Tålamodet finns

    
 Utrustad med tålamod, envishet, viss humor och energi gav jag mig in på uppdraget att få någon form av ordning på mitt spanska telefonkort.
Jag har ett nämligen ett kontantkort till mobilen hos MASMOVIL, ett norskt företag. Bra så långt, men kontantkortet står inte i mitt namn och det ställer till med lite extra prövningar av tålamodet.
I september 2013 ville vi ha spanska kontantkort till våra spanska mobiler, dessa är av mycket enkel karaktär men det går både att ringa och smsa på dem...
Och i hastigheten, där i telefonbutiken, blev det så att Bosse kom att stå för båda, vilket oftast inte är ett problem, i det här fallet är det svårt att tala om möjlighet...för det innebär vissa prövningar.
En prövning är att Bosse står för kortet så hans spanska "NIE nummer" uppges,( spanskt personnumme) vid telefonkontakter med MASMOVIL och de vill också prata med honom för att stämma av.
Nu skulle vi göra ett mer fysiskt besök i en butik för att diskutera vilken av alla möjliga alternativ som passsade mig bäst.
Efter att ha cyklat till två MASMOVILbutiker i Torrevieja, varav den ena inte länger fanns kvar och den andra endast hade mycket begrändade öppettider, ringde jag företaget för att fråga vilka butiker som fanns att tillgå. Jag fick förslag på tre och efter att ha avverkat två stycken, båda stängda för alltid, så stod hoppet till den tredje butiken.
Vi fick en liten paus vid Ina Expresso där vi träffade Preciosa och "La Syrra" och kunde beklaga oss och piggade upp oss med en pratstund innan vi cyklade vidare.
 
En uppiggande nerium såg vi också på vägen...
 
 Och på Calle Apollo fanns det en telefonbutik där man också kunde fylla på kontantkortet, vilket man kan göra i många butiker, men jag hade ju tänkt mig byta abonnemanget och det går inte att göra annat än i specialbutiker och inte ens där skulle det visa sig. 
Ägaren var tysk så jag kunde göra mig förstådd och han rådde mig att ringa MASMOVIL, vilket är kostnadsfritt, för ett byte. Nåja, kortet fylldes på med 10 euro, vi cyklade vi hem och jag ringde MASMOVIL.
Alldeles utmärkt är att det går att få tala med både spansk, engelsk och svensktalande personal och jag valde att ta mitt ärende på svenska.
Med alla papper framtagna och Bosse i närheten var jag beredd.
När  personen på MASMOVIL och jag var överens om ett avtal och det var inlagt i hennes dator visade sig att detta avtal bara fungera med automatisk påfyllning via kreditkort, vilket jag inte ville ha bröts samtalet.
 Jag ringer på nytt och det fortsätts leta abonnemang.
Efter ca 10 minuter lyckades jag med bedriften att få till att betala tre euro, "förbetald tariff", med telefonprat i 40 minuter/ månad. Sms, glömde jag fråga om.
Eftersom kortet nu ändå är laddat med 10 euro så får jag väl se vad som händer om och när jag talat mina 40 minuter. Kanske ännu ett tålamodsprövande telefonsamtal. Eller också byter jag till en anna operatör. Kanske enklare? Men jag ger inte upp.
(Även den svenska mobilen är med och Skype finns som kan användas på olika sätt så strandsatt är jag inte men varför skall något vara lätt som kan vara komplicerat.)
 
Och vackert väder är det!
 
 
 
 
Znogge

Du milde tid, vilken pärs! I dagens IT- och teknikvärld borde sådana här saker kunna lösas med en vänster men tydligen inte. Jag hade blivit mer än matt. Hoppas i alla fall att allt ska fungera bra och att det även går att skicka sms!

Kram

Svar: Jodå, allt fungerar och även sms. Och det var en pärs. Vad som händer när den här ringpotten är slut vet jag inte, men frågan är hur mycket tålamod jag då har. Tränade under åren i KIna upp tålamodet och det har jag nytta av här. Envis är jag av naturen.Kram!
Ditte

Tove Olberg

Det är skickligt att ha tålamod & envishet som du har! Vilka turer det blir hit och dit!
Ring ring ...
Kram och trevlig helg!

Svar: Tålamodet har jag övat upp under åren utomlands och envisheten är jag född med. Intressant är det och tid tar det. Men tiden har jag ju.
Ringiga kramar i den vackra kvällen.
Ditte

Ann-Kristin

Jaha! Var hittar man Mas Movil nu tro? Har ju ett A tal, så de kan dra 10€ fr mitt konto om det blir för liten pott på kontantkortet.
Idag har vinklingen haft sol och sommarkänsla här. Så skönt!
Kramar till Dig och Bosse med en önskan om en trevlig helg.
Kram/A-K

Svar: Skall du bara ladda kortet är det inga problem och absolut inte med autogiro. Vi hade det men banken tyckte att något blev konstigt och spärrade kortet. Tror inte det var fel, men banken handlade utifrån vad de såg...Och det var inget fel. Nu vill jag betala kontant och dte går i mnga butiker. Kruxet var att jag ville byta "abonnemang" ,eller vad man nu säger, på kontantkortet. Finns en uppsjö av dem och då måste man ringa för i Torre finns ingen MASMOVIL butik som kan göra det. Men jag fick bra hjälp även om det tog sin tid. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Nu vet i sjutton hur jag har skrivit!
Ska stå att idag har vi äntligen haft sol.......
Lite längre upp ska det vara avtal 😊
Kram igen

Svar: Man behöver ju inte alltid veta vad som skrivs...Jag tror jag förstår. Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Tänk, va enkelt det var förr i tiden!
Men då behövde man ju inte vara i kontakt för jämnan,
och inte många bodde utomlands heller. :)

Beundran för ditt tålamod och envishet, Ditte!

Svar: Visst var mycket enklare förr på många sätt. Och inte reste man så mycket heller. Ja, tålamodet har jag tränat upp under åren utomlands. Och envis lär jag ha varit från födseln.
Ditte

Ruth i Virginia

Det är 32C här just nu. Ska på kalas tvärsöver gatan i kväll;
mestadels utomhus. Om det blir för hett, kan jag ju föreslå,
att dom sätter ut några fläktar. :)

Svar: Låter trevligt med kalas. Och som sagt blir det för hett så kan fläktar utomhus vara användbara. (Ibland behövs kanske dock en skarvsladd.)Önskar dig en fin och rolig kväll.
Ditte

Comsi Comsa


Vilken pärs, suck. Jag hade nog bytt operatör direkt, men det är jag...... sitter här och blir lite upprört, hi hi...

Vi har haft så varmt Idag, nu på kvällen snart 22:00 så är det 22 grader. Ljuvligt!

Kram på dig underbara tålamodmänniska ❤

Svar: Vad skönt med fint väder i Stockholm. Pratade med min ena dotter som då var på väg ut till Fjäderholmarna, så mysigt.Förstår att du haft en fin kväll i den ljuva sommartiden.
Vad gäller operatör så funderade jag också på att byta men måste då också byta nummer. Men skall nu kolla upp andra operatörer ifall det kör ihop sig igen.
Många tålamodskramar från mig.
Ditte

Torrebloggen

Vilken pärs! Här i Spanien gäller det verkligen att ha några timmars tålamod!
Vet inte om Masmovil har kvar sin filial som låg i Scandinova butiken på calle Paris, sen fanns det också en filial längs med kustvägen (Rosaleda o Frutalesområdet) innan backen upp till hotell Masa. Men dom är väl stängda som dom andra butikerna. Finns det ingen butik i Carrefour?
Trevlig pingst!
Kram!

Svar: De flesta rena MASMOVILbutikerna är stängda, även den vid Frutales och någon på Calle Paris såg vi inte till. Själva kortet kan man ladda på många ställen men nu ville jag ju byta abonnemang på kortet och då måste man kontakta MASMOVIL direkt. Och då innebär det att man får ringa dit och ordna allt. Men det gick bra, till slut. Hoppas vi snart ses!
Kram!
Ditte

Ami

Oh, du har minsann tålamod! Jag hade nog gett upp för längesen....
Men ibland lönar det sig att vara envis!
Kram

Svar: Jag tränade upp det delvis under åren i Kina. Men visst finns andra möjligheter, men nu har jag ju redan MASMOVIL så då fortsätter jag ett tag till. Kram!
Ditte

Decdia

Trist att det är krångligt! Men ändå ett plus eftersom det kanske gör det svårare för "fula" personer att skaffa sig ett sånt och sen pyssla med olagligheter.

Svar: Jodå! Så sant! Och jag har ju tid!
Ditte

Fia

Hej! Oj vad trassligt ni ser ut att ha haft med MasMovil! Jag förstår egentligen inte varför, jag har bara ett kontantkort som jag fyller på i vilken typ ATM-butik som helst när det börjar ta slut, minns inte att jag skrev på nåt avtal, den norske killen grejsade i sin dator bara... Detta var för ett par år sedan. Kanske lurar problemen i vassen.....
Fia

Svar: Vi har kontantkort men de gör om och ändrar hela tiden, i varje fall ofta, och så finns inte det avtal jag bokat kvar utan jag har fått en dyr variant i stället. Men nu kanske det är ok. I övrigt verkar MasMovils egna butiker vara ett minne blott. Men ladda kortet kan göras nästan överallt men inte ändra ett abonnemang. Då måste det göras per telefon hos dem. Kramar från oss.
Ditte

Marja

Ja, tålamod har du verkligen! Och envishet. Jag hade gett upp för länge sedan. Till slut blev det ju ganska bra. :)
Kram! :)

Svar: Nu hoppas och tror jag att det är lugnt ett tag. Återstår att se. Kram!
Ditte

Christina

Tålamod och reflektion brukar få ordning på det mesta efter ett tag...
Lycka till!

Och trevlig helg!
Kram Christina

Svar: Visst är det så! Tålamod och reflektion hjälper långt. Trevlig helg önskar jag dig också. Kram!
Ditte

Ama de casa

Oj, oj, oj... Vilket krångel. Men vi är ju i Spanien, som jag brukar säga. Varför ska saker och ting vara enkla? ;-)

Svar: Nej, varför enkelt, när det kan ges tillfälle till utmaningar. Antar att det blir lugnt nu ett tag.
Ditte

Eva`s blogg

Trist när saker blir krångliga vi skaffade ett kort sist men det får maken mamma stå för & tanka på där ..i gång i halv året känns skönt att ha en mobil då man är iväg i Grekland...men hoppas det blir bra o en utmaning kan ibland bli bra trots allt ...kram å ha det gott

Svar: Jag är glad över att det löste sig till sist och nu har jag i alla fall ett kort och en mobil som fungerar. Bra så!Kram!
Ditte

mariana och ash

Jo enkelt kan det inte vara, när jag kom ner i maj visste jag att jag hade en laddad telefon sedan påsk. Men ack vad jag bedrog mig , mina ca 7 euro var borta och kortet tomt. Fyllde på igen och allt fungerade. Försökte med min engelska och liiiiite spanska förstå avtalet, jo som det verkar måste det finnas minst 10 euro för att abo ska flyttas över till nästa månad. Fyllde på 5 euro till så saldo var 14 E .Fungerade denna gång i alla fall , får se nästa månadsskifte, har inte masmovil men det är troligtvis samma djungel där ute oavsett abonemmang.

Svar: Läser att du har liknande erfarenhet. Och varför skall det vara lätt när det kan vara motsatsen? Det är nog liknande trassel oavsett abonnemang/kontantkortsavtal. Men det är tur att vi är tålmodiga och envisa.
Ditte

Preciosa

Hej !
Man ska inte behöva byta nummer när man byter operatör.
Den nya fixar det, men det ordnar sog nog. Jag har dom men vill ha abg så jas slipper jaga att fylla på. Det räckte med Movistars kontantkort.
Kram P ♥

Svar: Bra att veta! Men nu kanske det fungerar. Jag är hoppfull! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: