Alternativ

    
Det är klarblå himmel, det är inte varmt utan värmen har övergått i hetta. Havet och stranden lockar. För vem vill inte ha svalka.
Men stundtals kan det bli trångt om utrymmet på den strand som ligger mitt inne i stan, Playa del Cura, och dit många söker sig.
Tänker man lite strategiskt och kommer i god tid till "första sittningen" som brukar infalla mellan klockan 8.30 och 14 så kan man knö ner sig. Till saken hör att familjer ofta tidigare på morgonen skickar ner en representant, ofta manlig, för att boka plats åt övriga familje/släktmedlemmar som kan komma betydligt senare. 
Till grundutrustningen för starnden hör:  parasoller, stolar och ibland även bord, kylboxar, handdukar och annat som kan behövas för strandlivet.
Vid 14 tiden är det lunch och siesta och allt packas ihop igen och släpas hemåt. Ofta intas lunchen på en närbelägen restaurang innan man traskar vidare hemåt för sin vila.
Så tiden mellan 14 och 17 kan det vara mer "luftigt" på stranden. Och varmt!
Efter klockan 17 kommer den tredje och sista sittningen, alltså de som varit hemma och siestat och stranden fylls på nytt.
 
Inbjudande!
 
Det kåknas friskt och vill man inte bära så används shoppingvagnar där själva påsen tagits bort.
 
Och här är man på plats för att njuta av "första skiftet" på stranden.
 
 Men nu har jag sett alternativet till strandhänget, där det är gott om plats och viss skugga. Desutom slipper man sanden. 
Utanför en av "kinabutikerna", nära stranden, kan viss havsutsikt kan erbjudas och stolar av olika modeller finns uppställda. Och även något enstaka parasoll. Här var det i fotomomentet tomt, men kanske har ingen upptäckt denna möjlighet. Viss havsutsikt erbjuds också och som bonus lite grönska i form av blommor på balkongen ovanpå.
Gott om plats finns det här. Så varför trängas på en strand?
 
Grönska i närheten...
 Men om det nu känns torftigt att vistas på gatan i en solstol så är det skönt att fram på kvällskvisten ta en specialbyggd bil och ta sig ut till de vackra stränderna strax norr om Torrevieja.
För min del är det perfekt.
 
 
Härligt med ett kvällsdopp på La Matastranden och jag slipper solen som min kropp inte längre tycker om.
 
 
 
Geddfish

Bara så perfekt, för det är inte nyttigt att pressa så i solen. Jag själv är glad åt sol och värme men ligger sällan på en strand mitt i gasset.
Tror solen tar det som behövs ändå.
Fina bilder och en stor kram till dig, fina Ditte.
Gerd ♥

Svar: Tack Gerd! Och här på gatan hinne man ju se en himla massa. Solen tycker jag om, men vistas inte i den numer. En fördel med spanjorerna är att de förstått vikten av att ha parasoll. Det ser man inte så ofta på stränder i Sverige. Säkert är det så i alla dessa varma länder. Och lokalbefolkningen vill absolut inte ha en bostad i söderläge....Under det att nordbor tycker det är bra. Men varmt blir det.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Dom fåtal gånger som vi går ner och badar så är det andra eller tredje sittningen som gäller. Eller också promenerar vi utefter La Mata/Guardamarstranden, där det är lite luftigare på dom flesta ställena :-)

Svar: Håller helt med. Men det är roligt att spana in alternativ. Och jag kan inte förstå varför man skall trängas...La Mata/Guardamar är ju så mycket trevligare och luftigare.
Ditte

Ami

Vilken bra idé att slå sig ner där utanför kinabutiken.....Undrar om vi hade blivit bortkörda om vi bänkat oss där och tagit fram vår medhavda matsäck :)
Kram

Svar: Nja, kanske hade det gått bra. Skall se om jag hinner prova. Svalt var det där, gott om plats och viss havsutsikt. Och inte blir man sandig heller...Kram!
Ditte

Comsi ComsaJag hade nog valt bilen långt före att sitta på en solstol mitt i gatan, hi hi hi...
Hoppas det blir lite svalare för er...

Kramen ♥

Svar: Visst verkar bilalternativet det bästa? Men det är ju bra om man kan välja. Fniss!Kram!
Ditte

Ingrid

Tack för i går, det var verkligen en god sallad. Det var roligt det där med solstolarna, så kan man också se det, Jag undrade mest när vi gick där hur dom kunde få ta upp så stor yta på
gatan, det var ju inte ens på trottoaren.
I dag har det varit handel, ta ut pengar vågade jag inte försöka, det var tydligen fel på alla
tre bankomaterna, folk sprang fram och tillbaka och hämtade bankpersonal.
Kram/Ingrid

Svar: Tack själv! Jättetrevligt och gott! Mindo är verkligen bra!Vad gäller att uppta yta på gatan så undrar jag också, men svar lär vi nog inte få.
Illa maed bankomater som inte funkar. Alltid bra att gå till en bankomat som har en bank som är öppen.
Kram i hettan!
Ditte

moi

Så "första-bokarna" har den goda smaken att ta med sina saker hem när de tar siesta?!
Mig lockar det inte att ligga i solen och "steka", föredrar nog att leta upp svalka och skugga. Måste kolla om kineserna här istan erbjuder samma service! :)
Kram

Svar: Jo, sakerna tas med hem, för det finns ingen effektinlämning på stranden...Svalka och skugga passar mig också bättre. Blir intressant att höra om din kinabutik erbjuder gratis solstolar. Att sitta i alltså. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Här har vi Spanienvärme nu. Jag har tagit ett premiärdopp i poolen som höll 26 gr. Alldeles lagom temp för min del. Om jag har vänner med ner så är jag med på playan högst en timme, eller så sätter jag mig på någon bar på paseon och har det bra i skuggan, när de andra "pressar".
Skulle vara intressant och se hur butiken agerar om Du sätter dig ner på ngn av solstolarna 😎
Om jag är på stranden väljer jag den efter Tintero. Vill inte trängas på Cura.
La Mata är förstås ett strå vassare, men med mycket undervattensströmmar tyvärr.
Ha det så gott och kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Trevligt med värme hemma också och med poolen så kan du svalka dig . Skönt!Jag skall nog provsitta någon av stolarna i veckan, de står ju dessutom på gatan. Får se vad som händer.
Nej, att trängas på Cura kan man undvika men Locos är luftigare och Naufragos också. La Mata/Guardamar är inte så trånga men man får vara vaksam på strömmarna.
För min del blir det bra att gå till stranden på kvällen när det är svalare eller ta ett dopp och sedan njuta i skuggan på någon bar.
Saknar dig!
Hälsningar från oss båda.
Kram!
Ditte

Veiken

Det finns inte på kartan att jag skulle vara med på första sittningen. Det ser förfärligt ut att trängas på det viset!
Dessutom flytta allsköns pinaler fram och tillbaka! Inte min grej alls.
Däremot en skuggig plats på en servering eller ett mysigt torg.
Här är det varmt, absolut inte hett!
Kramar

Svar: Nej, i strandsammanhang är vi ju bortskämda med nästa egna stränder i Thailand och där allt finns på plats, dessutom kostnadsfritt. Men det finns flera stränder alldeles i utkanten av stan som är riktigt luftiga och långa. Men många bor i stan och väljer de stränderna. Nära hem blir det ju också då när det är lunch och siestadags. Men jag vet att många tycker om att trängas.Är likadant i Italien. Jag väljer en skuggig servering och kan därifrån gå ner och bada eller så badar jag på kvällen när solen inte är stark.
Skönt att sommaren även kommit till Sverige. Håll kvar den!
Kram!
Ditte

Annika

Ser lite väl trångt ut där på stranden. Har nyss kommit hem från värmen i Turkiet och ska nu njuta av den härliga Svenska sommaren som äntligen har kommit. Tänkte faktiskt på dig en dag då jag låg i solstolen....det kan ha sitt pris. Men det vikga är ju inte att se ut som en pepparkaka.
Kramen på dig.

Svar: Välkomna tillbaka och stort grattis.Just på den här stranden mitt i stan är det trångt nu när många kommer, men det finns många fler att välja på strax utanför centrum. Och jag sitter gärna på en skuggig klippa och tittar ut över havet. Njutbart!
Stor kram till dig.
Ditte

Marja

Tänk om alla plötsligt skulle få för sig att sätta sig i stolarna utanför butiken... :)
Det där kånkandet på strandsaker såg jag aldrig i Grekland, så jag minns ur konstigt det såg ut när jag var första gången i Spanien. :)
Kram! :)

Svar: Dessa stolar är placerade i gatan så jag tror jag ska prova och se vad som händer när jag slår mig ner. Nej, kånkandet på strandutensilier har jag nog heller inte sett annat än i Spanien. På en del ställen i Italien hyr man en liten badhytt för säsongen och förvarar prylarna i. Kanske enklare? Kram!
Ditte

Birgitta S

Det där med att någon kommer tidigt och tar plats. Precis så är det i Hundfjället i Sälen under påsken. Farfar/Morfar kommer och markerar de soligaste gläntorna och efter skidskolan kommer resten av familjen. Men här stannar de tills liftarna stänger.
Vi ses snart.

Svar: Tror nog detta fenomen förekommer lite varstans. Alla vill ju ha de "bästa" platserna. Och inte gör det mig något. Jag sitter i skuggan och tittar på och det är mycket som händer. Ha det gott och vi ses snart!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder!
Varför ska man trängas på Cura, när man kan gå till Locos eller La Mata/Guardamar stranden.
Här hemma har sommaren kommit, härligt väder!
Kram!

Svar: Tack! Nej, man kan ju välja och dte finns många platser som är mer glest befolkade. Men ta en svenska badplats en vacker sommadag, man får inte heller där knappast plats att slp sig ner...Skönt att ni hade sommaren med er hem. Håll i den! Vi kommer snart!
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Varför trängas på en spansk beach, om man har möjlighet
att njuta av en svensk sjö, där det finns buskar och träd -
och uppfriskande vatten. Och kanske en doftande tallskog
i närheten. Dessutom ingen hetta. :) Bara lagom.

Svar: Vi gör ju både och och brukar inte vara här i Spanien när det är som varmast, men i år blev det så. Och miljöombyte är trevligt, vi hinner med den svenska sommaren också. Några strandmänniskor är vi ju inte men det finns gott om fin natur i omgivningarna här också. Torrevieja har vackra parker och jag sitter gärna där i skuggan under olivträden och filosoferar. Eller i skuggan vid havet på en plats där det är ganska folktomt. Och jag slipper mygg!Just nu är det även +30 i Sverige och jag tror värmen var efterlängtad och att sommaren nu kommit för ett tag.
Ditte

Gittan

Så skönt ni har det, här är det också väldigt varmt. Det är skugga som gäller
Stor kram på dig.

Svar: Vi har det skönt, men väl varmt....Blir bra att snart komma hem, även om det är varmt i Sverige just nu. Kram och trevlig helg!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: