Söder om Söder

    
 Äntligen blev det av! Och jag har längtat!  Idag var det dags för nya äventyr och det tillsammans med en riktigt god vän, Eva. (Jag har ett par Evor i vänkretsen, men detta är min väsbyväninna och tidigare kollega under många år. Eva arbetar sedan ett år tillbaka utomlands och är hemma i Sverige på semester och vi har hitintills gått om varandra.)
Vi sågs vid Stockholm Södra men just då öppnade sig himlen och regnet vräkte ner så det blev regnskydd i en port för ett tag.  
Men utrustade med paraply kunde vi ta oss till tunnelbanan och åka söderut några hållplatser. Midsommarkransen, nya trakter för oss båda och sedan orienterade vi oss fram någon km i måttligt regn till vårt mål, en "outletbutik". För mig blev det inga inköp, men Eva hittade en del pasande och fina plagg och när inköpen var gjorda spänstade vi till fots in mot Södermalm och mer kända trakter.
Och vi hittade också den för dagen perfekta restaurangen.
Ännu en härlig dag trots en del regn. Men vad gör det när en har så trevligt? Absolut inget!
 

Himlen öppnade sig  och vi tog skydd i en port.
 
 
Vi passerade Liljehomskajen, ett relativt nybyggt och väldigt populärt i Stockholm
där många lägenheter har utsikt över Mälarens vatten. 
Härifrån ser man över till Södermalm och där den tvåtorniga Högalidskyrka är ett bra kännetcken.
 
 Här är syns "nya" Årstabron från 2005 och i bakgrunden Globen,
som stolt syns över stora delar av huvudstaden.
(Bilden tagen från Liljeholmsbron.)
Fin utsikt från Liljeholmsbron över koloniområdena på Södermalm och båtarna vid Tanto.
 
Att shoppa, prata, skratta och promenera sätter fart på hungerkänslorna och när vi kom över till Södermalm så funderade vi genast på var en sen lunch skulle intas. Men efter att ha provat med fyra olika restauranger, alla öppnade klockan 17, så styrde vi stegen mot härliga "Lasse i Parken". Detta är en verklig oas på Söder och här var det minsann  öppet. (Adress Högalidsgatan 56, alldeles till vänster om Västerbron på Södersidan)
 
Mysig och hemtrevlig miljö med väldigt god mat. Många kvällar är det underhållning av skilda slag här på den lilla scenen och är det en fin kväll så är ett besök här givet. (Inget mattvång...)
 
Jag valde en grillad smörgås med rökt lax och pepparrotscrème och
 Eva valde den grillade blomkålen med diverse tillbehör. (Kom inte med på bild....)
Och här blev vi sittandes bra länge på verandan och samtalsämnen saknades då inte.
 Senast vi sågs var i december, så det var mycket att prata i kapp.
Stundtals var det också så att solen skymtades där uppe bland molnen och viss sommarkänsla infann sig. 
 
 
                                                                         
Znogge

Så trevligt även om inte vädret var helt på er sida. Men ni fick ändå njuta av sol, god mat och trevligt sällskap och då klagar man inte!

Snart blir det dags för oss att åka upp till Stockholm. Vill så klart se hur sonen har det och så blir det ett besök hos kusin vitamin. Än är ingen helg bestämd men det får inte dröja.

Kram

Svar: Vi hade en jättetrevlig dag och det var mycket som vi ville "prata i kapp". Så här i sommartider går en lätt om varandra men nu fick vi till det. Vad trevligt för er med ett bsök i huvudstaden! Klart ni vill se hur sonen har det. Jag kan nästan vinka till det området, ligger en bit på andra sidan Hammarbykanalen och Hammarbybacken ser jag härifrån, ja nästan...
Välkomna hit!
Kram!
Ditte

TantGlad

Vad gör lite regn när du hade ett sånt trevligt sällskap som en av dina evor . Förstår det fanns mycket att prata i kapp efter så lång tid .
Min gubbe skulle ha valt det du åt hehe. Det vet jag. Han gillar lax.
Jag hade nog tagit det andra som din vän Eva valde. Ja smaken är som baken.
Lika road som alltid är jag när du visar små guldkorn från Stockholm. Tack för visningen och för fina bilder.

En varm torsdagskram till dig

Svar: Tack! Ja, det är trevligt att vi delar mmed oss av våra hemtrakter. Tänk vad en lär dig och så mycket en får se. Vi hade en toppendag och hittade ett perfekt ställe att luncha på.
Önskar dig en fin kväll.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja du träffar vänner och åker omkring :) Mysigt!
Så var ni mina gamla hemtrakter :) Midsommarkransen. Bodde där några år i slutet på 60-talet och början på 70. Mysigt liten förort.
Kram P ♥

Svar: Midsommarkransen verkade riktigt trevlig, det lilla vi hann se innan vi vandrade in mot Söder igen. Jodå, full fart här och så roligt att träffa vänner och inte behöver man svettas heller...Kram!
Ditte

Comsi ComsaPepparrotskräm älskar jag och din smörgås ser väldigt god ut, vad gör lite regn i trevligt sällskap? ☺
Idag har jag målat, köpt mattan och möblerat om i sovrummet, förnöjd och trött!

Kram på dig ♥

Svar: Min macka var jättegod och mysigt att vi kunde sitta på verandan under tak och äta. Regnfritt just då. Vad flitig du varit! Vad roligt med en ny matta och att möblera om . Och att då vara trött efter allt jobb är ju en skön känsla.
Kram!
Ditte

Veiken

Man kan ju undra om regnet aldrig tar slut. Vi vet ju att summan av vatten är konstant runt vår arma jord, så när det vräker ner här mer än vanligt så blir det torrare någon annanstans där det redan saknas vatten! :(
Ni hittade verkligen en mysig restaurang, jag hade gärna satt tänderna i den mackan som du beställde! Kramar

Svar: Regnet verkar bara ta pauser ibland och då får man skynda på. Visst är det orättvist med den ojämna fördelningen av vattnet och torkan på andra platser. Men vi har det ju bra om man jämför med många länder i Asien där husen regnar bort...Den här restaurangen är en pärla och mysigt att sitta här i trädgården mitt i stan. Och den mat vi fick var verkligen god.
Och inget regn här i kväll....
Kram!
Ditte

Geddfish

Åh, så många möten du får! Härligt.
Jag har gått mellan och i skurarna idag också.
Man börjar vänja sig, så är den svenska sommaren nu, regnig och sval, och vi kan inget göra åt det, bara hitta på något.
Härliga bilder som vanligt och din smörgås såg läcker ut!
Kram!

Svar: Ja, det verkar vara mötenas sommar. Så roligt! Och vädret bryr jag mig inte direkt om. Jag kan inte påverka det. Men visst är det trevligt om och när solen tittar fram. Skurar har det varit idag och inköp av regnjacka för min del börjar bli akut..
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så härliga bilder från Stockholm och det såg så mysigt ut hos "Lasse i parken".
Hoppas vädret bättrar på sig riktigt ordentligt!
Här nere i Torre kan det faktiskt komma en liten regnskvätt i morgon.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Stockholm är fint och det finns så mycket att göra inom räckhåll. Idag är det strålande sol. Härligt!Kram och trevlig fredag!
Ditte

Torrebloggen

Så härliga bilder från Stockholm och det såg så mysigt ut hos "Lasse i parken".
Hoppas vädret bättrar på sig riktigt ordentligt!
Här nere i Torre kan det faktiskt komma en liten regnskvätt i morgon.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Vi hade en jättetrevlig dag och lite regn går an. Måste bara köpa en regnjacka . Mig påverkar inte vädret så mycket. Har trevliga dagar helt oavsett väder. Men ofta blir det lite sol varje dag. Ha det bra ni också. Kram!
Ditte

Decdia

Kul att ni lyckades synka ert Sverigebesök denna gången!
Det finns inget dåligt väder, bara dålig attityd... som jag brukar säga. ;)

Svar: Helt rätt! Och jag klagar inte. Inte annat än på att jag inte köpt en regnjacka men det ska bli. Vi hade en toppendag !
Ditte

N

Vad trevligt!

Svar: Det blev verkligen en toppenbra dag.
Ditte

Ami

Lite trist att regnet inte kunde hålla sig borta, men ni fick en trevlig dag tillsammans och god mat, så då spelar det inte så stor roll att inte vädret visade sig från sin bästa sida :)
Kram

Svar: Det regnade rejält ett tag, men sedan ljusnade det även om den där riktiga solen inte kom. Men det gjorde absolut inget för vi hade en härlig dag ändå. Känner mig fortfarande m'tt på sol och värme sedan Spanien, känns som om den lagrats och det är ju bra. Trevlig fredag!
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det där lät som en toppendag trots regnet. Gamla vänner blir mer och mer betydelsefulla ju äldre man blir, tycker jag. Fina bilder som vanligt.
Kram Bosse

Svar: Regn får inte hindra en från att ha trevligt ...Håller helt med dig om att vänner blir mer värdefulla ju äldre man blir. Och bor man i olika delar av världen och nu inte ses då ofta blir det om möjligt än viktigare. Trevlig helg! Kram!
Ditte

Marja

Ja det kom ett par ordentliga skurar i går. Bra att ni hittade ett ställe att vänta ut dett värsta reget på. Lasse i parken verkar vara ett mysigt ställe. Tack för tipset!
Kram! ☺

Svar: "Lasse i Parken" är verkligen trevligt och har öppet hela dagen. Här är som att sitta i en fin trädgård men mitt på Söder . Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Nästan mina hoods! :P Blev lite nyfiken på den där outleten, vart, hur, vad heter den osv? :D

Svar: Det var väldigt fint i trakterna där du bor. Första gången jag var just i Midsommarkransen och kanske blir det fler besök. Det blev en fin promenad över Liljeholmen och in till stan.
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Så mycket trevligheter du är på! Restaurangen såg mysig ut och din laxmacka såg jättegod ut.
Vi får gäster i kväll och jag håller som bäst på att förbereda en 3-rätters middag. Löjrom med tillbehör som förrätt, fläskfil'e huvudrätt och glass med en specialsås som jag gör med sirap och whiskey. I morgon vankas det svenska kräftor hos vänner. Mums!
Kram till er båda/A-K

Svar: Vilken god middag! Oj, oj, oj....Löjrom som är så gott! Ja, allt det andra också. Och vilken sås till desserten! Önskar er en jättetrevlig kväll!Kräftor i morgon, så gott det också. Visst är det fint med semester hemma också.
Vi hade en jättetrevlig dag igår så jag saknar just nu vare sig värmen eller Torre. Vi hinner....
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Shopping! Skönt att du tyckte som jag om Mariehamn. Men ett tips har jag till dig, lilla Nagu i Åbo skärgård, finns inget bättre vad gäller kläder. Kunde inte shoppa där på cykelresan pga platsbrist i cykelväskorna, men tog tillbaka skadan idag, med bil... ha det så bra!

Svar: Nagu får jag titta närmare på, absolut. Verkar väldigt fint och jag har ännu inte varit där. Trevligt att du med bil kunde ta tillbaka "shoppingskadan" idag.
Ha det gott!
Ditte

Moi

Tänk så många guldkorn, minnen, möten och utflykter du samlat på dig den här sommaren!
Den är ju inte slut än, hoppas inte du heller är det :)
Kram

Svar: Nej då, jag är inte alla slut. Det har verkligen varit en mötesrik sommar och den pågår...Mycket kvarstår.
Sol i kväll och balkongmiddag, den tredje för i sommar. (Sedan den 6/7, visserligen med långärmat, men ändå.)
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Ännu en njututflykt! Bild ett är en sån som går in i mitt hjärta; bild två en passande port till en passande människa (ingen värdering i det).
Här är gudagott att vara - på bloggen!
Tack för skönhetens rikedom du ger i vardagligt upphöjd tillvaro!
kram från Globens tak som vigt glider under Årstabrons valv :)

Svar: Tack Tove! Du är en sådan ordkonstnär som verkligen målar med orden. Så fint att läsa. Stor kram från ett idag somrigt Stockholm som väntar på mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: