Skynda, skynda

    
 Sommar i luften, inget regn inom synhåll, så lika bra att vara rask och skynda på ut i det för dagen vackra vädret.
Och att gå längs Söders kajer ger lite extra sommarkänsla.
Utomhusserveringarna är välbesökta, fritidsbåtar rör sig fram och tillbaka, kyssningsfartyg har lagt till i Masthamnen och Finlandsfärjorna kommer och går.
 Vi möter glada och förväntansfulla turister med kartor i händerna som är på väg mot Söder, Gamla Stan och City. Stockholm väntar!  
(Stadsgården hette tidigare Tegelvikshamnen och sträcker sig längs södra sidan av Saltsjön mellan Slussen och Londonviadukten och det är där Vikinglinjens Ålands och Finlandsbåtar lägger till. Även Ålandskryssningsfartyget Birka Paradise lägger till här, men närmare Slussen.
Masthamnen ligger längst bort på kajen och det är oftast här de större kryssningsfartygen lägger till.) 
 
Det mysiga caféet "Boule och Berså" har alltid många besökande.
Läget är perfekt, alldeles vid vattnet nära Danvikstullsbron, vid Hammarbykanalens utlopp.
 
Vikinglinjens Cinderella, kryssningsfartyget som går till Åland är på väg in mot Stockholm.
Varje dag under sommaren kommer de stora, internationella, kryssningsfartygen in till Stockholm.
Här i Masthamnen ligger nu Celebrety Silhouette, ett jättestort kryssningsfartyg, ca 340 m långt,
och som kan ta omkring 2900 passagerare. På bilden är halva fartyget med...
 
Här är resten av fartyget.
 
Vi går vidare och hjälper några turister till rätta. Viktigt är att undvika de mer illasinnade taxibolagen som kan ta upp till 1000 kr för en körning på ett par kilometer från kryssningsfartygen in till Gamla Stan. Dåligt reklam för Stockholm. Och trots att ansträngningar verkligen görs och info till turister ges så hjälper inte det alla gånger. Men jag är beredd att rycka ut...
 
Djurgårdsfärjor, Skärgårdsbåtar och Gamla Stan.
 
Vi närmar oss fotografiska museet, hittar tursamt nog ett ledigt bord och slår oss ner för en vätskepaus. 
Hit går jag då och då och ser fotoutställningar och det är flera olika som är på gång. Ett besök här rekommenderas.
 
 
 
Vid Slussen viker vi av upp mot Götgatan och stannar för inköp av glass på ett favoritställe, Stikki Nikki. Ekologisk, hemtillverkad glass utan färgämnen.
Sedan bär det av hemåt och en promenad på sex km är avverkad och utan att en droppe regn har fallit.
 
                                                      
 Götgatan, snart hemma, och Globen i bakgrunden.
 
 
                                                                                                                                                                 
Ami

Så skönt att slippa regnet....Man vill ju vara ute och njuta av den svenska sommaren. Och det gjorde ni verkligen idag. Och en glass hör ju också till när det är fint väder!
Ha en fortsatt fin söndag
Kram

Svar: Härligt med uppehåll och då är det lika bra att passa på att ge sig ut. Och glass hör sommaren till. Ännu inget regn!
Önskar er också en trevlig söndag!
Kram!
Ditte

marga

Har bott i och runt Stockholm i många år, men jag lär mig alltid något nytt genom dina bloggar. Är spec förtjust i caféer! "Boule och Berså" verkar vara ett härligt ställe! Varm hälsning!

Svar: Vad trevligt att du bott i Stockholmstrakten och då känner du ju igen en del. Men mycket nytt händer här för det byggs i raskt takt. "Boule & Berså rekommenderas. Vi går då och då dit och mysigt att sitta vid vattnet och se båtar och in mot stan.
Varma hälsningar till dig också.
Ditte

Znogge

Ytterligare en trevlig promenad på alla vis. Det gäller att utnyttja det fina vädret. Jag pratade med sonen som hade varit ute han med och plockat blåbär så nu skulle det bakas paj!

Kram

Svar: Tack för att du följde med på promenaden och man får skynda på ut när det är fint väder. Jag kan nästan se över till sonen och blåbär till paj låter trevligt. Har inte varit ute och letat än men de finns på nära håll, en båtresa över kanalen.
Kram!
Ditte

Marja

Härligt att ni har fint väder nu. Fin bild på Götgatan och Globen! Fotografiska brukar Johanna och jag gå till. Exet har ett årskort som jag brukar låna. ☺ Det finns alltid någon intressant utställning på gång och så är det mysigt att sitta på fiket och vila benen. StikkiNikkis glass älskar jag.
Kram! 😊

Svar: Vi har mycket gemensamt! Och du känner ju igen trakterna. Visst är fotografiska alltid värt ett besök, ofta någon sevärd utställning på gång och en trevlig restaurang dessutom. Mysigt att sitta ute vid entrén också. Och Stikki Nikki är ju en favorit. Lång kö, men det är det värt.Kram!
Ditte

Gittan

Kul att vara med dig på dina promenader, antingen i Spanien eller Stockholm. Allt är lika intressant. Behagligare väder i Stockholm känner jag, ha ha. Skönt att slippa regn också.
Om två veckor ska vi till Stockholm för att åka på vår RIB-sightseeing tur som vi fick till julklapp, ska bli kul. Är det långt därifrån där du bor ?
Kram på dig.

Svar: Trevligt att du följer med på mina strövtåg! Nu har det varit hyfsat fint ett par dagar ch det är bara att tacka och ta emot. Och värmen slipper jag. Strax över +20 är perfekt för mig och uppehåll förstås..Vad roligt med en sådan RIB-tur! Undan går det! Jag vet att dess båtar startar från lite olika platser i stan men några ligger ganska nära där vi bor. Varifrån startar ni? Kanske kan jag komma och vinka...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Åh vilken härlig stad Stockholm ändå är när den visar sig från sin rätta sida :-)

Svar: Absolut! "Stockholm i mitt hjärta...." Och det är svalt, +22 och passar mig bra just nu. Inget regn idag!
Ditte

Comsi Comsa


Ja, det blev hyfsat väder både igår och idag.
Tittar man på nästa vecka så ser det helt okej ut. :-)

Väldigt fina bilder från en bekant stad. ☺
Kram på dig ❤

Svar: Tack! Ja, jag förstår att Stockholm även är din stad. En härlig stad! Visst blev det hyfsat väder, så bäst att skynda sig ut. Och ännu inget regn....
Kram!

Ditte

TantGlad

Tack snälla du för fina bilder och reklam för din stad. Stockholm i mitt hjärta......
Förstår att det är många turister i farten som är lite vilsna. Sååå mycket att se ock upptäcka.
Caféet ska jag besöka nästa gång........när det nu blir, då jag kommer till Stockholm. Bra med bloggvänner man får tips av.
Men visst är det stora båtar dessa färjor. Kul att se.

Tack för ett läsvärt inlägg min bloggvän. Ha en jättefin dag. I morgon måndag ska min gubbe ock jag göra en liten dagstur fram å tillbaka på ca 10 mil till glada huddik. Naturligtvis haha.....kommer det bilder på den turen. Vi hoppas bara på sol.

Soliga Goa kramar till dig

Svar: Tack! Visst är det roligt att följa med varandra på olika upptäcksfärder. Och vad man får se och lära sig. Jätteroligt. Har just nu dotter och barnbarn utanför Timrå i stugan. (Barnbarnens farföräldrar är från trakterna.)
Önskar er en härlig tur till glada Hudik och jag ser fram emot bilder och text därifrån. Trevlig resa! Kram!
Ditte

Veiken

Alla städer borde ligga vid en sjö eller hav! Det är både vackert och underbart när vinden som har färdats över vattenytan smeker våra kinder.
Tack för promenaden. Det är en huvudstad att vara stolt över, fast det tar emot att erkänna det! hahaha! Kramar

Svar: Tack! Jag kände ju att du var med mig. Mysigt! Tänkte extra på dig när jag passerade Birkaterminalen..Kanske kan vi enas om att vi båda bor i vackra städer som har så mycket att erbjuda och närhet till vatten. Här måste jag nog säga vatten, för hav är det ju inte...Nåja, Östersjön räknas kanske som det, men för mig personligen är det inget hav.
Hoppas vid tillfälle att få visa dig "mitt" Stockholm".
Kram!
Ditte

scottish moments

otroligt somriga fina bilder, Stockholm är så vackert!

Svar: Tack! Ja, visst är Stockholm vackert och särskilt när det är fint väder.
Ditte

Annika

Stockholm är vacker. Jag trodde att dom hade fått ordning på taxiförare som tar hutlöst betalt.
Kram

Svar: Jag tror man jobbar hårt med detta, men än är det inte klart vad gäller förare vid kryssningsfartygen. Dock har det blivit bättre och passagerare varnas, men det är svårt att som turist förstå det finstilta som står på rutorna i bilen...Så jag rycker gärna ut...
Kram!
Ditte

Decdia

Jag tror att jag varit i huvudstaden två gånger, varav en av gångerna var i vuxen ålder. Vi åt nobelmiddag i stadshuskällaren då (inte den 10/12)... en mycket trevlig upplevelse!

Svar: Det förstår jag var trevligt. Och gott! Kanske blir det fler besök...Välkommen!Jag har haft förmånen att få vara med på Nobelfesten två gånger och avnjutit maten på plats den 10/12. Fantastiskt och minnen för livet. Ja, inte bara maten....
Ditte

Fia

Hej! Stockholm är verkligen vackert på sommaren! Boule&Berså verkar trevligt, jag tror att det var dit vår son o fästmö skulle ikväll! De tar alla tillfällen att njuta av sommarstockholm!
Kram
Fia

Svar: Jag förstår om de tar sig dit, ligger nära dem och oss och är väldigt trevligt. Och Stockholm är en läcker sommarstad och särskilt utan regn...Kram!
Ditte

Decdia

Oj shit! Där blev jag riktigt avundsjuk! Berätta mer om det!
Jag hade jättegärna gått på det, förutom att jag nog behövt vara ofin och gå och kissa mitt i allt... Haha!
När vi åt den maten (-09) när Batman fyllde 30, så var det första gången vi testade "fine dining"... och vi var helt sålda efter det. :)

Svar: Ja, det kan jag göra när vi ses nästa gång. Men man klarar sig från toabesök, jag lovar. Och jag tycker det är häftigt att ni provat "fine dining". NI skulle helt klart gilla den champagnebrunch vi äter på hotel St. Regis när vi är i Peking. Man kommer strax efter 12 på förmiddagen och går vid 16 tiden. Helt fantastiskt. Och genomgående riktig Champagne. Fantastisk mat och hur mycket som helst att välja på i ALLT. Och vilken service och till ett pris av ca 550 kr /person. Allt inluderat.
Ditte

Ruth i Virginia

Götgatan! Kommer ihåg när jag brukade knata oppför backen till
Medborgarhuset från Slussen för att spela handboll, i slutet av 40-talet.
Tror inte det fanns en enda bil i syne. Och nu, nu ser man bara bilar -
och Domen, förstås.
Gelato! ????????????
Kryssningsfartyg! Vad är det?
Djurgårdsfärjan! Förutom Gröna Lund och Katarinahissen var det det roligaste
som fanns för mej och min bror, när vi hälsade på Moster Hanna i Stureby
en gång om året.

"We lossa sand ibland
på Söder Mälarstrand. (kanske Tegelvikshamnen)
Vi lossa hela dagen, vi bar blott åtta man,
som lossa sand ibland ....."

Jättetrevligt att följa med dej på dina vandringar i
vackra Stockholm.

Svar: Du har så många både roliga och trevliga upplevelser och minnen från Stockholm som det är så roligt att höra om. Och du känner igen allt! Det är väldigt roligt att du följer med på mina strövtåg i det vackra Stockholm. Vad gäller kryssningsfartyg så är det dessa kolosser som är ute i Europa med mängder av turister ombord och som besöker olika platser. Här är just nu många amerikanare, japaner, kineser, spanjorer, italienare och holländare som åker på dessa resor. Man kanske är borta i en vecka och går på fartyget i Amsterdam och besöker de nordiska huvudstäderna, Estland och St. Petersburg. Varje dag kommer dessa jättefartyg nu in till Stockholm och turisterna har en dag på sig i Stockholm innan fartyget på kvällen ger sig av.
Ditte

Znogge

Skulle du möta en lång mörk kille och en kortare tjej tillsammans med en chihuahua så vet du vem det är ;-)

Själv hoppas jag på att det kan bli en tur till Stockholm när begravningarna är över. Länge sedan jag var där senast...

Kram

Svar: Jag håller koll! Även i blåbärsskogen, för jag tror det är samma skog. Men den är stor...Tror det vore skönt och trevligt för dig med en tur till Stockholm. Välkommen!
Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Vilken himla härlig dag det blev! Vi hade också underbart väder i lördags, så jag pressade lite till och gjorde samma tabbe som förra helgen; brände mig, så klart. Tyckte ändå jag var duktig med solkrämen, men tydligen inte...

Fick du tag i bkr-flaskan förresten? :)

Svar: Visst är dessa dagar sköna och lite extra för dig som var ledig. Jag är ju alltid ledig...Jodå, flaskan en turkos är inhandlad. Jättefin, men en aning tung för min lilla ryggsäck. Men den är i användning!Hoppas du nu inte brände dig för mycket.....Var försiktig!
Ditte

Decdia

Peking, hmm... Jag vet inte om jag får med mig Batman dit en gång till. Haha!

Svar: Oh, det kan jag inte förstå. Efter att ha bott där i fyra år så är det en klar favoritstad.
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder!
Stockholm är väldigt vacker på sommaren.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Tack! Ja, Stockholm är en härlig stad och särskilt när solen visar sig. Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Tack för turen, Stockholm i mitt hjärta tack vare dig!
Götgatan finns i mina upplevelser, Gudrun Sjödens affär och lite annat som livet bringar!
Krmarnas kram!

Svar: Precis runt mina kvarter . Och här har du också gott . Det mesta är här som det alltid varit . Trevligt att du följer med mig i Stockholm. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: