Skottland! Plötsligt händer det...

    
 Plötsligt händer det! Glatt överraskad blev jag häromdagen då telefonen ringde och jag fick besked om att en mycket efterlängtad resa till Skottland skulle bli av.
Jag hade nästan lagt det hela på hyllan, men hade förstås levt på hoppet, precis som loppan.
Skottland har som resmål funnits med på min lista i många, många år och jag missade tråkigt nog möjligheterna under flera år att resa dit med min pappa som utbildades där, i Glenmore Lodge 1941, för Special Operation Executive, SOE, för vidare uppdrag under andra värlskriget. (bl.a. inom det norska Kompani Linge)
I augusti förra året blev jag inspirerad att åka dit av bloggvännerna Veiken och Lena i Wales
som befann sig i Skottland då och som gjorde fina inlägg därifrån.
Och att åka i augusti innebär  förhoppningsvis att ljungen på hedarna blommar och att vi skulle få möjlighet att  uppleva Edinburgh Tatoo på plats.
 
Alla bilder lånade från internet och turistsidor.
 
 
 
 
Veiken var på resa i Skottland och träffade helt slumpmässigt på Lena som var guide på en annan resa. (Båda har haft kontakt här i Blogglandia och kände igen varandra.)
I december träffade jag Lena här i Stockholm över en fika på Stockholms Central och vi pratade bl.a. om Skottland och då bestämde jag mig för att kontakta den resebyrå Lena ibland arbetar för och boka vår resa till Skottland. För visst det vore fantastiskt att få ha Lena som guide?
Men, mina solskador och "pysslet" med dem gjorde att vi inte kunde boka så tidigt och när jag i slutet av mars skulle anmäla oss till resan så fanns inga platser kvar.
Nähä! Men jag satte upp oss på en väntelista för kanske kunde någon avbokning ske. Har under våren ringt några gånger, men inga avbokningar så jag hade i princip släppt tanken på en resa till Skottland då det plötsligt kommit två återbud.
Och givetvis ville vi ha platserna. Så i början av augusti bär det av med flyg till Edinburgh och sedan vidare med buss till västra Skottland, Loch Lomond och byn Inverary och Oban där vi bor en natt.  Ett par nätter tillbringar vi i trakterna norr om Inverness och i samband med det hoppas jag på att få se sjöodjuret  i Loch Ness. Här hoppas jag på att kunna göra en avstickare till Glenmore Lodge för att besöka de trakter där min pappa utbildades för 74 år sedan. Ja, jag är medveten om att trakten och området förändrats under årens lopp....
De sista nätterna spenderar vi i Edinburgh och trakterna däromkring och Edinburgh Tatoo blir en perfekt avslutning på resan.
Så nu blir det till att läsa på....
 
 
 
 
 
Geddfish

Men, åh, nämen så kul! Verkligen! Jag ville också till Skottland - och Wales - och England, haha!
Min äldste son var alldeles nyss där med sin fru på deras 10-öåriga bröllopsresa - just till Skottland!
Nu har du någonting att längta efter!
Gullekramar, Gerd ♥

Svar: England har jag besökt och Irland också, men Wales vill jag också besöka och finns även på min lista.Vad roligt att din son med fru just varit där. Och vi ser verkligen fram emot resan. Kramar till dig.
Ditte

Birgitta S

Vi gläds med er. Vi bilade runt i Skottland för drygt 25 år sedan och det var fantastiskt.
Vi åkte runt med en takbox och väckte uppseende. Takboxar var inte så vanliga på den tiden,åtminstone inte i Skottland./Birgitta

Svar: Vi är jätteglada över att det blev två återbud så att vi nu kommer iväg till Skottland. Ibland är det så att vissa saker inte blir av. Jag kan förstå att ni hade en fin tur där och naturen lär vara enastående.
Kanske blir det en biltur vid ett annat tillfälle för nu blir det en organiserad resa och vi hinner få en överblick. Kan tänka mig att takboxen väckte uppseende.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Härlig resa!! I dag sa dom på nyheterna att en som vigt sitt liv åt att leta efter Nessie har kommit på vad det är. En mal :) Ja en fisk som kan bli 5 m lång. Låter ju rimligt :-)Kram P ♥


Svar: Go kväll! Jag är verkligen jättglad för att vi fick platser. Hade nästan gett upp hoppet, men det ska man inte göra. Jag hörde också detta om att odjuret är en mal och kanske får vi syn på den då.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Vilken tur att någon avbokade... :-)
Det var meningen att du skall få komma till Skottland och få göra det du önskar. ..

Kram på dig ❤

Svar: Visst var det tur! Man måste ha det ibland och det här passade så bra. Hade nästan gett upp tanken på resan nu i höst.Kram!
Ditte

mariana och ash

Låter spännande, 3vlig resa

Svar: Det ska bli jätteroligt och extra roligt att besöka ett land där jag inte varit. Mycket nutt att se och uppleva.
Ditte

Ami

Så roligt att resan blir av! Det blir säkert jättetrevligt och mycket att se och lyssna på.....Och ingen tatuering som jag trodde :D
Kram

Svar: Nej, någon tatuering blir det inte, men väl en resa till Skottland. Jätteroligt att vi kom med. Kram!
Ditte

A-C

Men, så kul för er!! Vi var till Edinburgh 2001 och hälsade på Patrik o Minna som då arbetade resp pluggade där under ett år. Kramar

Svar: Jätteroligt att det nu blir av. Jag hade börjat misströsta.
Kram!
Ditte

Znogge

Grattis! Så härligt att det blir av :-)

Kram

Svar: Toppen! Man måste ha tur ibland!Kram!
Ditte

Monika

Vad häftigt! Har aldrig varit där själv och kan tyvärr inte komma med några grymma tips (som du ändå verkar ha). Nytt resmål är alltid spännande!

Kram //Monika

Svar: Jag är så glad att det nu snart blir en resa till Skottland. Vi hade verkligen tur att detblev två återbud för dessa resor som resebyrån har blir fullbokade på en gång. Och vi anmälde oss sent av olika skäl, men ibland har man tur.
Kram!
Ditte

Marja

Men så trevligt! Ja, man ska aldrig ge upp hoppet, för plötsligt händer det...
Det låter som en underbar resa. Jag har aldrig varit i Skottland, tyvärr.
Kram! :)

Svar: Visst hade vi tur! Jag som nästan hade tappat hoppet om att det skulle bli en resa nu och börjat ställa in mig på augusti 2016, men så blir det av. Härligt! Och jag har ju inte heller varit i Skottland , men tänkt på det i så många år. Men nu så...
Kram!
Ditte

moi

Åh vad skoj! Förutom allt annat hoppas ju du får möjlighet att besöka Glenmore Lodge.
Lite avundsjuk är jag allt men litar på att du låter oss följa med på resan!
Kram

Svar: Verkligen roligt! Och vi hade tur! Datorn ska med och rapporter med bilder kommer. Så nu får jag läsa på lite i förväg.
Kram!
Ditte

vivi

Vilken tuuuur..! Grattis! 💖👍💖👍

Svar: Tur var det verkligen! Man måste ha det ibland!Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

Åhh, så himla roligt, vet ju att du pratat/längtat efter Skottland....Jag var där för några år sedan och oj, vad jag gillade landskapet, folket och whiskeyn :)
Kram från Kungsviken

Svar: Vi är verkligen glada över att det nu blir av. Och jag har pratat länge om detta...Minns att du var där och hade en jättefin resa. Nu är det vår tur.
Kram och tankar till dig och de dina från oss.
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Åh vad avundsjuk jag blir! Jag skulle väldigt, väldigt gärna vilja besöka Skottland, gärna Irland och Wales också för den delen. Men gud vad kul för dig, och vad härligt att det nu blir av om du verkligen velat och hoppats :) Stor kram!

Svar: Nu blir det Skottland. Irland och Wales får bli nästa gång . Jag är verkligen jätteglad över att vi fick dessa återbudsplatser och ser fram emot resan.
Ditte

Eva`s blogg

Men åh va mysigt att du skall iväg :) det betyder att vi oxå får en glimt att resan förmodar jag :) det är skoj när det händer saker som man inte förväntat sig alls :) plötsligt en dag japp :) kram ha en fin dag

Svar: Extra roligt blev det eftersom jag nästan slagit resan ur hågen. Alla resor har varit fullbokade men nu blev det två återbud . Jag har ju i så många år haft Skottland med på reselistan men nu blir det av. Och rapporter kommer. Kram!
Ditte

Ama de casa

Vad skoj att ni kommer iväg! Skottland är himla fint - det lilla jag har sett :-)

Svar: Jätteroligt att vi kom med på resan och toppen att "Lena i Wales" blir vår guide. Nu hoppas vi se och uppleva massor.
Ditte

Fia

GRATTIS! Så roligt! I synnerhet när man minst väntar det!! Jag har bara sett Glasgow och Edinburgh (som verkligen var en mysig stad). Glöm ej äta Haggis!
Kram
Fia

Svar: Edinburgh besöker vi men Glasgow får vänta . Vi har knappt en vecka och får se mycket av det vi önskat. Och man hinner inte allt. Måste hinna med mentalt också. Det ska bli jätteroligt att åka. Roligt att ni också varit i Skottland! Kram!
Ditte

Veiken

Åh, så glad jag blir för er skull! Ni kommer att ha en underbar tid i Skottland. Hoppas vädermakterna står er bi!
Jag blev faktiskt lite rörd, tro't eller ej!
När åker ni, så jag kan följa er i tankarna!!
Stor kram!

Svar: Vi åker den 4/8! Och det är du och Lena som verkligen gjorde att jag ville åka till just Skottland. Tänk så bra det är med bloggvänner. Kram!
Ditte

Gittan

Så kul att ni kom iväg i alla fall. Ändå roligare då om du inte trodde det blev av.
Där har jag aldrig varit men då kanske vi får se lite därifrån. Det är kul att "följa med " på varandras resor tycker jag. Kram på dig.

Svar: Vi ser verkligen fram emot resan och särskilt mycket eftersom vi inte trodde vi skulle komma iväg. Och visst är det roligt att följa med på varandras resor , både långa och korta. Vi har heller aldrig varit i Skottland så det blir ett nytt land att lägga till på listan. Och nya upplevelser förstås . Kram!
Ditte

Anette

Vad roligt :) Ser fram emot ditt inlägg från resan.

Svar: Jätteroligt! Och rapport kommer!
Ditte

Tina

Men Grattis till er! Jag högläser din blogg för militärmaken!

Och ser du inte deras odjur, får du fara till Jämtland och heja på Storsöodjuret! 😉😄

Varma Torre-hälsningar! Nu har vi grå himmel, igen. Skönt med omväxling😅

Svar: Visst är det roligt att vi fick två återbudsplatser och extra roligt förstås eftersom "Lena I Wales" blir vår guide. Kanske är "miltärmaken" insatt i det jag skrev om Skottland vad gäller militärdelen. Visst kan det vara bra med grå himmel som omväxling. Här har vi haft blandad kompott hela dagen vad gäller vädret med bara en kort regnskur och i övrigt sol och rumt +22, vilket är helt ok.
Ha det gott!
Ditte

Tove Olberg

Hipp hipp hurra så roligt! Världen är egentligen så stor så den blir liten med tanke på bloggvärlden och möten!
Verkligen härligt Ditte!
Kram

Svar: Visst är dessa möten fantastiska och så mycket de ger på alla de sätt. Vi är jätteglada över resan och sedan hoppas jag på en tur norrut för jag vill så gärna träffa både dig och Aaa.
kram!
kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: