Besök

    
Sent i går eftetrmiddag kom goaste "kinavännerna" Marjo och Anna hit till oss. De har varit en vecka i Mijas Pueblo, i södra Spanien (ovanför Fuengirola) och kom med buss  från Malaga via Granada till Alicante, en resa på drygt sju timmar, bekvämt och med bra ac.  Och från Alicante blev det buss  ytterligare drygt en timme till Torrevieja.
Tågtrafiken söderut i Spanien, längs Medelhavskusten, är ännu i sin linda, milt uttryckt och vill man ta tåget från Malaga till Alicante blir det en tur inåt landet och via Madrid.
Så enklast och snabbast är att hyra bil, men onödigt dyrt, om man skall lämna tillbaka hyrbilen på ett annat ställe än där den hyrdes.
Men fram kom vännerna och det blev ett varmt, i ordets alla bemärkelser, och kärt återseende.
Vi träffades under åren jag jobbade i Peking och har sedan hållit kontakten och träffats så ofta vi kunnat.
Anna har efter Peking jobbat i London och nu de senaste åren i Berlin och Marjo jobbar i Stockholm.  
Percis nu som alltid känns det som om det var igår vi sågs, en härlig känsla  som vi delar med alla våra "Pekingvänner".
Kvällens middag var given! Kinsisk förstås och på restaurang Fu på Avenida de Baleares 36. Restaurang Fu får ofta besök av oss och antingen äter vi där eller tar med mat hem. Riktigt bra kinesisk mat och rikliga portioner. Och jag tycker det är extra roligt att gå dit eftersom en kinesisk familj arrenderar restaurangen av en holländsk dam och personalen talar kinesiska.(Jodå,delvis spanska och engelska också...)
Givetvis är kocken också kinesisk. Vill man ha mer kryddstark mat, vilket vi vill så ber man om det. Tror maten anpassats lite efter de europeiska smaklökarna.
Igår när vi kom blev det ju extra roligt eftersom vi alla bott i Peking och kan en del kinesiska och
flera från personalen kom för att prata med oss. Och vi tränar ju gärna upp kinesiskan...
(På Tripadviser kan man söka på restaurang Fu, Torrevieja och få upp recensioner.)
 
Solen på väg ner, det blev en sen middag för oss.
 
 
Välkomna, Anna och Marjo!
När man går ut och äter tillsammans i kina beställer man inte mat var och en för sig utan man beställer in olika rätter som man sedan delar på. Vi följde inte helt det konceptet igår, men delvis. 
Vi satt länge till bords och pratade och fortsatte sedan prata hemma på terrassen tills in på småtimmarna.
Varmt var det och när vi gick till sängs vid 01.30 var det fortfarande +31 grader ute.
 
Sushi och räkor i cyrrysås.
 
Kyckling med cashewnötter, champinjoner med sesamfrön i soya och sesamsås,
"fried rice" och räkor i currysås hamnade på min tallrik. Väldigt gott!
 
 
                                                                                       
                                                                             
Znogge

Så trevligt att få vänner på besök! Maten såg som vanligt väldigt god ut men ni kan väl vilka restauranger som gäller.

Att dela maträtter är nog vanligare utomlands än i Sverige. Minns att vi gjorde det flera gånger i Brasilien. Bland annat beställde vi ett fantastiskt fiskfat när vi var i Florianopolis...

Kram

Svar: Jätteroligt med besök! Det piggar upp!
Vi har nog börjat lära oss nu, men kvalitén kan också variera om det är hög eller lågsäsong hos olika restauranger. Men en del säkra kort finns. Att dela mat är trevligt och det är synd att det inte känns bra att göra det oftare hemma på restaurang . Minns också just fisk och skaldjur som vi delade i Brasilien. Så gott! I kväll blir det också middag ute men vi ska nog slå till på något spanskt . Orkar inge i hettan fundera ens på att laga mat. Kram!
Ditte

Comsi ComsaJag tycker om detta med flera rätter och plocka lite som man vill....

30 graders värme kram ♥

Svar: Visst är det ett bra koncept! Och varmt hemma också men kanske är nätterna svalare...kram! ❤️
Ditte

amadecasa.blogg.se

Sååå himla trevligt! :-)

Jag tycker att det är jättesynd att det inte finns en tågstation (med tågtrafik, då ;-) ) i Torrevieja. Det snackas ju om att det ska komma tåg igen dit, men det lär dröja. Kanske till och med längre än det tar för marknaden att flytta... ;-)

Svar: Trevligt har vi verkligen! Och så mysigt med kinavänner här. Toppen!Ja, tåglinjerna skulle kunna utvecklas längs kusten för det går ju bra att ta sig från Barcelona till Alicante. Men sen ska man via Mardrid om man skall söderut. Inte direkt praktiskt. Skall man flyga ALC till Malaga får man också byta i Madrid. Inte så prsktiskt.
Ja, det tar säkert längre tid att få ordning på spåren än tiden att få marknaden flyttad.
Ditte

Veiken

Vilken trevlig dag! Jag förstår att det var mycket att avhandla och att det blev fina minnen att lägga till övriga!
Jag gillar att beställa många rätter och plocka lite av varje att mumsa på.
PS. Nu ska det öppna en ny skola i Laem Mae Phim. Enligt uppgift var "din" skola till salu, men lärarna ville ha den gratis, så dom öppnade eget. Myran Myrheim är rektor för den nya skolan! Lite skvaller. Håll till godo! Kramar

Svar: Visst är det trevligt med mat att dela och äta och då är det asiatiska sättet så trevligt.Vi har haft ännu en bra dag, men varmt är det.
Tack för infon. Spännande att se vad som händer på skolfronten. Jag trodde det var ganska lugnt på fronten...
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så härligt att "kinavännerna" kom på besök!
Ni såg ut att ha det riktigt trevligt på FU.
Just nu har vi +25 på balkongen!
Ha det så bra båda två!
Kram!

Svar: Vi njuter och har det jättebra tillsammans och just nu är det behagligt och det är efter midnatt. Men alltför varmt på dagen för att passa mig +33. Men +25 nu i kväll låter mer lagom.
Ha det bra!
Kramar från oss!
Ditte

moi

Möten med såna vänner är guld värda. Att dela minnen och i stort sett kunna ta vid där samtalet slutade vid förra mötet!
Kul med minnen från Peking. Har själv bara varit där c:a en vecka men har massor med minnen därifrån :)
Kram

Svar: Vad roligt att du varit i Peking och har massor av minnen därifrån . Vi bodde ju där i nästan fyra år, härliga år. Ja, dessa vänner från den tiden är så betydelsefulla för mig. Och väldigt roligt att ses här. Kram!
Ditte

Fia

Kinamat är jättegott och i synnerhet med gemensamma minnen så klart!! Vi har varit på Power Meet idag, en cykeltur till stan i klibbig värme, ha ha inget mot Torre förstås😍 och nu en härlig balkongsittning med ett glas rosé! Nästan torrekänsla!
Kram till er båda!
Fia o Lasse

Svar: Just det, Power Meet pågår hos er... Trevligt med en cykeltur, men dock varmt även i västerås. Här smälter vi nästan bort...Mysigt att sitta på balkongen i den ljumma kvällen.
Här sitter vi fortfarande ute och det är +28. Väl varmt inför natten.
Kramar och hälsningar från oss.

Ditte

FREEDOMtravel

Åh så gott med asiatisk mat! Pratar du någon kinesiska med dem...? Jag känner mig "språkhandikappad" här i Italien. Jag kan en skvätt spanska och en skvätt franska, men ingen italienska. Självklart kan jag gissa, men ofta blir det fel... Vi skulle fråga efter bankomat och provade både med "ATM" och "telebanco". Men det heter visst "bankomat" på italienska...

Svar: Asiatisk mat är en klar favorit hos oss. Jodå, jag kunde träna min kinesiska och det är alltid trevligt och givande. Jag kan ingen italienska, men brukar testa med ett antal extra vokaler. Hur som helst är italienskan lätt att uttala...Språk är en utmaning och roligt och vissst blir det en del förvecklingar. Spanskan går framåt, vilket jag är glad för.
Bra att jag nu vet att det heter bankomat på italienska. Skall minnas det.
Ditte

Marja

Så trevligt med besök av gamla vänner. Och en härlig kväll verkar ni har haft också.
I Mijas har jag varit ett par gånger när jag varit i Fuengirola. Det är en söt liten by/stad uppe i bergen. Vi åkte på sightseeing med häst och kärra, men jag såg inte så mycket för jag var fullt upptagen med att hålla ett öga på det ena hjulet, som jag tyckte vinglade alltför mycket. :) Typiskt mig!
Ha det så bra i värmen! Här är det svalare, men Johanna suckade över värmen i Stockholm i dag. :) Kram!

Svar: Vi har fina dagar här med vännerna trots värmen. Men kvällarna är väldigt behagliga trots att det är +30 och de inbjuder till att sitta länge ute på terrassen och mysa. Och i Mijas var det varmare än här. Trevligt att du också varit i mjijas, men kan förstå din oro där med häst och vagn. Kram!
Ditte

Geddfish

Vilket trevlig besök och fina bilder! Jag har ofta undrat varför man får så rikligt med mat på kina- och thairestauranger. Jag har aldrig lyckats äta upp. Men iofs är det bra att ha chansen till att bli mätt, för det är sannerligen GOD mat, tycker jag. Om jag äter det ibland.
Vaknar till soligt och varmt men i morgon blir det svalare.
Söndagskram!

Svar: Jätteroligt med besök av vänner och det blev helt naturligt med kinesisk mat för oss. Och att beställa många rätter och dela är ju en del av konceptet och passar bra när man är fler. Att beställa något som "fyra små rätter" är ju en svensk företeelse och kanske det man gör som en person...
Skönt med soligt och varmt hemma. Njut av dagen!
Kram!
Ditte

Ami

Så trevligt att få besök av era Kinavänner! Och extra kul när ni kunde prata med personalen på restaurangen. Jag tror att även de uppskattar det :)
Önskar er en fin dag
Kram

Svar: Här är det väldans trevligt men fortfarande mycket varmt. Det mesta går i ultrarapid. Men kvällarna är helt ljuvliga och vi sitter ute till fram på småtimmarna och det är fortfarande +30. Visst är det roligt med denna restaurang och att prata med personalen, åtminstone lite...uppskattades mycket.
Trevlig söndag önskar vi er.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Besök är ju super kul & jag förstår att ni har det trevligt, gott om mat är tacksamt även om man inte alltid orkar äta upp det :) hoppas dagen blir fin med allt som händer hos dig stor kram

Svar: Jätteroligt att ses igen och det var ett tag sedan senast. Att äta tillsammans är alltid trevligt och för oss blev det helt perfekt med kinesisk mat. Är lättäten och inte mastig. Varmt är det så vi får se vad som händer, men middag tillsammans med vännerna i kväll blir det förstås.
Trevlig söndag.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag förstår att det var ett kärt återseende. :) Beställa in flera "sake"r och dela är min stil, men går inte helt i hand med att jag bör veta hur mycket kolhydrater jag stoppar in.
Kram Bosse

Svar: Ett kärt återseende blev det. Förstår att du måste se upp med kolhydraterna och därför inte kan dela hur som helst men för oss passar det bra. Kram!
Ditte

Iris

Alltid underbart att träffa fina vänner! I Halmstad är det varmt och skönt, inatt var det något som kallas tropisk värme här :) Kram till er alla

Svar: Visst är vänner fantastiska! Och du var med oss i tankarna. Skönt med svensk sommar när den är som bäst, förstår att du njuter. Och tropisk natt låter skönt. Kramar från oss till er.
Ditte

Malin

Trevligt med besök av vänner från tiden i Kina. Och vilken härlig kväll ni verkade ha.

Svar: Jättetrevligt med goa "kinavänner" på besök. Och vi hade en toppenkväll!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: