Lättnad och lättad

    
Givetvis lockade en promenad ner till havet, men först träff med Preciosa och "La Syrra" på café Ina Espressso.
Mysigt och mycket behagligt att sitta i skuggan på deras uteservering och och prata över en god kopp "caffe con leche".
Nere vid Paseon fläktade det skönt och rasslet från palmernas blad hördes dovt i vinden. Himlens och havets blå nyanser, men inslag av vita, lätta, moln fick mig att att relatera till gårdagens inlägg om styrka.
Denna syn ger mig en inre styrka och samtidigt en känsla av lättnad.
Att känna lättnad över något är en särskild känsla och kan stundtals var svår at greppa så där omedelbart och den är ganska mångfacetterad. Men så behaglig när den infinner sig.
 
 
Absolut njutbart. (Jodå, kepsen är med men bakom mig).
 
När jag tänker på lättnad och lättad återkommer jag i tankarna till olika upplevelser, t.ex.  "det gick bra den här gången också" eller "det är skönt det är över".
Jag kan pusta ut, axlarna kan sjunka ner igen och andningen blir lugn.
Minns en gång i tunnelbanan i New York, vi kom från Bronx Zoo och hade hamnat på fel tunnelbanelinje och befann oss i Harlem, ståendes i en trång tunnelbanevagn.  Plötsligt hör jag barnens pappa viska, "Ditte, det står en karl här och säger att han vill ha våra pengar och att han har en pistol."
Jag blir arg som en geting och skriker högt " här kan du inte gå omkring och råna folk på tunnelbanan, utan se till att skaffa dig ett jobb i stället". Mannen i 20 års åldern ber mig ta fram min plånbok och jag säger att jag inte har några pengar. Visar plånboken men håller för det fack där jag förvarande en del sedlar. Stänger snabbt plånboken och lägger undan den. Till saken är att tunnelbanevagnen är fullsatt med människor och folk ser mest förstummade ut. Ingen säger något.
Vid nästa station går rånarmannen av varpå folk framför synpunkter om att vi utsatte oss för fara eftersom vi inte gjorde som vi blev tillsagda. Jag var väldigt upprörd och vi klev av där vi skulle och gick till polisen för att i varje fall anmäla incidenten. Men även där blev jag uppläxad, man gör inte så för det är svårt att veta om det finns en pistol med i sammanhanget eller inte.
Vi såg dock ingen pistol, men givetvis var det dumdristigt av mig att reagera som jag gjorde. Jag hade inte en tanke på att någon skulle skjuta på en ilsken dam i 30 års åldern.
Gissa om jag var lättad efter denna incident.
 
Apropå poliser så såg vi på hemvägen här i Torrevieja ett gäng på minst sju stycken som stod i gatukorsningen Almudena och San Pascual. Det var en bilolycka och ett par ambulanser var också där. En bil hade kört in i en lyktstolpe men om fler än föraren blev skadad vet jag inte.
Passade på att ta fotot när vi passerat för det är inte tillåtet att fotografera poliser, höga böter kan väntas om man blir upptäckt.  Och jag har ju ingen direkt liten kamera...Mne alla poliser var upptagna av händelsen så ingen såg mig. Tror jag.
 
Storsamling av poliser.
 
 
Znogge

Att känna lättnad är underbart och det gäller att njuta i ögonblicket! Din tunnelbaneepisod påminner mig om när min bildlärare blev rånad på Metron i Paris. Han reagerade med enorm ilska, högg tag i den unge mannen och lyckades återfå plånboken. Alla andra var passiva och vi fick höra sedan att i sådana lägen ger man bara plånboken.

Själv känner jag just nu en försiktig lättnad över att min hudläkare var nöjd med mig igår och att han vill träffa mig först om ett halvår igen. Förutsatt att inget inträffar förstås...

Kram

Svar: Vad skönt att du kan känna lättnad över hudläkarens besked. Förstår dig så väldans väl. Att reagera med ilska när någon tar ens saker/plånbok är nog ganska naturligt men givetvis inte alltid förnuftigt. Men jag fick också höra att man skall ge bort sin plånbok.både av polisen och andra resenärer. Får se hur jag skulle komma att handla om det händer igen. Men det verkar avlägset att jag skulle ge bort något.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Fy vilken läskig upplevelse - tur att det gick bra!

Jag såg olyckan uppe från terrassen, fast bara den bilen som stod kvar på Almudena... Folk kör verkligen som galningar här, en del i alla fall. Det gäller verkligen att ta det försiktigt i trafiken här!

Svar: Vi såg ju inte om det var en eller två bilar inblandade i olyckan för när vi kom vara bara en bil kvar. Men det var gott om poliser. Vi är jätteförsiktiga när vi cyklar och har lärt oss de enkelriktade gatorna, mendet hjälper ju inte om bilförare eller mc förare är oförsiktiga.
Händelsen i N.Y. var läskig, men jag blev så himla arg. Tyckte det var så oförskämt...Och vi skulle vidare i två månader och hade inte råd att bli av med några pengar, även om vi inte hade så mycket å oss.
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Oj, så modig Du var i tydligen i Ditt oförstånd. Tur att det gick bra och först Din lättnad.
Fin bild på Dig nere vid paseon.
Jag ska snart iväg på Gustavs skolavslutning som är så sent som 17.30. Undrar varför?
Ofattbart att han går ut 1:an!
Ha det gott och kram till er båda/A-K

Svar: Oh, skolavslutning! Tänk att Gustav gått ut ettan! Och då får du nog sjunga både Idas sommarvisa och "Den blomstertid". Vad fint!Vet inte om jag var modig, snarare dumdristig, men jag blev så himla arg...
Trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Efter din händelse skulle jag inte reagerat med lättnad utan med rädsla, rädsla över vad som kunnat hänt om han haft en kniv eller skjutvapen. Jag tror du är en tuff dam som gärna gett ut en spark där den gjort som ondast, he he... ☺

Vet inte hur jag skulle reagerat om någon försöker råna mig, förmodligen skulle jag börjat gråta och stuckit och gömt mig, hi hi hi.... Annars hade jag reagerat tvärtemot genom att ge honom en rak höger och sprungit allt vad jag kunde, hoppas det senare... ☺

Solig kram ♥

Svar: Jag kände just då en lättnad att inget hade hänt, men vi var instängda i en tunnelbanevagn mellan två statoner så flyktvägarna var obefintliga. Men jag blev jättearg och inte hade vi heller särskilt mycket pengar utan skulle ut på en två månaders resa över hela USA och med tält. Solig eftermiddagskram från mig.
Ditte

Geddfish

Man reagerar olika i olika situationer och som person. Det var mycket modigt av dig, men du blev väl så ilsken och arg, så du inte hann tänka. Det kunde gått illa. Men ibland kan man avstyra sådant här, då förövaren blir så snopet överraskad.
Usch, då.
Jag har aldrig varit utsatt för kriminella handlingar, så jag vet inte hur jag skulle gjort. I andra fall har jag reagerat rätt.
Fru Sol hälsar och Herr Blåst är halvvägs ur vägen. Kram ♥

Svar: Vad skönt att fru Sol hälsar. Och min fru Sol hälsar tillbaka. Varmt, +28 i skuggan med skönt för det fläktar lagom.Jag blev så arg för att någon försökte råna oss. Och säkert kom ynglingen av sig.
Men det var ju inte så genomtänkt av mig direkt utan mer dumdristigt. Undrar hur jag skulle reagera om det hände igen. Återstår att se. Men helst inte förstås.
Kram!
Ditte

Veiken

Du är en riktig Tuffalina. Det gick ju bra i tunnelbanan.
Oj, inte visste jag att det fortfarande är förbjudet att ta bilder på poliser i Spanien. Tur att man fick veta det, annars kan det gå galet om jag kommer ner och viftar med min kamera! Kramar

Svar: Visst är det märkligt att man inte får fota poliser och jag har förstått att det är så i många länder och något man som svensk inte har en tanke på. Men använder man sin mobil eller liten kamera så märks det mindre . Jodå, det gick bra i tunnelbanan men lite dumdristigt var det. Men jag tycker inte att man skall råna folk . Tror killen som ville råna oss kom av sig. Skönt så! Kram!
Ditte

Ami

Det var modigt gjort av dig tycker jag - och det gick ju som tur var bra!

En likadan olycka som den vid Kalinka såg vi från vår terrass när vi var nere....En som körde rakt in i hörnet på huset vid La Loma. Man undrar vad de sysslar med??
Kram


Svar: Om det var modigt eller dumdristigt av mig vet jag inte, men jag blev så himla arg och jag tror killen som ville råna oss blev helt paff och kom av sig. Vad gäller olyckor så kom vi strax efter förra gången när det var på La Loma och man kan fundera på om en del köpt sitt körkort via postorder . Kram från en terrass med + 23 klockan 23. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tror det var två bilar för jag har för mig att det var ritat mitt i korsningen?
Ja man blir arg...När en kille ryckte väskan av mig bakifrån på Gran C så skrek
jag "din jävel" !!!" Som om han skulle förstå det hahaha...Tur att jag inte hade nåt av vikt i den. Saker ramlade ur ...
Kram P ♥

Svar: Aha, två bilar men en hade nog försvunnit när vi passerade. Och att bli utsatt för att någon vill råna en kan verkligen framkalla dumdristighet. Men ilska kan ibland vara till nytta. Skönt att du klarade dig med blotta förskräckelsen. Kram!❤️
Ditte

Torrebloggen

Modigt gjort! Känner igen det där, man blir så arg så man handlar först och tänker sen.
Det kunde ju ha slutat riktigt illa. Visst är det skönt att känna lättnad och känna sig lättad.
Kram!

Svar: Tankarna kom efteråt. Men känslan av lättnad och lättad fanns helt klart. Kram!
Ditte

Gittan

Ha ha , viken tuffing du är och det är klart du blev arg. Härliga bilder och en skön helg önskar jag dig min vän, kram på dig.

Svar: Just i detta ögonblick blev jag så arg. Rent oförskämt att råna folk och jag reagerade väldigt spontant, kanske lite dumdristigt . Killen blev nog paff över att jag inte ville lämna mina saker . Trevlig helg önskar jag dig också. Kram!
Ditte

Tove Olberg

Men du oj det var rådigt handlande i en farlig situation, troligen överraskade du såpass så han kom av sig. Tufft må jag säga, riskfylld ja men troligen med pondus! Det är väldigt trist att det blivit så att vi INTE ska ingripa eller för att undvika att ställa oss i fara, lätt att fatta principiellt, men det det ger ju fritt fram för förövarna. Och om de provoceras blir det liksom motståndets fel.
Havs- och himmelbilden är mycket vacker, en blå förening!
Stor kram

Svar: Visst var jag dumdristig, men jag blev så ilsken. Och jag tror att ynglingen på något sätt blev förvånad över att jag inte ville lämna ifrån mig mina saker att han helt kom av sig. En trist utveckling att man skall se på när tokiga saker händer, men jag kan ju inte det och vet inte heller om jag vill lära mig just det. Annars tar jag gärna emot kunskaper.
Stor kram till dig och många tankar.
Ditte

Timeoftiger

Lite mera civilkurage skulle eliminera minst hälften av rånarna... såklart är det kanske klokt att ge bort sina pengar hellre än livet, men jag tror att kunskaper i taekwondo och lite bestämdare sinne skulle göra det svårare för många som vill komma åt lätta pengar! Heja dig!

Svar: Visst var jag lite dumdristig, men jag blev så arg och jag tror han kom av sig. Än idag kan jag inte låta bli att gripa in om jag ser en oförrätt . Fortfarande är jag hyfsat vältränad och kan några knep som pappa lärde mig. Jag vet var jag ska sparka om jag säger så...
Ditte

Annika

Hej Ditte
Du hade nog tur. Killen var nog inte så van att råna. Vem vet, det kanske var både första och sista gången han gjorde det.
Kra

Svar: Så kan det ha varit eller också blev han så paff över att jag blev så arg. Men några pengar, kamera eller andra värdesaker fick han inte. Och jag hoppas det var första och sista gången han försökte sig på att råna någon.
kram och trevlig lördag.
Ditte

TantGlad

Uscha vilken otäck händelse men man reagerar ju olika. Vet inte........en tror jag nog skulle bli skitförbannad . Ingen ska ha det som är mitt. Så Äre. Men man vet ju naturligtvis inte om de har pistoler på sig. Men tror inte man tänker så mycket i stundens ögonblick.

Åh....så du njuter vännen. Såna ögonblick vid hav, sol och vatten.....Det är något speciellt det.

Nu ska du ha en jättefin lördag och Nationaldag.

Kram Goa bloggvän.😍

Svar: Jag blev verkligen jättearg och kanske var det min ilska som gjorde att ynglingen kom av sig. Han blev nog paff över min reaktion. Och jag visst inte om en pistol fanns med, men han sa det.
Varmt har vi men det blåser skönt och himlen är blå.
Jag önskar dig en trevlig kördag, tillika nationaldag.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: