"Stockholm i natt"

    
 Vi lämnade i går eftermiddag ett hett Torrevieja, +33, för att dra oss mot svalare trakter och detta är första gången på två år som jag längtat hem, verkligen längtat efter svalare väder.
Tursamt nog hade vi bokat in oss med avresa från Alicante 19.20 med SAS, så flygbussen klockan 17 var perfekt. Och för att göra det hela smidigare för oss erbjöd sig våra spanska grannar att köra oss till busstationen. Toppen!  Så svala och pigga klev vi på bussen som hade behaglig ac även den. 
Bara handbagage, incheckade och med boardingkorten i handen satt vi en timme senare med en kall dryck och väntade på boarding i lugn och ro. 
Funderade också över förmånen att kunna välja var jag vill vara. Och just nu vill jag vara i Stockholm för döttrar och barnbarn är också innerligt saknade precis som mina vänner här hemma.
Jag har också bestämt att jag i sommar skall vidga mina svenska vyer men inte exakt hur, när och var. Lite spänning måste finnas med...
 
 
På väg mot vårt kära Stockholm.
 
Efter en bekväm resa på tre och en halv timme närmar vi oss Stockholm och landar klockan 23.
Det var +17 grader och väldigt skönt att vara hemma igen.
Och jag vet att jag kommer att tycka det är lika skönt nästa gång jag landar i Alicante...
 
Peter Jöback sjunger om mina hemkvarter Södermalm. 
 
 
Visst har det börjat bli mörkare?
Vi satt en god stund på balkongen i kortärmat och njöt av Stockholmsnatten och våra
   hemförda tapas smakade extra bra. Vi kände oss som riktiga nattugglor där vi satt och kamperade med vår uggla. (Måsskrämmare.)
 
Här på balkongen blev vi sittandes tills det började ljusna.
 
 
 
Geddfish

Välkommen hem till Sverige då!
Ett helt annat väder.
Idag planerade jag för skurhinksväder, men då dök solen upp och så satte Her Blåst igång, han har dragit på rejält.
Stockholm är vackert ju, och mycket annat fint finns. Och så kära barn o barnbarn.
Kram!

Svar: Det känns skönt att vara hemma igen. Vi har ju varit borta i fem veckor och jag saknar också de "mina". Här blev det skurhink idag, rejäla tag. Solen skiner men det blåser och är behagligt i luften enligt mig, +22. Ja, Stockholm är fint. nU längtade jag hem.
kram!
Ditte

Ami

Välkomna hem till Sverige!
Visst är det skönt att kunna åka fram och tillbaks så här. Och hur det än är, så har man ju sina nära och kära här i Sverige. Desto roligare blir det att komma ner igen sen, när man fått sin "dos" av barn, barnbarn och goda vänner här hemma :)
Önskar er en fin kväll
Kram

Svar: Tackar, tackar! Och det är perfekt att pendla tycker vi, det går många plan från Stockholm. Just nu är det skönt att njuta lite svalare väder här hemma ett tag och träffa "de mina". Roligt också att träffa vänner här. Torre finns kvar. Kram!
Ditte

Gittan

Härligt att kunna välja och vraka som man vill och de dina blir säkert glada och träffa dig.
Värmen är ju betydligt bättre här i Sverige nu, men här är herrblåst i tagen ordentligt. Jag fick min dörr färdigmålad i alla fall, men det fick gå lite lugnt och försiktigt till.
Kram på dig.

Svar: Skönt att dörren blev målad och troligen torkade den snabbt i blåsten. Visst har det blåst rejält, men här har det städats så jag har mest besökt balkongen och där fick man passa sig för att inte blåsa bort. Visst är det fint att ha förmånen att kunna välja var man vill vara och att träffa döttrar och barnbarn vill jag ju också göra och då känns fem veckor kång tid att vara borta.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Välkommen hem!

Svar: Tack, skönt att vara hemma nu. Svalare !
Ditte

Marja

Omväxling förnöjer, säger man ju. :) Säkert skönt att komma hem och komma hem till något svalare väder, sen kan man längta tillbaka om en tid. Vilken förmån att kunna välja. :)
Kram!

Svar: Tack! Ja, visst är det en förmån att kunna välja. Och nu ett tag väljer jag Sverige. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Välkomna hem! Njut av svalkan - själv ska jag ner och njuta av värmen på torsdag! Sista arbetsdagen i morgon! Sen en månad i sommarstugan!
Kram//Susan & Bambumannen

Svar: Hola! Tackar! Det känns fint att vara hemma i lite svalare väder nu. Fem veckor, varav fyra var behagliga för mig. Och värmen finns för dig. Du klarar mer än jag gör. Men åldern och omständigheterna har påverkat mig mer ön jag trodde . Vet att du kommer få fina veckor. Trist att vi inte ses i Torre nu, men det kommer fler möjligheter . Stor kram till er båda och trevlig semester.
Ditte

A-C

Välkommen hem!

Svar: Tackar! Känns fint att vara i Stockholm.Kram!
Ditte

Preciosa

¡Bienvenidos a Estocolmo pareja!
Fint att allt gick bra!
Kram P ♥

Svar: Muchas gracias! Fint att var här igen. Och nu trivs kroppen bättre. Idag har den umgåtts med skurhink och dammsugare hela dagen. Lika bra att ta tag i det direkt.Kram!
Ditte

moi

Tänk att kunna välja den, för tillfället, bästa av två världar!
Snart (nåja) kommer min tur att välja; här- eller där - eller där - eller där :)
Kram och välkomna hem till svalkan!

Svar: Tack, det känns bra att vara hemma i svalkan. Fyra veckor var helt i min smak, men den sista blev alltför varm för att jag skulle tycka att det var behagligt. Och visst är det fint att kunna välja det bästa av två världar. Snart är du också där. Kanske väljer du båda. det gör nog jag, dock inte samtidigt.Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag är ofta förtjust i berättar texter och denna Peter J låt är inget undantag. Efter vad jag läst förstår jag att det denna gång var för varmt under dagarna i Spanien. Nästa gång är det förhoppningsvis lite svalare. Vad smidigt ni flyger mellan era två bostäder. Njut av barn och barnbarn. Kram Bosse

Svar: Jag är väldigt förtjust i P.J. och tycker han är allsidig, sjunger bra och skriver fina och berättande texter. Just den senaste veckan i Spanien var för varm för att jag på dagarna skulle orka företa mig så mycket, vilket jag helst vill. Men visst var vi ute och vis havet och jag tränade på min spansla kurs. Kroppen mådde inte bra. Dock när vi kom i början av juni och till slutet av den månaden var det i mitt tycke helt ok. Det är ju lätt att ta sig mellan Stockholm och Alicante så det gör att resorna blir många.
Nu blir det fint att träffa barn ich barnbarn och upptäcka Sverige. Finns mycket här att se som jag inte gjort.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Välkommen hem Ditte!

Visst har det börjat mörkna lite. Nu får du njuta av den svala luften. ☺

Godnattkram ♥

Svar: Tusen tack! Skönt att vara i lite svalka och i Stockholm . Kom lagom till det lite svalare vädret. Natti! Kram!
Ditte

Tina

Vilken fin uggla som gör det den ska! Bättre än våra cd-skivor som dinglar och blänker från terrasstaket! Allt för att slippa duvor på visit! 😜

Nu tar jag andra duschen för idag, vi ska gå på paseon, en liten sväng.
Bäst passa på, vi har några få veckor att trivas i vårt Casa 🇪🇸
Det blev vädersnack på Facebook, nyss. Ingen vill ha för varmt, det blir tungrott.
Bäst är när det fläktar!
💛❤️

Svar: Ugglan rekommenderas även mot duvor och är lika bra för att mota iväg måsar eller andra fåglar man inte vill ha. Paseon och sitta i skuggan är behagligt och vi har många favoriter där det är mysigt att slå sig ner.
Men jag gillar ju långa cykelturer och promenader och när värmen gör att kroppen inte mår bra på plats så känns det bra att vara hemma på Söder ett tag. Barnbarnen lockar förstås, liksom döttrar och vänner och hela Stockholm.
Skönt att ni har några veckor kvar och er Casa finns ju kvar och det är ju lättare att "pendla" från Stockholm. Vi reser ju ofta och det är så smidigt.
Ha det gott och "semestra väl".
Ditte

Ruth i Virginia

Ibland, när jag läser din blogg och ser dina bilder, undrar jag om det
finns andra människor som har funnit himlen på jorden. Är inte ens
säker på att himlen kan konkurrera. :) Från blommande Spanien till
sommar-Sverige!

Hur kan man få en balkong med en utsikt som din? Otroligt!

Svar: Tack!Det är fint att kunna vara hemma i Sverige och Stockholm när det i mitt tycke blir alltför varmt i Spanien och kroppen inte mår bra. Men det var nog baar den senaste veckan som värmen blev alltför stor för mig. Och då är det dags att ta en tur hem till Söder. Balkongen här är en oas och vi är ju omgivna av vatten och det ger en skön känsla.
Ditte

FREEDOMtravel

Förstår att det var skönt med lite svalka nu!!! Jag tycker också att det är varmt, även om vi nog har aningen svalare än Spanien.

Svar: Jaaa! Och det är ju bra med att pendla för man kan åka när och hur man vill. Tror det åtminstone känns lite svalare där ni är för på öar brukar det fläkta mer. Och svalkande bad gör sitt till. För mig var det svårt att bada dagtid just nu i Spanien när solen står så högt, men ett snabbt dopp går alltid an. Men nu njuter jag av Stockholm och det oavsett väder. Idag regn men +22. Helt ok; t.o.m. riktigt skönt.
Ditte

Fia

God svenskmorgon! Förstår att det var skönt att njuta av er balkong vid hemkomsten! Nu får vi några svala dagar, så snart är ni acklimatiserade till den svenska sommaren!
Vi önskar er fina veckor innan nästa torreretur!
Kram
Fia och Lasse

Svar: God svensk morgon! Jag är väldigt nöjd nu med svensk sommar och det är ändå varmt i luften, lagom för mig. Och Torre ligger kvar och det är skönt att kunna pendla när man vill.
Önskar er också en fin tid hemma.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Välkomna hem! Precis samma som man kan säga när ni kommer tillbaka till Torrevieja :-)

Ja, nog har det varit bra varmt på sistone. Speciellt i Spaniens inland... Nu går AC'n nästan hela natten och kommer igång tidigare på dagen också. Skönt att det finns AC ändå :-)

Svar: Tackar! Ja, vi känner oss hemma i Torre också och det är bra med flera "hem". Vår sista vecka tyckte jag var jobbig för att värmen gjorde att jag inte orkade vare sig långpromenader eller cykelturer utan mest satt i skuggan hemma på terrassen och med fläkten på utomhus eller inne med ac på. Och då kan jag lika gärna vara i ett svalare Stockholm. Förstår att ni hade det varmt på er resa, men så mycket ni fick se och uppleva. Vill göra en liknande tur i höst.
Visst kan vi hurra fär den ac som finns.
Ditte

Torrebloggen

Välkomna hem till Stockholm!
Kramar!

Svar: Tack! Fint att vara hemma igen! Kram!
Ditte

Decdia

Härligt att kunna ha en fot i varje land. Hoppas att sommarsverige levererar!

Svar: Det är skönt att kunna välja. Idag levererar Stockholm regn men jag njuter av en turistfylld stad tillsammans med barnbarnen och en del regn. Härligt !
Ditte

Znogge

Hur som helst så är det verkligen en fantastisk förmån att ha två hemma och att trivas lika bra i dem. Var sak har sin tid och det svenska sommaren är också en fin period. Förstår att du vill träffa döttrar och barnbarn också. Yngsta fröken med sambo kommer på fredag och det ser jag verkligen fram emot!

Kram och välkommen hem!

Svar: Tack! Det känns bra att vara hemma i Stockholm.Visst är döttrarna väldigt viktiga för mig och barnbarnen likaså. Så det här med att pendla passar oss bra. Och just nu i den spanska värmen är jag gärna här hemma ett bra tag. Spanien ligger kvar. Att kunna välja så här är en förmån jag är glad för. Vad trevligt att yngsta fräken hos dig med dotter kommer på fredag, Förstår att du längtar. Och jag kan nästan se hem till er Stockholms-son.
Kram
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Åh vad härligt det låter! Mums med tapas också. Välkomna hem :) Hur länge stannar ni i Stockholm denna gång?

Svar: Tackar! Nu stannar vi ett tag, värmen i Spanien får lägga sig så jag hoppas vi ses när du är tillbaka i Stockholm igen.
Ditte

Ghugge

Välkommen till Sverige! Åh, Stockholm, åh, Jöback, kan det bli bättre! Du måste höra av dig om ni har tänkt åka till våra trakter! Kram och njut av barn och barnbarn!

Svar: Tack! Väldigt fint att vara hemma i Stockholm igen och just den här låten gillar jag, lite av en hyllning till "mitt Söder". Jag hör av mig för en resa dit har jag tänkt. Du vet det är det här med dina foton och så mycket annat som drar åt ditt håll. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Äntligen har jag läst ifatt er sista vecka i Torre. Så underbart med vänner på besök och för er tillsammans äta gott på olika restauranger.
Välkomna hem ska jag naturligtvis säga också.
Helgen som var var vi hos vänner i Saltsjö-Boo och det blev en tur till Nacka Forum och 2 par sandaler inhandlades. Dessutom färja fr Nacka till Grönan, därefter buss till Waldermarsudde.
Därefter färja fr Stadshuset till Drottningholm. En otrolig dag hade vi!
Denna vecka är det barnvakteri som gäller. Nästa vecka blir det några dgr till Tyskland och sedan en tur med Birka till Ösel och Gotland, så jag kommer nog inte att vara aktiv på bloggarna.
Ha det så gott i Ert vackra Stockholm och hälsa Bosse/A-K

Svar: Gokväll! Vad rolit att ditt besök i Stockholm blev så lyckat. Waldemarsudde ville du ju se och en båttur till Drottningholm är alltid trevligt. Ja, även Drottningholm i sig. Vad trevligt med en tur med Birka till Ösel och gotland. Det har vi pratat om men ännnu inte gjort. Tyskland låter också helt perfekt. Så sysslolös är du ju inte direkt. Jag är så nöjd med att nu vara i Stockholm...
Kramar och hälsningar från Bosse och mig.
Ditte

Veiken

Det är underbart med 2 hem, men om jag fick önska så skulle inte flygtimmarna vara så många till mitt andra hem!
Välkommen till kylslagna Sverige! Kramar

Svar: Tack! Det känns skönt att vara här . Jag vet att du har många flygtimmar till ditt andra hem, men så länge du orkar är det absolut värt det. Jag orkar resa men som du vet är solen inte min vän längre.Stor kram!
Ditte

Tove Olberg

Jag säger som Ruth; himlen på jorden!
Himlakram!

Svar: Ja, ibland finns den nära. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: