Jakten är slut

    
 Nu kan jag slå mig till ro en aning och vänja mig vid tanken att säga farväl till en god föjeslagare. Och visst känns det vemodigt. Men saker håller inte i evigheter.
Jag har aktivt, i flera månader, i hela huvudstaden letat efter en efterträdare men tyvärr utan att lyckas.
Men jag är en envis typ och ger inte upp i första taget, men jag kan tillstå att jag börjat misströsta.
Min trogna följeslagare i 10 år, min alldeles fenomenalt praktiska ryggsäck har gått upp i sömmarna.
Inget som ens går att laga.
Denna kära ägodel inköptes på Söder i Stockholm, i en "riktig" väskaffär. Året var 2005, och vi skulle göra en resa jorden runt och en nätt och parktisk liten ryggsäck behövdes, som dessutom skulle vara hyfsat säker. Genast jag såg rygggsäcken föll jag för den. Visst var den alldeles för dyr men väldigt praktisk och exakt vad jag letat efter. Så den blev min, trots ett pris då på 500 kr, mycket för en ryggsäck i nylonmaterial, dock väldigt välgkord och fodrad.  (Mindre ryggsäckar i läder, handväsksmodeller, ägde jag men de är inte praktiska vid regnväder...)
 
Mångder av praktiska fack både på utsidan och insidan och det bästa av allt;
ryggsäcken öppnades på basidan och där fanns också ett extra säkerhetslås vid dragkedjan.
 
Ryggsäcken är av märket Hedgrens, ett svenskt märke, (det var svenskt..)men finns numer inte till salu i Sverige. Det finns ingen agentur, åtminstone har jag inte hittat någon trorts ivrigt letande. Men en utmaning lämnar jag etll er läsare. Hittar ni en liknande ryggsäck från Hedgrens så väntar en liten belöning.
På internet har jag sett att den finns att köpa i Helsingfors på varuhuset Stockmanns men inte i någon webbutik.
 Idag efter besöket hos skukgymnasten satte jag in flera växlar för att i alla fall hitta en ersättare och även det var en utmaning i den högre skolan. 
                                                                                     
Jag finkammade hela Sturegallerian
 
och hittade ingen lämplig kandidatur, men däremot ett par jättesöta skor till batnbarnet.
Nej, inget inköp. Priset för dessa skor av märket "Polo" skulle gräva väl hårt i plånboken.
Men jag vet nu att de finns...
 
Efter att ha besökt mängder av butiker gav jag upp och styrde kosan mot Sundbyberg för lunch och fikaträff med vännerna Preciosa och "La Syrra". Jättetrevligt som vanligt.
Och plötsligt hörde jag mig själv fråga efter en väskaffär.  Jodå visst hade Sumpan en sådan, en jättestor kinabutik mitt på Sturegatan. Här fanns det resurser. Jag har nog aldrig sett ett så stort utbud av väskor och ryggsäckar. Jo, kanske i Peking...
Det blev affär av och perfekt att ha smakråd med sig när utbudet är stort.
 
Här hänger väskor på rad, mängder av dem.
 
Ännu fler. Det fanns flera långa gångar med väskor. Här måtte jag då kunna hitta en ryggsäck. Eller?
Bra att ha smakråd med sig. Och visst hittade jag en vikarierande rygga. Inte helt perfekt men passabel.
 
Ett par fack på utsidan, kanske kan de användas till näsdukar, läppstift och en kam.
(Aldrig värdesaker på utsidan av en ryggsäck). Dragkedjan till  det stora facket finns bakom
de korslagda banden och låser dragkedjan så att ryggsäcken blir svårt att öppna.
Dessutom ska jag sätta dit ett extra lås. 
 
                                                                                       
 
 
 
 
                                                                                             
 
 
 
Fia

Jädrans vilken väskaffär! Men förstås svårt att hitta just den man söker, så är det ju ofta när man har en helt klar uppfattning om vad man önskar! Ett jättebra alternativ tycker jag att det ser ut som du har hittat i alla fall.
Lasse har en rygga köpt i Frankrike för länge sen, som han har lagat och förstärkt flera gånger, svårt att hitta en motsvarighet som är både kraftig, rymlig och rätt fack!
Ett lyckat besök i Sumpan i alla avseenden!
Kram
Fia

Svar: Här fanns det väskor i parti och minut och mycket annat också. Tyvärr kan min lilla rygga inte lagas men jag kastat den inte. Inte ännu! Den jag hittade, blir en bra ersättare, och kanske hittar jag mitt märke till sist. Och besöket i Sumpan blev lyckat i alla avseenden. Kram!
Ditte

Ami

Oj, så många väskor :)
Men vad bra att du hittade en som passar tillfälligt i alla fall. Och snygg var den....Men visst är det retligt när man söker efter något speciellt och inte kan hitta det.
Och vilka jättesöta små skor till barnbarnet. Men det är inte klokt vilka priser det är på såna saker :(
Kul att du träffade La Syrra och Preciosa :)
Ha en fin kväll
Kram

Svar: Här fanns det väskor! Men jag har den andra ryggan i åtanke. Och kanske kan någon hjälpa mig att hitta den. Jättetrevligt att träffa vår två I . Vad gäller skorna så var de så söta och priset också...Sol i huvudstaden i kväll och middag på balkongen . Med en kofta på. Kram!
Ditte

Moi

"Den som söker hon finner". Den nya är kanske inte den optimala men hyfsat praktiskt och väldigt, väldigt snygg.
Kan du inte skicka ett bedjande mail till butiken I Helsingfors och berätta om ditt dilemma.
Kanske det finns en möjlighet att de skickar en mot postförskott eller nåt??
Kram

Svar: Jag skall prova med ett bedjande mail. Jag kan ju även betala i förskott. Men kansk enågon läsare kan hitta den någon annanstans. Det finns många yngre som då och då tittar in hos mig och som kan internetbutikerna bra för där är jag ett oskrivet blad. Nu vänjer jag mig så sakteliga vid den nya ryggan och den ska imorgon få föja med på en premiärtur. Ny utflykt väntar, dock inom trakten.
Men det ska mycket till för att ersätta den trogne vännen som varit min följeslagare jorden runt och på alla resor. Ett öppet sinne kan ju göra sitt till...
Kram!
Ditte

Comsi ComsaFörst måste jag få beklaga sorgen efter den gamla ryggsäcken, må den vila där den mår som bäst. ☺ Grattis till den nya, den är i min smak och jag letar själv efter en ny, köpte en förra året men den är för stor och jag gillar den inte då jag hade den när jag ramlade och bröt armen. :( Otursäck!!!! ☺

Hoppas du skall få mycket glädje av din rygga.

Kramen ♥

Svar: Ja, sorgen är sto för vi har varit "tigtha "vänner i 10 är och ryggan har alltid rest med mig i världen. Men jag kommer inte att slänga den riktigt än...Men om ett tag. Jag förstår att du inte vill ha din oturssäck, men det är ont om bra ryggor som är hyfsat "tjuvsäkrade". Oftast är blixtlåsen helt felplacerade, tänk att inte de som tillverkar dem förstår det. Kanske kan detta bli en affärsidé?Hoppas du hittar din rygga.
Kram!
Ditte

Marja

Du hittade ju en riktigt fin och praktisk ryggsäck. Vad är det för material? Ser ut som läder på bilden.
Kram!😊

Svar: Jag tror rygggan blir en hyfsad ersättare tills vidare, men jag hoppas på hjälp att hitta mitt märke "Hedgren" för då blir det ännu en rygga. Läder är det inte, så mycket vet jag...
Kram!
Ditte

Znogge

Grattis till väskan! Har man haft en trogen följeslagare vill men hitta en god efterträdare.Min favoritrygga köpte jag i Brasilien inför VM så den får bli min följeslagare!

Kram

Svar: Tyvärr har min rygga som följt mig världen över nu efter 10 år gett upp och det känns lite trist. Men jag får väl tacka för lång och trogen tjänst och den hann ju även vara med under våra år i Kina och på OS 2008. Vi har många minnen ihop. Ryggan kommer att sparas ett tag till i skåoet tills jag kan skilja mig helt från den.
kram!
Ditte

Preciosa

Tack för i dag Ditte! Så kul!
Alltså jag har aldrig sett så många väskor någonsin i en affär. Tror alla kan hitta nån favorit :) Jag hittade en som var ful sa syrran :) Men vi har inte samma smak...(jag har nog ingen) Nu har jag köpt två st, en i går också :( Billiga. Men den i dag är lätt, har många fickor och sväljer det mesta jag måste dra omkring på.
Kram! P ♥

Svar: Jag tyckte din väska var helt ok och praktisk. Tack för idag! Jättetrevligt som vanligt! En tur till Sumpan är alltid händelserik.
Och den här butiken hade väskor. Jag har nog bara i Peking och knappast där sett sådana mängder, många fina väskor fanns det och av olika slag. Toppen att ni visade mig butiken.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Snygg ryggsäck! Passar även med cocktailoutfit. Typ Cara Delevingne från Mulberrys? Det är alltid svårt, läs omöjligt, att hitta en perfekt efterträdare till ett perfekt exemplar. Min pappa hade en Fjällräven Kånken, den kunde han ersätta med en precis likadan (dock hade de gjort några små förändringar på 20 år tyvärr...)
Jag och Greger hälsar så mycket till er båda och den relativt korta stunden i Mariehamn med er var så mysig och värdefull för oss! Livet består av de små stunderna!

Svar: Tack, ja ryggan får godkänt av mig, helt klart. Får nog spana in kollektionen från Cara Delevinge. Visst är det svåert att hitta en perfekt efterträdare så den här vikarien får stanna ett tag till. Fjällräven "Kånken" har jag haft som ungdom,. Trist att den ändrats. Jag är fortfarande intresserad av en liknande "Hedgrens rygga" som jag slitit ut och om inte annat får det bli en resa till Stockmanns i Helsingfors. Eller finns de också i Åbo....
Tack själv till dig och Greger för ett jättefint möte.
Och visst är de små stunderna viktiga.
Kram!
Ditte

Christina

Det låter klurigt att hitta en ny väska... Tur att du fann en till sist :)
Jag är likadan, tänker ut i förväg vad jag vill ha och om det inte finns då får jag leta i evighet känns det ibland som.... Men den du hittade var ju snygg :)

Kram

Svar: Jag är nöjd med den jag hittade så den får vikariera på obestämd tid. Har fått fler tips på var jag kan hitta min favorit från Hedgrens på "nätet" så jag ska leta. Men det blir ingen annan....Kram!
Ditte

Tove Olberg

Vikarierande rygga, det slår an hos mig! Jag har gått och blivit en Fjällräven Kånken modell liten och stor, Förstår din "svarta sorg" ... men den ljusa vikarien kommer till nytta - har en känsla av att du återförenas med en modell av den saknade Goda hopp kram :-)

Svar: Fjällräven Kånken har jag också haft och den är ju verkligen populär än idag. Min "svarta sorg" går nog över om ett tag, men den har varit i tjänst i 10 år och nästan dagligen. Nu ska den nya med ut idag på "jungfruresa".Tror jag kommer att så småningom återförenas med en "Hedgrens ryggsäck" igen.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Vilken tur att Du skulle ut till Sumpan och äta lunch med syrrorna och sedan hitta en ersättare till din älskade ryggsäck.
När jag var yngre handlade jag alltid skor och väskor i parti och minut. Tror t o m att jag äger en rygga. Är som du där har svårt för att slänga "braiga" väskor. Har även sparat några High hills av nostalgiska skäl.
Kram/A-K

Svar: Ibland har en tur! Nu blev det både lunch, kaffe och en ny liten ryggsäck. Jag har flera handväskor, men när jag använder dem blir inte händerna fria och de jag har med axelrem blir så tunga för de är i skinn och inte rymmer de så mycket heller. Jag har fått flera tips var jag kansk ekan hitta en "hedgrensrygga" på nätet så jag ska ut och titta och kanske beställer jag en.
Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Den var fin den du köpte tyckte jag, men tråkigt att göra sig av med en en inte vill göra sig av med så att säga ;) Jag hittade märket Hedgren på en amerikansk sida, förstår om du kanske inte vill beställa därifrån, men kanske värt det ändå? Jag vet inte om det är rätt, men kanske värt att kolla upp!

http://www.ebags.com/brand/hedgren
Det kan komma en liten tull på beställningen, men om du beställer under 1300kr och det inte rä skrymmande så tror jag inte det är så stor risk för det (så som jag har förstått det i alla fall, tullverkets hemsida är himla svår att utläsa tkr jag!) De verkar ha någon kod, "bara idag", att du sparar 15% på en ryggsäck om du anger SAVE15. Jag såg också att de fraktar overseas, så det ska nog inte vara några problem. Jag kunde inte hitta något "dåligt" om sidan när jag googlade heller, bara att de inte hade internationell shipping år 2006, men det verkar vara ändrat nu :) LYCKA TILL!

Svar: Tack snälla du! Om du tycker detta verkar ok så är det säkert så. Jag är ju väldigt ovan vid att beställa via nätet, men är beredd att göra detför den här ryggsäckens skull. Ja, min också för jag vill gärna ha en till. Kan inte förstå att att man inte tillverkar små ryggor med öppningen mot ryggen för det är så himla bra.
Den jag köpte är jag nöjd med och den skall provas idag. Verkar rymlig i alla fall.
Tack än en gång!
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Grattis till nya ryggan. Har du kollat hedgrenwebshop.com?
Eva

Svar: Nej, här har jag inte varit, men det ska bli under dagen. Kram!
Ditte

Moi

Om du googlar på "Hedgren bags" får du flera tips om webbutiker!
T ex: http://hedgren.com/products/type/15-travel
Lycka till!

Svar: Tack! Det ska jag verkligen göra. Kanske får jag napp! Återkommer!
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Alltid roligt att titta in hos dej!
Jag har faktiskt aldrig varit i Sundbyberg!
Grattis till bra inköp!

Svar: Tack, jag ska ut och prova ryggan idag och se om den håller måttet. Men det verkar lovande. Sundbyberg är en trevlig småstad och det tar bara 8 minuter dut från Centralen med pendeltåg. Men du är ju inte så länge i Stockholm att du hunnit med en resa dit.
VI ses snart!
Ditte

Veiken

Det är ett elände när man vet exakt vad man vill ha. Då finns det aldrig, men det ser ut som att din tillfälliga ersättare är riktigt bra och dessutom snygg! Den kanske får en permanent bostad hos dig! Kramar

Svar: Jag har just idag provat "vikarien" under dagen och den får godkänt för rymlig var den och med bar fack. Men jag saknar de vadderade axelremmarna och facket för busskort och mobil som fanns i axelremmarna på den gamla. Men man kan inte få allt. Så den här nya ryggan kommer att användas men kah komme att leta vidare efter en "Hedgrensrygga". Jag har fått flera tips och är glad för dem. Kram!
Ditte

Malin S

Vet precis hur det är när såna situationer uppstår. Och att jag inte visste något tidigare då jag igår stod och tittade på mängder av ryggsäckar. Men tur att du hittat en vikarierande lösning och snygg var den med

Svar: Jag är nöjd med vikarien och den har fått komma med på "njutflykt" idag och fått godkänt. Men jag ska fortsätta att söka efter originalet. Kul att du också hittade många ryggsäckar.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: