ska man tydligen
inte sitta under dessa barrträd med bautastora kottar. Nåja rehabiliteringen
verkar gå bra än så länge, och jag känner mig lite mer klarsynt idag, inget
ont som inte har något gott med sig alltså :-)
kram

Svar: Tack själv! Och detblev ju intressant värre med det livliga djurlivet i form av ekorrar hoppandes bland kottarna. Skönt att rehab går bra och hoppas det fortsätter så. Midsommardagskram från oss.
Ditte

Moi

Vilken fantastisk midsommarfest!!!
Så genomtänkt, så gott och så......
Jag blir nästan mållös!
Trist bara med den elaka ekorren, det blir till att bära hjälm under träden i fortsättningen :)
Kram

Svar: Verkar vara en god tanke med hjälm inte bara på cykel och moped utan också under träd i vissa lägen. Kotten var dessutom rejält vass. Vi hade jättetrevligt och så skönt väder . En minnesvärd midsommarafton. Kram!
Ditte

Anonym

Vilken trevlig midsommarafton ni fick! Precis som det ska vara; avslappnat,god mat och med människor som man trivs med.Även om det blev en trist incident med ekorren så verkar ni haft det underbart! Önskar dig en fortsatt trevlig midsommarhelg!

Svar: Vi hade en jättetrevlig midsommarafton . Visserligen blev vi förvånade över kottens plötsliga nerfall men det gick bra. Önskar dig också en fortsatt trevlig midsommar.
Ditte

Ama de casa

Så fint ordnat och så mysigt ni hade det! Ja, förutom det där med attack-kotten då. DUMMA kotte! Ser att Ingrid dock har klarat sig hyfsat från incidenten :-)

Svar: 😀 Jättetrevligt ordnat! Och allt förlöpte väl tills kotten gjorde en attack. Och vi blev paffa. Inget man direkt förväntat sig. Men det hade kunnat bli värre. Ingrid verkar ok idag och skönt är det.
Ditte

Ann-Kristin

Golväll!
Det var ingen dålig picknick! Så mycket gott det var framdukat. Förstår att ni njöt.
Hoppas Ingrid inte har alltför ont efter kotteträffen.
Önskar Dig och Bosse en fortsatt trevlig midsommarhelg och kram/A-K

Svar: Gokväll! Vi hade en härlig midsommarafton och när kotten gick till anfall hade vi ätit klart. Men det var överraskande att en kotte skulle framtvinga blodvite. Ingrid mår ok idag och det är skönt. Hoppas du haft det bra. Hälsning och kram från oss båda.
Ditte

Veiken

En midsommarafton helt i min smak, utan fallande kottar då! Här var det kallt och regnskurar, men midsommardagen visar hur underbar en svensk sommar kan vara! Kramar

Svar: Skönt att ni idag fick njuta av vackert svenskt sommarväder . Det är svårslaget. Vi hade det jättemysigt förutom kottincidenten. Ha det fortsatt bra! Kram!
Ditte

Ami

Men åh, vilken trevlig midsommar ni fick! Där hade jag absolut kunnat slå mig ner och njuta tillsammans med er och allt det goda som var uppdukat :)
Men det verkar lite farligt samtidigt om man blir anfallen av kottar ;) Hoppas det gick bra med Ingrid!
Ha en fortsatt trevlig helg
Kram

Svar: Trevligt hade vi verkligen och mycket god mat blev det. Men nu vet vi att man får se åt alla håll om det finns kottar i närheten. Och jag tror Ingrid mår ganska bra efter attacken. Önskar er en fortsatt trevlig helg.
Kram!
Ditte

Fia

Åh vilken härlig midsommarafton mrd buffé vid campingbord! Minner oss om våra midsommarträffar med campande vänner på Costa Brava! Vi hade en riktigt fin afton här i Västerås, utan regn med sporadiska solglimtar.
Vilken fin bild i alla fall på den busiga ekorren, ja anfallande kottar får man passa sig för!
Kram/Fia

Svar: Det blev en jättetrevlig midsommarafton på alla sätt . En anfallande kotte hade ingen räknat med. Skönt att det inte blev värre. Men blodvite uppstod . Förstår att ni också hade en mysig midsommarafton och ni slapp regnet. Önskar en fortsatt trevlig helg. Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Decdia

Men vad mysigt! Och en himla massa mat var där med.
Stackars Ingrid, men korren var så söt att det är svårt att vara sur på honom för att ha kastat kotten. :)

Svar: 😀 Det blev en jättetrevlig midsommarafton med god stämning och mat. Jättemysigt! Ja, inte är man beredd på att en vass kotte skall ramla ner högt uppifrån ett träd . Nu blev det bara lite blodvite men ont gjorde det. Och ekorren verkade inte ledsen....
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Så himla välordnat och fint!! Jag är ju rädd för lösspringande kamphundar där efter en träff med en en gång framför kyrkan men att kottar skulle störa friden ... :( Stackars Syrris!
Men hon verkade OK i dag :) Tur att det inte var en kokosnöt :-)
Och du har fin klänning och fin hatt också!!
Kram P ♥

Svar: God afton! Det var verkligen en fin och rolig midsommarafton och så välordnat av Carina och Horst. Men att en kotte skulle anfalla Ingrid kunde man inte räkna med. Så kamphundar har fått konkurrens. Men huvudet verkade må bra idag. I alla fall bättre. Ja, är det midsommar så fick det bli hatt och klänning. Vi saknade dig igår. Kram från oss båda. ❤️
Ditte

Susan

Hola! Vilken fantastisk och genomtänkt picknick! Men stackars Ingrid!! Vilken himlans otur! Samtidigt kan vi inte låta bli att fnissa lite här i soffan jag och Jörgen när vi vet att det slutade okej. En kotte med spetsen nedåt så att det slutar med blodvite??!! Vad är oddsen för det??!! I fortsättningen råder vi Ingrid att alltid ta skydd av skuggan under träden. Kottincident med blodvite kan ju statistiskt sett bara inträffa en gång i livet.

I eftermiddags/kväll har vi varit på Mosebacketerassen tillsammans med grannarna och lyssnat på Tommy Löbels jazzband. Superbra - men var stelfrusen när vi kom hem...

Ha en fortsatt bra midsommarhelg!
Kram från Åsöberget - kallt men uppehåll ;)

Svar: Skickar genast varma kramar till Åsöberget! Vi sitter ute och det är nu +26. Midsommarafton var jättetrevlig på alla sätt, med mycket god mat och vi satt så bekvämt vid bordet på sköna stolar. Lite smolk i bägaren blev kottangreppet på Ingrid. Men det vekade vara ok med såret idag.
Ja, träd, ekorrar och kottar skall man akta sig för. Men nu har detta hänt och bör inte kunna hända igen.
Mysigt med Mosebacke och jazz, men trist att värmen inte vill komma.
Önskar er en fortsatt trevlig midsommar och kanske blir det lite sol i morgon...
Stor kram från oss båda.
Ditte

Znogge

Vilken alldeles underbar midsommarafton ni fick!

Kram

Svar: Det fick vi verkligen och vi hade också tur med vädret😄 Kram!
Ditte

TantGlad

Stackars Ekorren då. Men för övrigt verkar det som ni har haft en helt ljuvlig midsommarafton . Vilken vacker park. Ser ju jättemysigt ut där.
Mumsa på en massa gott gör nu åxo.

En varm kram från mig.

Svar: Jag tyckte nog mest synd om Ingrid som fick den vassa och hårda kotten med spetsen neråt i huvudet . Tror inte ekorren gjorde detta med flit. Kotten hade kanske fallit ner ändå. Trevligt hade vi och god mat åt vi. Önskar dig en trevlig söndag . Kram !
Ditte

Torrebloggen

Tack själva! Vilken härlig dag det blev!
Det var så mysigt att kunna fira midsommar med lite picknick där i parken.
Härlig stämning vid bordet, det tyckte också alla människor som gick förbi där vi satt, många log, hejade och önskade oss en trevlig midsommar. (även dom två hundarna som "upptäckte" några köttbullar som plötsligt hade hamnat på gräsmattan)
Synd bara på kottattacken , men det är ju skönt att Ingrid mår bra idag.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram
//Carina & Horst

Svar: Visst blev det en jättemysig eftermiddag! Tack för att ni ordnat så fint och bekvämt! Jätteroligt med alla som gick förbi och kanske blir det fler som nappar på tanken med picknick här till nästa år. En attack från en bångstyrig kotte kan man inte räkna med utan det får räknas som en oförutsägbar händelse. Men det gick ju förhållandevis bra. Vi hörs och ses! Tack än en gång ! Kram från Bosse och mig.
Ditte

Marja

Låter som en riktigt trevlig midsommarafton med picknick i parken. Så skönt att ni inte behövde sitta på marken.☺
Att sen avsluta kvällen med en vacker solnedgång är så perfekt det kan bli. Kram! 😊

Svar: Vi hade en jättefin eftermiddag och det blev ju en blandning av det spanska och svenska i matväg, vilket var väldigt trevligt. Och kvällen var också så fin med en alldeles rosa himmel. Det var även helt myggfritt!
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Hej igen!
Vi vill passa på att tacka för alla dessa fina kommentarer som vi har fått!!!!
Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig midsommarhelg!
Kram
//Carina & Horst & Torrebloggen

Svar: Visst är det trevligt med positiva kommentarer!Och ni hade verkligen ordnat allt så bra. Önskar er en trevlig söndag! Kram från oss.
Ditte

Birgitta S

Vilken fin picknick.
Gott att ha sådana vänner!

Svar: Det blev en jättetrevlig midsomarafton med så mycket gott och tillsammans med vänner.Och vädret var alldeles utmärkt...
Ditte

Eva`s blogg

Åh va mysigt o den maten kan jag äta närsom o få äta den ute i värmen är ju ett stort plus :) härligt såå fin du är i din klänning för visst är det du? hi hi så fel kan jag inte se :) hoppas din söndag blir toppen stor kram fina vän

Svar: Jättefint att sitta ute och i skön värme. Jodå, det är jag i klänning och hatt. Hatten har jag ju mot solen med gärna klänning till midsommar. Ja, även annars ibland...Hoppas du får en trevlig söndag och kan vila lite.
Kram till dig.
Ditte

Ghugge

Oh My god! Vilken dramatik, blodvite och allt! Ekorrarna här i Sverige skulle aldrig göra något sådant dom är mycket snällare..tror jag, hi,hi!!😀 För övrigt hade ni verkligen en härlig midsommarafton och maten..riktigt svensk! Fina bilder och ni ser ju urhärliga ut allihopa! Kram

Svar: Det blev viss frustrering där på slutet med en anfallande kotte. Möjligen kah den ha ramlat ner av sog själv, men jag är tveksam till detta. Det blev en jättetrevlig midsommarafton med en bra blandning av det spanska och det svenska. Härligt att kunna sitta ute i skuggan, men nu vet vi att kottar får man akta sig för...
Trevlig söndag och stor kram.
Kram!
Ditte

A-C

Vilken trevlig midsommar-picknick ni blev inbjudna till!! Otur med kottattacken.
Vi tillbringade midsommaraftonen inomhus. Men vi hade trevligt sällskap och god mat.
Ha de bra. Kram / A-C

Svar: Vänner, god mat och dryck är alltid en bra kombo och då spelar inte vädret så stor roll. Vi hade också en midsommarafton i detta tecken. Jättetrevligt!
Men dock tur med vädret också!
Kramar från oss båda!
Ditte

Ruth i Virginia

Det var verkligen en du-luxe picnic. Måste ha tagit mycket tid att preparera.
Mina picnicar - på den tiden - brukade bestå av en salami och en ost, som
skars upp med medhavd kniv. Likaså pain riche, Melon och chocolate chip
cookies.

Om det have behövts läkarbesök för kotteattacken, hade doktorn säkerligen
frågat, hur många öl du hade druckit. :)

Svar: Vad gäller kotteattacken så var det nog bara knappt en halv öl som inmundigats...Men händelsen inträffade och skönt att det inte blev värre. Men ett hål blev det och blodvite uppstod. Men inget läkarbesök behövdes. Visst var det en "du -luxe.picknick" och vi firade en svensk-spansk midsommarafton dock efter svensk almanacka. Men det blir ett firande till, natten mellan den 23 och 24 juni och då på helspanskt manér.
Jag tycker din picknick också verkar god och en sådan äter jag gärna.
Ditte

Bosse Lidén

Det verkade inte gå någon nöd på dig den helgen fast du inte fick dansa runt stången. Härlig avrundning. Kram Bosse

Svar: Nej, dansandet hoppar jag gärna över och trevligt hade vi.kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: