Försvinnande goda dagar

    
 Att dagarna här oftast är "försvinnande goda", har vi ofta konstaterat och det gäller på flera plan. Promenader, cykelturer, kaffe och tårtkalas, spontana och mer planerade möten med vänner avlöser varandra och trevligt har vi. Och det har vi hemma i Stockholm också, men en skillnad är de ljumma kvällarna som verklige inbjuder till att vistas utomhus till sena kvällen. Igår kväll visade termometern +25 klockan 23.
En annan skillnad är att många möten med vänner sker spontant eftersom avstånden är korta och tiden finns, så brist på sysselsättning har jag vare sig här eller hemma.
 
Ganska ofta på våra turer blir det "rast" på den här strandnära restaurangen som erbjuder skön skugga, fin havs/strandutsikt och ett bra utbud av lättare rätter om man inte vill äta en hel meny. Många spanjorer söker sig hit både för drycck och mat men restaurangen stänger dock redan 15.30 och vissa dagar, man vet inte vilka. är den helt stängd
 
"Grillsäsongen" är i gång i det i flera avseenden, men många söker också viss skugga under parasollerna.
Här har nu "första sittningen gått på lunch", klockan är 13.30 så det är ganska gott om plats.
Men det är mycket sim skall med hem; stolar, parasoller, ofta bord, kylboxar och handdukar så många har en kärra för att lättare transportera allt. Många kommer även tillbaka för en "andra sittning" vid 16- tiden, efter lunch och siesta. För är det grillsäsong så är det.
 
Igår vid körde vi här hemma en favorit i repris, vilket gällde både maten och gästerna för vi hade bjudit in vännerna Preciosa och Ingrid på lunch: pannbiff med champinjonsås, potatismos och en blandad sallad. Värmen var påtaglig, +31 på terrassen och för att bättra på svalkan i skuggan under markisen tog vi ut en fläkt, den fick jobba på och hade god verkan. En trevlig och rolig eftemiddag blev det, om än i hetaste laget.
Och trevligheterna fortsatte...
 
Min blomsamling utökades med dessa skönheter, två vackra pelargoner, varav den röda har vackra röda bollar som blommor. Kanske någon vet vad den heter? Och jag vet att det inte är lavendel...
 
Senare på eftermiddagen kom B och P-O förbi. Jättetrevligt! Hemma i Stockholm bor vi "nästgårds" och de är här i stan på besök i några dagar. Vi satt en stund på terrassen och efter prat och många skratt drog vi oss  ner mot havet och Paseon.
Och visst passade det bra med en bit mat? Jodå! Vi hamnade på Alingui, vid vattenfallen och hade tur att genast få ett ledigt bord. För bord var denna kväll en bristvara och kön till restaurangen blev lång.
Här äter man helt ok för 7.90 euro med förrätt, varmrätt och dessert och många olika alternativ finns att välja på.
Väldigt mätta styrde vi stegen hemåt i den fortsatt ljumma kvällen.
 
Glada ansikten: Bosse, P-O och Birgitta
 
Havet, innan mörkret lägger sig.
                                                                                               
Ann-Kristin

Hola!
Ni har fullt upp med bara trevligheter!
Tror den röda pelargonen heter rosenpelargon.
Åh, så mysigt med 3-rätters på Alinghi! Ser att Bosse äter min favorit som förrätt .
Inte utan att man längtar dit. Såg i Torrebloggen att de också åt på Alinghi igår. Populärt ställe med all rätt.
I em ska jag till VC och höra om jag kan få hjälp med mina eksem på händerna. Det har blivit värre sen jag kom hem fr Torre.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Vi har fullt upp och det är trevligt, men en hinner med att ta det lugnt också...Hoppas du får hjälp med dina eksem, något måste finnas som lindrar och gör att de försvinner. Håller tummarna.
Vi såg C&H samt K&S på Alinghi som hastigast. Vi fick just ett bord och ville inte mista det.
Kramar till dig!
Lite mulet här idag, men varmt och skönt.
Bosse hälsar!
Ditte

Comsi ComsaJag förstår att ni har en behaglig tillvaro där nere, alltid finns det någon att slänga käft med, heter det så? Vet inte vart uttrycket kom ifrån för jag har aldrig använt det tidigare. :-))

Idag har vi mellan 23-25 grader, en riktigt fin dag och jag tror vädret kommer att stå sig, jippie. :-)

Kram på dig ♥

Svar: Vad skönt att sommaren är i Stockholm och hoppas den stannar kvar. Stockholm är särskilt vacker när vädret solen skiner.
Vi har en behaglig tillvaro och vill man finns mycket att göra och vill man inte så går det lika bra det också.
Kram och njut av Stockholm.
Ditte

Ruth i Virginia

Svenskarna är envisna, när det gäller att äta utomhus.
Är det nån annan som tycker det är komiskt att sitta ute med en fläkt,
när man kan vara inomhus och ha det skönt? :)


Svar: Jo, det är lite komiskt att sitta ute med fläkt, men till saken hör att vårt bord inne är väl litet att äta vid om vi är fyra personer. Och nog är det svenskt alltid. Men jag kunde i och för sig ha tagit in bordet, men så långt tänkte jag inte ens...Och inne har vi ac. Men jag är nog svensk i detta avseende.
(Här sitter alla gärna utomhus och äter om man går på restaurang. Dock i skuggan eller under markis.)
Ditte

Ama de casa

Men hur menar du nu? Skulle det INTE vara en lavendel??? ;-)

Det är härliga dagar nu, och regnet idag var faktiskt lite befriande :-)

Svar: Nej, denna pelargon är inte en lavendel. A-K föreslår rosen pelargon och det låter bra om man ser till utseendet. Och Ama! Alla blommor är inte lavendlar, men du kan låtsas att de är det om det känns bättre. Skönt med lite regn och moln idag. För varmt är det!
Ditte

Ditte

A-K!
Tack för hjälpen vad gäller pelargonen. Jag har slagit upp rosen pelargon och det verkar stämma bra. Vacker är den.
Kram!

Decdia

Åh, ljuva Spanien. Snart är jag där med... Fast inte i torre då, men men. :)

Svar: Spanien, som Spanien! Vad trevligt! Det kommer bli jättebra!
Ditte

Torrebloggen

Vilken trevlig dag ni också fick igår! Pelargonerna var fina som du fick av Preciosa.
Ja Alinghi är ett säkert kort. Vi hade väl precis beställt när ni kom förbi en snabbis och hejade. Tur att det blev ett bord ledigt så att ni också kunde sitta ner och få njuta av deras 3-rätters.
Vi ses!
Kram

Svar: Vi hade en fin eftermiddag och kväll med våra Stockholmsvänner. Och just turen att du såg det lediga bordet. Tack!Vi ses!
kram!
Ditte

Ruth i Virginia

+31C j Herndon f.n. Pusst! Har vattnat blommorna, och det blir det
enda tomhusjobbet idag. :)

Svar: Jag förstår att du pustar. Bra att du vilar efter att blommorna fått sin tillsyn. Det gjorde jag här igår, men idag har det regnat lite så luften känns mindre kvalmig.
Ditte

Moi

Grillningen sköter jag när jag stökar i trädgården. Att ligga still timme ut och timme in på stranden är inte riktigt min melodi.
Däremot skulle jag inte ha ett dugg emot att strosa runt bland matställena i goda vänners sällskap. Fast det gör jag ju då och då :)
Kram

Svar: Tycker din alternativa grillning verkar bra. Jag avstår också den mer sandiga varianten. Mysigt är det att strosa runt och hitta en del nya såväl gamla beprövade matställen. Och det finns ju en del att välja på.
Kram!
Ditte

Anonym

Tack för i går! Och pratstund i dag :-) Undrar om ni hittade den försvunna mobiloperatören :-)
Blomstergatan kan man också kalla er gata...
Kram P ♥

Svar: Trevligt att ses idag som hastigast idag innan vi for vidare. Och jodå, jag hittade en bra butik på Calle Apollo och laddade kortet. Men jag får imorgon ringa Masmovil för at ordna med ändringarna. Men ägaren i butiken var tysk och pratade bra engelska och det underlättade för mig. Blomstergatan låter också bra. Kanske den "blomstrande Solskensgatan"?
Kram!
Ditte

Veiken

Ni sliter som djur för att ha det trevligt! Ni lyckas väldigt bra kan jag säga!
Ha det jättebäst! Kram

Svar: Vi jobbar på att ha det bra! Om det också märks så är jag extra nöjd . Kram!
Ditte

Marja

Åh... den sista bilden... horisonten... :) Så vackert!
Kram! :)

Svar: Ja, horisonten och funderingarna över vad som kan finnas där...Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Det låter som att ni har det bra! Ja, nu har värmen verkligen kommit! Vi funderar faktiskt på att skaffa ett parasoll till stranden. Då kan man ligga kvar lite längre och läsa. Solen blir ju FÖR varm... ;)

Svar: Parasoll är att rekommendera. Solskadorna uppstår ju om en sådär 10-20 år....Och numer kan jag inte ens vara på stranden under dagtid. Hade jag haft parasoll och inte bränt mig så hade jag inte haft det lika kämpigt med solen. Men det är lätt att veta svaren med facit och all forskning i handen. Men njut och ha det allra bäst. Korsika slår det mesta i Europa, tycker i alla fall jag. (Kanske inte det historiska för där går väl både Rom och Aten förbi...men i mycket annat. )
Ditte

FREEDOMtravel

SV: Ja, vi ska nog investera i ett parasoll! Vi gillar (dessvärre kanske) att sola, men försöker undvika att bränna oss. Man ska naturligtvis lyssna på forskningen och på andra som har erfarenhet av vad som kan hända, som du. Själv kan jag också nöja mig med en stund i solen, sedan njuter jag gärna i skuggan! Vi kan nog hålla med om att Korsika slår det mesta! Håller även med om att det förstås inte gäller det historiska, MEN idag har vi faktiskt gjort just ett historiskt intressant besök här! :)

Svar: DEt är väl mer att bränna sig man skall undvika och det har jag ju i ungdomen och även en bit upp i åldrarna...Jag ville ju bli brun.Men då visst man inte. Skall genast läsa om ert historiska besök. Spännande! Njut och ha det fortsatt bra.
Ditte

Ami

Verkligen trevligt att träffa vänner och äta gott....Både hemma och ute på restaurang. Och ni har en så gullig liten patio där hemma hos er :)
Kram

Svar: Vänner, god mat och dryck är en bra kombination. Därtill den ljumma kvällen med en svalkande bris från havet...Och här hemma på terrassen blommar det fint.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...super mysigt som det skall vara kan förstå att folk börjar inta stränderna så det fylls snabbt :) fortsätt njut å ha det gott stor kram

Svar: Vi har det bara bra och njuter av vackra och trevliga dagar. Kvällarna är så fina och det är mysigt att sitta ute. Annars är skuggan den rätta platsen för mig och gärna med havsutsikt.Önskar dig en fin fredag.
Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Åh så härligt ni har det! Det är ni så värda. Solen har börjat komma hit till Göteborg också, vi får kanske till och med 20 grader idag! :D Fast jag jobbar ju på, så jag försöker hitta någon att spendera kvällen med!

Svar: Vi har det väldans bra och trivs. Skönt med lite sommarvärme hemma också och passa på och njut av en fin kväll. Och säkert hittar du någon som vill spendera en kväll med dig. Ha det bra!
Ditte

Fia

Ser underbart ut! Har helt plötsligt börjat längta till Alinghi! Men just nu har vi supervarmt även i Västerås. Vi har grillat ett par kvällar och kunnat sitta ute länge! Ett par dagar till varar det fina vädret säger SMHI.
Har mejlat bilder till er, kram
Fia

Svar: Tack för bilderna. Jättefina! Och nu känner jag också en önskan att åka över till Mallorca- Återkommer till dig. Vad skönt att ni kunnat få både sol och skön värme på hemmaplan och att grilla är mysigt.
Håll i det fina vädret och njut!
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Jag njuter bilder och försvinnande goda dagar är ett gott inlägg! :-)
Varaktig kram i försvinningen!

Svar: Trevligt! Och jag känner att du finns i min närhet. Varaktiga kramar till dig också.
Ditte

Bosse Lidén

Ljumma sommarkvällar rankar jag högt när det gäller att uppskatta årstiden sommar. Tyvärr blir det ofta inte så många i Sverige. Spontana träffar/möten blir ofta lyckade.

Svar: Skickar genast några ljumma sommarkvällar till dig med tapas och god dryck som du kan bjuda Solveig på. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: