Pågående projekt

    
Frukost på terrassen som fortfarande, några minuter till, ligger i skugga. Molnen lyser med sin frånvaro, men solen strålar desto mer från en klarblå himmel och dagens projetarbete planeras.
Lika bra att ta det lugnt och vänta in den rätta formen.
Solen är på väg fram bakom huset mitt emot.
Och när solen tittar fram så finns den disponibel på terrassen till tidig kväll.
Men i skydd av markisen går det alltid att få skugga.
 
Sedan en tid tillbaka har vi haft funderingar på att byta ut bardisken i köket. Den är av trä, rejäl, stabil och fernissad med båtlack för att få en slitstark yta. Men av någon anledninga har den slagit sig och lutar in mot rummet så det har hänt att saker liksom glidit ner därifrån och med en krasch landat på stengolvet.
Vi hade funderat på hur den nya skivan skulle se ut både vad gällde bredd och yta och kommit fram till att det fick bli i vitt och att bredden skulle vara större än den ursprungliga eftersom den dels skulle ligga ovanpå den gamla och dels att man skulle kunna sitta och äta vid den.
Efter att via mail ha konsulterat Preciosa, som är i Sverige, fick vi förslag på några järnhandlare som även sålde trävaror, köksbänkar m.m.
Nu visste vi att vi skulle fråga efter en "encimera" och hittade flera tänkbara som vi kunde få efter våra mått.
En beställning gjordes och ett par timmar senare var vi tillbaka i butiken med Bosses cykel som transportmedel. För att kånka hem i bänk, 140 x 60 cm, är kämpigt i värmen. Ja, utan värme också.
Jag måste tillstå att jag inte riktigt visst hur Bosse tänkt för att få den på plats, men jag var i varje fall hantlangare och överlåt det praktiska utförandet till honom. De som känner mig vet att det var ett klok val.
Efter visst sågande i "valvet" som delar köket från vardagsrummet och måttanpassning av den högre skolan kunde vi lägga skivan på plats.
Nu är även en lång träbit inköpt som skall bli en konsol och dölja den gamla skivan och allt skall målas vitt.
Jag kommer inte heller att aktivt delta i målningsarbetet, men är en tjänstvillig hantlangare.
Återkommer med det färdiga resultatet.
Den nya skivan ligger nu ovanpå den gamla.
Så med hjälp av vattenpasset och "uppbyggnad" är den nya skivan alldeles plan. 
I detta moment var jag inte alls inblandad.
 
Mer aktiv, rent praktiskt, är jag i de mer grönfingrade projekten. Här har jag vissa anlag i alla fall....
                                                                                         
 
 
Dessa skönheter, hibiskusblommor, hälsade vänligt på mig i morse.
Men tyvärr blommar de endast en dag, möjligen två tur att fler knoppar på gång.
 
 
 
 
Ami

Alltid roligt att få lite nytt och fräscht! Och jag tror den nya bänkskivan kommer att bli jättefin.
Och blommorna är så vackra. Min spanska pelargon som jag tog med mig hem blommar nu, men bladen är alldeles gula :(
Ha en trevlig eftermiddag
Kram

Svar: Kul att du tog hem din pelargon, men mindre roligt med gula blad. Kanske för mycket eller för lite vatten? Pelargonerna jag fick av Preciosa trivs och de piggar upp och trivs tillsammans med de andra blommorna. Bänkskivan ser bra ut, men det tar ett tag tills den är klar. Men den kan användas i nuvarande skick så jag kan se om ev. tillägg behövs.
Önskar dig också en trevlig eftermiddag och kväll.
Har just kommit hem från "Deni´s" och träffat lite vänner där.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Så fint det blir med den nya skivan. Ja, det är gott att slippa vara inblandat i allt... ☺
När jag hade landsställe så sågade jag till ett grillbord, med hylla under bordet. Var djupt imponerad när jag var klar, har aldrig varken sågat eller snickrat tidigare och inte efter det heller, vilket kanske är synd....

Fina blommor, blommor är nästan alltid fina.... hi hi..

Kramen ♥

Svar: Jag tror den nya skiva blir bra. En del återstår att göra och jag hejar på. Vilken prestation att få till ett grillbord med hylla. Kan ana att du har en dold talang....Men nu kanske du tillverkat en hel del andra saker. Talang för min del vad gäller snickeribranschen och övrigtpraktiskt är obefintlig. Och ett skämt! Men jag har eventuellt andra talanger.
Och visst är det fint med blommor. Tror lite talang finns där att hålla dem vid liv.
Kram!
Ditte

Znogge

Det blir verkligen fint med den nya bänkskivan! Visst är det väl smidigt att överlåta vissa saker på andra ;-)

Kram

Svar: Det ser lovande ut och jag är bra på uppmuntrande tillrop och på idéer. Man skall göra det man är bäst på och det praktiska är, för att uttrycka mig positivt, min svaga länk. Alltså en av dem...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ser ut att bli jättebra det där! :-)

Svar: Jag tror det blir bra. Chanserna finns eftersom jag inte har hand om det praktiska. Däremot har jag förslag och tankar om utförandet, men Bosse är bra på detta så har har stor frihet.
Ditte

Moi

Det är bara bra att man inser sina begränsningar och håller sig till det
man behärskar. Då blir det inte så mycket/många extrajobb :)
Kram

Svar: Så resonerar jag också...Och vad gäller det praktiska avsår jag helst, men jag tänker gärna ut lösningar, kommer med förslag och uppmuntrande tillrop.Nu väntar jag med spänning på det färdiga resultatet, men det dröjer nog ett par dagar.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Så bra att jag kunde vara till lite hjälp med la encimera :)
Ser ut att bli jättefint!
Kram P ♥

Svar: Tack för din kunskap! Den hjälpte till på flera sätt.😀 Resultatet blir nog bra och Bosse brukar få till det och tänka ut bra lösningar. Bild kommer när det är klart. Kram! ❤️
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Den nya skivan ser jättefin ut och jag begriper inte att den gamla inte syns😊
Jag har tummen , mitt i handen när det gäller praktiska saker, men däremot kan jag komma på smarta lösningar som någon annan får genomföra.
Tog hem mitt äldsta
bb från fritids vid lunch då pappan blivit magsjuk och sonhustrun ville skydda resterande av familjen innan midsommar och skulle bo med de mindre barnen hos mormor.
Vad händer! Gustav, som jag hämtade blir magsjuk här. Nu är han hos sin pappa och jag och min käre sambo avvaktar och hoppas att vi inte åker på samma symtom.
Önskar Dig och Bosse en trevlig midsommar. Vi åker ut landet OM inget oförutsett händer och där är det dålig uppkoppling.
Kram/A-K

Svar: Visst blir det bra! Och vitt lyser upp! Den gamla syns inte dels därför att bosse målat den vit och dels därför att en list bär upp den från vardagsrumssidan. Tror vi är lika vad gäller att komma på hur det ska/kan vara och att andra genomför det.
En tillgång det också.
Trist med magsjuka! Hoppas innerligt att ni klarar er.
Bosse och jag önskar er en fin midsommar och utan magåkommor.
Kram!
Ditte

Decdia

Kul med nytt! Blir det dessutom väldigt snyggt så är det ännu bättre. Haha! :)
Vi kan inte vara bra på allt, vi har alla våra styrkor och svagheter.

Svar: Tror detta blir bra! Och praktiskt! Bra med vitt som lyser upp. Nej, det praktiska är inte min grej, men jag försöker att få med även händerna. Tränar på det. Tror du skulle kunna lära mig mycket. Men jag är en svår elev. Alltså jag försöker, men resultatet är inte det bästa. Milt uttryckt. Det är lättare att tänka ut hur det färdiga resultatet skall bli så jag är glad för att Bosse är praktikern här.
Ditte

Fia

Hej!
Minns att ni pratade om detta projekt när vi var hos er, och det blev verkligen snyggt! Och tänk så praktiskt! Kom ihåg att vinglaset höll på att rasa ner....
Och dina blomster är ju bara så fina! Vi tog ju hem en pelargon i Lasses ryggsäck, och den blommar så fint tillsammans med andra växter i vårt uterum! Vi är ju hemma större delen av sommaren numera, så jag har satt ut en hel del blommor på våra olika altaner. I Torre har vi ju bara nån enstaka växt då vi ju är där så sporadiskt!
Ha det så himla skönt sista veckan, snart gör ni ju ett gästspel i Sverige igen,
Hälsa Bosse också från oss!
Fia o Lasse

Svar: Ja, nu har vi övergått från prat till handling. Den nya bardisken verkar bli bra. Har provat den, men en del underarbete är kvar. Bosse hade nog gärna velat diskutera en del detaljer med Lasse...Men nu är ni ju inte här. Kul att er pelargon trivs och frodas och i ert uterum trivs den säkert jättebra.
Visst är det roligt med blommor och hemma får jag ta tag i det när vi kommer . Men vi har mer än två veckor kvar här...
Nu är det behaglig värme, för min del, men +26 under dagen och hyfsat svalt på nätterna, strax över +20 så fläkten räcker bra.
Bosse hälsar tillbaka.
Kram från oss.
Ditte

Ghugge

Snyggt och praktiskt! Tur att du har Bosse och tur att Bosse har dig, precis som det skall vara,
man kompletterar varandra helt enkelt. Kram till er!

Svar: Det blir nog bra! Och jag fortsätter med uppmuntrande tillrop. En praktiker och en mer teoretiskt lagd kan bli en bra kombo. Kram!
Ditte

Geddfish

Det är kul att vara hantlangare, det var jag mycket åt min Pusselbit. Han var väldigt händig.
Er skiva blev toppen. Kul när det ordnar sig och fungerar. Inte bra att reta sig på sånt som är dåligt.
Jag har faktiskt snickrat, vi var tre tjejer på jobbet som anmälde oss till en snickarkurs. Jag gjorde bl.a. en skohylla från scratch, alltså från grova plankan och den målade jag sedan röd. Förstås.
Nu är jag trött och stel i nacken, så det blir farbror John Blund som ska konsulteras ifall han har något sömnpulver kvar.
Kram!

Svar: Att vara hantlangare passar mig bra. Om jag nu vet vad som skall hämtas...Tror bardisken blir bra och vitt lyser upp.
Beundrar dig som gick en snickarkurs, jag skulle behövt många. Låter fint med en egenproducerad skohylla. Och röd dessutom!
Hoppas din nacke blir bättre efter en träff med Mr Blund.
Kram och tankar till dig.
Ditte

Veiken

Hahaha! Det är nog bäst att var och en gör det den är bäst på, annars vet man inte hur det slutar!
Bänkskivan blir ju jättebra! Alltid skönt när sker blir gjorda och att det blir bra! Kramar

Svar: 😀 Visst är det! Och jag är bra på uppmuntrande tillrop och på att komma med förslag . Det hör blir bra när det är klart och skivan fungerar bra. Har provat idag . Kram!
Ditte

Torrebloggen

Bosses bardisksprojekt ser ut att bli jättefint!
Du har verkligen lyckats med dina grönfingrarprojekt!
Kram!

Svar: Vi har våra områden vi behärskar bättre och därtill kommer uppmuntrande ord som extra krydda. Kram och tack för igår! Trevligt att ses!
Ditte

Tove Olberg

Projektet behöver var sin uppgift. Hantlangarrollen är central och trivsam! Vackert blir det där inne i köket, och utomhus finns inramningen; det är gott att leva!
Härligt! Ditt -e Liv
kram i vackert vitt!

Svar: Här är uppgifterna till stor del fördelade beträffande projekt bardisk/bänkskiva. Och jag är bra på uppuntrande kommentarer. Visst är det ibland gott att leva.
Somriga kramar från mig.
Ditte

Timeoftiger

Bra jobbat!

Svar: Tack! Jag är en ganska god påhejare...
Ditte

Ama de casa

sv: Tack för hejaropen :-) Och vad gäller matrestriktioner så är det just det jag har fått. Ät som om du hade diabetes... (Fast jag har inte fått diabetesdiagnos). Så nu är det tillbaks till LKLF (Lite Kolhydrater Lagom Fett)
:-)

Svar: LKLF låter ändå ganska bra, kunde ju varit värre. Så kanske kan en och annan tapas slinka ner. Skönt att du är hemma igen och förhoppningsvis mår betydligt bättre. Fortsatta styrkekramar kommer från oss.
Ditte

Ingrid

Hej, tack för i går, trevligt som vanligt.
Kul att se blommor på hibiskusen, den ville inget visa när jag var trädgårdsmästare.
Vad fint det blev med bänkskivan!
Kram/Ingrid


Svar: Tack själv! jodå hibiskusen har flera knoppar och det var de som anlads när du var trädgårdsmästare. Och nu blommar de. Tyvärr bara en dag, men de är vackra. Här pågår arbetet och jag kommer med glada tillrop. Och det blir bra.
kram!
Ditte

TantGlad

Tror det blir bra. Kul att fixa lite.

TREVLIG MIDSOMMAR min vän.

Kramkram❤

Svar: Projektet ser ut att arta sig väl. Lite målning av lister under skivan kvarstår....Men det blir efter helgen. Önskar dig också en fin midsommarhelg.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: