Toppendag!

    
Torsdagen kom med ösregn men döttrarna, barnbarnen och jag struntade i detta och begav oss vid lunchtid per bil mot Gävle och Furuviksparken.
Periodvis var skurarna så kraftiga att vägbanan knappast syntes, men med Helen vid ratten kände vi oss trygga. Hon är en jätteduktig chaufför som verkligen har förstått att man rättar hastigheten efetr väder och vägförhållandena. 
Efter onsdagens regn och köer i Stockholm så hoppades vi i varje fall på uppehåll och inga köer i Furuviksparken. Jag hade positiva tankar hela vägen och se när vi kom fram var det uppehåll och helt köfritt. Fantastiskt!
Gott om parkeringsplatser var det också och att stå en hel dag på parkeringen betingade det facila priset av
40 kronor. (Vill man ta tåget så stannar "Upptåget" alldeles utanför parken)
Gott om plats inne i parken, inga köer och tendenser till sol. Härligt!
Jag och döttrarna var i Furuvik för sådär 27 år sedan och inte kom vi direkt ihåg något från den tiden. Och mycket har nog hänt på dessa år.
Vad som slog oss var de stora, fina, grönområden som finns och att parken är indelad i olika avdelningar. Här finns en fäbod med de svenska gårdsdjuren, en Asiendel med Orangutanhuset och gibbbonapor, i Afrikadelen finns schimpanser, lemurer och ett regnskogsområde och ett tropiskt hus med bl.a ormar, sköldpaddor och ödlor. I Sydamerikaavdelningen finns sakiaapor och man kan göra en flodtur tur i en tunna på Amazonas.
En separat tivolidel finns med en stor scen där många artister uppträder i sommar och idag är det Måns Zelmerlöw som entrar scenen. Men det missade vi alltså.
Furivik ligger alldeles vid havet och här har ett fiskeläge byggts upp med ett trevligt café. Kommer man med båt till Furuvik går det bra att lägga till vid gästbryggan och där i närheten finns också en camping plus en restaurang.
Över huvudtaget var det gott om matställen av olika slag i parken, men kvalitén på maten vet jag inget om.
 
 
Max läser kartan och lotsar oss andra genom parken.
 
Mysigt att gå ner till havet, men något bad blev det inte.
 
Jodå, det blev lite åkande också, b.la. tekopparna för Max, moster Helen och mamma Liv.
 
 Och William gjorde sin karuselldebut.
 
Vi provade alla lyckan på ett par chokladhjul och vem vann. Jodå jag och det blev 2 kg kexchoklad som fick följa med oss hem. Om jag delade med mig? Absolut!
 
 
Timmarna gick snabbt och sent på eftermiddagen körde vi tillbaka, först mot Uppsala och sedan Stockholm.
Vädret? Jo tack, ösregn hela vägen. 
Vi var alla väldigt överens om att vi hade tur med vädret i Furuvik och att det blev en toppendag tillsamman. 
 
 
 
Ami

Vilken tur ni hade med vädret när ni kom fram! Och det var ingen dålig vinst du kammade hem...2 kilo kexchoklad :)
Förstår att ni alla var nöjda med dagen!
Ha en trevlig kväll
Kram

Svar: Tack! Ja, visst var det roligt att vinna. Det tyckte nog alla som var med som också fick dela med mig. Och en sån tur att det var uppehåll när vi var där. Toppen! En fin dag hade vi och lååång blev den.Önskar er också en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Hur lång tid tar det att köra till Furuvik fr Stockholm?
Låter som ni hade en perfekt njutflykt. :)
Jag var på skolutflykt till Furuvik en gång.
Åkte nån sorts tralla på räls, som gick av rälsen
i en kurva, och jag ramlade av. Vrickade fotleden
så jag knappast kunde gå. Det är mitt minne av Furuvik. :)

Svar: Från Stockholm tar det ca två timmar till Furuvik som ligger strax söder om Gävle. Vi hade verklien en njutflykt och jag uppskattar så mycket att vi kunde åka tillsammans, döttrarna, barnbarnen och jag. Såg järnvägen bredvid parken, men ingen räls nu inne i parken. Vad synd att du skadade dig för det blir ju ett trist minne av Furuvik.
Ditte

moi

Vilken dag! Tur med såväl väder som köer och nöjen för såväl stor som liten.
Har man två kilo choklad finns det utrymme att bjuda - generöst till och med!
Kram

Svar: En härlig dag med "de mina", så viktiga för mig. Dessa dagar betyder så mycket . Vi är ju lite utspridda men brukar få ihop det bra ändå. Vad gäller chokladen var det generöst tilltaget och visst fanns det utrymme att dela med sig.
Kram!
Ditte

Preciosa

Oj vilken resa! Inte kul att köra i regn! Bra gjort. Tur att det slutade regna där uppe!
Kexchokladen är jag avundsjuk på. Himla gott!! Men skulle väl äta mig sjuk :(
Kram P ♥

Svar: Vad gäller kexchokladen skall jag medföra ett smakprov till dig. Vi hade en toppendag och så mysigt att vara med döttrarna och barnbarnen. Så fint! Helen är en bra chaufför, men visst är det jobbigt att köra när man knappast ser vägen. Men vi kom både till Furuvik och hem.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Vi var i Furuviksparken för några är sen, med yngste sonen och några jämnåriga samt yngre kusiner. Fin park tyckte vi!

Svar: Ja, absolut. Furuvik är absolut värd ett besök. Vi hade en jättefin dag. Så mysigt att vara med döttrar och barnbarnen. Och på vägen körde vi förbi Rullsand som jag vet att ni gillar. Men det blev ingen övernattning för oss.
Ditte

Fia

Härlig utflykt! Har mejlat ett annat förslag till dig o Bosse!
Kram
Fia

Svar: Tack! Jättemysigt! Svar skickat!Och vi hade en härlig dag i Furuvik. Inget regn!
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Inte undra på att du ser så glad ut med 2 kg kexchoklad. ☺
Det finns så många fina platser att besöka och som det inte är alls långt att åka till....
Lite synd att du missade Måns, men det går flera tåg, ☺

Kram på dig ♥

Svar: Jodå 2 kg kexchoklad var perfekt och det var Max val. Fanns mycket annat att välja på...Extra mysigt att tillbringa en dag i Furuvik med "de mina" och vi hade tur med vädret och att det inte alls var mycket folk.
Och det går fler tåg...
Kram!
Ditte

Veiken

Jag har aldrig varit i Furuvik, tyvärr. Det verkar vara en toppendag med vinst och fint väder när ni var där!
Kexchoklad går inte av för hackor!!
Kramar

Svar: Nej, väl långt från dig...Men helt perfekt för oss med ett par timmars bilresa från Stockholm. Vi hade en härlig dag! Roligt att vara med "de mina". Och inte alls trångt och inget regn när vi vra där. Vinsten var jag väldans nöjd med. Det var Max som valde just kexchoklad. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig dag ni fick tillsammans!
Vi har också upplevt att det brukar vara fint väder när man har kommit dit.
Knappt en timme tar det bara för oss att åka dit, men det var faktiskt ett bra tag sen vi var där sist. Åh, kexchoklad som är så gott, kan ibland sakna det när man är nere i Torre.
Kram!

Svar: Vi hade en toppendag!Verkligen! Och en timme med bil från Uppsala är ju helt ok. Dessutom går ju Upptåget dit på ungefär samma tid vilket är praktiskt om man inte vill eller kan köra. Jätteroligt att vinna 2 kg kexchoklad, det räckte bar åt oss alla. Kram!
Ditte

Decdia

Wow vilken vinst!
Och en heldag med sötnosarna, då glömmer man bort vädret. :)

Svar: Visst var dte en bra vinst! Och jag delade med mig....Sötnosarna är mysiga och det är så roligt att vara med dem.
Ditte

vivi

💖💖💖

Svar: Visst! Toppen!Kram!
Ditte

Marja

Det gör ju ingenting om det regnar under vägen, bara det är uppehåll när man är på plats. Och ni hade ju tur med det och det verkar som ni haft en jättefin dag med många upplevelser.
Ha en skön helg! Kram! :)

Svar: Det enda är att det är jobigt att köra när man knappast ser vägen för skyfallen. Men detta hände endast på kortare sträckor iövrigt var det ösregn. Men under timmarna i parken var det skönt väder och med enstaka solglimtar och inget regn.En härlig dag blev det!
Kram och hoppas du får en trevlig lördag.
Ditte

Lena i Wales

Oh, vad härligt det ser ut, trots vädret!
Jag har också fått äran att umgås med mitt barnbarn. Visst är det underbart!
Ha det bra!

Svar: Vi hade en jättefin dag tillsammans och i parken var det regnfritt. Vad härligt att du också umgåtts med ditt barnbarn, förstår att du var lycklig.
Ha det bra du också!
Ditte

Ama de casa

Vilken toppendag och vilken toppenvinst! Kexchoklad hör till mina absoluta favoriter :-)

Svar: Och vi hade tur med vädret när vi kom fram och det gjorde mycket till att det blev så bra. Vad gäller kexchokladen var det Max val. Och jag var också nöjd med det.Bäst jag sparar lite kexchoklad om du kommer förbi.
Ditte

Ann-Kristin

Vilken mysig dag ni hade och tur med vädret också. Jag var barnvakt ett par timmar till sjuka barn. Och i går kväll slog även magsjukan till på mig.
Tack o lov bättre idag när vi får besök av släktingar.
Kommer nog att vara "tyst" ett tag pga olika resor, men vi hörs framöver.
Kram till Dig och Bosse/A-K

Svar: Trist att du också blev dålig. Tror inte det är så lyckat att passa sjuka barn för man drar lärtt på sig sjukdomarna själv. Särskilt magåkommor. Skönt att du är bättre och orkar med släkten.
Roligt med resor! Ha det gott och vi hörs.
Kramar från oss båda.
Ditte

Znogge

Grattis till en trevlig och intressant dag i finaste sällskapet! Grattis till vinsten dessutom. Den kommer att sitta fint ;-)

Kram

Svar: Vinsten var rolig och den sätter sig säkert som lite bomull runt midjan också....Får väl gå en del extra steg...Vi hade en jättetrevlig dag och mysigt att umgås med döttrar och barnbarnen. Och vi hade ju tur med vädret när vi var i parken.
Ditte

marga.klasson@hotmail.com

Hej Ditte! Kan inte låta bli att skriva dessa rader. Följer din blogg. Är i Torre ibland, då min dotter har en lgh där. Du och jag är i ung samma ålder har jag förstått. Det känns "nästan som jag känner dig" gm bloggen. Därför blev jag så förvånad att du inte hälsade på mig, då du/ni var i Furuvik! Hahaha! Jag bor nämligen där. Du kom liksom så nära då! Roligt att ni hade en toppendag! Tack för allt fint du skrev om parken! Tur att ni inte är där idag, för då skulle ni fått trängas med 5 000 andra! Du skriver så fina bloggar; de är så njutbara att läsa. Bästa hälsningar från Marga

Svar: Hej Marga! Tack för dina fina ord! Så roligt att du följer mina "äventyr". Kanske ses vi i Torre framöver? Hoppas! Vi valde nog en bra dag till att besöka Furuvik, helt perfekt med lite människor där och uppehållsvädermed några solglimtar.
Vad roligt att du bor just där. Kanske körde vi förbi? Och till Furuvik kommer vi gärna tillbaka, en jättetrevlig park med vänlig personal och så ligger den väldigt vackert vid havet och många grönområden inom parken.
Ha det gott!
Soliga hälsningar från mig.
Ditte

Malin S

Vilken härlig dag ni fick på Furuvik och tur med vädret också! Så mysigt att få kvalitetstid med döttrarna och barnbarnen.

Svar: Det vlev en toppendag och att vara med döttrar och barnbarn är mysigt.
Ditte

Ghugge

Härliga bilder och Furuvik är verkligen värt ett besök. Det finns mycket att se och göra både för barn och vuxna. Tur att det inte ösregnade när ni var i parken!!
Vi brukar åka ut till fiskelägret och köpa rökta räkor, nu var det ett tag sen sist men här fick jag inspiration. Ha det gott! Kram

Svar: Tack! Ja, vi hade en toppendag! Parken är så lagom och man kommer nära djuren. Och det var inte så mycket folk alls när vi var där. Fiskeläget såg vi, men missade de rökta räkorna.
Ha det bra du också.
Kram!
Ditte

marga

Hej Ditte! Men så roligt att få svar från dig! Tack! Jag hör av mig när jag kommer till Torre och du likaledes om du kommer till Furuvik. Allt gott önskar Marga

Svar: Hoppas verkligen vi ses i Torre och kommer jag mot dina trakter så hör jag av mig. Och kommer du till Stockholm så hör av dig.Skickar dig ett mail!
Ha det gott!
Ditte

Tove Olberg

Furuvik ja, oj här blev det minnen när jag läser och ser på bilderna, vilken toppendag för er!
När jag efter några år mer eller mindre utan kontakt träffar min mor som kommer på besök till Norge följer jag med henne hem till Gävle - och vi besöker Furuvik så klart. Jag är 18 år, nyförlovad och får vara med mina små halvsyskon och mor för första gången. Vi gick och pratade och plötsligt var vi inne i ett "ormbo" ... jag gick barfota och hade kort sommarkjol ...tyckte ormarna kröp uppför mina ben - rusar ut och skriker ..., som tur var gick min förlovade med barnen på en plats längre bort - så de inte blev onödigt skrämda av mitt opedagogiska utfall.
Furkram

Svar: Vilken hemsk upplevelse med ormar i boet. Jag hade helt klart reagerat på liknande sätt. Ormar är inte mina favoritdjur. Och så bra att din förlovade tog med sig de små barnen och gick iväg. Tänk att du träffade din mamma efter flera år och kom med till Gävle. Undrar om du sedan stannade kvar i Sverige, eller om du återvände senare.
Många ormfria tankar och kramar till dig. Och nu har vi ju även Furuvik som en liten gemensam nämnare.

Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: