Att inse...

    
Värmen är påtaglig och det är ingen underdrift. Jag har den senaste veckan insett att min förmåga att vistas i värme, tåla den och må bra av den har minskat sedan förra året.
Nu när det varit +32 i några dagar och ibland +34, har det inte ens varit njutbart att vistas utomhus. Jo, på en strandservering där det fläktar och är skuggigt och givetvis med havet framför mig. Då trivs jag trots värmen.
Man lär så länge man lever och nu har jag lärt mig att värme och jag inte heller längre är såta vänner. Att solen inte är en vän, det har jag ju vetat ett tag. 
Kroppen förändras, bara att inse.
Kvällarna håller sig också runt sina +30 grader, men när solens värmande strålar börjar avta är det fint med en promenad men i mycket långsam takt.
Gårdagens kväll började  med ett besök hos vår frissa Jessica och sedan drog vi oss i långsam takt mot marinan.
Här är är gott om bryggseglare, båtarna ligger vid sina bojar, och så även denna kväll.
Vi tittade en stund på båtarna och på statyn som är placerad i vattnet bakom det nya saltmuséet och det är svårt att komma nära den. Men den känns verkligen tragisk och man kan se paniken och vädjan hos de som avbildats.  Troligen är det saltarbetare som kämpar för sina liv, men jag vet inte.  Jag har försökt att få veta vad skulpturen heter och få mer info, men har ännu inte lyckats.
 
Något hemskt är det som händer...
 
Och lite närmare land föll solens sista strålar på denna skulptur.
Kanske delar den äldre med sig av några visdomens ord.
 
Vi styrde sedan stegen mot bar/restaurang La Marina Internacional, vid gästhamnen och där vår musikergranne  spelar på torsdagar.
Här är det mysigt att sitta, titta ut över alla segel och motorbåtar och ha havet framför sig. Det finns dels en trevlig bardel där olika smårätter/drycker serveras och dels en restaurangdel och ofta är båda välbesökta, även om restaurangens priser ligger en del över "medel" här i Torrevieja. Men priserna i baren ligger betydligt under, så det jämnar väl ut sig...
 
En ljummen kväll vid Marinan och underhållningen kommer på köpet.
                                                               
Besökande denna kväll bestod även av dessa hundar som välkomnades av personalen med var sin vattenskål.
Även även en tredje hund var med, men den kunde vi inte fånga på bild. Blyg kanske?
 
En mojito svalkade skönt.
 
 Varmt var det hela kvällen och det svalkade knappast på bryggan.
 
 Den tidiga kvällen övergick i den sena och vi drog oss sakteliga hemåt. När vi passerade stor kyrkan blev det lahom med en paus och vi slog oss ner och lyssnade på en kör som tränade innan vi tog ny sats och fortsatte hemåt. Och varmt var det fortfarande, +30 ,när klockan var 23.30. 
 
Det är vackert i den mörka kvällen men det känns som om luften stannat.
 
Svalt och luftigt inne i kyrkan och skönt med en paus.
 
                                                                                                          
                                                                                                                                           
Marja

Jag tål inte heller värmen längre. I dag har det varit 27-28 grader i skuggan på min balkong. Jag försöker inte ens göra något, men ska åka ut på en cykeltur vid nio-tiden.
Spännande statyer båda två och du är så vacker i den blå klänningen. Passar dig verkligen.
Kram! 😊

Svar: Tack! Klänningen är en sval favorit och den har varit med mig länge. Oj, du har det varmt hos dig också men kanske blir svalare under kvällen och då blir det perfekt med en cykeltur. Här hade vi fortfarande +30 klockan 21 och det blev en promenad till en närbelägen kinesisk restaurang.
Visst är statyerna spännande och jag vill veta mer om dem, men jag får leta efter någon som kan deras historia.
Kramar i natten .
Ditte

Geddfish

Jättefina och tänkvärda bilder. Man ska vara varsam och försiktig med värmen. Alla tål den inte. Jag gillar värme, men kan inte säga att jag stortrivs i 30 grader och mer. 25 är lagom och jag vill inte frysa.
Tänkvärda statyer.
Du står som en blåklint så vacker där på ena bilden.
Kram, Gerd

Svar: Ja, jag är nog en blå person och det oavsett vad ev. mode säger. Klänningen är sval och en klar favorit. Vad gäller värme så är +25 perfekt för mig också numer och jag längtar nu efter lite svensk svalka. Kram från mig.
Statyerna ger mig grubblerier och jag skall höra med turistbyrån om mer info. för jag vill veta.
Ditte

moi

Sen några år tillbaka klarar jag inte av den här värmen. Huvudvärk, illamående och talat orkeslöshet kommer som ett brev på posten. Förutom att jag svettas som en gris.
Jag söker svalka och kyla, ofta är det lite friskare nära havet.
Du och din vackra blå klänning smälter nästan ihop med havet - snyggt!
Kram

Svar: Tack! Klänningen är nog det "svaligaste" jag har och har rest med mig runt jorden. Den inköptes på Korsika sommaren 2002 och hänger fortfarande med mig. Skönt att höra att det är fler som tycker att värmen är påfrestande och nära havet är det alltid bra att vara om skugga finns.
Varma kramar i natten.
Ditte

Comsi Comsa


Statyn är hårresande, ja tänk om den kunde tala.... :-(
Den värme du har är hemsk, här var det ca 28 grader och det var en skönt fläktande vind, faktiskt riktigt skönt.
Har vattnat rabatter och lekt med vatten. :-)

Så fin bild på dig vid vattnet, något blått sitter på de flesta nu och blått är flott. :-)

Svalkande kram från mig ❤

Svar: Tack! Jag är en ganska blå person och har nog alltid varit det, vad modet än sagt. Blått är nog ganska tidlöst.Visst är statyn läskig. Jag skall höra med turistbyrån och kanske där få mer info. Hoppas i alla fall.
Varmt är det och inte njutbart för mig, men om ett tag är jag hemma igen och hoppas den svenska somarvärmen finns kvar. Det låter bra med +28.
Jag tar tacksamt emot din svalkande kram.
Varma kramar från mig i natten.
Ditte

Iris

Hej! Här i Halmstad har vi haft det mycket varmt idag och jag delar Hans' åsikt - värmen här är annorlunda än hemma i Spanien. Här känns det mycket mer svettigt :) Kram till er alla, njut av värmen, krama B och Kinavännerna PS vi är i Stockholm i början av augusti

Svar: Oh, hoppas vi ses då ni kommer till Stockholm. Vi är där då. Vi pustar här i värmen men byter snart ut den mot förhoppningsvis lite svalare temperatur i Stockholm. KInavännerna har anlänt och det blev en härlig middag på en kinarestaurang. Du fanns med oss.
Stor kram från oss alla.
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder!
Vilken härlig kväll ni fick nere på marinan!
Ja vi får forska lite mer om statyerna!
Ha det så gött! Hälsa Bosse från oss båda!
Kram!

Svar: Vi hade en jättemysig kväll vid marinan och extra trevligt eftersom jag ju tycker så mycket om båtar. Servicen här är toppen och miljön också. Vad gäller statyerna skall jag fråga på turistbyrån. De borde veta....Har inte hittat något på internet.
Bosse hälsar!
Kram till er båda.
Ditte

Fia

Jag har också märkt att jag går oftare i skuggan nu än förr! Trots att jag älskar sol och värme kan det ibland kännas otroligt skönt med svalkan. Det är något nytt för mig.... Hur som helst har vi 23 gr ikväll vid 23 tiden och jag njuter för fullt på terrassen! Lasse har jobbat med häcken hela dagen i hettan och är nu i duschen!
Har mejlat!
Kram/ Fia

Svar: Det låter klart mer behagligt med +23. Njut av sommaren och av att kunna sitta ute så sent. Jag trivs numer bra i skuggan, men här är det nu varmt där också på dagarna.
Förstår att Lasse haft det tufft med häckjobb under dagen, men säkert har häcken blivit jättefin.
Ha det gott! Tack för mail! Svar kommer!
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Lärde mej i Indonesien att bästa klädseln i varma länder är
icke-åtsittande kjolar eller klänningar. Muumuun från Hawaii
är väl standarden i den genren. Jag sitter i en muumuu just
nu som inköptes i Honolulu för över 20 år sedan. Allting
fladdrar löst. I Indonesien hade vi västlänningar nästan en
uniform av wrap-around kjol och T-shirt i dagligt bruk. Till
fint hade man en kaftan av batik.

I morron firar vi FOURTH OF JULY. Ser ut som det blir bra väder
för parader och grill parties. Hundratusentals kommer att vara i
Washington "on the Mall", där in internationell marknad är på gång.
Kl. 8 börjar showen med många storstjärnor. Sen blir det fyrverkeri!
Själv sitter jag hemma i soffan och njuter av festligheterna.
Fourth of July - min favorithelg. Inga kort behöver skrivas och inga
presenter behöver köpas. Parties är av enklaste sorten, och klädsel
"anything goes". :)

Svar: "4th of July", jag sägen som man gör i Norge: "Gratulerer med dagen". Önskar dig en fin dag på alla sätt! Vid ett par tillfällen har jag haft möjligheten att fira denna dag i USA och det är fina minnen. Gillar dessa parties som vi var bjudna på och den avslappnade klädstilen. Just svala kläder tror jag asiaterna är bra på och jag passade på att köpa en del svala kläder på olika resor där. Även på Hawaii blev det lite svala kläder som inköpts och de kommer väl till pass nu.
Ditte

Susan

Hola! Njuter av värme men kanske ändrar det sig med tiden? Fryser nästan jämt. Har nog "dubbelgener" från både min farmor och mormor som var/är likadana. ;) Över 30 inga problem dagtid - vill helst vara i närheten av en pool såklart men jag kan utan problem (om jag måste) gå en rask promenad till affären eller marknaden. En vattenflaska i handen för ständig påfyllning av vätska är dock nödvändigt. Min "obehagsgräns" gick sommaren 2006 under 5 dagar i Paris, med två heldagar på Eurodisney och i ett hotellrum i en gränd i Monmartre utan AC eller fläktar och två fönster åt samma håll. Temperaturen låg mellan 41-43 grader. Då var det för varmt! Maken ville spela in min klagan för han trodde aldrig att han skulle få höra det igen! :)
Ska strax göra mig klar för dagstur till Rättvik och släktträff på makens sida. Är Spanienvärme här just nu (njuter) men det ska bli ostadigt redan i morgon med svalare luft och lågtryck på väg in till nästa vecka så ni är välkomna hem för att "svalka av" er!
Kram//Susan & Señor Bambú

Svar: Jag kommer gärna hem och svalkar mig . Och jag gillar ju Stockholm och fryser gör jag inte om det inte är minusgrader och stark blåst, för då klagar ansiktet. Förr klarade jag värmen mycket bättre men det har ändrat sig. Och skall jag vara vid en pool så ska den ligga aldeles vid havet så jag kan se havet, nästan känna på det och ha palmer och parasoller som skugga. (Så har vi haft det i Thailand och dessutom en strand med obegränsat utrymme , bekväma och breda solsängar och gigantiska parasoller)
Men min strandtid är förbi...
Du lär få värme här så du kommer att tina upp. Helt klart!
Trelvigt med en tur till Dalarna och släktträff och troligen är det varmt även där.
Ha det bra! Stor kram och hälsningar till dig och Bambumannen.

Ditte

Lena i Wales

Jag känner precis samma som du gör! Tål värmen mindre och mindre med åren. Spanien är härligt för mej vintertid ,men inte sommartid. Då är Wales eller Sverige bäst. Kanske Sverige allra bäst med alla sjöar och så lite folk.
Ta det lugnt i värmen!

Svar: Visst är Sverige fantastiskt! Och nu tycker jag det är för varmt här. Inser att kroppen klagar mer för varje år. Men det är mest den senaste veckan vi haft så hett. Ja, Wales lockar också, helt klart.Jag tar det lugnt och snart bär det av hemåt.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja värmen tar kål på en...men förr var man ju på stranden och badade och det underlättade så klart men givetvis tål man värme sämre "årsrik" ...har vant mig vid ordet hahaha...
Statyn har jag kommit lite närmare en lösning. Hittade en stooor bild som - som jag tror- visar att det är en kör som står och sjunger. Kan ha med Habaneras-sångerna att göra :)
Det ser ut som om dom har "pärmar" med text/noter framför sig :) Inget lidande alltså :)
Snart är ni hemma och lite svalare blir det nog :)
Kram P ♥

Svar: Varmt är det! Men det finns ju ac och skugga som tur är. Ja, årsrik, det är jag också...Vad bra att du kommit närmare en lösning på statyn. Men de ser så bedrövade och ledsna ut, kanske koncentrerade. Pärmarna för texterna kan jag se, men det ser ut som om nät faller över dem. Dödssånger kanske?
Skall kolla med turistbyrån och se om de vet. Men din förklaring låter trolig. Men "näten"?
Nu blir det bra att komma hem en vända, helt klart.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Såg ut som en härlig kväll - trots att värmen är lite väl mycket... Nåja, man behöver i alla fall inte frysa såhär års :-)

Svar: Frysa behöver man inte, men jlite svalare vore skönt. Men det får jag ju hemma å andra sidan. Mysigt är det på kvällarna att kunna sitta ute och njuta utan att behöva ha kofta på sig.Men jag har förstårr att ni har det riktigt hett om öronen.
Ditte

TantGlad

Jättefin bild på dig i en mycket vacker blå klänning. Jag älskar blått och blåa nyanser. Kortet ser sååå naturligt och fint ut. Fina båtar i bakgrunden. Båt som du gillar.

Varmt hos mig med. Vi hade 34 + här i Sundsvall i går . En temperatur som höll sig lååångt in mot kvällen.
Visst kan det bli mycket av det goda åxo. Skönt om det fläktar lite. Man får dricka MYCKET vatten.
Fina spännande statyer. Men nog tycker jag mig se, att den äldre mannen säger ett par visa ord till den unge pojken. Kanske han är en lärare dessutom?? Vem vet?? Lärare då....

Fina bilder och fina upplevelser.
Du ska ha en riktigt skön dag. Ta hand om dig i solen. Solen får man akta sig för.

VARMA goa kramar

Svar: Tack! Klänningen gillar jag och den är så sval, har hänt med länge. Och blått gillar jag också. Oj, så varmt! Har sett att Sverige haft varmt men +34 är mycket, väldigt mycket. Samma som vi har här.
Jodå, det blåser en del och det är skönt, men även vindarna är varma.
Visst är statyerna spännande och jagletar mer info.
Här är det skuggan som gäller...
Önskar dig en härlig dag.
Stor kram från mig.
Ditte

Eva`s blogg

Ja jag kan hålla med jag kunde förr sola i timmar nu orkar jag inte vill oxå va i skuggan dock bada oxå annars blir det för mkt men kanske har det med åldern att göra jag vet inte ....jag gör det som känns bra o en mojjito i värmen låter gott :) kramen

Svar: Jag tror att kroppen förändras och ivsst är det skönt med skugga : Dvitaminerna får man ju ändå. Trevlig lördag!
Kram!
Ditte

Ami

Ja, lagom värme är ju bäst! Värst tycker jag det är på nätterna när man ska sova. Och jag blir alltid sjuk av aricondition :(
Men en mojito såg svalkande och god ut :)
Kram

Svar: Vi har nattetid på ac i vardagsrummet, har dörren till sovrummet öppen och då fungerar mina slemhinnor bättre.En rejäl fläkt finns också. Och innan vi lägger oss kör vi ac ett par timmar i sovrummet och det hjälper. Att ha korsdrag har inte hjälpt de senaste nätterna.
Mojiton var svalkande, men bara för stunden. Det blir mycket vatten och vattenmelon.
Kram!
Ditte

Preciosa

PS. Undrar om inte det som ser ut som vitt nät på statyn är fågelträck? Har förstorat upp bilden enormt och dom understa sångerskorna har inte alls lika mycket på sig...är ju mer skyddade.
En teori :-) DS.
P ♥

Svar: Kan så vara. Förstorade också bilden och att det är en kör ser jag och alla ser så sorgsna ut. Kanske är det fågelträck...Bra teori. Tack! Kram! ❤️
Ditte

FREEDOMtravel

Jag har också lite svårt för värme. Vi har varmt (runt 33 grader) men tror att ni har ännu varmare! Lustigt att det inte finns någon informationsskylt till statyn.

FREEDOMtravel

Jag har också lite svårt för värme. Vi har varmt (runt 33 grader) men tror att ni har ännu varmare! Lustigt att det inte finns någon informationsskylt till statyn.

Svar: Här känns det hett, men Sardinien är ju en ö så det kanske svalkar bra från flera håll. Vad gäller statyn står den ganska otillgängligt till och ute i vattnet så visst borde en infoskylt finnas . Men efter att ha förstorat bilden ser man att det är en kör son sjunger. Men alla är sorgsna. Skall höra med turistbyrån om mer info .
Ditte

Bosse Lidén

Du vet ju att jag älskar blått så den bilden är härlig. :) Jag gillar den nedersta statyn. Den äldre och barnet. Det är ingen rolig upptäckt att man inte tål värmen och solen längre. Jag har också märkt förändringens vind de sista somrarna. Nu söker jag mig allt oftare till svalka och skugga. Precis som du skriver är kyrkor utmärkta av många skäl. Svala och rofyllda. Kvällarna är underbara. Jag har även vaknat några nätter och gått ut och satt mig och njutit i sommarnatten. Det blir aldrig helt mörkt i dessa norra krokar. Tack för fina bilder. Söndagskram Bosse

Svar: Svalka och skugga passar mig bäst nu och det är bara att inse att dte är så. Och kyrkor ger bra svalka och det är skönt att sitta ner fundera en stund. Här blir det mörkt vid 22 tiden men det är mysigt att sitta ute och njuta länge i den ljumma kvällen. Och det är tämligen myggfritt.
Varma kramar från mig.
Ditte

Timeoftiger

Den hemska statyn påminner mig om spökarme`n i Sagan om ringen-trilogi-filmen.

Svar: Du har rätt! Visst gör den. Men jag har förstått att det är en kör som sjunger men vad den sjunger vet jag inte. Fick förslag om detta och förstorade bilden och då såg jag. Men "näten" vet jag inte...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: