Dagens mål

    
 Idag har vi varit på en heldags bilutflykt, medbjudna av vännerna Carina och Horst. Och det var inte vilken tur som helst. Vi körde kustvägen söderut i några mil och passerade för oss nya platser som Pilar de la Horadada och San Pedro del Pinatar för att sedan vika nordväst inåt landet.
Vi var på väg till ett möbelvaruhus med stark svensk anknytning och just i detta varuhus, i denna stad hade vi inte varit tidigare.
Men det var lite klurigt att hitta fram eftersom vi kört en annan väg än den vanliga motorvägen.
 
Horst spanar efter skyltar och vi hejar på och så  plötsligt ser vi en rejäl skylt.
 
  Blev vi så mycket klokare av skylten? Verkade vara någon sorts varannan-vägs tanke.
Men efter en förfrågna på en bensinmack fick vi bekräftat att vi var på rätt väg. I princip.
 
Ännu en rondell! Tror vi hitintills passerat 21 stycken och nu var vi nästan framme vid målet.
 
IKEA i Murcia ligger drygt sex mil från Torrevieja och detta var vårt första besök här på varuhuset.
 
Vi tänkte börja med en kopp kaffe för att lägga upp dagens strategier och med ett IKEA Familykort är kaffet kostnadsfritt. Men det var bara ett krux, ett litet. Muggar erhölls i barens kassa och kaffet skulle tas från en automat. Men, det fanns inget i vårt tycket vanligt kaffe, "kaffe americano", i stort sett espresso med hett vatten i. Men varianterna där mjölk och socker ingick var desto fler och med tanke på att det var kostnadsfritt så var det ingen förlust heller.
För egen del passade jag också på att skaffa ett spanskt Familykort, för här går det inte att käckt presentera en svensk elle kinesisk variant, de typer av Familykort jag har.
Detta var vårt första besök på IKEA i Murcia och säkert inte det sista och en hel del smått och gott hamnade i våra vagnar. För min del blev det bara en sak som inköptes som inte fanns på min lista och det var en liten lutande skiva till datorn för att få till en bättre arbetsställning. Tack Carina för det tipset och den fungerar utmärkt. 
 Man blir lite hungig av att shoppa och ett svenskt mål mat i restaurangen fick det bli. (Såg inte till några spanska rätter idag.)
Tre av fyra slog till på köttbullar med lingon och potatismos och jag valde en laxtallrik. Gott var det och skönt att vila shoppingbenen.
Dags för nedre planet och våra vagnar fylldes ytterligare med våra planerade inköp. Tror i alla fall inte att något onödigt kom med av misstag...
Att sedan stuva in allt i bilens bagagelucka, en trevlig Panda av Fiatmodell, gick nästan smärtfritt och bara ett
 paket fick samsas med oss i baksätet.
Tillbaka till Torrevieja blev det motorvägen och vi bestämde oss för att kaffe och en glass på Mc Donald´s blev en bra avslutning. Det blev det också, kaffet alltså,  när vi efter lång väntan kom fram till disken och fick beställa. Glassarna var i stort sett slut och man kan inte få allt.
Däremot hade vi fått en härlig, händelserik och rolig dag med fina vänner och där både ankomstmålet, IKEA i Murcia och restaurangmålet med råge blivit uppfyllda.
 
 
Robex Lundgren

finna bilder

Svar: Tack! Och vi hade en toppendag!
Ditte

Ami

Vilken heldag ni fick! Och ett besök på Ikea i Murcia är alltid roligt....Man känner sig som en svensk där :)
Men jag använder alltid mitt svenska Familykort där och det fungerar utmärkt!
Kram

Svar: Aha! Ja, idag gick det inte...Men jag kan ju ha ett spanskt också. Får prova med det svenska nästa gång. Trevligt hade vi verkligen!
Kram!
Ditte

Ghugge

Ikea är inte alls dumt, ibland! Men min man brukar snabbt bli osynlig när något skall monteras ihop. Vi är duktiga på samarbete vanligtvis men inte i det fallet, hi, hi, men det är en annan historia. Ni ser ut att ha haft en trevlig dag och det är ju bra! Kram!

Svar: Här är det nästan tvärt om. Jag är tyvärr inte till så stor hjälp...Men jag kommer gärna med glada tillrop. Och en toppendag hade vi!
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej!
Jaså ni hittade nödvändiga prylar :) Bra det! Jag hittade ju också såna denna gång :)
Kul åka dit men lite krångligt och alla 1000 rondeller :)
Kram P ♥

Svar: Jodå, vi hittade det vi skulle och är jättenöjda. En väldans trevlig dag hade vi i alla fall. Kul att ha varit där. Kram! ❤️❤️
Ditte

Fia

Ja en tur till IKEA är inte fel! Vi har visserligen bara köpt småsaker där och fikat, förutom våra sängmadrasser förstås! Vi kunde lätt avstå från den svenska maten dock! Vårt svenska iKEA kort funkade ej. Men däremot funkar alltid det spanska kortet på IKEA här i Västerås! iKEA i Murcia är ju rätt litet jämfört med våra svenska, men det är ju samma upplägg överallt i världen, rätt kul att se de svenska namnen på prylarna!
Kram
Fia

Svar: Det blev en jättetrevlig tur och utflykt! Och vi köpte det vi hade på listan, vilket blev jättebra. IKEA i Murcia är ju ganska litet och behändigt om vi jämför med Kungens Kurva, som är det näst största IKEA varuhuset i världen, men så mycket lättare att hitta sakerna. här.
Bangkok och Peking har också jättestora IKEA och upplägget är detsamma där.
Och de svenska namnen finns med över hela världen.
Ha det bra! Hälsningar från terrasssen och +26 klockan 22.
Kram från oss båda.
Ditte

Susan

Hola! Vi har handlat en hel del på IKEA i Murcia! Bäddsoffa, barstolar, badrumsinredning och inte minst alla taklampor modell "spotlight". Gillar IKEA:s koncept - snyggt och funktionellt utan att vara svindyrt.

I Estocolmo är det ok väder så länge solen håller sig framme: Som normalt i början av maj typ. När solen försvinner är det mer som en dag i början av april...burr...

14 dagar till "take off". :)

Kram//Susan (Bambumannen hälsar!)

Svar: Jag tyckte IKEA i Murcia var litet och ganska behändigt, lätt att hitta i. Har ju besökt varuhusen i Bangkok och Peking där de är så mycket större och påminner mer om IKEA i Kungens Kurva. Trevligt hade vi, lite köpte vi och annat tittade vi på. Skönt att nedräkningen börjat...
Nu, klockan 22 är det +26 och vi sitter ute. Skönt!
Kram till både dig och Bambumannen från oss.
Ditte

Ingrid

Det är kul att åka till Ikea, jag får en slags hemkänsla när jag kliver in på
varuhuset. Jag har faktiskt varit två ggr, en gång med vår väninna Kerstin
och en gång med väninnan Susan. Köttbullarna är ett måste för mig. Ja det är mycket rondeller och den sista innan man åker in till varuhuset ska vara lite knepig sägs det.
Alltid hittar man något, sist blev det en pall.
Kram o gonatt

Svar: Vi körde ju kustvägen dit och då var det ännu fler rondeller än vad vi hade på hemvägen när vi tog motorvägen. Köttbullar blev det för de flesta...Och en del handlat. Visst hittar man alltid något och detta var vårt första besök där. Men säkert inte det sista...Kram!

Ditte

Comsi Comsa


Fina bilder och goood mat, mums, mums...☺

Nattinattikram ♥

Svar: Vi hade en toppendag, på alla de sätt. Natti, natti!
Ditte

Veiken

Det är likadant på IKEA i Bangkok. Det svenska kortet gäller inte. Jag trodde i min enfald att det var ett enhetligt kort för hela företaget, men icke!! Det får bli vår mission att påverka så att dom ändrar det! Kramar

Svar: Ja, jag lyckades inte där med mitt kinesiska eller svenska kort. Men beställde inget thailändskt. Men vi jobbar på detta. Visst? kram!
Ditte

Iris

Underbara bilder! Mitt Ikeakort från Kina har fungerat både i Sverige och i Spanien ! Kram från ett höstlikt Halmstad

Svar: Tack! Hade just nu inte det kinesiska kortet med. Men det var trevligt att få ett spanskt också. Kram från terassen och +25 nästan vid midnatt. (Men.... desto varmare på dagen...)
Ditte

Ruth i Virginia

Vad är ett IKEA-kort? Har varit till IKEA ett par ggr
men har aldrig visat kort av något slag.
Sista ggn jag körde dit (skall ta lite över en timme),
åkte jag fel på hemvägen; tog mej ca 3 timmar.
Min käre make kallade det " involuntary sight-seeing)
Trafiken häromkring är förskräcklig.

IKEA är inte alls som det brukade vara, åtminstone inte the två lokala.
Dessutom känner jag mej totalförlamad i såna där stora anläggningar.


Svar: Med det här "Familykortet" som det heter, finns nog världen över, så får man en del rabatter. Vi handlar inte så ofta på IKEA så det spelar inte så stor roll. Dett IKEA varuhus, där vi var, är ganska litet och behändigt och det var inte många besökare heller igår, så gott om plats fanns det.
Har besökt ett IKEA varuhus i Washington och det var berydligt större och visst tog det tid att ta sig dit. Tursamt nog blev jag då skjutsad av min väninna som bodde i Mac Lean.
Ditte

Marja

Alltid trevligt med ett besök på IKEA. Vi var också på väg till just det IKEA-varuhuset när vi var i Fuengirola, men det blev inte av. Kanske lika så bra. :)
Hoppas du blev nöjd med inköpen och den där lutande plattan för datorn tror jag är bra. En sån såg jag inte när jag var på IKEA i Haparanda i helgen. Skall åka till IKEA i Barkaby med Johanna senare i sommar och då ska jag se om jag hittar en.
Kram! :)

Svar: PLattan till datorn är riktigt bra och vinkeln för armar och axklar när man knappar på datorns tagenter blir mer vilsam. Säkert finns plattan på IKEA i Stockholm eller Barkarby. Välkommen tillbaka till Stockholm!Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men va härlig tur & ikea är alltid rätt :) hittar man sen något oxå ännu roligare ja när vi är ute o kör o inte hittar hem så kör vi bara o till slut hittar vi alltid hem :) ha en härlig dag kramen

Svar: Trevligt hade vi och en del blev handlat . Och som du säger, fram komer man alltid. Kram!
Ditte

Ama de casa

Vi kör alltid "innanvägen" till Ikea, via dom stora vattenrören (tror jag att det är). Sporten är att försöka passera Siscars fyra rödljus utan att stanna. Det har lyckats en (EN!!) gång :-)

Jag fick också albondigas igår - fast den spanska varianten :-)

Svar: Nu blev det kustvägen dit för lite extra sightseeing och vi fick vidgat våra vyer. Men "innanvägen" är ju snabbare förstås. Och en del rödlysen var det...
Säkert smakade även de spanska köttbullarna bra. Men fick du potatismos till och lingon? Om inte så går det ju bra ändå och blir mer spanskt.
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Åh vad roligt med en utflykt! Åka till IKEA sådär gjorde jag ofta när jag bodde i London, åt köttbullar, potatismos och lingon. Jag var noga med att berätta att det absolut inte är Cranberry sauce, det är LINGONSYLT! :P Och lingon är ju inga cranberries. Men men!
Ser mysigt ut i alla fall! Önskar dig en fin fredag och en fin helg :)

Svar: Vi hade en heldag fylld av trevligheter och jättesnällt av våra vänner att ta oss med eftersom det är lite bökigt att ta sig dit utan bil. Det går, men tar tid. Nej, lingon är inga cranberries...
Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Vanessa

Vilken otrolig vacker konst "ställning" de har i rundellen! Den var jättefin :)

Svar: Här finns många olika konstverk just i rondeller och de piggar upp.
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Åh, vad trevligt med en rundtur + IKEA.
Så snälla Carina och Horst är som tänker på oss icke bilburna. Jag hade den äran att få åka med till marknaden utanför Quesada.
Jag har inte varit till IKEA , men kanske blir en tur i höst. Sambon och jag diskuterar nämligen ett nytt kök till min lgh.
Nästa helg blir det ett besök i Nacka och ev Waldermarsudde och naturligtvis Nacka Forum, måste ha nya Crocks.
Ha det så gott i värmen.
Många kramar från mig/A-K

Svar: Visst är det rart av dem att tänka på oss som inte är bilburna. Vad roligt om du får till det med ett nytt kök och IKEA hade mycket attvälja på i den vägen.
Vad trevligt med Nacka och Waldemarsudde. Kan även om det är fint väder rekommendera en tur ner ill restaurang J´s i Nacka Strand och kanske en tur till Fjäderholmarna (båten går även från Nacka Strand).
Och Nacka Forum kan också vara trevligt och definitivt är nya Crocks trevligt.
Kram och hälsningar från oss båda.
Varmt är det....
Ditte

Bosse Lidén

Det lät som en trevlig bilutflykt som gick runt, runt i många rondeller. Både IKEA och Mac Donalds samma dag. Blev du sugen på att göra ett besök i bollhavet? Eller har de inte det där? Våra tjejer längtade tills de fyllde tre år och uppfyllde kravet. Vi ska göra en tripp till samma kedja inom kort. Vi väntar bara på att det ska bli fint väder så att inte ALLA är där. Jag tror att jag väljer köttbullarna. De brukar vara okej. Kram från Bosse som ska ut på roadtrip om en stund.

Svar: Bollhav är inget för mig. Och jag så inget, men kanske var det dolt... Men det var en del barn på Mac Donald´s...Tror det är klokt att vänta med ert besök tills solen tittar fram. Många har ju detta varuhus som semestermål.
Önskar dig en trevlig "roadtrip" och kanske får vi ta del av den senare.
Kram!
Ditte

Christina

Blott här hemma i Sverige, vi äkta kaffe har ;)
JAg brukar längta vansinnigt efter riktigt kaffe när jag är utomlands....även om man provar alla sorter så finner man sällan något kaffe lika gott så det vi lagar till här hemma.

Ha det fint!

Svar: Nog är det så. Och just på IKEA i Peking köpte vi ibland just svenskt kaffe, Classic. Vissa saker längtar men efter och jag gillar också Marabouchoklad...Varma och soliga hälsningar!
Ditte

Timeoftiger

Detbär tur att man hat Ikea om hemlängtan blir för stor. Vi finländare har inget liknande globalt... Amerikanerna har ju McDonalds.

Svar: Nej, men Finland har Arabia, Iittala Mumintrollen, Marimekko, design och så mycket annat...
Ditte

Torrebloggen

Tack själva, det blev en jättetrevlig utflykt igår!
Dessutom Ditte, vilken kanonbra sammanfattning du gjorde, det var ju precis så det var!
Idag har det nog varit över 30 grader i skuggan, för just nu har vi +29,5 på balkongen.
Ha det så bra! Hälsa Bosse!
Kram

Svar: Vi är så tacksamma och glada över att vi fick följa med. Tack för fina ord!
Varmt är det och nu har vi också 29.5 på terrassen....
Frysa behöver vi inte.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: