Oväntat besök

    
 Lördag förmiddag och solen lyser delvis över Södermalm. Balkongen som de senaste dagarna vilat sig i form blir en perfekt plats att dricka en andra kopp kaffe på.
Torka av bord, stolar och ut med dynor. Viss aktivitet råder i kanalen och båtar är på väg in och ut ur Hammarbyslussen. När det är ganska tomt på fritidsbåtar svänger grusbåten Jehander för att tasig in till sin kajplats och tar då upp en stor del av kanalen.
 
 
Fritidsbåtar på väg ut och in ur Slussen. Mycket att titta på
och vår plastuggla sitter i ensamt majestät på balkonräcket och håller ev. måsar borta.  
 
För en kort stund lämnar jag balkongen och när jag är på väg ut igen ser jag att plastugglan har sällskap. Där sitter en stor mås och stirrar in genom vårt fönster. Så fräckt! Bosse förevigar incidenten från vardagsrumsfönstret och i samma veva som jag kommer ut på balkongen lyfter måsen mot nya trakter. Kanske måste vi byta ugglan mot en havsörn i plast som är större och verkar mer skrämmande. 
Men detta är det första påhopp vi sett och kanske blir det inga fler. Vi avvaktar.
Ordningen verkar i alla fall återställd på måsfronten så  jag sitter kvar och njuter av den sol som just nu tittar fram. 
Nu väntar promenad. Bäst att passa på när solen nu är välvilligt inställd.
 
Här "mås" det...
 
Mycket att titta på i kanalen.  
 
 
Ami

Ni bor verkligen härligt med underbar utsikt!
Och kan tänka mig att måsen också tyckte det var trevligt att slå sig ner på er balkong :)
Kram

Svar: Tydligen tyckte den det. Men det får inte bli någon vana...Visst bor vi bra här och det finns alltid mycket att titta på. Men helst vill jag inte se sjöfåglar på balkongen.
Soliga kramar!
Ditte

Comsi Comsa


Wow vilket fint foto det blev på måsen, det där gula i bakgrunden och den gula näbben....
Det är fullt av aktiviteter där nere, men var har fritidsbåtarna tagit vägen?

Kvällkramen ♥

Svar: Tack! Ja, men vi vill inte ha måsar här och kanske var denna ett undantag som inte lät sig skrämmas av ugglan. På taket finns spikar så där kan de inte vare sig landa eller boa. Fritidsbåtarna passerar i rask takt , men husbåtarna ligger kvar och några nya har tillkommit.
Soliga kvällskramar från mig.
Ditte

Ama de casa

Haha! Förlåt men... Vilken retfull mås! :-D

Svar: Visst! Och måsen var modig som vågade slå sig ner hos oss. Men kanske kommer den inte tillbaka.
Ditte

Veiken

Jag hade aldrig lämnat den balkongen. Båtar och vatten är så roligt att titta på.
En granne till oss har hängt upp cd-skivor som vajar i vinden och fåglarna kommer inte dit. Kram

Svar: Vi provade med cd skivor men måsarna här brydde sig inte. Skall nog prova det som komplement till ugglan. Vi har inte sett fler än denna mås här, men vem vet vax som sker på balkongen när vi är borta. Dock har inga spår lämnats. Balkongen är trevlig och man har bra span på vad som sker på kajen och i kanalen. Kram från balkongen .
Ditte

Marja

Men vilken fräck mås som sätter sig på ugglans huvud. Den kanske har dålig syn. :)
Du får kanske ändra vinkel på ugglan så att ögonen syns väldigt tydligt.
Ha en skön helg utan fler oönskade besök! Kram! :)

Svar: God tanke och vi har ändrat vinkel på ugglan idag. Måsar vill vi inte ha på balkongen . Visst var det en fräck mås och jag har sett flera fräcka måsar idag , dock inte hos oss. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja måsarna är för roliga...om man kommer ihåg så hade ju granntanten nere i Torre ett leksakslejon i ett rep med en skrammelburk inuti som hon skrämde bort måsarna med men så fort lejonet satt stilla på fönsterkarmen så satte sig måsarna bredvid :-)
Kram P ♥

Svar: Jodå, måsar finns världen över. Här har jag inte sett dem efter det att ugglan kom upp, men igår så gjorde en mås ett försök. Och det ska den inte göra om....Så lejon är nog ingen idé. Kanske får det bli en havsörn som komplement.
Kram!
Ditte

moi

Vilken utsikt och vilka bilder!
Måsar är så himla fräcka och oförskämda. På jobbet har de nu avslöjat grannens
fågelskrämma och gjort bo lite överallt. De "anfaller" oss så fort vi visar oss utomhus och "dekorerar" våra bilar... Tur jag har semester och slipper dem :)
Kram

Svar: Tack! Ja, vi ser bra härifrån och mycket händer. Och visst är måsar ena fräcka typer och så även hos er alltså. Ingen skillnad! Spikar på taket hjälper för då kan de inte landa. En gång blev jag av med en pizzabit mitt framför ögonen när en mås störtdök. Men boa kan de inte längre göra på taket eftersom spikar är uppsatta där. Måsarna är sjöfåglar visserligen men inte kul att ha dem tätt inpå och ilskna är de också.
Skönt för dig att ha lite måsfritt och hoppas din semester börjat bra.
Kram!
Ditte

LenaLi

Nä, storstadsmåsar kan nog vara tuffare än somliga tror...
Noterar särskilt den trotsiga blicken: Va sa ni nu då!
(Fnissar lite, bara f a jag är avundsjuk på balkongen ;)

Svar: Dessa måsar kan vara nog så fräcka och förr om åren hade vi dem på taket där de "boade". Det var ett himla liv när ungarna kom och dessutom föll ett par ner på balkongen och vi bar ut dem på gården. Nu finns det spikar på taket så de kan inte llängre landa på taket. Nu såg väl den här chansen att retas med oss. Men vi har inte sett några här tidigare i år. Visst var blicken trotsig!Vad gäller balkongen så är den fin att ha och det händer alltid något här i kanalen eller på kajen.
Ditte

Gittan

Härlig utsikt ni har, mycket aktivitet nu kan jag förstå.
Vi åker från Sjövillan Kastellholmen den 25 / 7 kl 15,30.Kul om du är i närheten och kan vilka åt oss. Det ska bli spännande med en båt tur.
Kram.

Svar: Ja, här finns en del att göra och bara det inte regnar så är det mycket lättare att ge sig ut. Är vi hemma/i stan den 25/7 så kommer vi och vinkar till er.
Förstår att det blir en både spännande, rolig och fartfylld tur.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Vilken fräck mås. Här är det duvor som underhåller på många olika sätt. Kram Bosse

Svar: Måsar är fräcka och särskilt här i storstan. De tar sig väldiga friheter. Ska snarast stävjas...Kram!
Ditte

Tove Olberg

Hur mås? :-)
Kram

Svar: Tack, måsfritt idag! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: