Att tänka om

    
Att tänka om och och tänka i nya banor är något jag tränat på under de senaste åren för plötsligt är inte det självklara lika självklart längre.
Att segla, strosa längs vackra stränder och samla snäckor och stenar i solen var något jag gjorde med stort nöje.
Likaså uppskattade jag att susa nedför skidbackarna i Alperna eller svenska fjälllen där friska vindar och kyla kunde bita i ansiktet i ena minuten (inte så behagligt) och lite senare följas av strålande sol från en klarblå himmel och alldeles vindstilla.
 
Segling i stockholms skärgård -
 
skidåkning i Vemdalen-
 
-Boracay på Filipinerna med sol och bad
 
- i ett hav så klart som kristall.
 
Långa vistelser i Thailand med skön skugga under en palm. Det här kom att bli "min plats" -
 
 - och så mycket jag badade i det +27 gradiga vattnet.
 
Men, för det finns ett men....Mitt skinn, min hud och jag var inte längre överens. Mycket solande sedan barnsben, ungdomen och en bra bit upp i åren. Brännande skinn, röda kroppsdelar och önskan om att bli brun fick bytas mot skugga och kvällsdopp och vistelserna under Asiens sol kom att bli ett minne.
Ja, en badsemester är inte längre att tänka på. Men det gör jag ju ändå.  Försöker verkligen att glädjas åt att resor till varmare trakter som vi gjort och jag kan med glädje se tillbaka på att jag ändå besökt att världsdelar och även hann med snorkling vid Barriärrevet innan solens skador satte stopp.
Visst längtar jag efter att sitta i skuggan på en strand under palmerna i Thailand, men nu blir det inte så, det vet jag.
Jag känner mig lite som tjuren Ferdinand som sitter  där under sin korkek i Spanien. Dock har jag ingen korkek, men jag har "sommarstugan" i Spanien och jag har markis. Skugga finns, jag har havet är i närheten, jag trivs och tycker att jag förlikat mig med att tänka om. Åtminstone just nu.
 
Förra sommarens tuffa behandling av ansiktet. Och detta var början...
Huden i ansiktet är numer så tunn att jag har svårt att tåla kyla, därför blir det svårt med skidåkningen.
Och att få sol i ansiktet skall förstås undvikas så keps, solskärm eller hatt brukar medföras.
 
Men! Det kunde varit så mycket värre. Mina bekymmer är  av världslig karaktär. Havet har jag på nära håll, stränderna också, skuggiga restauranger och ett dopp i havet kan jag fortfarande ta.
 
 
 
 
 
 
Ghugge

Hej Ditte! Blev lite tagen av vad du fått gå igenom och ändå är du så levnadsglad och positiv. Förstår dock att det inte kan ha varit eller är så lätt när du älskar alla dessa soliga platser på jorden men precis som du skriver har du fått uppleva mycket och gjort många resor, fler än dom flesta vilket ju är jättetur! Var rädd om dig!💜 Kram.

Svar: Jag försöker att var positiv och det hjälper en hel del. Och jag har ju gjort så mycket av det jag velat och det finns så mycket annat än sol, stränder och bad som är viktigt. Men de platser jag besökt har jag försökt att se och uppleva mycket även utanför stränderna. Nu ser jag fram empt besök i Skottland, Wales, på Irland och ett antal andra länder. Och givetvis reser jag gärna i Sverige.
Tack för din omtanke!
Kram!
Ditte

Ami

Förstår att det kommer många tankar och minnen. Man vill så mycket och gillar inte alls när det kommer ett hinder i ens väg. Men så härligt att ni har möjlighet att vistas i Spanien. Och även om solen där också är väldigt stark, så har du kanske mer möjlighet att söka skugga.
Hoppas behandlingen har hjälpt och att du mår bra!
Kram

Svar: Tankarna är närvarande förstås. Och att vilja mycket, det känner jag igen. Spanien fungerar bra och vi är inte här i juli eller augusti och i övrigt är det skugga och solhatt som gäller. Här finns ju mer att göra än att bara sola och bada...Men visst saknar jag det också.
Just nu är det bra....
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Det klack till i hjärtat när jag kom till bilden på Boracay, tänk så mycket tid jag tillbringade där under några år..
Jag undrar hur du upptäckte hudförändringen i ansiktet?
Hur behandlar man det?
Livet förändras, det vi uppskattade tidigare kanske inte funkar Idag. Det vi gör idag kan vi kanske inte göra i morgon, vi vet inte vad som sker därför är det så viktigt att vara medvetet närvarande...

Stor kram ❤

Svar: Vad roligt att du också tillbringat tid på Boracay och du var ju där under långa perioder. VIlka upplevelser!Då vet du vad jag menar med både det kristallklara vattnet och stränderna. Vad gäller hudförändringarna i ansiktet upptäcktes de i samband med hudförändringar på magen. Då blev det en stor genomgång av hela mig på SÖS hudavdelning och operation. I ansiktet så är jag opererad på kinden, där gick det att operera. I övrigt är jag i ansiktet behandlad med cytostatikasalva, vilket var plågsamt och gav öppna sår. (Det skulle bli så) Och nu kollas jag upp två gånger, minst, per år. Vid behov kan jag komma oftare...
Visst förändras livet och man får tänka om...
Stor kram till dig också.
Ditte

Tove Olberg

Det är ju ett pris att betala då skadorna blir på det sättet du visar upp; så skönt att den tid är över, nästan om jag förstått det rätt? Du må leva med att skydda dig. Så gott du har haft dina sköna möjligheter i livet, att du har skapat det så! Du har ju vilja,tålamod och en inre ödmjukhet och insikter kommer ju! Bra levd trots allt!
Jag har också fått tänka om och hittat nya vägar i mitt liv, om än inget fysisk.
Det tar lite tid att landa i en förändring som innebär att stora bitar av det en är, har varit inte längre fungerar. Mitt goda är att jag tydligen hade skapandets kreativ glädje som resurs, läsa bloggar funkar bättre än att läsa bok, skrivandet får fritt utlopp. Så jag är en riktigt fri människa om en min ork och ekonomi tryter; några pusselbitar kvar i arbetsprövning mm, så - och inget är beständigt, när som helst raeras det en byggt upp. Medvetenhet ger trygghet tänker jag, tänker du så kanske också?
Och - ja bilderna är så jag nästan flyter i vattnet ....
Ta vara på dig, vilket jag vet du gör - stor kram i våra liv!

Svar: Väldigt tänkvärt Tove! Du sätter verkligen ord på både känslor, handlingar och tankar. Jag förstår att ditt skapande, ditt skrivande och all din kreativitet ger dig mycket och du är en fri människa. Nog så viktigt! Inget i livet är beständigt, men medvetenheten hjälper till att ge trygghet. Jodå, så tänker jag också. Jag tar vara på mig, oftast.
Stor kram i och för våra liv.
Ditte

Ama de casa

Javisst är det snopet att behöva tänka om och gå miste om en hel del av det goda. Men det finns ju både minnen - och så HIMLA mycket annat kvar som också är superbra!

Svar: Lite snopet är det, men å andra sidan finns allt det roliga kvar på olika sätt och mycket finns framför som väntar. Och vad som är bra med att vara här i Torrevieja är att det finns så mycket annat än sol och bad som man kan ägna sig åt. Jag hoppas dock på en Skottlandsresa i augusti och även lite resor inom Sverige. Mycket finns kvar att göra.
Ditte

Decdia

Usch, det där ser inte alls trevligt ut. Din stackare! Tur att du ändå kan njuta av solen och värmen, men försiktigt då... Precis som vi alla borde göra!

Svar: Nej, detta var bedrövligt. Jag hade så ont och det såg förfärligt ut. Nu är jag i skuggan, men kan ta del av värmen. Och jag tror många borde tänka på att solen även kan vara en fiende om man bränner sig och solar för mycket. Skadorna kan visa sig efter 30 år eller mer....
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll kära Ditte!
Visst förändras livet pga olika orsaker. Du har ju upplevt så otroligt mycket med många trevliga minnen. Numera har du och Bosse sommarstugan och ni trivs med det. Inte fy skam det heller :)
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Vi har det jättebra här i "sommarstugan" och vi trivs väldigt bra. Alla minnnen från resor till varmare trakter finns ju fortfarande kvar. Och det finns så mycket annat att se och uppleva. Livet förändras och vi med det.
Kram från oss båda. Från +24 på terrassen. Du saknas!
Ditte

Moi

Vilken tur, i allt elände, att du ändå har minnen att falla tillbaka på. Och att skadorna gick att behandla. Men stackars dig, det måste ha varit väldigt plågsamt och jobbigt (på alla sätt).
Kram till dig!

Svar: Jag kan lova dig att förra sommaren, i värmen som var hemma, led ordentligt. Så fort jag blev varm och svettades så sved det som bara den i ansiktets öppna sår. Jag fick gå ut på kvällarna och så i nästan en månad.DEt var för varmt på dagarna. I övrigt verkar solskadorna arta sig efter ett antal operationer, men min opererade arm tränas fotdfarande hos en sjukgymnast för att muskel och ledinflammationer skall bli bra. Men det blir de. Kram!
Ditte

Timeoftiger

Jobbigt med sjukdomar, så är det bara! Hoppas att de håller sig borta nu och du får vara i lugn och ro under korkeken. Livet är en gåva, varje dag.

Svar: Korkeken passar mig oftast bra, men ibland blir det för lugnt och stilla där. Du vet vad jag menar...Då behövs mer fläkt i tillvaron. Det är mycket jag vill hinna med men också viktigt att skynda långsamt.
Kram!
Ditte

Veiken

Det är inte lätt när man ställs inför faktum, men du fokuserar galant på det som trots allt är bra och fint omkring dig. Dina inlägg vittnar om att du har hittat ett fantastiskt alternativ!
Du verkar vara en härlig kvinna, vilket en gemensam vän också vittnar om! Kramar

Svar: Mången tack! Jag försöker att tänka positivt och det blev ju ett bakslag när jag blev dålig och fick avstå från Thailand, men jag vann något annat, Torrevieja. Man skall aldrig jämföra och det gör jag inte, men jag är glad för det jag haft i bl.a Thailand bland "goa människor" och vår gemensamma vän och glad för det jag har här. Ett väldigt bra alternativ.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Förändring är en del av livet. Jobbigt blir det dock när man måste avstå från saker man tycker riktigt mycket om. Men man kan välja inställning och förhållningssätt när man tvingas till förändring. Antingen grotta ner sig i gnäll och bitterhet till plåga för både sig själv och sin omgivning. Eller också kan man välja att gilla läget och hitta nya saker att tycka om. Och utan förändringen hade man ju aldrig hittat de där nya favoriterna. Där är du en stor förebild Ditte!

Själv har jag ju haft mina allergier och min matöverkänslighet att kämpa mot. Idag är jag tacksam för det! Tack vare eländet under många år har jag ätit mig frisk och har vunnit en massa andra hälsofördelar som "bonus"! Kan nån gång bli sugen på en semla eller en prinsessbakelse - men vet att det inte är lönt att prova eftersom jag inte skulle tycka att det var gott. Brukar få frågan om jag aldrig "unnar" mig något? Svarar då att jag unnar mig massor av god mat varje dag - och tack var det jag unnar mig också att hålla mig frisk! ;)
Kramar från Åsöberget!

Svar: Tack för fina ord! Inställning och förhållningssätt påverkar man själv om än ibland med något mindre lyckade resultat. Men dte får en ta. Jag vet att du ätit dig frisk och det måste vara en både skön och befriande känsla. Och du unnar dig verkligen massor. Att få vara frisk.
Stor kram och många tankar från terrassen med +24.
Ditte

Caroline - mamma utomlands

Underbara bilder!

Vad läskigt, hoppas det blir bättre!

Svar: Tack! Jodå, jag är mycket bättre nu.
Ditte

Marja

Tur att du ändå hunnit resa så mycket och uppleva både sol och snö. Men jag förstår att sorgen att vara begränsad poppar upp ibland. Du var då så fin i ansiktet då vi träffades, så man kunde varken ana operationen eller den tuffa behandlingen.
Kramar! :)

Svar: Tack! Jag har bra läkkött och det är en fördel. Och nu ser ansiktet ganska bra ut efter allt...Men blir det varmt märks det, ansiktet blir helt rött och är det kallt är det på samma sätt. Men annars är det bra...
Och jag är glad att det gått så bra.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ..ja man gör nog automatiskt det som är bäst för en när man vet vad som inte är bra för en själv, men skönt att du kan ta kvälls bad då är det varmt o skönt i vattnet :) viktigast är att du mår bra o vet hur du tar hand om dig o va rädd om dig kramen

Svar: Go förmiddag! Jo, man känner på sig och vad som blir bäst men visst är det trist ibland att inte kunna sola och bada. Men det kunde varit värre. Jo, bada kan jag absolut...
Och jag tar hand om mig.
Kram och tack för din omtanke.
Ditte

TantGlad

Hej min vän!
Man lever ju nu och så är det. Tänkte på solen...resorna och vad som drabbat dig. Lätt att vara efterklok liksom.
Men förr så var man nog inte lika medveten om hur farlig solen var och är. I dag så är vi ju upplysta med riskerna på ett helt annat sätt. Den som solar mycket i dag vet ju bättre om jag säger så. Tror inte man tänkte i samma banor förr.
Men visst är sol vatten och vinden himla härligt allt.
Tur du ändå har fått upplevt så mycket. Kanske lite svårt att hålla sig helt i skuggan........man får gjöra sitt bästa kanske.
Mysiga bilder bjussar du på. Tänk.....så mycket som du har fått upplevt.
Ta nu hand om dig min vän.
VARMA goa kramar till dig fina

Svar: idag vet man ju mer om de skador som solen och att bränna sig kan åstadkomma. När jag växte upp så visste man ju inte alls så mycket. Men solen ger oss goda D vitaminer och de får en ta vara på. Nu tänker jag mycket på skuggan och sitter inte i solen, men att promenera och få sol på sig är rätt ok. Jag har ofta långärmade vita skjortor som skydd.
Mycket har jag upplevt och mycket finns kvar att se och göra.
Ha det bra du också och njut av sommarlovet.
Kram!
Ditte

A-C

Ja, nu, sen i måndags kväll, är vi tillbaka i det lite svalare landet. Hittills har det varit soligt men midsommarvädret ser inte bra ut. Ewa kommer hit och firar midsommar med oss. Vi hade en härlig vecka i Torre med P. och hans familj. Det blir väldigt intensivt men roligt. Många pool och strandbesök. Så nu har vi vilat oss ett par dar. Ha det fortsatt skönt där nere .
Kramar till er båda fr oss båda

Svar: Jag förstår att ni hade fina dagar här och intensivt blir det förstås. Jag har förstått att det varit några fina dagar hemma ch kanske håller det vackra vädret i sig över midsommar. Skärgården brukar ju ha bättre lycka än inne i stan.
Vi njuter av det vackra vädert och har det bra.
Vi ses och hörs!
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Jag tycker att du är väldigt bra på att försöka se det positiva och försöka tänka om på många sätt. Samtidigt förstår jag att det kan kännas väldigt tråkigt ibland... Solen är ju närvarande inte bara i solstolen på stranden, utan lite överallt i naturen. Förresten så måste vi bara säga att vi är så fascinerade av hur mycket du har rest! Var vi än är kommer det en liten kommentar från dig om att där har du varit, haha ;) De enstaka gånger vi lyckas hitta en liten prick där du inte varit kommenterar vi att "waow, vi har hittat ett ställe där Ditte inte har varit" haha. Vill bara säga, att vi är imponerade av alla ställen du har hunnit med att besöka! :)

Svar: Tack! Jag har legat i under åren och började resa som ganska liten. Men Afrika har jag mycket kvar att se och nu blir jag rejält sugen igen på Korsika. Helt klart! Vill se mer! Och ni kommer att besöka många platser där jag inte varit, men 48 länder finns med på listan. Och jag hopas hinna med några till- och tills dess reser jag med er.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: