Högtryck råder

    
Temperaturen är hög, i mitt tycke väl hög, just nu +34, och inte ett moln. 
Takfläkten går för högtryck, det är korsdrag och luften står ändå still. (Väljer att  ha på ac:n då och då eftersom jag blit täppt i näsan om den är på hela tiden...)
Har suttit ute i skuggan mellan varven och då haft den flyttbara fläkten med och den gav viss svalka.
Gårdagen var något svalare, med tonvikt på något, +32 stora delar av dagen och kvällen. 
Att sakta promenera i skuggan går bra och havet drar ju alla dagar, ja inte stranden förstås, men att sitta på en restaurang alldeles brevid är både omväxlande och roligt.
 
 Playa del Cura var välbesökt och parasollerna stod tätt.
Högsäsongen, början på den, är här och många spanjorer är på plats både i Torrevieja på på stranden.
Ännu mer högsäsong infaller i augusti.
Men om jag vill bada så väljer jag förstås den fina stranden i La Mata.
Ingen tvekan om det!
 
Den härliga, flera km långa stranden i La Mata, lockar om jag vill bada.
Och det är nog dags för ett bad i veckan...
 
"Första sittningen" från stranden har lunchrast . (Den är ofta mellan 8.30 och klockan 14)
Restaurang Kiosco José Maria är omtyckt av spanjorerna  och av oss. Vi går gärna hit.
 
Spansk lunchmeny serveras, men vi hoppade över den idag....
 
Kvällsträff  och middag med vänner på restaurang Alinghi ochd det märktes även här att högsäsongen har börjat. Helt fullsatt redan klockan 19 och vi fick det sista bordet när vi kom och många gäster fick vänta länge på ett bord. Alinghi är en prisvärd restaurang där man för 8 euro får en trerätters middag. Vi satt länge till bords och mörkret hann sänka sig innan vi skildes åt och sakta vandrade ut i den sena kvällen. Tack för en jättetrevlig kväll!
 
 
Carina, Horst, jag, Bosse och Catharina låter oss väl smaka av maten och Ingrid fotograferar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Znogge

Jag hade nog satt mig ner där en stund och bara kopplat av! Helt avdankad är tydligen inte min spanska för jag förstod hela menyn! Men det skrivna är så mycket enklare än det talad.

Kram och trevlig söndagskväll!

Svar: Det var just det vi gjorde. Och jag tycker om ställen dit lokalbefolkningen går. (Eller spanska turister...)Och vad gäller det skrivna tror jag portugisiskan och spanskan har många likheter.
Kram och jag önskar dig en så bra kväll som det är möjligt.
Ditte

Comsi Comsa

Det ser himla skönt ut men verkar för varmt enligt mig, ler...
Onsdag kan vi få uppmot 30 grader här och då får jag se till att vara ute på sjön.

Sv: Jag har börjat få in kostiga kommentarer i skräpposten så jag tog bort att anonyma kunde kommentera, nu har jag ändrat tillbaka igen för jag vill inte det skall bli jobbigt att kommentera hos mig. :-)

Kvällskram ❤

Svar: Ja, men det är för varmt för mig....Vi är hemma i STockholm om ett tag.Stockholm, +30 och på sjön! Njutbart! Håll kvar värmen!
Trist med konstiga kommentarer, verkligen. Men rubriken där jag där kommenter ade var med namn och hemsida + epost.
Men jag tror att det kan vara fler än jag som inte kunnat kommentera om man inte har Google eller wordpress eller de andra alternativen. Nu hittade jag ett Googlekonto som jag inte använder....
Men du har min mailadress så blir det en ändring så förstår jag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Åh... Alinghi - så gott! :-)

Fast högsäsong... Det kulminerar i augusti, än är det inte full fart på säsongen ;-)

Svar: Nejdå, augusti är ju den riktiga högsäsongen men mina spanska grannar sa att många spanjorer kommer nu ett par veckor och sedan återkommer i slutet av juli och början av augusti. Men i augusti är det hög-hög säsong med extra allt. Ja, utom oss förstås.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vilken härlig kväll på Alinghi! God mat har de ju också. När jag var nere och åt där i början av maj, så hade jag för lite kläder på mig. Nu ser jag att ingen jacka eller schal behövs.
Idag har vi haft otroligt fint väder. Hoppas att det fortsätter så.
Här har vi använt vår stekplatta i kväll = Murikkan. Blev gott med en köttbit, färskpotatis och Bea.
Nu verkar ni ha lite väl varmt ( i alla fall för min del).
Kramar till er båda/A-K

Svar: Det är väl varmt för mig också, helt klart. Men jag behöver ju inte göra något...Vid havet svalkar det skönt och det är trevligt med en tur ner. Vad skönt att sommaren kommit hemma och fint att använda Murikkan. Inte roligt att laga mat inne dessa fina dagar.
Ha det gott och håll gärna kvar sommaren ett tag till.
kram1
Ditte

FREEDOMtravel

Vad mycket folk på stranden! Vi börjar långsamt vänja oss vid att det blir mer och mer folk, men det är ändå hyfsat glest ännu. Vi vet inte om det beror på att högsäsongen inte riktigt börjat, eller om det helt enkelt är så att vi besöker stränder med mindre folk.

Svar: Här är har högsäsongen börjat nu och stränderna mitt inne i stan är fyllda, men spanjorerna trivs då, ju trängre ju bättre. Det finns också fler stränder alldeles i närheten som är mycket längre och betydligt glesare befolkade och det är dit vi dras. Här i stan sitter vi på en restaurang och tittar på strandens folkliv. Har nog tänkt mig ett premiärbad i veckan.
Ditte

ingrid

Gokväll. Ja nog är det högtryck så att det räcker. Tack för en trevlig kväll i går och fika idag.
Mer än så orkar man inte i denna tropiska värme. Ska visst vara så i morgon också.
Kram/Ingrid

Svar: Gokväll från mig och terrassen och ljuslyktorna här. Trevligt i går och likaså idag. Och det varlite fläkt nere vid Los Locos. Oj då! Värmen håller i sig. Tur att man kan göra så lite som möjligt.
Ja, jag i alla fall...
Kram!
Ditte

TantGlad

Ni ser Värkligen att njuta där vid bordet. Trevligt med Goa vänner och ett fint kort på er alla.
Visst är värme skönt. Men när det är nästan 35.....hmm.....då är det nästan lite för varmt även för den som älskar värme.
Fina bilder. Jag blir då himla badsugen. Har inte ens doppat tårna i år. Men nu ska det bli ändring. Vi har ju fått ett litet bättre väder. Inte så varmt som hos dig Ditte. Men tillräckligt för att man ska få lite sommarkänslor och inte höstkänslor. Man vill ju njuta av varje årstid som har sin charm.

Önskar dig en fortsatt fin kväll.
En varm kram kommer här.

Svar: Vi hade en jättetrevlig kväll och fint att kunna sitta ute och äta tills sent på kvällen. Men jag tycker nu det är för varmt. När det är +26 är det lagom för mig. Bad skall det bli i veckan och säkert blir det bad för dig också. Du är nog inte den badkruka jag är.
Njut nu av de fina dagarna.
Kram från mig.
Ditte

Preciosa

Hej!
Roligt att se er alla och t.o.m Catarina min kära amiga :)
Men bra att jag inte är där i hettan. Skulle inte stå ut.
Här var det 25 i dag - för varmt hahaha...
Kram P ♥

Svar: Varmt är det förvisso! Men vi är i skuggan och vid havet fläktar det. Har ju inga sysslor att utföra. Och i veckan har jag tänkt mig ett bad vid La Mata. Även 25 grader är varmt och allra helst hemma där du inte har något hav i närheten som kan ge svalka.
Kram!
Och nu +27...
Ditte

Marja

Lite väl varmt i mitt tycke, även om jag varit med om +42-43 i Grekland. AC och skugga ger svalka förstås och jag skulle gärna kasta mig i havet. Det är väl ganska varmt nu?
Här i Umeå har vi haft kring +20 grader i dag och jag har cyklat runt sjön. :) Kram! :)

Svar: Väl varmt både igår och ifag för mig. Men skugga gäller. Och det fläktar vid havet. I veckan skall det bli bad, helt klart. Men helst vill jag ha +25 men kan nog nöja mig med +23. Vilken härlig dag i Umeå och en cykeltur runt sjön låter perfekt.
kram!
Ditte

Torrebloggen

Tack själva för en jättetrevlig kväll igår och så fikastunden idag förstås!
Ha det så bra tills vi ses igen!
Kram!

Svar: Tack själva! Vi kommer att sakna er! Och vu ses snart igen! Kram!
Ditte

Yvonne

Synd vi inte kunde vara med i går kväll på Alinghi, men vi hade gäster här hemma på middag. Men som jag sa till Carina, det kommer fler gånger.
Är in på La Mata stranden så kan ni ju titta in på en fika, vi bor ju rakt upp från playan genom parken i vit/blå radhus, nr 27.

I dag tycker jag nog det var lite för varmt. Vi var till Citronmarknaden, en kort sväng, sen har jag suttit i skuggan mest hela dagen med en bok i handen, maken gick ner till playan i 2 tim men jag kände inte riktigt för det, eller rättare sagt promenaden ner i värmen.

Svar: Det hade varit jättetrevligt att ses, men det kommer fler tillfällen. Skall lägga ert hus på minnet och kanske tittar vi förbi och ser om ni är hemma och säger hej. Nu tar vi ju vägen genom parken för att få lite skugga. Citronmarknaden låter varmt, ja alla marknader är alltför varma för mig när termometern är +30.
lÅter bra med skugga och en bok. Här tar jag även ut en fläkt...
Vi ses och hörs!
Ditte

Alice

Åh vad härligt det ser ut!

Svar: Ja, det är det. Men väl varmt nu i mitt tycke.
Ditte

Geddfish

Oj, så trevligt, men ack så varmt! Lite för mycket i min smak och lite för lite här hemma. Har varit i Frankrike ju och där var snäppet bättre än i Sverige.
Men vi får värme snart.
Så skönt det verkar hos dig, det är trevligt utomlands med allt folk som strövar kring, liv och rörelse.
Ha en riktigt bra dag, jag skriver mitt i natten, vaknade och kunde inte somna om, ska ta kudden lite igen, tror jag, försöka duger.
Kram!

Svar: Frankrike är ju härligt, ett av mina favoritländer och för normandie klappar mitt hjärta extra mycket. Skönt att ni hade bra utflyktsväder för väl där är det så mycket att se och uppleva. Vad som är extra trelvigt här är att man umgås över alla åldersgränser och att alla är ute. Det är ett folkliv utan like.
Försök du att vila lite till.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja här inne har man aldrig tråkigt det kan jag försäkra :) alltid nya upptåg o roligheter och man blir glad , glad av att läsa dina inlägg :) men hua va mkt folk på stranden hade nog oxå hållit mig i skuggan :) njut o ta hand om dig kramen

Svar: Hej Eva! Ja, detta är en av stränderna mitt i stan men strax utanför finns flera andra som är kilometrelånga och där det är gott om plats. Mne det är roligt att sitta på en restaurang och se allt som händer. Och det är mycket. Roligt har vi och varmt är det. Roligt om du bir glad av att läsa mina inlägg...
Stor kram från mig.
Ditte

Decdia

Hihi, vi turister slog igång ac:n så fort som vi var på hotellrummet. 18-20 grader pös det ut under hela natten. Sen vaknade man till och tokfrös, istället för att stänga av så tog jag på mig en filt. ;)

Svar: Under kortare tid funkar det nog bra men mina slemhinnor trivs inte med ac igång hela tiden. Men lite vänjer man sig vid värmen och både takfläkt och en mobil fläkt hjälper till med viss svalka. Filten här är nerpackad...
Ditte

Ami

Åh, Alinghi har ju så god mat. Det är alltid ett säkert kort. Och ni såg ut att ha det trevligt där tillsammans :)
Önskar er en fin dag
Kram

Svar: Vi hade verkligen trevligt! Men det känns lite som om "köket" nu i lite högsäsongstid har börjat laga en del mat i förväg för att hinna med. Men visst var det gott. Varmt har vi! Och inte gör jag många knop...Just nu +34.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: