Ändring med gott resultat

    
Idag har det monterats här i stugan. Jodå, jag har haft hjälp av en duktig hantverkare som gett mig god handledning och en hjälpande hand, så efter ett tag var den på IKEA nyinköpta blomhyllan på plats och några växter fick genast flytta in i den.
Jag har efter det att jag i maj, hos bloggvännen Znogge, sett en fin hylla för blommor utomhus tittat efter en sådan och hitintills har jag inte hittat den rätta.
Den hylla jag tänkt mig skulle vara av svart metall, ganska hög och ha fyra flyttbara hyllor med ca. 60 cm bredd.   
Men! Plötsligt, alldeles vid IKEAs kassor och mycket strategiskt placerade, fanns några blomhyllor till försäljning. Dock fanns inte den hylla jag tänkt mig, men det går att ändra sig, vilket jag raskt gjorde.   
Så hyllan "socker", en vit, ganska låg hylla av metall och med tre våningar fick följa med oss hem och är nu placerad och växter har fått flytta in. Skönt att inte behöva ha växterna placerade direkt på terrassens klinker och nu syns de också bättre.
(Pelargonen på lägsta våningen har  dock lite lågt i tak, så kanske får det där ske en omplacering för växternas trivsel är  viktig. )
 
Blomhyllan blev riktigt bra.
 
Även hibiskusen i sin kruka, placerad i rabatten med passionsblomman trivs bra.
  Och idag kom två nya vackra, blommor fram.
 
 
Ghugge

Tur att du hade en montör hemma, hi, hi! Fint att samla ihop blommorna och kunna exponera dom bättre! Hibiskusen är en riktigt vacker blomma! Trevlig helg!

Svar: Visst är det bra med montörer....Men just i den här monteringen var jag verkligen delaktig. Och hibiskusen är så fin! Tyvärr är den placerad bakom cyklarna och bör ha en annan, mer framträdande, plats. Trevlig helg önskar jag dig också.
Ditte

Comsi Comsa


Så sött det blev... ☺
Växternas trivsel är jätteviktig, de gillar oftast inte att flyttas på har jag märkt, de vill inte lämna sin komfortzon, hi hi hi.... ☺

Kvällskram på dig ♥

Svar: Tycker det blev bra! Och man ser växterna bättre. Och vem vill lämna sin komfortzon?
Ljumma vindkramar från mig.
Ditte

Ama de casa

Det blev verkligen jättebra med den hyllan :-)

Svar: Visst blev det. Och den jag tänkt har jag inte hittat här.
Ditte

Anonym

Åh, så fint det blev med nya blomhyllan, verkligen mer överskådligt. Superfin färg på hibiskusen! Kram

Svar: Blomhyllan blev bra och lättare att nu se blommorna. Hibiskusen har så många knoppar men brukar baar slå ut ett par i taget. Men å andra sidan kan man njuta av blommorna längre.Kram!
Ditte

A-C

Ojdå, jag blev plötsligt anonym. Kram // A-C

Svar: Nej, inte nu längre...
Ditte

Torrebloggen

Så fint det blev med blomhyllan! Vilken tur att du såg den när vi var på väg till kassan.
Här har det monterats rullgardiner under dagen.
Ha det så bra!
Vi ses snart igen!
Kram

Svar: Bra jobbat hos er också. Tror ni haft mer med monteringar än vi. Och jag är supernöjd med blomhyllan och bara tur att jag såg den. Trevlig kväll önskar vi er!
Hasta manana!
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Vilken fin och bra hylla. Sån skulle jag vilja ha här hemma. Undrar om den finns
på IKEA här då? Vackert blev det!
Kram P ♥

Svar: Tack, ja vi är nöjda med den. I och för sig är den bara provad idag men det känns bra. Hyllan borde finnas hemma också. Kanske kan du se på internet.Kram från värmen!
Ditte

Ami

Det var verkligen ett bra tips! En sån hylla ska jag också skaffa mig så vi slipper ha alla blommorna på golvet! (För nog tänker vi skaffa oss några fler än bara penningträdet)
Bra med bloggar, så man får lite "vidgade vyer" :)
Önskar er en trevlig kväll
Kram

Svar: Hyllan verkar bra så den rekommenderas och har ni plats i bilen finns den nog hemma också och reser gärna med er. Men en utflykt här till IKEA är också trevligt...
Kram!
Ditte

moi

Hyllan verkar bra också om man "övervattnar", då stannar vattnet på hyllplanet!
Arrangemanget är väldigt vacker och hibiskus är min favoritblomma!
Kram

Svar: Vattnet stannar kvar men det finns svarta gummipluppar på varje våningsplan så tas de bort så rinner vattnet ner på marken. Hibiskusar tycker jag om och även kamelian när den blommar. Passionsblomman som köptes i april har tagit sig jättefint men blommar inte nu. Pelargonerna som jag fick av Preciosa är på gång med nya blommor. Och även boggan växer och frodas i sin rabatt. Varmt och skönt i kväll och + 27 nu känns hyfsat. Alltså inte alltför varmt. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Så fint det blev med den med den nya blomhyllan. Tyvärr har jag inte möjlighet eller utrymme med så mycket fina blommor på min lilla uteplats.
Har haft lilla Astrid här i 4 timmar och känner mig helt slut nu. Men så trevligt att få rå om de små liven mellan varven.
Det sägs att även vi här i Suecia ska få bättre väder. Hoppas det blir så.
Kram/A-K

Svar: Gomorron! Visst blev det bra och blommorna verkar nöjda med att ha kommit upp en bit. Men du har en vacker utsikt och särskilt när solen går ner så du har ändå något vackert att titta på. Förstår att du är trött för det är kämpigt att hinna med i en fyraårings svängar, men roligt också. Ha det bra! Kramar från oss.
Ditte

Susan

Hola! Det där blev ju jättebra! Man måste flytta på blommorna och ändra om ibland. De vill ju precis som vi människor ha lite olika förhållanden beroende på säsong och väder. Själv har jag stigit upp alldeles för en stund sedan och det är lite halvsoligt i Estocolmo. Har inte varit ute och känt på temperaturen men misstänker att det är kyligare än vad det ser ut. Längtar ner till sommarstugan och har börjat nedräkningen: 12 dagar kvar! Får njuta av bilder från diverse bloggar så länge samt från dottern som är nere just nu. Igår var de i Alicante och de har även hunnit med bad i La Mata och i rosa saltsjön.

Bambumannen jobbar och sonen är i Åhus och spelar en beachfotbollscup. Ikväll blir det lite spanienfeeling: Ska på Mamas & Tapas och käka tillsammans med vad vänner. :)
Kram//Susan

Svar: Just i dessa dagar kunde jag önska lite svalare, här skall det bli +31 idag. Men jag hinner nog få ta del av svalluften hemma. Bra att du får rapporter från dotter och bloggar om livet här och det är fullt njutbart. Dessutom finns ju ac att tillgå. Trevligt att ladda upp hos Mamas&Tapas får nog satsa på besök där när vi kommer hem. Hälsningar till Bambumannen och dig från oss.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon vännen ,.,,,men så fint det blev o ni har ju väder så blommorna gillar att vara ute :) super fint vill oxå passa på att önska dig en fin dag kramen

Svar: God förmiddag! Visst blev det bra med blomhyllan och vädret passar ju blommorna. iNgen risk för att de vare sig regnar eller fryser bort. Önskar dig också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Marja

Så vackra hibiskusblommor! Blomhyllan blev ju riktigt fin och praktiskt med en hörnhylla (om man vill ha den där). Jag skulle behöva en sådan på min lilla balkong.
Kram!☺

Svar: Hibuskusen är verkligen vacker! Och nu finns många knoppar, vilket är bra eftersom de bara blommar ca en dag. Hyllan är bra för man kan placera den där man så önskar och den behöver inte stå i ett hörn, vilket är praktiskt.
Tror du kan hitta demn även på IKEA hos dig men säkert har Plantagen och liknande butiker också en liknande,
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Fint!

Svar: Tack! Hyllan blev bra och jag kan flytta runt den efter hur solen går.
Ditte

Fia

Härligt att få sätta dina gröna fingrar på den nya fina blomsterhyllan! Och nu kommer sommaren till Sverige! Vi håller fast den lääänge! Ni längtar väl litet, eller hur, trots den härliga tillvaron i Torre!
😀😀🌞 kram till er båda från oss!
Fia

Svar: Skönt med svensk sommar. Håll kvar den!Känner att det blir bra snart med lite svalare väder för mig. Vi har det jättebra , men nu börjar dte bli väl varmt.
Kramar och hälsningar från oss till er.
Ditte

Veiken

Suveränt med en blomsterhylla. Självklart kan man ändra sig om man hittar något man gillar!
PS. Jag har mejlat kundtjänst om FAMILY medlemskort! Får se om det kommer svar! Haha! Kramar

Svar: Att ändra sig är aldrig fel....Goppas det nu går bra med ditt Familykort. Hoppas få höra om ett positivt besked.
kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: