God morgon!

    
Det var en god morgon som nu övergått i förmiddag. Men fortfarande god.
Jag vaknade, oroväckande tidigt, av att solens strålar lyste  in genom det öppna fönstret. Lovande! Det blev en svängut på balkongen och alldeles lagom för att se solen stiga upp. Först funderade jag över en promenad men med tanke på den arla morgonstundenåtervände jag för et tpar timmar till horisontalläge.
 
Vackert och alldeles stilla i den arla morgonstunden.
 
Men efter ytterligare några timmars sömn blev det en promenad längs med vattnet. Visserligen blir det ett par stopp för det är mycket att titta på, men en uppfriskande promenad blev det.
 
Den gamla Göta Kanalbåten Juno passerar. Juno är byggd 1874 vid Motala Werkstad och är världens äldstaregistrerade fartyg med övernattningsmöjligheter. Juno har 29 hytter som är fördelade över tre däck och trafikerar sträckan Stockholm- Göteborg och Göteborg- Stockholm längs "Sveriges Blå Band" , Göta kanal. 
Resan tar fyra om kanalbåtarna kör dygnet runt och sex dagar om båtarna ligger stilla under natten.
Det går även att följa med på en kortare resa mellan Motala och Söderköping och den tar två dagar.
Göta Kanal i sig är 190.5 km men med Göta Älv och Trollhätte kanal blir sträckan 390 km. 
Cirka 87 km av kanalen är grävd eller sprängd genom landskapet och nivåskillnanden är 92 meter.
Antalet slusslar på sträckan  Stockholm - Göteborg är 58, så slussa får man verkligen göra. 
 
Här kom något jag inte sett tidigare, en "foodboat" med inriktning hamburgare. I Stockholm är det numer väldigt populärt med "foodtrucks", bussar och bilar som har kök med sig och fungerar ungefär som ett gatukök och kör runt i stan och parkerar på olika ställen.  Dessa "foodtrucks" har specialicerat sig på olika sorters mat: indisk, thailändsk, hamburgare, kinesisk, sydamerikansk, afrikansk bl.a-  utbudet är stort.
 
Hamburgerbåten lägger till vid kajen alldeles bakom restaurang "Thaiboat".
 
Här finns också en liten uteservering placerad på kajen. Något som måtte ha uppstått helt nyligen...
(Skanstullsbron i bakgrunden)
 
 
Tillbaka hemma igen! Och dags för frukost!
 
(Måste bara visa min nyinköpta vattenflaska i glas med ett silikonomslag från bkr, inköpt på KIck´s.
Jag bär alltid med mig vatten och det känns mycket trevligare att dricka ur en glasflaska som också är lättare att diska.  Visserligen är den lite tyngre än en plastflaska, men ganska marginellt och vattnet hålls också svalare längre. Att glasflaskan sedan är miljövänlig är ju ett plus. Nackdelen? Priset, men, men..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Timeoftiger

Hej! I min hemstad Åbo finns det också massor av restaurangbåtar, alla står i ån. Ett mysigt sätt att umgås på sommaren. Fin vattenflaska du köpt. Är personligen lite störd över den nya tranden "plastfobi", men visst är glas fräschare- så länge den inte går sönder!

Svar: Flaskan har ett silikonhölje men vill nog inte bli tappad på hårt underlag. Och jag tyckte den var fin. Vad roligt att det finns restaurangbåtar i Åbo också. Mysigt! Får se om det blir en tur dit eller till Helsingfors i sommar. Ha det bra!
Ditte

Comsi Comsa


Jag har också alltid vattenflaska med mig, men denna skall jag titta efter på Kicks...
Det var sannerligen en fin bild du fick på tidiga morgonkvisten, wow....

Kram och en fin fortsättning på dagen fina du ♥

Svar: Jag tyckte flaskan var fin och den är lättare att diska. Men lite tung. Det var verkligen vackert i morse och det är sällan jag är vaken så tidigt och fotograferar. Önskar dig också en trevlig dag. ❤️
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Fina bilder och vad gullig hamburger"båt"! :-) Folk är så påhittiga!
Jaså man har plastfobi numera...måste missat nåt :( Är det farligt med vatten i plastflaska?
Kram P ♥

Svar: Tack! Det var fint i morse och jag brukar inte vakna så tidigt. Nej då, det tror jag inte. Jag har mest fobier vad gäller ormar och småkryp. Inte så mycket annat. Men det känns väldigt trevligt att ha en glasflaska och som har en fin färg . Hamburgerbåten får provas vid tillfälle och läget är bra. Kram och vi hörs och ses.
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Åh så fin den var, färgen på flaskan :) Jag skulle nästan vilja ha fler, bara för att färgerna är så fina ;)

Vad kul med hamburgerbåt, det skulle jag verkligen vilja besöka! Mycket bra idé.

Svar: Flaskan är jättefin och jag är nöjd med den. Färgen passar mig bra för jag är ju en ganska blå typ. Hamburgerbåten verkar rolig och jag skall besöka den vid tillfälle. Antar att den kommer att ligga kvar eftersom ägarna byggt upp en liten matplats på kajen.
Ditte

Ama de casa

Jag förstår dig fullkomligt att du intog horisontalläge igen. Jag gjorde det samma i morse (precis som dom flesta mornar... ;-) )

Jag kör med plastflaskor. Fyller till hälften och har in i frysen. Fyller på med vatten när jag går ut, då håller det sig kallt och tinar vartefter. Jag vill att vattnet jag dricker ska vara kallt. Helst så iskallt som det bara går :-)

Svar: Visst är det skönt med en paus efter ansträngningarna. Ofta kommer jag ju inte alls upp så här tidigt. Jodå, plastflaskorna hänger med de också och fylls på.
Ditte

moi

Första bilden är otroligt vacker! Som en stad byggd i guld!
Kram

Svar: Tack! När jag tittar på bilden ser det ut som du skriver "en stad byggd i guld". Det var ett vackert skimmer så tidigt på morgonen när solen var på väg upp. Kram!
Ditte

Ami

Verkligen en vacker morgonbild från er balkong!
Och glasflaskan var väldigt tjusig :)
Önskar er en fin kväll
Kram

Svar: Tack! Visst blev det en fin bild! Flaskan är i användning och det är trevligt med en glasflaska, känns trevligt att dricka ur den. Och jag dricker ju mycket vatten var jag än är. (Plastflaskorna finns dock kvar...)
Kram!
Ditte

TantGlad

Den flaskan såg superfin ut. Gott att dricka ur.
Du bör så trevligt till Ditte. Det finns Såå mycket fint att titta på hos dig. Såå många mysiga matställen med mat från världens alla hörn. Trevligt och mysigt.
Fina bilder av allt möjligt.
Det är kväll, och nu ska jag se från skansen. Det är ett trevligt.

En varm kram till dig.

Svar: Tack för fina ord! Skansen i kväll missade jag. Vi är hos vänner i en grannstad och har njutit av god mat och dryck och suttit ute länge, länge. Härligt! Fint väder dessutom! Flaskan är fin och det är trevligt att ha en glasflaska som omväxling. (Men jag har plastflaskorna kvar....)
Nu väntar John Blund! Natti, natti och kram.
Ditte

Znogge

Ni har verkligen en alldeles underbar utsikt från er lägenhet. Att inleda dagen med en sådan vy måste kännas perfekt!

Kram

Svar: Jodå, man blir pigg. Men jag vlade mig ju efter att ha tagit bilden.Och visst bor vi bra!
Kram!
Ditte

Veiken

Vi har också en del streetfoodvagnar i Göteborg. GP testade maten där och fann att fett och salt fanns i maten i stora mängder. Gott men inte nyttigt! Bra gjort att gå en promenad innan frukosten. Kramar

Svar: Ja, det är inte ofta detta sker, men ibland händer det. Säkert är inte streetfoodsmaten alltid så hälsosam, men det blir någon enstaka gång jag provar den så det får gå.
Kram!
Ditte

Geddfish

En sådan vattenflaska såg jag på ICA, stod och grunnade, jag har ju massor med vattenflaskor hemma... kanske borde slå till ändå.
Vackra bilder! Nu är jag trött av dagens id, har varit ute på't och fick fint väder.
Kram!

Svar: Aha, har ICA också dessa flaskor. Jag har också plastflaskor men tyckte den var fin som komplement och trevlig att dricka ur. Trevligt med fint väder och trött av "dagens id" låter ändå ganska trevligt.
Kram från mig som idag är utsocknes.
Ditte

Marja

Den sista vattenbilden är så vacker... som en tavla. Jag hinner knappt gå och lägga mig innan solen går upp. :)
Vattenflaskan ser verkligen fin ut och färgen är fräsch och fin. En glasflaska är faktiskt lättare att hålla ren och silikonhöljet är väl både stötdämpande och hjälper till att hålla vattnet kallt.
Ha en fin vecka! Kram! :)

Svar: Jag är nöjd med min flaska och vattnet hålls svalare längre för silikonet hjälper till med kylan och att hindra att den går sönder så lätt. Lättare att hålla ren är den också, men visst har jag några plastflaskor kvar. Ja, sista bilden tycker jag också om, lugn mitt i stan.
Trevlig onsdag!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Tack för denna information & va trevligt med så många olika rätter som åker runt i båt :) mysigt den där flaskan verkar ju super bra, kicks? säljer man inte smink där?? pris? :) ja härligt att få se solen gå upp o inte alltid ner :) önskar dig en skön dag kram

Svar: Visst är det fint att både se soluppgång och nedgång, men oftast är jag inte vaken när solen vill stiga upp....Jodå, kIck´s säljer smink men de har även den här flaskan. Är inte så många återförsäljare ännu, men kIck´s är en av dem. Men man kan köpa den på nätet från eleven.se eller från de som tillverkar den.
Trevlig onsdag!
Ditte

Lena i Wales

Ja, Stockholm ser vacker ut! Kanske är jag där snart!?!?!
Intressant om Juno och matbåtar!
Ha det bra!

Svar: Vad trevligt om du kommer till Stockholm en vända. Förstår att de "dina" lockar och staden kanske också gör det. Välkommen!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder och tack för guidningen!
Kram!

Svar: Tack! Trevligt att du var med . Kram!
Ditte

Tove Olberg

Å vilken ljuvlig soluppgång! Vilka båtar, vilka bilder, den sista är en sån "lugn vilar sjön". För att inte tala om vattenflaskan, vilken snygging - att ha vatten i.!

Kram!

Svar: Denna morgon var vacker men det är sällan jag är uppe i denna arla morgonstund. Men det händer...Den sista bilden tycker jag också om. Lugnet finns där innan Söders invånare vaknat och turisterna förstås. Vattenflaskan är fin och jag tycker om den.
Fick bli en sommarpresent. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: