Trevligheter

    
Här är det snö och blåst nu i kväll och mer av båda är att vänt under kvällen och natten.
Själva väntar vi på vänner som skall komma över för att pigga upp mig och äta middag tillsammans med oss.
Trots att jag fortfarande är konvalecent, orken tryter då och då, så vill jag umgås. Och hur är det man säger; "kommer inte jag till berget så får berget komma till mig." Praktiskt! Och väldigt trevligt!
Maten är nästan klar, bordet är dukat, humöret är bra och vännerna är på ingång; som gjort för en trevlig kväll.
Jag har ju haft hela dagen på mig att vara arbetsledare och har delegerat en hel del så nu kan jag sitta här och vila mig i form en stund.
Lite små funderingar hade jag över desserten för krafterna är ju inte på topp och en tanke fanns.
Men så ringer det på dörren och min kära dotter Helen kommer för att lämna sina helt sagolika brownies med havssalt och mörk choklad, så dessa tillsammans med vispad grädde, färska fikon och limemarinerade blåbär blir helt perfekt som avslut på middagen.
Nu återstår det att se om gästerna från "landet" har några plogade vägar att åka på eller om de själva får ta fram skyffeln.
Vad gäller stadsgästerna så  kommer de med tunnelbana och den skall nog ta sig fram.
 
 
Hos oss idag klockan 16.15.
 
 
                                                           
Fia

Åh så mysigt ni har det! Och vilken underbar efterrätt, önskar en ttevlig kväll!
/Fia

Svar: Det blev en trevlig kväll och extra fint att bli uppiggad av vänner. Och efterrätten var jättegod! Kram1
Ditte

Znogge

Så trevligt och fint ni har det hos er. Så den utsikten...

Fast det mest frestande i detta inlägg måste jag erkänna var beskrivningen av dotter Helens brownies ;-)

Hoppas ni får en fin kväll på alla vis.

Kram

Svar: Helens brownies är så goda och ättegulligt att baka dem och resa hit med dem i snöovädret. Dessa brownies är väldigt goda med limemarinerade bär till. Blir en bra brytning. Men de är goda helt oavsett. Och en trevlig kväll blev det med avtagande snö och blåst.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Önskar Er en trevlig kväll! Så fin och mysigt ni har det. Vilket vackert dukat bord! 😊
Efterrätten låter helt underbar.
Krya och kram/A-K

Svar: Tack! Efterrätten blev bra! Och även resten...Vi hade en trevlig kväll och roligt att träffa vänner. Fint att bli lite uppiggad!
Kram!
Ditte

Gittan

Så fint du har det och vilket vackert dukat bord, det blir säkert en lyckad kväll med god mat och en sån efterätt. Här har det kommit lite snö men det är milt nu så det smälter väl eller blåser bort. Ha en skön kväll och krya på dig, stor kram.

Svar: Tack! Ja, det är mysigt att träffa goda vänner och det blev en trevlig kväll. Och efterrätten blev extra lyckad! Snöovädret drog vidare i går kväll och idag ligger lite snö kvar, regnade i natt och blåstenn har flyttat sig.
Nu blir jag bara bättre och bätter...
Kram!
Ditte

Geddfish

Väldigt vackert hemma hos dig! Och balkongen och utsikten, wow!
Ja, här blåser redigt.
Nu ska jag lägga mig och se om jag kan somna för oväsendet av stormen. Jag skojade med min dotter, som hållit på att blåsa bort vid hundpromenaden, att hon får ta av sig vingarna och surra fast sig i sängen, haha! En får skoja bort bedrövligheter ibland, hon har det jobbigt.
Skönt du kryar på dig!
Kram, Gerd ♥

Svar: Skönt att humorn finns med! Det hjälper åtminstone lite för stunden. Förstår verkligen att ni båda har det jobbigt, var och en på sitt sätt.Jag blir bättre dag för dag och att träffa vänner hemma är uppiggande,
Vi hade en jättetrevlig kväll och både snöyran och blåsten gav sig så småningom. Nu är kanske solen på väg att titta fram, men den ser ut att ångra sig och snön faller lite lätt. Blåsten har i alla fall dragit vidare.
Tankar och kram till dig.
Ditte

Veiken

Hoppas att ni fick ika trevligt som vi trodde! Jag hörde av dottern att det har blåst 43 sekundmeter på vissa delar av Västkusten i natt! Hua - tur att vi slapp det! Kramar
PS. KRYA på dig!

Svar: Tack! Jag är betydligt piggare och det är skönt.Västkusten och Skåne blev hårt drabbade av "Egon", Vi fick snöyra, halka ochrejäl blåst men fram på kvällen drog ovädret vidare.
Förstår att ni har det ljuvligt och skall titta på dina bilder så att jag också kan minnas lite extra.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Såg himla mysigt och välkomnande ut där hemma hos er :-)

Utanför, däremot... Hoppas det har lugnat ned sig nu!

Svar: Mysigt med ljus inne och från kajen och det blev en trevlig kväll.Men både snön och blåsten gav med sig under kvällen och nu är solen kanske på väg att visa sig någon timmen. Återstår att se. Blåsten har i alla fall flyttat sig...
Ditte

Eva`s blogg

Mysigt hem & mysigt att ha vänner hemma, hoppas det inte blev problem för här är det mkt som är stängt pga stormen önskar dig en härlig söndag kramen

Svar: Vi hade en trevlig kväll, verkligen, och våra vänner utifrån landet kom hem ordentligt för snöandet och blåsten avtog under kvällen. I stan var det lite tjorvigt med snöfallet och halkan men det planade ut framåt kvällen. Här är solen på väg att möjligen titta fram och blåsten är borta.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Ami

Så fint ni har det hos er! Och alla tända ljus gör det extra mysigt i vintermörkret :)
Och jag är säker på att ni hade en jättetrevlig kväll med god mat och fina vänner!
Kram från ett stormigt Helsingborg

Svar: God förmiddag! Här gar "Egon" dragit förbi och lämnat lite snö efter sig. Men igår kväll blåste det rejält och en del snö kom med. Vi hade en jättetrevlig kväll och snöovädret hann fara vidare innan våra gäster från "landet" begav sig hemåt. Även inne i stan var det lite"roddigt" men ändå farbart. Kramar från ett Stockholm utan blåst.
Ditte

scottish moments

Efterrätten låter otroligt god!!
Hoppas kvällen blev trevlig, det verkar upplagt för en väldigt trevlig kväll :)

Svar: Det blev en trevlig kväll och efterrätten blev riktigt bra. Och jag var nöjd även med både för och varmrätten...
Ditte

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Här har det stormat, men vi har ingen snö. Men det är kanske lika väl det. Jag vill inte ha blask som det gärna blir här nere:(

kram

Svar: Nej, blasket kan man undvara. Här har det snöat mellan varven idag och snön som föll igår ligger kvar och det är några minusgrader. Det vita lyser ju upp.Kram!

Ditte

vivi

Fantastiskt trevlig kväll...om än spännande att ta sig till er...halkigt värre...och snöstorm 😯underbar mat och dryck...Helens brownie var kanon 👍
Hoppas du fått chansen att vila ordentligt idag😉💕

Svar: Jätteroligt att ni kom och halkade hela vägen hit med bil. Så mysigt att ses igen! Och extra roligt att du uppskattade mat och dryck. Jodå, jag har vilat, men så ansträngande var det ju inte, dock väldigt trevligt.
Kram!
Ditte

Anonym

OOOOOOOOOOOOOH,
Önskar jag kunde ha varit där!
Du är en levnadskonstnär. Dina vänner är lyckans ostar.

Ruth i Virginia

Svar: Du är alltid välkommen Ruth! Och du finns med mig skall du veta.Vad gäller levnadskonstnär så vet jag inte, men jag vill ju hinna med medans jag orkar.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: