Från grått till blått

    
 De grå molnen ligger tätt och lågt över Stockholm på förmiddagen, men inte gör det så mycket. Humöret är gott och vi ska på "heldagsnjutflykt".  Idag är det en trevlig båttur till Vaxholm som gäller en tur på drygt en timme genom Stockholms innerskärgård.
Vi är nere vid Strömkajen utanför Grand Hotell i god tid och här är full aktivitet. Skärgårdsbåtar och sightseeingbåtar kommer och går,  utländska kryssningsfartyg ligger på redden och vid kaj och folk ilar fram och tillbaka.
Himlen fortsätter att vara dramatiskt grå, men inget regn.
Och mina positiva tankar angående vädret hjälper för så småningom övergår den grå himlen till vissa antydningar till blå nyanser. Åtminstone periodvis.
 
Båten Söderarm ska en längre tur ut i Skärgården men stannar i Vaxholm på vägen.
Många turister är med ombord och har tänkt sig en heldag till sjöss.
Vi sätter oss på läsidan och njuter av att se Stockholm från vattnet.
 
Kryssningsartyg på redden, Djurgårdsfärjor och skärgårdsbåtar .
 
Gott om skärgårdsbåtar och utflyktsbåtar nedanför slottert. Storkyrkan syns till vänster.
 
Vi passerar Nacka Strand med restaurang J nere vid vattnet.
Milles staty, Guds Fader på Himmelsbågen, är vacker även om det är mulet.
 
Men visst skymtar det lite blått där uppe. Åtminstone lite...
 
Jodå, molnen skingras och jag titttar på alla fritidsbåtar som är ute.
 
Snart framme i Vaxholm. Seglare samsas med färjor och skärgårdsbåtar.
 
Jodå! Solen tittar fram i Vaxholm.
 
 
 
 
Decdia

Det låter så mysigt med skärgård, jag har aldrig varit i en sån. Ja, om man inte räknar Danmark som Skånes egna lilla skärgård. ;)

Svar: Kanske blir det så småningom tillfälle till en resa till Stockholm och ett besök i skärgården. Ett tips är att ta en kryssning till Åland på 22 timmar då man åker genom hea skärgården eller en tur till Åbo eller Helsingfors i Finland för då blir det än mer skärgård. Danmarks öar är också fina, men kanske inte direkt skärgård.
Ditte

Marja

Så härligt! Jag tror jag ska ta med Ronja till Fjäderholmarna när jag kommer till Stockholm. När hon var liten åkte vi alltid dit på barnteater.
Hoppas dagen blev bra! Kram! :)

Svar: Barnteater finns kvar nu också och även vuxenteater och hur som helst är det trevligt att åka dit en fin dag. Vi har haft en toppendag på alla de sätt.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Härligt med alla båtar och båtturer i Stockholm! Till höger om Milles-statyn ligger låga röda kontorshus som Peter varit med och byggt ;)

Svar: Jag gillar ju Stockholm och efter värmen i Spanien är det skönt med svalare väder för mig. Och det finns mycket att göra här om man vill.
Vad roligt att Peter varit med och byggt dessa hus. Jag ser dem då och då när jag är i Nacka Strand. Nu byggs det ju jättemycket bostadshus från Nacka Strand och in mot stan och läget är ju perfekt. Men priserna väldigt höga på bostadsrätterna.
Ditte

Znogge

Så skönt att solen hittade er tidvis och att ni fick en behaglig båttur!

Kram

Svar: Jag tror ibland jag har "tumme" med solen. Kanske är det mina positiva tankar som bönhörs...Det blev även i kväll en vacker båttur hem, ännu soligare och när vi promenerade hem från Slussen längs Götgatan fanns knappast några moln alls inom synhåll.
Så vi hade viss tur med vädret.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så härliga bilder från Stockholms innerskärgård!
Jättefint kort på dig när du står och drömmer dig bort!
Toppen att ni kom med på resan till Skottland!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Stockholms skärgård är så fin och även en timme från stan känns skärgården närvarande. Vi har ju seglat här en hel del och fint att smidigt kunna ta båten ut till Vaxholm. Vi är jätteglada över att vi fick platser på Skottlandsresan och ser verkligen fram emot den.
Ha det bra ni också!
kram!
Ditte

Christina

Mysigt med utflyktsdagar! ....Spännande att betrakta förändringarna på himlen sådär under en dag, det blir som ett eget skådespel av såväl mörker som ljus. Vackert!

Ha nu en fortsatt finfin vecka!
Kram Christina

Svar: Det är lika bra att passa på att ta sig en tur och skärgården är vacker och ännu finare när solen skiner. Igår visade himlen upp stora delar av sitt dramatiska register och det var faschinerande att se. Önskar dig också en bra vecka.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Det är så underbart att åka båt i Stockholms skärgård, särskilt när solen har vänligheten att titta fram :-)

Svar: Stockholms skärgård är så fin och det är lätt att ge sig ut på en tur. Detta blev en heldag för oss och Vaxholm var första stoppet.
Ditte

Veiken

Det gäller att ta vara på tiden och göra utflykter, även om vädret försöker sätta käppar i hjulet! Ni fick ju en härlig njutflykt till slut! Kramar!Svar: Helt rätt! Och det blev en toppendag för detta var början på dagen...En verklig njutflykt!Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Hej Ditte ....tack för att du tar med mig på en tur jag gärna vill uppleva i livet en tur i skärgården för där är såå vackert :) och jag har ju turen att få se en del genom dig :) njut på så hoppas jag att du har bättre väder än här nere ...kramen

Svar: Vad bra att du kan följa med mig! Jättetrevligt! Här är det varierande väder, men jag är så nöjd med detta.
Kram och trevlig tisdag.
Ditte

Ami

Ja, även om inte himlen är blå går det att hitta på trevliga saker. Bara man slipper regnet :)
Kram

Svar: Lite regn blev det, i skurar, men då satt vi inomhus. Skärgårdskänslan fick vi då genom att se vattnet och fritidsbåtarna från vardagsrumsfönstret.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Så fin du är på den bilden då du står där och blickar ut ...
kram

Svar: Tack! Ja, sjön gillar jag ju. Härligt att drömma sig bort....Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: