Upploppet

    
 Gårdagen kändes som om jag verkligen var inne på upploppet, slutspurten kan man inte kalla det, för någon spurt i värmen var det inte alls tal om.
Trevlig glassfika med väninnan Ingrid blev på eftermiddagen och vi hittade en sval glassbar vid havet som erbjöd både takfläkt och skugga. Jätteskönt!
 
Mysigt med havsutsikt -
 
-och god glass, en utmärkt kombination.
 
Kvällentillbringadestillsammans med "kinavännerna" Anna och Marjo och vi började med middag på en av våra favortitrestauranget: Da Vinci  som ligger i slutet av gatan Maria Parodi, Plaza Castellar. Man känner igen restaurangen på det blå/vita kaklet. Här kan man antingen äta en prisvärd trerätters meny för under 10 euro, à la carte eller äta buffé. Vad gäller buffén så serveras rätterna man beställer till bordet och lagas efter hand de beställs. Alltså inget köande. Priset för buffén är ca 9 euro och utbudet av både varma och kalla rätter är stort. 
 
Ägarinnan av restaurangen tillsammans med en av killarna som serverar.
Några av förrätterna vi beställde: ost och serranoskinka, bläckfisk, friterade räkor, grillade räkor.
Och de rätter man tycker extra mycket om kan beställa in många av.
Bäst är kanske att börja med några och sedan hitta sina favoriter.
Man kan beställa in hur många gånger som helst, men förväntas äta upp det som beställts.
(Annars får man "böta" 1.50 euro för de rätter som beställs in men som man inte  äter.
Klokt, tycker jag.
 
Mätta och mycket belåta gick vi sedan ner till Paseon som denna söndagskväl, liksom andra kvällar,l var välbesökt av personer i alla åldrar.
Vi hittade en skön soffa på Keeper´s bar och kunde se allt folkliv från första parkett.
Mannen som blåste såpbubblor locksde barnen till sig. Jätteroligt att jaga bubblorna.
 
Bänkarna var välbesökta, skönt att sitta här och njuta av den svalare kvällen och brisen från havet.
Liknande bänkar finns längs hela strandpromenaden och de är väl besökta.
 
Anna , Marjo och jag njuter av att vara tillsammans.
 
Men snart är det dags för mig, precis som båten, att hissa seglen och ge sig av mot nya äventyr. 
 
 
 
Veiken

Det är inte utan att jag skulle vilja göra ett besök på en av "era" restauranger! Det verkar både prisvärt och gott!
Jaha du hissar seglen mot nya äventyr. Är det dags för en snabbvisit till Sverige kanske? Ha det jättebäst på dina äventyr. Kramar

Svar: Vi har haft mysiga dagar meed våra kinavänner och Anna var en gång med oss i Thailand och bodde med oss hos vår vän M på Ravadee. Våra restauranger är förhållandevis prisvärda om man tänker sig i Europa. Men visst längtar vi då och då efter våra thailändska favortiter där jag tror att vi delar en del.
Vi landade sent i kväll på Arlanda och +18 kändes verkligen svalt och uppiggande.
Så nu blir det nya äventyr i svalare trakter.
Kram!
Ditte

Geddfish

Här i Lidköping är det regnigt och svalt, så det blev en kort sommar. Ja, den kommer väl tillbaka, men det dröjer nog ett tag. För min del åkte jag gärna till värmen ;) men vi är alla olika och tål olika, så är det bara.
Ha det bäst på din segelfärd eller flygtur eller vad det nu bär hän.
Goaste kram, Gerd ♥

Svar: Oj då, regn i Lidköping men det kanske var behövligt efter värmen. Det var skönt att landa i Stockholm sent i kväll och att det var svalt, +18. Jag tror nog sommaren kommer tillbaka, den har nog bara paus.
Den senaste veckan har jag haft det alltför varmt i min smak och jag tycker inte om när jag av värmen hindras från att orka göra trevliga saker. Men jag inser att jag inte längre tål värmen när graderna blir över +30 och det håller i sig. Och nu kan jag ju inte längre tillbringa dagarna på stranden...
Men jag sitter gärna vid stranden på en sval och skuggig servering.
Nu har natten kommit och sängen väntar.
Svalkande nattkram från mig.
Ditte

Ami

Härligt, härligt!
Men jag förstår om ni lämnar hettan nu för ett tag. Men hoppas att vi snart ses....Kanske kunde vi då besöka Da Vinci :)
Ha det så bra
Kram

Svar: Vi har haft fina dagar med våra vänner, men varmt har det varit. För varmt för att jag skall tycka det är behagligt.Visst ses vi snart och det vore jättetrevligt med ett gemensamt besök på Da Vinci. Verkligen!
Ha det bra ni också.
Kram!
Nu var det behagligt att komma hem och mötas av +18.
Ditte

Ingrid

Tack för i går, trevligt som alltid. Nu önskar jag er en bra resa hem.
Kram

Svar: Tack själv! Det är alltid trevligt att ses. Resan hem gick jättebra och det var så skönt att landa i Stockholm och att det var +18. Nu är timmen mycket sen och John Blund ropar på mig.
Kram!
Ditte

Christina

Ni ser ut att ha det fint! Och nu har sommaren även kommit hit så här är vi nöjda :)
Ha det toppenfint!
Kram Christina

Svar: Vi har det väldigt bra, men jag har den senaste veckan tyckt att värmen varit jobbig. Det var skönt att landa i Stockholm och mötas av +18 och nu skall jag njuta av svensk sommar och det känns jättebra.Kram till dig!
Ditte

Comsi Comsa


Luften är härlig just nu, 20 grader och härligt molnigt. ☺

Kram till dig ♥

Svar: Det var skönt att landa på Arlanda sent i kväll och det var +18. Jag åkte hem i kortärmad blus och njöt av svalkan...
Väldigt skönt att vara hemma igen.
Kram!
Ditte

moi

Den värsta hettan är över hos oss men det är fortfarande (lagom) varmt.
Varmt nog att njuta av glass!
Kram

Svar: Det var så skönt att landa sent i kväll då det var +18 på Arlanda. Och skönt att den värsta värmen är över här hemma. Glass går mer även om det är svalare, absolut.Nu väntar sängen!
Kram!
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Välkomna hem!
Kram
//Carina & Horst

Svar: Tack! Känns väldigt bra att vara hemma igen. Och det är svalt!Kram från oss!
Ditte

Ama de casa

Vi har bara testat Da Vinci på tapas-maran nån gång... Får bli ändring på det, tror jag. Men du... Om man inte äter upp den mat man beställt in från buffén - kan man inte be om en doggybag då? Haha!

Ni ser ut att ha det hur bra som helst :-)

Svar: Nej, tyvärr inga "doggybags här". De som äger restaurangen berättade att en del gäster beställde in en massa och sedan skickade ut det. Jättetrist! Man kan beställa in hur många gånger som helst och ett tips är att ta in några rätter i taget för att hitta sina favoriter och sedan beställa mer av dem. Trevligt hade vi verkligen och gott var det.
Ditte

Decdia

Alltså, jag måste till Da Vinci nästa gång jag är i Torre. Påminn mig inför nästa resa (för det kommer bli fler)! Snälla, säg att det ligger centralt... långa promenader är inte min grej. ;)

Jag gillar urvalet man har vid buffé, men gillar inte att "alla" pillat i maten -plus att den ofta stått ett tag. Serverad vid bordet låter verkligen som min stil, som jag tidigare nämnt.

Svar: Da Vinci ligger väldigt centralt, en minut till fots från vattenfallet. Här har maten inte stått färdig utan den lagas efter att den beställs. Vill man hellre äta menyer finns det bra sådana också och till ett bra pris. Visst är det skönt att inte behöva hämta maten...Jodå, jag ska påminna dig.
Ditte

Znogge

Så härligt ni har det och som vanligt prisvärt och god mat. Jag blir mer och mer frestad av att undersöka era trakter...

Kram

Svar: Vi har haft fina dagar och det trots värmen. Och att äta tillsammans är alltid trevligt.Välkommen vid tillfälle till våra trakter!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ni har det underbart det vet jag men härligt att kunna äta & fika för en billig peng :) ha en underbar dag fina du kram kram

Svar: Vi har haft jättefina dagar och extra fint att träffa goa vänner. Mysigt att gå ut och äta och att det är väldigt prisvärt om man jämför med de nordiska priserna. Trevlig tisdag och stor kram!
Ditte

Marja

Vilken fin dag du hade i goda vänners sällskap och den där glassen skulle jag också gärna njutit av.
Det låter som ni är på väg hemåt? Kram! ☺
Svar: Vi har haft fina dagar och extra roligt var det att träffa "kinavänner". Här är glassutbudet stort och ibland slinker det ner en och annan. Jodå, vi kom hem i natt. Slönt med lite svalka.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Blev sugen på tapas! Det är svårt att göra någonting vettigt i värmen. T om att laga mat blir för varmt. Och jag vill inte ha stödstrumpor, men har jag dom inte så blir det ännu värre!

Svar: Tapas är gott och jag äter det gärna. Provar även själv att få till det då och då, med skiftande resultat, men håller jag mig till det enkla går det bättre. Jag tycker också det är kämpigt med matlagning när det är varmt, då får det bli något enkelt.
Nu känns det skönt när det är +20, lättare att röra sig...Inser att min kropp inte längre är så förtjust i temperaturer över +30. Orken försvinner...
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Ögats fröjd, smakens höjder i lagom temperatur! Blev en njututflykt för mig ....
Kramtack!

Svar: Väldigt trevligt att du är med! Känns så bra! Kram!
Ditte

Tove Olberg

Men jag skrev ju inget om vännefröjden .... :-)
Vännekram!

Svar: Man kan inte få med allt! Vännekram tillbaka.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: