Djur på besök

    
Att djuren är våra vänner, åtminstone på ett eller annat sätt, är något jag tränar på att inte bara intelektuellt förstå utan även på det mer känslomässiga planet.
Och fortfarande är det så att jag inte hunnit bli den där sanna djurvännen som jag gärna önskar att jag ska hinna bli. Hundar, hästar, småfåglar, vanligtvis ekorrar (men efter gårdagen kottattack är jag lite tveksam...) och en hel del andra djur tycker jag om och nu kan jag även delvis räkna katter dit. 
Jag tycker rådjur, älgar och rovfåglar är mäktiga och jag tittar gärna på dem på långt håll och skulle en gång i livet gärna åka på en safari i Afrika.
Men getingar, ( är allergisk) myggor, flugor, fästingar m.fl.  småkryp har jag ännu inte förlikat mig med.
Tydligt är att jag har viss dragningskraft på djur.
Förra sommaren fick vi oväntat besök på terrassen när en höna plötsligt kom inflaxandes från ingenstans och hon var inte lätt att bli av med heller. Men efter att ha fått hjälp av grannen så fick vi ut henne och hon försvann längs gatan.
( Blogginlägg från den 18 och 19 augusti 2014)
 
Perfekt landning av fru Höna på vår tvättlina när hon kom flygandes över staketet.
 
 Vattenkannor, slang och stol inspekterades.
 
Och vissa blomkrukor blev populära.
 
I år har ingen höna varit synlig hos oss, men vi har en annan mer bygsam hyresgäst, Sixten. Han är stillsam och trivs bakom min passionsblomma och visar sig mest tidig morgon eller sen kväll. Han är ogärna med på bild men man får ha tålamod.
 
 
En som gärna är med på bild är denna katt som dagligen passerar grannens tomt och vi undrar om den månne är intresserad av citronträdet. En tanke är att vi skulle kunn aträna den till att tro att de nerfallna citronerna är garnnystan och rulla dem till vårt staket. Tyvärr har vi ännu inte lyckats, men en får inte ge upp.
Katten verkar helt ointresserad av att rulla citroner -
 
- fastän det är gott om dem.
 
Kanske vore det mer framgångsrikt med en ekorre här i citronträdet.
Men de kanske inte gillar citroner utan håller sig til kottar... 
 
 
 
 
 
Comsi ComsaNu fick jag ett minne från barndomen och att det fanns ett hönshus bakom vårt hus som tillhörde grannen. Dessa höns var uppe med tuppen ☺ väckte oss långt innan det var lagligt....

Katten låter sig nog inte luras att citroner är några garnnystan, hi hi hi, katten blir nog förolämpad, hi hi hi....

Kramar ♥

Svar: Tursamt nog har vi inte haft fler hönsbesök och här bor vi liksom i stan och det är inte den rätta platsen för höns. Men vi vet ännu inte varifrån den kom...Tyvärr tror jag inte heller att katten kommer att låta sig luras men jag hoppases ett tag på det...
Synd att citronerna inte kommer till användning där de ligger på marken. (Ägarna till huset och citronträdet kommer i slutet av juli...)
Varma kramar!
Ditte

Amanda

Härliga bilder! :D

Svar: Tack!
Ditte

Timeoftiger

För mig är det skillnad mellan djur och djur. Insekter gillar jag inte, men såklart måste de ha rätt att finnas (men inte i mitt hus!!) Jag gillar inte dåligt uppfostrade hundar som tuggar sönder allt etc etc. Pinkande hankatter vill jag inte heller ha inomhus.

Svar: Ungefär så tänker jag också....Insekter skall vara ute i naturen där de hör hemma. Vad gäller okopplade och ouppfostrade hundar som far runt, så är det trist att deras ägare inte har tagit itu med den saken. Vad gäller katter så har vi någon som passerar på gatan och tittar in på granntomten. Jag vill helst inte ha dem på vår terrass.
Ditte

moi

Gråsuggor, skalbaggar, larver och andra smådjur är inte djur - de bara finns...
Jag gillar djur som jag kan se och hålla koll på var de är.
Sixten har nog en kusin som besöks när på dagarna när han inte är hemma hos er...
Fråga Ama om hon kanske ser dubbelt ibland. Dubbla ödlor menar jag förstås! :)
Kram

Svar: Håller absolut med dig om att insekter finns. En gång i ett klasssrum hade vi vandrande pinnar och eremitkräftor, gav inga allergier, men inte var de så mysiga att gosa med direkt. Ja, Sixten kanske tar sig en sväng neråt Amas håll ibland, men jag vill hetls inte att han ska klättra så högt upp. Men tror han är olydig...
Skall höra med Ama om hon ibland har två ödlor.
Kram!
Ditte

Znogge

När man får oväntat besök ;-)

Påminner mig om när sonen hittade en kaja i sitt badrum. Den hade tagit sig in via ett söndrigt ventilationsgaller och var mer eller mindre panikslagen! Men ut kom den till slut!

Kram

Svar: Ja, vissa djur passar sig mindre att ha inomhus. Och en kaja i ett badrum skulle jag inte heller velat ha. Tur att det gick att få ut den. Höns har vi inte sett fler av men ödlan får gärna stanna och katten som gärna är på grannterrassen också. Kram från ett mycket varmt Torre, nu +30, sent på eftermiddagen.
Ditte

Ama de casa

Åh! Du har ju rena rama djurparken där hos dig :-) Bilden med Agda på linan är bara för härlig :-)

Svar: Visst är den! I år har vi dock inte haft besök av Agda och vi vet inte heller var hon kom ifrån, annat än att hon flög in till oss. Och vi bor ju inte direkt i lantliga omgivningar. Sixten är mer som er Örjan, bara finns där.
Ditte

Torrebloggen

Fina bilder! Fästingar gillar jag inte. Förra året hade vi också en liten ödla som höll till bakom en blomkruka på balkongen, men nu har jag inte sett till den på länge.
Kram

Svar: Tack! Ja, ödlor är trevliga och de äter ju insekter så Sixten kan gärna få stanna. nU blir det värre med grannarnas citroner och träna katten för grannarna kom just och skall stanna i två veckor för att sedan komma tilbaka i augusti. Det blev ett polanerat besök för dem här men väldigt trevligt så får jag träna lite spanska också. Kram!
Ditte

Ami

Haha! Vilken klockren bild på hönan där på er tvättlina :)
Och visst är det roligt när djuren kommer på besök. Men ödlor och småkryp vill jag helst ha på lite avstånd!
Kram

Svar: Ödlorna äter insekter så de kan få vara om de förekommer i begränsad skala. Och de vill inte vara inomhus. Visst är bilden på hönan Agda läcker? Men hon har inte kommit tillbaka.
Kram!
Ditte

TantGlad

Häääärliga bilder på djur.
Själv älskar jag djur......de flesta. Visst tycker jag mer eller mindre om vissa. Vi har ju spindlar, ödlor och ormar då haha.

Själv ska jag gå en djurkomunikation kurs i augusti. Det blir intressant. Djur har ju åxo känslor. Vore kul att kunna läsa av dem. Kanske jag kan hjälpa många djur att få må bra ifall de är sjuka
Att arbeta med djur. Vilken lycka.

Ha nu en jättehärlig ny vecka.

Kramkram.

Svar: Tack! Ja, en del passerar här...Och ödlan bor här bakom passionsblomman och visar sig morgon och kväll. Vad han gör resten av dagen vet jag inte. Vad spännande med en kurs i djurkommunikation! Och att förstå djuren är en god tanke tycker jag. Tror du har väldigt god hand med dem.
Önskar dig en fin vecka.
Kram!
Ditte

Christina

Jag vet, skaffa hund och träna upp den att hämta in citroner när grannen inte ser ;)
Vilket vackert citronträd, det ser ljuvligt ut att kunna plocka citroner sådär. Och vad trivsamt med djur som kommer och hälsar på sådär, bara de är fredligt sinnade så blir det ju trivsamt. Tror dock inte att jag skulle gilla att hönan sitter på tvättlinan när klänningarna hänger på tork... :)

Ha det fint! Kram

Svar: En hund skulle vara en idé, men vi pendlar mellan Stockholm och här så det skulle bli lite bökigt. Men tanken var god. Nu kom grannarna igår och har själva plockat citronerna. (De gjorde en extratur för de skulle inte komma förrän i augusti)Hönan ville vi inte ha, tror hon var helt skräckslagen.
Men ödlan bor här...
Ha det bra du också!
Ditte

Amanda

Sv: Vi funderade faktiskt på Maximillliam men blev en Max istället hehe :)
Ha en bra dag!

Svar: Kul! Och mitt barnbarn kallas oftast bara Max....Ha en bra dag du också!
Ditte

Ghugge

Tålamod och träning gäller! Katten kommer säkert att rulla över citronerna till er om du håller ut, haha! Kram

Svar: Nu har grannarna och ägarna till citronträdet kommit, fast de inte hade tänkt komma förrän i juli. Så det blir kärvt att få till fler citroner just nu. Men katten kommer nog så småningom tillbaka. Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag föredrar en ekorre framför Sixten. I natt när jag gick ut på balkongen såg jag en igelkott. Du och jag har ungefär samma "smak" när det gäller djur. Både att träffa på och se på håll. Solregnkramar från Ystad

Svar: Sixten är ganska diskret och stör ingen. Dessutom tar sig görna en insekt eller två. De ödlor vi haft i Thailand har varit klart större, men de är harmlösa och stör mig inte. Igelkottar är trevliga och även de är lite mer diskreta. Tycker vår "djursmak" sammanfaller bra.
Varma kramar från mig.
Ditte

FREEDOMtravel

Jag gillar egentligen djur, men under den här resan har jag blivit lite trött på hundar. I många sydeuropeiska länder skäller de okontrollerat (eller ylar) ibland hela kvällarna... Andra vill hälsa på i vår husbil (och det kan vara trevligt ibland) - men senast var det en som pockade så mycket på vår uppmärksamhet att det blev ganska jobbigt... ;)

Svar: Dessa ylande hundar möter man på fler ställer runtom i södra Europa och flera av dem får inte mer än gå någon kort runda om dagen och är uttråkade och man kan ju undra varför en del skaffar sig hund och gärna i modell större om en ändå inte vill ta hand om dem. Eller också tror ägarna att de gör det...Och få in en främmande hund är inte det man vill...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: