Sj, Sj gamle vän...

    
 
 
 Idag var det dags att åka tåg. Det var ett tag sedan senast och lite tveksam var jag om det skulle gå att komma fram eller inte. Men en måste våga också och det gjorde jag idag med positiva tankar.
Och det gick väldigt bra, tågen både avgick och ankom på rätta tider. 
(Till Uppsala åker jag tåg ganska ofta och vanligtvis fungerar det, men vissa gånger är det tvärstopp, eftersom kabelledningarna har en tendens att falla ner på spåren. Och ibland blir det då stopp och förseningar i flera timmar eller i värsta fall flera dagar och passagerare omdirigeras per buss.
Även sträckorna Stockholm - Göteborg och Stockholm - Malmö har varit rejält utsatta. )
Det var fler än jag som var modiga tågresenärer idag, tågen i båda riktiningarna var i princip fyllda och jag var mycket nöjd över mina platsbiljetter i "tyst vagn".
Tågen i båda riktningarna var väldigt fräscha och har helt klart morderniserats sedan den tid Stefan Demert och Jeja Sundström sjöng sin nidvisa om SJ. 
 Vetskapen om att underhållet av spåren är eftersatt och att det varit stora  förseningar tror jag gör att många ändå tvekar att ta tåget.
Men idag var allt perfekt och jag njöt av tågresan där jag satt i min "tysta vagn" och slapp höra på mobila telefonkonversationer.
Resan tog lite mindre än 90 minuter och jag lutade mig tillbaka och lyssnade på "Sommarprogram" jag inte hört och tittade in hos mina bloggvänner. Perfekt med internet som ingick i biljettpriset på de avgångar jag valt.
 
 
 
 Att dagens resa gick just till Norrköping var ingen slump. Syftet med turen var att besöka flickornas farmor, min svärmor Meida, som snart fyller 94 och bor hemma i sin lägenhet. Det blev ett kärt återseende för det var några månader sedan jag var här.
Vi tog en vända per rullstol till affären för att handla det som Meida skrivit på sin lista och sedan satt vi en stund på hennes fina innergård och njöt av att solen i varje fall visade sig, om än bara för en liten stund.
Det blev ett kärt möte och jag är verkligen glad över hur fint Meida klarar av att bo hemma, ett aktivt val hon gjort. Och med hjälp av lite hemtjänst, larm, omtänksamma grannar, döttrarna och deras pappa så fungerar det riktigt bra. 
Som tidsfördriv är böcker, tv, tidningar och radio till god hjälp och även bra för att hålla hjärnan i god form.
Vi har haft en fin dag tillsammans och dte kändes lite sorgligt att säga farväl. Men jag kommer tilllbaka och tar gärna tåget då också.
 
Mysigt på innergården.
 
Bara att slå sig ner...
 
 
 
Anonym

idag fyller jag 25 år! Skulle bli väldigt glad om jag kunde fått ett grattis på mitt senaste blogginlägg. Plus har jag lagt upp väldigt fina och vackra bilder :) http://misselizabeth.blogg.se

Svar: Då får jag ta och titta efter. Stort grattis till dig.
Ditte

Moi

Tåg, bil, buss, flyg, båt och cykel (i Torre) - nu har du provat på det mesta!
Låter som en underbar dag i kärt sällskap! Såna möten lägger sig som bomull kring själ och hjärta.
Kram

Svar: Visst är det så. Och jag är så glad över dagens resa med tåg och mötet med min kära svärmor. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Som vanligt så gör du varje dag till ett äventyr, alltid roligt att läsa... :-)

Kram på dig ♥

Svar: Ibland blir det fler äventyr och ibland färre. Men att prova om tåget fungerade var trevligt och att träffa svärmor meida också. Väldigt trevligt!Kram!
Ditte

Ami

Så härligt att din svärmor vill och kan bo hemma! Och jag förstår att ni fick en trevlig dag tillsammans.
Kram

Svar: Att kunna bo kvar hemma med hjälp tror jag är det bästa , om man kan förstås. Man rår sig själv på ett helt annat sätt med både mat, tv och läggtider.
Vi hade en jättefin dag och fint att även tågen gick som de skulle. Inte alltid så vanligt här.
Trevlig måndag!
Kram!
Ditte

Malin

Vilken härlig dag! Och vas härligt att din svärmor vid den fantastiska åldern bor hemma och klarar sig sjölv med det mesta.

Svar: Det blev en jättefin dag, verkligen. Visst är det bra att kunna bo hemma och rå sig mer eller mindre själv. Hoppas jag också kommer att kunna det. Äldreboenden idag känns inte alls lockande även om det finns många som är bra. Men en får nog inte själv välja var en vill bo. Tyvärr!
Ditte

Ama de casa

Jag gillar också att åka tåg, synd bara att dom ska kännas så opålitliga...

Vilket härligt besök :-)

Svar: Visst har tågen här varit opålitliga så man drar sig för at åka dem, men igår fungerade allt perfekt. Och skönt att slippa köra själv. Och det var så mysigt att se min svärmor och få några timmar tillsammans.
Ditte

Fia

Runt dig händer alltid saker, härligt! Men att det tar hela 90 minuter till Norrköping! Flera stopp kanske, eller så är det längre än jag trodde! Får ta och kolla om tågen börjat rulla mellan Stockholm och Västerås, som du ju erfarit har det varit banarbeten och inga tåg under juli!
Idag får vi besök av gamla campingvänner från Costa Bravatiden, som vi inte träffat på över 15 år, ska bli spännande!!
Kram
Fia

Svar: Vad roligt med Costa Bravabesök. Säkert har ni mycket att prata i kapp om det var så länge sedan ni sågs. Önskar er en trevlig dag!Snabbtåget till Norrköping tar strax under 90 minuter och det är ca 16 mil med ett stopp i Södertälje. Men det finns bog även expresståg som kör lite snabbare.
Vet inte om tågen till Västerås går än..
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Znogge

Skönt att tågen gick planenligt för det är ingen självklarhet tyvärr. Speciellt vintertid är det mycket problem.

Vilken härlig innergård att sitta på när vädret tillåter. 94 år är en aktningsvärd ålder minst sagt. Glädjande också att kunna bo hemma och att det fungerar bra.

Kram

Svar: DEt är trevligt att ta tåget och om det ösregnar så tycker jag att sikten blir så dålig på E4an. Och nu är det många ute och kör som har hiskeligt bråttom. Men man vet ju aldrig om tågen går. Bara att hoppas. Min svärmor vill bo kvar hemma och trivs där och fungerar det med hemtjänst och annat så är det bra att bo hemma om man så önskar och klarar av det.
Vi hade en fin dag tillsammans och det var så roligt att ses igen för det var några månader sen sist.
Kram från ett halvsoligt Stockholm.
Ditte

mariana och ash

Fint besök i min hemstad, ligger innergården på söder eller , finns ju inte så många sådana kvar. Fint av dig att ta hand även om x- svärmor
Ha en 3vlig tripp nästa gång med det fortskaffningsmedel du än väljer.

Svar: Aha, din hemstad! Trevligt! I Norrköping har jag varit många gånger förr om åren och nu blir det mer sporadiskt men alltid fint att komma tillbaka. Innergården ligger i ett av husen på Enebygatan och innergården är verkligen fin och utnyttjas trots att lägenheterna också har balkonger. Jag tycker som mycket om barnens farmor att jag gärna tar en tur dit. Hon betyder mycket för mig fortfarande.
Och fler turer blir det till Norrköping.
Ditte

Decdia

Ibland tar jag tåget hem till byn, klockan sju på morgonen en helg brukar det vara i tid. Sen tar det tio minuter så är jag framme, haha! Helt lagom. :)

Svar: Ja, det låter lagom med en kortare tågresa. Men den här till Norrköping och hem igen var både bekväm och trevlig. Helt perfekt med en tyst vagn så man kan slippa höra andra människors mobilsamtal. Det är så tröttsamt...Räcker att få göra det här i stan på bussar och tunnelbanetåg. Önskar att man även där jkunde ha en tyst avdelning...
Ditte

Bosse Lidén

Tänk att det bara tar 90 minuter för dig att åka till Peking. :) När tågen kommer och går tycker jag det är ett behagligt sätt att färdas, men allt har sina för och nackdelar. Den skivan har jag kvar och när det begav sig kunde jag hela låttexten. Att åka tysta vagnen ska jag prova någon gång. Måste man vara helt tyst? Vad händer om man nyser? :) Det låter mysigt att läsa att du har din svärmor kvar och att hon bor hemma och tycks klara sig ganska bra i den höga åldern. Det ser fint ut på innegården. Jag förstår också att det är vemodigt att ta farväl. Det är så lätt hänt att man tänker lite "mörkt". Kram Bosse

Svar: Tåget i går till "Peking2 gick fram och tillbaka utan störningar vikket var trevligt i sig. Jag gillar ju att åka tåg, men vill ju helst att de når fram i tid. Vad gäller tyst vagn så kan man både nysa, hicka och samtala tyst, men inga mobilsignaler som hörs och inget prat i mobiltelefoner. Riktigt behagligt!Kul att du har den här skivan kvar och det finns ju en massa goa låtar på den dör texterna är underfundiga.
Det är trevligt att hälsa på svärmor och jag är så glad över att hon fortfarande kan bo kvar hemma och att vi har så mycket att prata om. Hon har verkligen koll på det mesta. Och visst är det i detta läge lätt att tänka lite mörkt, men hon är där hon vill vara och det är det bästa.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Så roligt att du kan besöka din svärmor och det är ljuvligt att det finns så till åren komna som har det fint. Kärt möte, det tror jag det!
och jag tycker nidvisan är mitt i prick än!

kram

Svar: Jag tycker så mycket om Meida och det är så trevligt att besöka henne. Går dessutom tågen så är det väldigt smidigt. Och visst håller nidvisan än idag. Stor kram till dig och mail kommer i kväll.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: