Midsommar

    
 Det blev midsommar i är också! Nu är den här! Och jag önskar alla en fin midsommarhelg!
Jag har många minnen från midsommaraftnar, mest glada och ett minne ligger mig varmt om hjärtat, trots att det egntligen inte var glatt. Glatt har det blivit under årens gång och samtidigt också betytt mycket för mig.
Det var midsommarafton 2002 och det spöregnadehela dagen. Jag var hanska nyinflytttade till Vasastan och skulle tillbringa midsommaraftonen med min väninna Vivi. Vi hade tänkt att äta en god restaurangmiddag utomhus i kvällssolen och sedan bege oss upp till Skansen för att vara med om midsommarfirandet där.
Men regnet fortsatte att ösa ner och vi letade efter en restaurang i Stockholm där man kanskekunde sitta inomhus och äta. Tyvärr var de flesta restaurangerna stängda, eller skulle just stänga, när vi kom.
Och ett besök på Skansen i regnet avstod vi med glädje.
Hungern blev påträngande och till sist blev valet en hämtpizza från Pizzerian mitt emot mitt hus. Men den smakade gudomligt!
På på tv såg vi torrskodda, från soffhörnet, midsommarfirandet från Skansen och hade ingen längtan dit. Pizzan, ett glas vin och låten, "Av längtan till dig, av Åsa Jinder med sång av Kajsa Stina Åkerström blev vår midsommarafton det året. 
 Den biten spelar jag idag för alla, men alldeles extra för dig Vivi. Tack för att du finns!
Trevlig midsommar!
 
 
 
 
 
Malin

Vilket trevligt minne! Glad midsommar till dig och hoppas ni får härlig dag!

Svar: Det blev en annorlunda och väldigt mysig midsommarafton detta år och jag kommer alltid att minnas den. Vi har haft en härlig dag med picknick tillsammans med vänner och på kvällen en tur till havet.
Önskar dig också en fin midsommarhelg.
Ditte

Malin

P.S Även om det inte blev som planerat så är det oftast det man kommer ihåg

Svar: Så är det! Men den här midsommarafton var så speciell på många sätt, det är nog därför jag minns den.
Ditte

Comsi Comsa


Fin låt och fin text...

Midsommarkram ♥

Svar: Visst är den!Midsommarkram!
Ditte

Susan

Hola! Glad midsommar önskar vi dig och Bosse! Regent har stått som spö i backen här uppe på Åsöberget hela dagen så vi hoppade över den planerade picknicken i Vitabergsparken. Jörgen inledde dagen med jobb i Värtahamnen från halv sex i morse och kom hem lagom till sillunchen vid halv två. Ikväll blir det Jansson och köttbullar och sedan bara slötittandeframför "dumburken". Imorgon ska det bli uppehåll (man får vara glad för det lilla) så då har vi planerat att trava upp till Mosebacketerrassen med våra grannar på eftermiddagen. Jazzkonsert står på programmet!

Vad snygg den nya bänkskivan blev!
Kramar från Susan och Bambumannen

Svar: Glad midsommar! Skönt att ni inte är på campingsemester denna helg. Låter bra med soffhäng, köttbullar och Jansson. Och skönt för Jörgen att jobba undan en del när vädret ändå inte bjuder på lockande utevistelse. Kul med Mosebacke och jazzkonsert i morgon och visst kommer det då lite sol.
Vi har haft picknick här på eftermiddagen, jättetrevligt och ingen risk för regn var det.
Bänkskivan blir riktigt bra. Lite målning av lister kvarstår. Men sen så...
Kramar och hälsningar från oss till er.
Ditte

FREEDOMtravel

Jag har tillbringat en midsommar i centrala Stockholm och upptäckte då både att allt var stängt och att de bara var jag där... och några enstaka invandrare ;) I år har vi fantastiskt fint på Korsika, även om vi inte direkt firar. Fortsatt trevlig midsommar önskar vi!

Svar: Stockholm kan var dött en midsommar i City. Det känns som om "alla" är på landet eller i Skärgården. Givetvis är det inte så, men t.o.m. jule har mer fart på sig i Stockholm.Förstår att ni har det jättenra på Korsika och fira svenska midsommar är ju inte helt nödvändigt....
Vi har också haft en härlig dag här i Torre tillsammans med vänner. Och vädret är perfekt!
Ditte

vivi

Men älskade Ditte....goa du..💕jag minns också hur mysigt vi faktiskt hade....trots regnet och hungern. Stockholm var absolut tvärdött.! Du , jag och några vilsna turister från USA som undrade..var är alla?
Men den goda pizzan och ljuvliga musiken i din gulliga lägenhet blev ett underbart midsommarminne. Tänk vad bra det kan bli ändå...bara sådär..
Tack för att DU finns Ditte 💖💕💖

Svar: Stor kram och vi kan lyssna på biten och minnas. Och visst kan vi le! Bra blev det och väldigt annorlunda. Tänker på dig!
Ditte

helen

Fina mamma och bästa vivi ;) kram från.oss i soffan, så mätta att vi inte orkar stiga upp :)

Svar: Tack älskade du! Låter som om ni har det bra och kanske har er goda mat kompencerat lite av det mindre vackra vädret. Ha det bra! Saknar er!
Kram mamma
Ditte

Tove Olberg

En sån underbar midsommarafton ni delade med varan och vänskapet, med den bästa pizzan!
Kajsa Stinas låt med Jinder är så finstämd och vacker! Riktigt skönt att lyssna på den efter den goa texten om er två!
Fortsatt trevlig helg!

Svar: Det blev en annorlunda och speciell midsommarafton och den kom bli väldigt speciell av flera anledningar. Och den här sången med Kajsa Stina och Åsa Jinder satte ord på mycket. Stor midsommarkram till dig.
Ditte

Tove Olberg

nu fr oden ju ... kram ska med!

Svar: Tack!
Ditte

Ama de casa

Även om det inte alltid blir som man tänkt sig betyder det inte att det måste bli dåligt för det :-)

Ha en finfin midsommardag!

Svar: Så sant! Det kan bli någpnting väldigt bra också. Trevlig midsommardag!
Ditte

Moi

"Hur det än går till så kommer det att ordna sig till slut", det brukar hjälpa att tänka så och det brukar vara sant också.
Melodin får mig nästan att ångra att jag, för flera år sedan, gav upp det där med att plocka sju blomster....
Kram

Svar: Jag fick ett tips av min bloggvän Tove att man kunde ta blomor från krukväxter att lägga under kudden. Ett gott alternativ och hon hade bra förklaringar till att dessa blommor som föreslogs kunde hjälpa till. Och visst brukar det mesta ordna sig, om inte annat med tidsfaktorn som hjälp.
Stor midsommardagskram från mig.
Ditte

Eva`s blogg

Men va fint & minnen är ju underbart att ha o en fin midsommar hade du förstår jag ...super stor kram till dig vännen

Svar: Ja, minnena består och nya fylls på. Och denna midsommar som var i regn, alla restauranger stängda och med hämtpizza som mat blev speciell.
Kram till dig också.
Ditte

Bosse Lidén

Vilket trevligt trettonårsminne för dig och Vivi.
Jag är svag för Cajsa-Stina. Kram Bosse

Svar: Ibland blir minnena plötsligt levande, påtagliga och närvarande. Detta var ett sådant. Och Cajsa- Stinas texter sätter ord på många tankar.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: