Vad gör vi nu? Jag bara undrar...

    
 En i stort sett oplanerad dag låg framför mig. Himlen gick i den grå färgskalan och jag visste att jag skulle möta barnbarnen med föräldrar utanför Vasamuseet runt 11.30 . Tanken var att jag och barnbarnet William skulle spendera en dag tillsammans då de övriga skulle spendera dagen på just Vasamuseet på Djurgården.
Sommar är det  förvisso, och det helt oavsett väder, så jag gick bort till Barnängsbryggan för att ta båten Emelie över till Djurgården. Jodå, paraplyet var med och uppfällt. Men luften var i mitt tycke behaglig, +17 grader och endast en kofta behövdes.
 
På väg mot Djurgården. En resa som per båt tar ca 15 minuter.
(Med tunnelbana och buss/spårvagn tar resan dit it ca 40 minuter.
Dessutom med tanke på alla turister i stan nu i sommar så är bussarna ofta överfyllda
och man brukar få vänta för att ens komma på. Likadant med spårvagnarna. )
 
 
Grått även i farleden in till Stockholm.
 
Kryssningsbåtarna ligger i Masthamnen och deras passagerare är förstås på sightseeing i stan.
 
Jag går bort mot Vasamuseet och passerar Aquaria Vattenmuseum med tropiska och nordiska vattenmiljöer, levande regnskog, hajar, stingrockor,jättemusslor, sjögurkor, sjöhästar, padddor, fjärilar, insekter mangroveträsk och mycket annat. Hit hade jag tänkt att gå med William. Men när jag såg kön på flera hundra meter öändrade jag mig....
Även vid Vasamuseet var det en jättelång kö där det skulle ta ett par timmar att köa att ha en chans att komma in. Turister, turister, turister....Och det ösregnade.
Inget alternativ och Max, som den kloka femåring han är förstod att det idag inte längre var aktuellt med ett besök på Vasamuseet.
Så vi tänkte oss en paus på "Vin och Spritmuseet". En kafferast!
 
 
Flera hundra meter lång kö även för att komma innanför dörrarna på Vasamuseet.
 
Kafferast för att planera resten av dagen.
Och både Max och William tyckte det var skönt att komma in och få torka kläderna.
 
Grått och blött även för båtfolket i gästhamnen.

Jaha, vad skulle det nu bli? Skansen i regn? Ingen rolig tanke. Gröna Lund? Näpp! Junibacken och Astrid lindgrens värld? Inte en chans, flera timmars köande.
Bara att inse att nu är det turisterna som övertagit stan och det kan de gärna få göra.
Max var klok och sa: - "När sommarlovet är slut kan vi komma tillbaka". Och det kan vi.
Vad vi gjorde resten av dagen... Jo, vi letade efter sjörövarskepp i "Duplo"en  byggsats till Max som jag ville ge honom och som han önskat sig.
Flera leksaksbutiker i City fick besök av oss. Fanns dessa skepp? Nejdå! Slutsålda och kommer in i höst och till jul. Vi chansade på att den stora leksaksaffären i Globen skulle ha något kvar och tog tunnelbanan dit. Ingen lycka där heller.
Inte ens med det tänkta lunchstället  "Tolv Stockholm"  hade vi tur denna dag.
Där det finns äventyrsgolf, bowling och mycket annat att göra, men endast öppet torsdag till söndag.  Puh!
Tur att Max och William är flexibla och glada trots att dagen inte alls blev som den var tänkt.
Och i morgon väntar nya äventyr på oss.
 
 
 
Jaha, vad gör vi nu? Max funderar och William är glad bara han får vara med.
 
William 1 år och 10 månader, har  vanan inne att "posera" som reklammodell
och det går bra även med mormors kamera.
 
En riktig "sötnöt" så go och glad...
 
Ghugge

Men så gulligt! Fina barn som var goa´och glada fastän det inte blev som planerat. Tycker det var otur att vädret blev så dåligt nu när ni är hemma. Ha det..!

Svar: Vädret gör mig inget, det är svalt. Viktigast! Och det kommer att dröja innan jag klagar på vädret. Pojkarna var jätteduktiga, trots att inget blev som vi planerat. De är så fina och lättsamma.
Stor kram från mig.
Ditte

Ami

Jag tror att både Max och William var glada över att få vara tillsammans med mormor igen!
Men visst är det typiskt att inget blir som man planerat. Men ni fick rå om varandra i alla fall :)
Ha en trevlig kväll
Kram

Svar: Jättefint att ses igen. Och visst har jag längtat efter de små. Ja, efter deras mamma också förstås. Och Helen kom förbi igår, jättemysigt. Tur man är flexibel och jag tycker max var jätteduktig som inte alls klagade trots att inget idag blev som det var tänkt. Men det blev annat....
Kram!
Ditte

Gittan

Så söta dom är och dom är nog glada att du är hemma gen.
Kram på dig.

Svar: Ja, dom är jättegoa! Mina favoriter! Och det var så roligt att ses även om planerna inte gick i lås. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Så söta små rackare... :-)
Jag förstår att du njuter av vädret, jag minns hur det var när jag själv kom hem efter en tid i olidlig hetta...
Kan tänka mig det var gott att få rå om barnbarnen..

Kram på dig ❤

Svar: Barnbarnen är så härliga och sprider glädje. Men idag blev allt annorlunda mot det tänkta. Men så är livet och de tog det jättebra. Jaaa, jag njuter av vädret.
Kram i den sena kvällen.
Ditte

Ruth i Virginia

Stockholm är tydligen lika fullt av turister som Washington.
Turister gillas EJ av infödingarna.
Dom står i vägen på rulltrapporna och stannar mitt på trottoaren
för att läsa kartan PLUS kreerar långa köer till allting. Men dom
spenderar en massa pengar på mat och hotell. :)

Småknattarna tycks anpassa sej till oplanerade aktiviteter
så länge dom får vara med Mormor! Verkligen skarpt, tycker jag.

Svar: Jodå, Stockholm är omtyckt av turister och antalet turister ökar konstant. Numer kommer också varje dag stora kryssningsfartyg in till stan och tusentals gäster därifrån vill uppleva allt i Stockholm på mycket begransad tid. Till detta kommer trafiken med båtarna från finland och Balticum. Men turisterna spenderar mycket pengar i Stockholm så de är en stor inkomstkälla. Men jag kan ju besöka sevärdheterna vid andra tider...Jodå, barnbarnen anpassar sig och är glada och pigga trots att det mesta blev ändrat idag. Men imorgon bär det av mot nya äventyr och vi hoppas att det skall fungera bättre. Vi skall ut från stan.
Ditte

Geddfish

Jag hörde på TV igår att turismen ökat väldigt mycket i Sverige. Särskilt för att vi har det så grönt här! Och den rena naturen. Det är sant. Hur det nu än är.
Jag gillar ju inte kyla och regn. Kan inte hjälpa att jag blir handfallen då. Samtidigt som värmegrader över 30 och bort mot 40 inte är att önska.

Vilka ljuvliga godingar dina barnbarn är! Så söta och goa! Njut!

Kram, Gerd

Svar: Ja, turismen i Sverige ökar och väldigt mycket i Stockholm som inte har hunnit med på bussfronten och en del andra fronter. Många kryssningsfartyg kommer också och då väller tusentals turister in i stan per buss och till fots och skall runt på alla sevärdheter och dit räknas Vasamuseet, Gamla Stan, Slottet, Stadshuset och en hel del ställen till. Nej kyla och regn är vanligtvis ingen höjdare, men jag jhar fått min värmdos för lång tid framåt och skall inte klaga på vare sig regn eller kyla.
Barnbarnen är härliga och nu var dte länge sedan vi setts, men pratat på Skype gör vi varje dag när jag är borta.
Och även imorgon får vi en dag tillsammans. Härlligt!
Kram och natti.
Ditte

Susan

Hola! Åh vilka fina barnbarn du har! Kul för er att få ses igen! Roligt att höras på telefon idag även om det blev ett kort samtal. Så gulligt och omtänksamt av dig att ringa och önska trevlig resa!

Jag är nog "packad och klar" tror jag. Har checkat in och skrivit ut boardingkort samt kört en invägning med vår "fiskevåg". 7,67 kilo - fast då har jag ännu inte stoppat i paddan, laddare, necessär och "proviant". Har sagt hejdå till maken som går upp jättetidigt i morgon bitti så nu återstår bara att boka flygbussbiljett innan jag kryper till kojs. 11.00 sharp (förhoppningsvis) lättar jag från Arlanda mot Alicante. :)

Kram//Susan

Svar: Jättetrevligt att pratas vid och jag önskar dig en fin resa och vet att du får det jättebra. Jag tar hand om Söder så länge. Ja, barnbarnen är härliga, glada och så lättsamma. Jätteroligt att träffa dem igen.
Och du håller ställningarna i Torre, eller hur. ...
Kram!
Ditte

Decdia

Så söta!
Men vad jobbigt med alla turister! Tur att Batman och jag avbokade våra planer på att åka till huvudstaden i helgen, haha!
Här har vi mest tyskar och danskar i våra affärer, men det är jobbigt nog. ;)

Svar: Killarna är verkligen fina och så mysiga. Jag tror ni får trevligare i huvudstaden när "sommarlovet" är slut. September brukar vara toppen här. Att trängas är inte alls kul, inte att köa sig fram heller.
Men å andra sidan blir det mycket klirr i kassan för Stockholm stad.
Ditte

FREEDOMtravel

De är så söta killarna! Men tråkigt med mulet och kö överallt... Vi har varit oroliga för högsäsong här nere och det blir säkert värre i augusti, men än så länge är det inte överdrivet mycket folk faktiskt. (Det är fler på stränderna och campingarna än förut, men det är inte jättetrångt och vi har aldrig varit med om att det varit fullt... ännu)

Svar: Killarna är goa och jag har verkligen saknat dem. Mulet är inga problem för mig nu, jag har haft strålande sol i fem veckor, men visst är det trevligare med solglomtar och regnfritt. Just Stockholm har ökat sitt turistflöde mycket i sommar och kapaciteten räcker väl inte till. Ja,hela Sverige verkar populärt bland turisterna, både de utländska och inhemska. Högsäsongen i era trakter kommer i augusti för det är då många i södra Europa är lediga.
Skönt för er att det ännu inte är alltför trångt och har ni tur och väljer "lämpliga" platser så kanske ni slipper den värsta trängseln.
Ha det fortsatt bra!
Ditte

Annika

Förstår att det är lite irriterande dö det är köer överallt. Men sååå fina barnbarn du har och så fint att de är flexibla.
Ha nu en bra dag trots regnet. För här spöregnar det idag.
Kram på dig.

Svar: Här är det halvsol och nya äventyr väntar oss. Barnbarnen är så goa och jag tycker de klarade det så himla bra att inget blev som planerat under gårdagen. Men det blev annat...
Kram!
Ditte

Marja

Vilka fina killar! Synd att ni inte kunde göra det ni planerat, men allt finns ju kvar till en annan dag. Huvudsaken att du fick träffa din dotter och hennes familj. ☺
Kram!☺

Svar: Killarna är verkligen fina och glada trots att det inte blev något gjort av det som planerats. Men allt finns kvar. Och Max tyckte att han kan ta besöket när sommarlovet är slut och barnen börjar skolan. Han har ju ingen sådan ännu. Jättemysigt att träffa dem alla.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

En fin kombination i personligheterna. Lättsamma, kloka och charmigt söta.
Kram Bosse Kötrött.

Svar: Visst är det en bra kombo? Och jag blir så göad av att vara med de mina. Kram!
Ditte

Tove Olberg

En härlig kombination av fina bröder som är dina barnbarn, en mulen kö gör inget!
Brnbarnskramen får det bli!

Svar: En annorlunda dag, men väldigt trevlig. Och att turista i Stockholm nu i sommartider ska man inte göra om man inte just är turist. Vi kan turista i höst . Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: