Kortare resa

    
 Vilken mysig tid det är nu när många har semester och det finns tid att träffa vänner, nära och kära och umgås. Ja, ska man ut och "turista" är det mindre lyckat med semesterfirarna, men annars finns ju ofta tiden..
Trots allt är det lättare att få till det när arbeten (för de som icke är pensionärer...) är lagda på hyllan för ett tag. Idag var det dags igen för "trevligheter". Det blev en kortare resa på 10 minuter med buss från Slussen ut till Nacka Strand och Helenfamiljen, där vi och några riktigt gamla och gamla vänner var bjudna på lunch . Nu tänkte jag inte alls på åldern utan mer på gammal god vänskap...
Vädermässigt var det solglimtar och stundtals glimmade de till så pass mycket att det var skönt att sitta på balkongen en stund och njuta av den härliga utsikten och goda tilltugg.
Mysigt! Och visst tittade solen på oss lite från ovan.
 
Georg, en väldigt god vän, som jag lärde känna redan 1970.
Georg var då studierektor på en skola i Upplands Väsby där jag, som nyutexaminerad gymnastikdirektör,
  började min lärarbana, 21 år gammal. (Att det heter gymnastikdirektör beror på att man förr blev både sjukgymnast och gymnastiklärare efter tre år när man utexaminerades från GCI,
Gymnastiska Centralinstititet, i Stockholm .
När jag gick där hette skolan GIH, Gymnastik och Idrottshögskolan och titeln som en fick var fotrfarande gymnastikdirektör, trots att en då inte hade en sjukgymnastexamen.)
 
Observera den blå himlen och fina utsikten.
 
Här syns Fjäderholmarna, ett populärt utflyktsmål som nås med båt, ca 30 minuters resa från Stockholm.
Flera caféer, restauranger och badplatser finns här ute och även en utomhusteater.
Väl värt att ta en tur hit ut.
 
Vi åt en jättegod och somrig lunch: örtmarinerad kycklingfilé med fransk potatissallad
och till dessert blev det en härlig rabarberpaj. Så även om vädret kanske inte är så somrigt får man framkalla sommaren genom maten och att ha trevligt. Och det är jag bra på.

Och Curre, husets jättegoa labrador, vilade sig i form under tiden vi åt.
 
                                                                                                                                                   
 
 
 
Veiken

Det blir inte roligare än gör det till. Vädret är en bisak i sammanhanget, fast det gör inte ont om solen skiner och att det är värme i luften. En njutdag fick ni ser jag. "Gamla" vänner är guld värt! Kramar

Svar: Så sant! Och en njutdag blev det verkligen med de mina och med gamla goa vänner. Och visst är goa vänner guld värda...Kram! (Tyckte jag såg dig på Liseberg i kväll...)
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Så fint Helenfamiljen bor! Jag var ju vid Nacka strand för några veckor sedan. Vi tog färja därifrån till Grönan och sedan spårvagn ut till Waldermarsudde
Våra vänners dotter gifte sig nere på udden vid monumentet ( kommer inte på namnet nu).
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: Ja, Helenfamiljen bor så fint ohc man njuter verkligen av utsikten. Statyn i Nacka strand som ofta sprutar vatten heter "Gud Fader på Himmelsbågen". Visst är det praktiskt att kunna ta båten in till stan. Ingen trafikstockning alls!
Roligt att du nu kom till Waldemarsudde. Är där då och då och gillar både deras restaurang, trädgård och utställningar.
Vi hörs och ses!
Kram från oss båda.
Ditte

Comsi Comsa


Nog ser jag den blå himlen och den vackra utsikten allt. ☺

Stor kram ♥

Svar: Ja visst! Vi har haft en jättebra dag på alla sätt . Stor kram till dig också.
Ditte

Preciosa

Wow vilken fin utsikt och balkong dom har! Maten ser god ut också!
Bra dag du/ni fick igen! Bra väder är det tycker jag :) Sol ju :)
Kram P

Svar: Ännu en bra dag! Klagar absolut inte på vädret. Och dagarna blir ju vad man gör dem till och det helt oavsett yttre omständigheter. Men, visst är det trevligt med lite sol...Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Jag är van vid att alla säger GIH - trodde att det hette så fortfarande? Däremot heter det ju fysioterapi och fysioterapeut nu ;)

Svar: Det heter GIH sedan slutet av 1960 talet då jag började där och den nya titeln på sjukgymnaster är ju fysioterapeuter, nytt från i år. Men på GCI, Gymnastiska Centralinstitutet blev man både sjukgymnast, som det hette då och gymnastiklärare, därav titeln gymnastikdirektör. Den hängde kvar bra länge fast man på GIH då inte blev sjukgymnast/fysioterapeut.
Ditte

Christina

Vad exotiskt det låter, att man utexaminerades till både idrottslärare och sjukgymnast...då har man ju möjlighet att sadla om utan att omskola sig igen :) Låter som en utbildning med många möjligheter....

Kram

Svar: Så var det förr, "på den gamla goda tiden" innan jag började min utbildning där 1968. Men inte längre.. Nu är det två helt skilda utbildningar, vilket är trist i sig. Kram!
Ditte

Tove Olberg

Det ser ut som havet går upp en dimension i himlen, på "stranden" sitter familj och vänner och fyller ut dimensionen ....
Nyanser av blått .... likaså.
Intressant det där med gymnastikdirektör/sjukgymnast. I dag fysioterapeut. Det heter det i Norge också kom jag på.
Stor kram!


Svar: Visst fyller vi ut dimensionen och det med den äran. Och de olika nyanserna av blått är så fina att beskåda. Ännu en fin n"njutflykt".
Stor kram tillbaka.
Ditte

Moi

Aha, din bakgrund avslöjar din spänst och kondition!
Du tar väl vara på båda delarna och blandat med en positiv inställning blir det ju bara såå bra!
Kram

Svar: Lite gamla takter sitter nog i än idag. Och visst blir det enklare med positiva tankar. Men ibland kommer mörka moln in här också. Kram!
Ditte

Znogge

Ännu en trevlig dag i lika trevligt sällskap! Vilka vackra vyer dessutom.

Kram

Svar: Det är så roligt för det blir många trevliga dagar nu. Jättemysigt att träffa Helen och goda vänner. Utsikten här kan en titta på länge utan att tröttna. Kram!
Ditte

Marja

Vilken fantastisk utsikt!
Några solglimtar hoppas vi också på i dag, trots att det just nu regnar. Vi far hur som helst ut till Artipelag. ☺ Rapport kommer på bloggen i kväll.
Kram!Svar: Utsikten är så fin att man knappast kan se sig mätt och det var så trevligt att träffas och äta lunch. Artipelag är så fint och nog kommer allt solen fram. Jag önskar er en trevlig dag och ser fram emot en rapport. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja utsikten är underbar och va skoj att ha så gamla vänner, ofta kan det ju bli att man tappar bort dem sen ett tag. Men du ser ut att ha dom kring dit ändå härligt Ditte :) god mat och dryck är ju ett plus :) hoppas du har fint väder & får en skön dag oavsett vad du hittar på med :) kramen

Svar: Det är så roligt att både träffa Helenfamiljen och gamla goda vänner och nu blev det samtidigt. Verkligen lyckat! För visst är det lätt att tappa vänner, men här har vi haft kontakt i alla år och det känns väldigt bra. Dagarna rusar iväg och det är många trevligheter som händer. Just nu är det viss sol över stan och extra trevligt att se den. Önskar dig en fin eftermiddag och kväll. Kram!
Ditte

Ama de casa

Så fantastiskt fint dom bor - dom också :-)

Curre såg lite sugen ut - det ramlade väl ner nåt åt honom också? :-)

Svar: Nacka strand är så nära stan men ändå med lite skärgårdskänsla. Och utsikten här är verkligen det där " lilla extra". Vad gäller Curre så är det möjligt att någon liten bit hamnade på golvet...
Ditte

Ami

Mina kommentarer verkar försvinna när jag skriver från mobilen :(
Gör ett nytt försök från datorn nu!

De bor verkligen fint och maten såg väldigt god ut, så jag förstår att det blev en njutbar dag!
Ha en fin tisdag
Kram

Svar: Tyvärr lever mobilerna ibland sina egna liv, min också. Och visst bor de bra! Utsikten får man också! Och alltid trevligt att ses! Soliga hälsningar från Stockholm. Kram!
Ditte

Ami

Ja, nu kom den fram! Märkligt....

Svar: Mobiler är egensinniga ibland....Kram!
Ditte

Decdia

Mysigt!
Och det var en vänskap som verkligen hållit i många år! Skoj när det går att behålla.

Svar: Vi hade en toppeneftermiddag, verkligen med härligt sällskap, god mat och njutbar utsikt. Och den gamla vänskapen håller i sig och även om vi inte ses kanske mer än någon gång per år så är kontakten och vänskapen viktig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: