Det ska vi fira

    
 Hurra, hurra hurra, hurra! Vi firar vännen Carinas födelsedag och det gör vi med ett härligt tårt och kaffekalas.
Vi bjöds på en läcker "svensk sommartårta" med jordgubbar och riktig vispgrädde och trots att tårtbitarna var gigantiska, var de så lätta och fluffiga att de bara slank ner. Verkligen försvinnande goda!
(Nåja, kanske var det någon som delade på bit...)
Vi var ett glatt gäng var inbjudna till restaurang och café Matboden i Torreblanca, Torrevieja, för att fira tillsammans med Carina och Horst. Och fira det gjorde vi verkligen.
Förutom att fira födelsedagsbarnet som fyllde jämt, 6x10, så hade jag tydliga känningar av sommarlov. Känslan låg i luften.
För mig börjar sommarlovet med skolavslutning, sommarsånger och glada barn, detta hade vi i tankarna när vi firade Carina, men inte på plats.
Sommarlovet innebär också för mig bl.a. jordgubbstårta, blommor, sol, vänner, förväntningar, ledighet och glädje. Och allt detta fanns med!
Så Carina, tusen tack och visst har du satt fart på sommaren .
Och snart börjar mitt sommarlov på riktigt.
 
 Två  stora och försvinnande goda jordgubbstårtor. (Fick bara med en tårta på bild)
 
Carina öppnar sin present.
 
Vi är många som är med och firar, här 10 runt bordet och Preciosa och "La Syrra" sköter fotograferingen.
 
Väldigt gott!
 
Ghugge

Näää, nu jäklar ska jag göra en jordgubbsgräddtårta..trots kalorier o mage o änglavingar! Vi ses sen! Kram!

Svar: Vad trevligt med en jordgubbstårta med grädde! Och väldigt gott! Det känns också så somrigt. Kalorier är bara något någon inte tycket vi skall få för många av. Säkert en missunsam typ. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vilken trevlig em med många goda vänner.
Tårtan såg jättegod ut.
Skulle gärna varit med och delat på en bit :)
Jag firade min 60-årsdag på Delicado( Dagen innan)
På själva födelsedagen flög jag hem och kom hem till en överraskningsfest + att mitt första bb 1 v gammal var på besök. Då blev det många känslor och glädjetårar.
Kramar till er båda/A-K

Svar: Vilken fin upplevelse hemma och även från Torrevieja och restaurang Delicado. Minnen betyder mycket och ofta mer än man tror . Vi firade Carina och hade en jättetrevlig em tillsammans. Jättegod tårta, mycket prat och många skratt bidrog till trevligheterna och Carina själv förstås.😀 Vi saknade dig! Kram!
Ditte

Tove Olberg

ååå så gott och trevligt - imorgon ska jag med Pontus på skolavslutning ... då börjar sommarlovet! Förstår du har ditt "sommarlov i kroppen" :-)
Sommarlovskram till bloggsystern!

Svar: Oh, vad mysigt! Njut så mycket du kan! Härligt att gå med Pontus! Och kanske får jag vara med i din ficka. Tror jag också tar sommarlov i morgon . Sommarlovskram tillbaka.
Ditte

Moi

Så härligt med både kalas och sommarkänsla!
Här är det lite svårt frammana sommarkänslor även om såväl
skolavslutningar och sommarlov har påbörjats lite här och var.
Men det kommer, om inte förr så till semestern (oavsett väder)
Kram

Svar: Ja, visst är det! Tror jag tar sommarlov redan imorgon. Skickar både sol och värme till dig. Har gott om båda. Kram!
Ditte

Ami

Den där tårtan ser bara godare och godare ut varje gång jag ser den. Och det var minsann inga små bitar som var skurna :)
Härligt att se att Carina blev så firad av er allihop. Synd vi inte var på plats och kunde gratta!
Kram

Svar: Där missade nu något! Men det blir fler tillfällen. Och visst har tårtan varit med nu på många bilder, men det var den värd. Helt klart! Kram!
Ditte

Veiken

Grattis till jubilaren.
Den där tårtan är en riktig skolavslutningstårta! Mums! Nu är sommaren här, sent omsider. Hoppas den stannar ett tag nu! Kram

Svar: Visst stannar sommaren! Och i morgon tar jag också sommarlov. Håller på att sjung upp mig för blommorna. Tror inte någon annan vill lyssna. Och lite jordgubbstårta får det bli. Kram!
Ditte

Znogge

Precis så ska en riktig sommartårta se ut! Jag hoppas på något liknande i morgon men vi får väl se...

Kram

Svar: Önskar dig helt klart motsvarande tårta och den vi fick riktigt smälte i munnen. Önskar dig en fin avslutning och går nynna här för passionsblomman och fröken Kamelia. Hoppas att Idas sommarvisa och "Den blomstertid .." passar. För det blir vad som sjungs här. Nåja, nynnas. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Alltid trevligt med kalas! Och man ska aldrig missa ett tillfälle att fira! I morse åkte sonen med flickvän + ett annat par ner till sommarstugan för en veckas semester. Fick sms att de kommit fram ordentligt och att det var underbart varmt och skönt! Ska skicka ett litet försiktigt sms i morgon och fråga hur min passionsblomma mår - man får portionera kommunikationen som mamma så att de får vara lagom ifred och inte känner sig "övervakade". :) Kommer ihåg själv hur det var när jag var 19 - även om det var några år före mobiltelefonernas tid. Och Internet och mejl var inte uppfunnet än! ;) Ibland känner man sig som en dinosaurie trots att man är född på 60-talet. :)

Kram //Susan - Bambumannen hälsar så gott!

Svar: Kalas är alltid trevligt och att fira likaså. Sonen & co kommer att få fina, soliga och varma dagar och det kan vara skönt som omväxling till den något kyliga försommaren hemma.
Säkert bra att det kommer ett fösynt sms med fråga om passionsblomman för den vill ha en del vatten och det är varmt. Bra om den får vatten varje dag nu.
Att ta det lugnt med kontakterna är nog klokt, men det är så enkelt nu med både internet och mobiler att "höra av sig" vilket är bra på sitt sätt...
Vi önskar "bambumannen" lycka till på trampanet runt sjön och att du får en vacker helg med viss värme och sol.
Hälsningar till er båda.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja, jösses vad god den tårtan var! Och kul att träffa alla, hur snällt som helst av Carina att bjuda in oss alla på detta :-)

Hmm... Jag tror att du tog en större tårtbit än vad jag gjorde... Bra val! :-D

Svar: Helt rätt! Jag tog en större bit...Och visst var det jättevänligt att bjuda in oss alla. Väldans trevlig eftermiddag.
Ditte

Lena i Wales

Ser verkligen härligt ut!
Ger ett hopp om sommar! Vi har haft några riktigt fina dagar här i Wales med sol, men bara några dagar med riktig värme, så fort solen försvinner är det kallt, burrrrr!
Ha det bra!

Svar: Här är det varmt och härligt, nästan väl varmt vissa dagar så jag kan fikostigt dela med mig både av solen och värmen till dig och sommaren är nog snart framme hos dig också.
Ha det bra du också!
Ditte

Eva`s blogg

Härligt ni har det hoppas du har det gott som alltid stor kram

Svar: Vi har det så bra och tar dagarna som de kommer. Och ofta är det mycket trevligheter på gång. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Tack för en jättetrevlig eftermiddag! Härligt att ni ville vara med och fira min dag!
Jag kommer aldrig att glömma denna dag! Helt underbart vilka vänner man har!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Mången tack också till dig och Horst för att vi fick vara med och fira. Och ett härligt minne som vi tar med oss.Vi är glada över att ni är våra vänner.
Kram!
Ditte

TantGlad

GRATTIS till födelsedagsbarnet.
Ja du.....Håller med dig om sommarlovskänslor. Så är det. Jordgubbstårta och vispad grädde.....mmmmmm.
I morgon klockan 15.30, då börjar mitt sommarlov. Då ska det bli fest. Ok.....fest å fest men nog blire lite gott att fira in sommarlovet allt.
Tror det ska bli lite jordgubbar och champagne. Mmm.

Nä nu ska du ha en fortsatt fin torsdagskväll.
Varma somriga sommarlovskramar.😃😍

Svar: Ja, imorgon får du fira in ditt sommarlov. Jordgubbar och champagne låter gott och jag tror nog även att solen är med på ett hörn. Jag skall tänka på dig extra i morgon.
Sommarlovskramar till dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: