Fidji-time

    
Värmen hos oss består, just nu +34 och man skall inte klaga, men lite synpunkter på hettan har jag ändå. Jag har fösökt att skicka värme både kors och tvärs och tror jag nu lyckats med att få den till Sverige. Trots det är det ändå en hel del kvar här.
Just vid dessa tillfällen när det är varmt här kommer jag att tänka på när vi för många år sedan sent en kväll kom till Fidji. Vi skulle bo en natt på ett hotell, strax utanför huvudstaden Suva, innan vi skulle ge oss iväg ut på en femdagars kryssning bland öar och atoller med Blue Lagoon Cruises och deras kryssningsfartyg Fidji Princess. 
Det var en en het och fuktig kväll och vi hade tänkt oss en lättare middag, slog oss ner vid ett bord i trädgården bland den tropiska grönska och inväntade servitören. Vi väntade och väntade och så småningom uppenbarade sig en dam som pustandes sträckte fram två menyer och satte sig på en stol vid bordet. Och där satt hon...
Vi försökte göra vår beställning och hon satt och antecknade, reste sig så småningom och pustade iväg. Efter en stund kom hon tillbaka med vår beställda öl, pustade och satte sig på stolen för att vila. Och så här fortsatte det, högst två saker i taget. Efter drygt en timme var allt klart och strax efter kom maten. Ja. en tallrik i taget. Jag upptäckte då att en gaffel saknades och gick själv för att hämta den. Väl inne i restaurangen fick jag vänta, men nu var jag hungrig och ville äta och försökte skynda på det hela. Men icke! "Madam, this is Fidji and here we have Fidjitime. That means: everything takes its time". Jaha, så var det med den saken.
Vi hann i varje fall äta upp och sova ett par timmar innan kryssningen väntade och ombord på Fidji Princess var det ingen Fidjit ime, snarare "Brittish time".
Förutom själva kryssningen som var en upplevelse i sig, fantastisk, så skulle vi vigas på en sandstrand i solnegången. Papper var medtagna från Sverige, alla formaliteter och det praktiska skötte rederiet om och borgmästaren från Suva kom ut med ett sjöflygplan för att förrätta vigseln.
 
Bilder lånade från Blue Lagoons hemsida.
 
Fantastiska bad och härlig snorkling.
 
Vår hytt låg på översta däck och utsikten var magisk.
 
Fidji Princess i bakgrunden, ett behändigt och bekvämt fartyg som tar 68 passagerare.
Ungefär så här såg det ut när och där vi vigdes, men blommorna bestod då av olikfärgade orkidéer.
 
Apropå "Fidji time" så är det just nu, mitt på dagen, +34 och när gårdagens salladsmiddag med kallskuret  skulle intas var det också varmt.
Så kanske är det en god idé att  Fidjitid även  får råda här ett tag. Jag tar tillfället i akt och sätter mig ner pustar mellan varje moment jag gör.
 
 
 
Comsi ComsaDet heter ju att det vi ger ut det får vi tillbaks, nu har du fått värmen, hi hi hi...
Den som väntar på något gott väntar så gärna en timme, eller? ☺ Fidji time..... ☺

Ta det lugnt i värmen drick mycket, alltså vatten. ☺

Kramen ♥

Svar: Jag har ju haft värmen och gjort flera tappra försök att skicka den till dig. Kanske kommer den nu. Och Fidji time är nog bra i värmen . Jodå det går åt mycket vätska, mest vatten. Kram! 😀👍
Ditte

moi

Puh, vilken värme ni har. Jag hörde i korridoren att vi skulle få nåt liknande till helgen. Det innebär en höjning med minst 10°. Jag tror det när jag ser det!
Vilken vacker plats att vigas på! Uppenbarligen var det helt rätt plats också!
Kram

Svar: Ja, den upplevelsen har vi med oss och hela resan. Vi gjorde i samband med detta också en resa jorden runt och var borta i åtta veckor. Mycket minnesvärt för resan lär inte bli av en gång till. Hoppas nu värmen kommer till helgen så ditt päronträd piggnar på sig och att du får fina dagar i din oas. Kram från mig i hettan, nu + 32.
Ditte

Ruth i Virginia

Elegant och romantiskt så det förslår!
Måste ha hänt innan ni fick era döttrar, antar jag.

I Indonesien hade vi "rubber time", dvs mycket elastisk;
kunde sträckas en hel del. :)

Svar: "Rubber time" verkar likna "fidji time" och både kunde dras ut, väldigt långt. När denna resa gjordes så var vigseln nr 2 i ordningen och döttrarna var vuxna.
Ditte

amadecasa.blogg.se

Fantastiskt vackert och vilket underbart ställe att gifta sig på :-)

Svar: 😀 Det var en fantastisk resa och väldigt vackert . Mycket minnesvärt på alla sätt.
Ditte

mariana och ash

Åh så romantiskt, vackrare kan det inte bli ♥♥♥

Svar: Det var det! Ett minne för livet. 😀
Ditte

Anette

Vilket bröllopsminne. Låter verkligen jättehärligt.

Svar: 😀 Ja, det var det. Och på många olika sätt...
Ditte

Ami

Vilket vackert ställe att gifta sig på! Och vilket fantastiskt minne ni bär med er från hela resan!
Och det där med Fidjitid låter som ett bra förslag i värmen :)
Kram

Svar: På Fidji blåser det alltid... Ett härligt minne är det och det blev även resten av resan via Nya Zeland, Australien, Bali, Singapore och en del till. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Skulle jag gifta mig en gång till så vill jag ha lika romantiskt som Ert bröllop.
Drömma går ju 😃!
Kör ofta Fidji-time här hemma och även i Torre. Behöver inte vara varmt heller 😊
Ha det så skönt och kram/A-K

Svar: Visst är "Fidjitime" ett bra uttryck. Men om man är dödshungrig efter en lång resa från Hawaii på 8h eller ska med ett plan vidare till Nya Zeland så kan man med lätthet undvara denna speciella tid. Men oftast fungerar det ju bra att ta det lugnt. Och vigseln var verkligen romantisk!
Varmt fortfarande och ac:n är på .
Kram från oss båda.
Ditte

Ann-Kristin

Skrev alldeles nyss och det försvann eller glömde jag trycka på skicka 😃
I vilket fall som helst skrev jag att skulle jag gifta mig en gång till vill jag göra det lika romantiskt som Ert. Så underbar vackert!
Kramar till er båda/A-K

Svar: Det var en upplevelse och väldigt speciellt. För vi var nog så gammaldags och tyckte att man kanske bara gifter sig en gång i livet. Men nu blev det två. Kram!
Ditte

Marja

Vilken vacker och romantisk inramning för en vigsel! :)
Kram!

Svar: Det var det. Och väldigt annorlunda på alla de sätt och vis.Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Gud så vackert! Jag har faktiskt börjat fundera på om vi inte bara skulle skita i det där med en stor fest för vårt bröllop. Det är så himla mycket pengar! Jag reser ju hellre, och speciellt när en kikar in här - då vill en bara resa resa resa! Men samtidigt vill vi ju fira kärleken med vänner och familj... Vi har ju lite tid på oss att fundera, och jag gillar traditionellt egentligen. Men hade varit skönt att bara kunna använda alla de där pengarna till ngt annat. Det ser väldigt vackert ut där ni vigdes, det hade jag inte haft något emot!

Svar: Det är ju en balansgång att gå. Vi valde detta eftersom det passade så bra in i den "jordenruntresa "vi hade planerat. Och det blev väldigt lyckat. Men som ung hade jag nog gjort ett annat val, eller det gjorde jag....Följ ditt hjärta occ ni har ju ännu tid att tänka.
Ditte

Alexandra Park

Åh, är inte lite avis! Verkar som en underbar resa!

Svar: Det var en fantastisk och verkligen minnnesvärd resa på alla de sätt.
Ditte

Erica

Vad vackert att gifta sig på stranden! =)

Svar: Ja, det var speciellt och hela miljön runt om var så vacker.
Ditte

Vanessa andersson

åh så härligt!!

Svar: Det var det verkligen! En resa att minnas!
Ditte

Anonym

Jag hade nog blivit väldigt stressad till en början men man hade kanske anpassat sig. Fidji hade jag inte tackat nej till i alla fall! Vilken vacker vigselplats!

Kram

Svar: Jag var stressad för dels var jag hungrig och dels hade vi bråttom. Men det var ju ingen idé...Fidji och denna kryssning är nog bland den bästa resor jag gjort. Men bäst är fortfarande resan till Sri lanks då vi hämtade döttrarna.Kram!
Ditte

Znogge

Znogge och inte anonym!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: