I full fart....

    
Jag trotsade duggregnet, som på eftermiddagen avlöste den halvsoliga förmiddagen och tog mig till Kastellholmen med buss. Den tänkta långpromenaden fick anstå....
Vad som fick mig att ta turen hit var att jag skulle vinka av Gittan, en bloggvän hemmahörande i Västervik, som  tillsammans med sin man Bengt, skulle ge sig ut på en tur i Stockholms innerskärgård i en snabbgående ribbåt, en stor och stadig "gummibåt".  Modigt värre!
Båten är verkligen snabb, 60 knop som motsvarar ca 110 km/h  och är utrustad med två rejäla motorer på 300hk var.
 
 
 
Gittan och jag har aldrig setts tidigare, men antalet kvinnor som skulle iväg med båtarna var få så jag hittade genast Gittan där på bryggan. Och jag gjorde också en annan upptäckt. Där på bryggan stod nämligen ett par jag kände igen, och det var ömsesidigt. Detta par var även släktingar till Gittan och Bengt och det tog ett tag innan vi klurat ut var vi setts och enades om att det var länge sedan. Men sedan "ramlade poletten ner"
Dels hade vi nästan bott grannar i Upplands Väsby under många år och dels hade jag haft en av deras döttrar som elev i skolan. Vilka möten som kan uppstå!
 
Bengt, Gittan, Agneta och Johan
 
Innan avresa var det noggrann genomgång och påklädning av rejäla byxor och jacka som skulle stå emot den värsta vinden, för i 60 knop går det undan. Även skyddsglasögon skulle på.
Vi vinkade av båtarn som skulle vara ute i ca en timme och stannade sedan kvar på bryggan och pratade ett tag. Men regnet ville inte ge med sig så jag väntade inte på båtarnas återkomst utan bagav mig hemåt igen.
Ännu ett spännande, överraskande och trevligt möte.
 
 
Ami

Det var modigt av dem att ge sig ut på en sån där båt! Men det är säkert roligt.
Och världen är bra liten - otroligt vilket sammanträffande där på bryggan :)
Önskar er en fin söndag
Kram

Svar: Jag var också sugen att hänga på, men ville invänta bättre väder. Jag kan ju ta en tur närhelst jag vill. Men bor en ute i landet så får man ta det väder som erbjuds. Och jag är säker på att det blev en lyckad tur. Jag har det bra, men det strålande vädret lyser med sin frånvaro. Men +23 är helt ok och duggregn emellanåt.
Önskar er också en skön söndag och lite mindre värme.
Kram!
Ditte

Geddfish

Där var du ute och rörde på dig igen, finfint! Och vilka möten!
Så det kan bli. Oanade möten är roliga.
Här regnar det på, men jag ska strax ut till nästa hus och tvättstugan.
Ingen återvändo, jo jag kommer hem igen, haha.
Söndagskram ♥

Svar: Vilka möten det kan bli! Och ibland så oplanerade!Det sägs ju att regnvatten är bra för hyn, men det måtte nog vara i måttliga mängder.
Lite regn har jag också fått idag, men också en del sol. är på resande fot lite söderut idag, därav kanske solgnuttan.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Möternas sommar för dig!
Den båten tror jag inte jag satte mig i .......
Kram

Svar: Ja, och det finns fler möten kvar som jag gläder mig åt. Jag kan nog gärna tänka mig en tur, men i vackert väder så det blir knaske inte den här sommaren.
Kram!
Ditte

Fia

Trevliga möten! För oss har det också blivit mötenas sommar! Efter besök förra helgen av f.d. Umeåpar som bor i Quesada på vintrarna, fick vi denna helg besök av umeåvänner som bott på Campingen i Torrevieja ett par vintrar i rad. Mycket torreviejasnack mellan alla umeåminnen!
Kram
Fia

Svar: Vad roligt med sambandet Umeå och Torrevieja! Många minnen och upplevelser kan jag helt klart förstå att ni har tillsammans så kanske är denna sommar en "mötenas sommar". Kram!
Ditte

Comsi ComsaSå skoj, det bästa är kanske när det oväntade sker. ☺
Jag blir rasande på detta omväxlande väder, gör jag mig i ordning för regn så blir det sol och tvärtom... Så tufft att ge sig ut med en gummibåt...

Kram på dig ♥


Svar: Oväntade händelser är roliga och uppiggande. Behövs verkligen! Men jag är vid gott mod. Håller helt med dig om att det är besvärligt med klädseln dessa dagar, man får nästan ha ombyte med sig. I varje fall ingår numer paraply som standard. Och jag letar regnjacka. Visst var det tufft att ge sig iväg i dessa ruskigt snabba båtar, men jag blev också lite sugen. Kanske blir det även en tur för mig.
Trevlig söndagskväll. Och just nu tittar solen fran på Söder.
Kram!
Ditte

Znogge

Det stämmer onekligen att världen är bra liten! Vilka fartfyllda båtar! Tveksamt om det vore något för mig men man ska aldrig säga aldrig ;-)

Kram och trevlig söndagskväll!

Svar: Dessa båtar nästan flyger fram och extra utrustning som man får låna krävs för att åka med. Jag funderar vidare, men är nog intresserad av en tur. Fort går det, det är i alla fall säkert. Hoppas du får lite semesterkänsla de kommande dagarna.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilka roliga möten! Världen är bra liten ibland :-)

Svar: Visst är världen liten! Och här blev det dubbelt upp.
Ditte

Christina

Vad kul att träffa en bloggvän IRL :)
...och en båttur är ju alltid spännande ...

Ha det gott! Kram Christina

Svar: Dessa möten är så roliga, även om de ibland sker snabbt. Och just här blev det ju dubbla möten. Båtturen är jag också sugen på, men i vackert väder. Och eftersom jag bor här kan jag mer planera in det en solig dag, vilket man inte kan om man har en bit att åka. Men jag är övertygad om att båtturen blev speciell och på flera sätt.
Kram!
Ditte

TantGlad

Jättekul att träffa bloggvänner. Gittan är en fin bloggvän och det är ju roligt att träffas i värkligheten.
Man får såna och knyter så många nya kontakter här i blogglandet.
Det är ju så roligt att följa alla bloggvänner.
Trevliga fina bilder.

Ikväll är det regn hos mig . Hoppas vi får lite sol i morgon.

En stor varm kram till dig fina bloggvän.

Svar: Jätteroligt att ses i verkligenhet även om det denna gång blev ett kort möte. En ribbåtstur väntade på henne och mannen. Sen var det väldigt trevligt att Gittans släktingar som var med och vinkade av dem var personer jag kände. Så det blev dubbla möten. Här tränger solen igenom just nu, pyttelite. Kanske orkar med mer i morgon.
Skickar en positiv solkram till dig och hoppas den hjälper solen hos dig på traven.
kram!
Ditte

Gittan

Så kul att ses på riktigt och den båt turen var rolig ska jag tala om, fort gick det. Det skojigaste var när han drog iväg på vågorna efter Ålandsfärjan, ha ha. Man fick parera lite med benen och vara beredd på vågorna, lite träningsvärk i benen har vi allt i dag men det var det värt. Vädret kunde ju varit bättre, men vi hade kul ändå. Jag ska lägga in bilderna som Johan tog på oss sedan. Ja världen är bra liten, konstigt att ni kände varann också. Så mysigt att träffa och krama en fin bloggvän.
Kam på dig

Svar: Hej Gittan! Härligt att båtturen blev så lyckad! Kan tänka mig där efter Ålandsbåtarnas vågor...Oj, oj, oj!
Vad gäller vädret så kan man ju inte påverka det, men jag är säker på att ni var med om något väldigt speciellt.
Visst är världen liten och jag kände ju igen era släktingar sedan tidigare. Dessutom har vi nästan bott grannar.
Jättetrevligt att ses Gittan, verkligen.
Kram och njut av vistelsen här i huvudstaden.
Ditte

Veiken

Världen är inte stor alls när man börjar prata med folk. Så trevligt med ännu en bloggträff för dig! Ribbåt får andra åka. Jag kan stå på land med hjärtat i halsgropen! Kramar

Svar: Tänk dessa bloggmöten, så trevliga de är. Vad gäller ribbåten såg det verkligen fartfyllt och spännande ut. Jga är lite sugen på att åka vid tillfälle....
Hjärtat i halsgropen har jag nog också.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: