Här och där

    
 Snön ligger kvar, det är några minusgrader och blåsten har dragit vidare. Jag sitter och tittar ut över ljusen som speglar sig i kanalen och visst är det vackert! Och snön lyser upp.
Dimman är borta och Globen framträder en bit bort och lyser i kväll med sin vanliga grå nyans.
 
 
 
 
Samtidigt hamnar mina tankar i Torrevieja och där är det inte ljusen som speglar sig utan solen får havet att glittra och stråla.
Tänk, denna sol som vi ständigt längtar efter, som ger så skön värme, stor glädje men som också, åtminstone för min del, är en källa till oro. En oro som jag håller på att lära mig att hantera. En utmaning i sig. Men jag tar den...
 
 
 
Iris

Ett vackert vitt Stockholm! Här har vi haft en "sommardag" med +23 i skuggan, men verkligheten kommer ikapp imorgon :) Det lovas endast +18. Jag saknar Stockholm!!! Och er! Kram

Svar: Vi saknar dig också! Men under våren skall vi väl få till det. Stockholm är fint, men jag vill ha lagom värme och ljusa dagar. Gärna sol, men själv är jag i skuggan.Kram!
Ditte

Ami

Visst längtar man ständigt efter värme och sol.....Men den är förrädisk :( Men ändå är det solen man alltid trånar efter!
Här har stormen lugnat sig, som väl är!
Önskar er en fin kväll
Kram!

Svar: Visst gör man! Och förrädiskt är vad den är. Skönt att stormen har lugnar sig hos er. Tror inte den riktigt kom till oss. Mest snöoväder.Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Det är vacker vy från din balkong på söder. Tar man sedan en promenad i Torrevieja så får man också em vacker vy där också.
Hoppas att allt är ok och att Du kan njuta i Torre sedan.
Kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Tankarna fladdrar lätt i väg när jag sitter här och tittar ut. Och bra är väl det...Det blir bättre och bättre dag för dag och visst ser vi fram emot resan till Torre. Helt klart.
Kramar från oss till dig.
Ditte

Znogge

Samtidigt som vi behöver solen så är den ändå så förrädisk. Jag får se hur mina somrar kommer att se ut framöver. Inget är självklart just nu...

Kram

Svar: Nej, det självklara har nog ingen av oss. Men en önskan och tro på det positiva...kram!
Ditte

Geddfish

Man visste så lite förr. Vi har ju alltid sträckt oss ut efter solen, den gör ju så gott, ljuset, värmen, humöret.
Fast jag har aldrig varit någon som har pressat, jag har alltid rört på mig. Jag är tack och lov frisk, det är värt guld.

Jag önskar dig positiva upplevelser nu!
Kram, Gerd

Svar: Jag har nog inte heller pressat så mycket men rört mig i solen och bränt mig . Ljus är jag och ville ju vara brun men förr visste man ju inte. Är positiv och mycket trevligt väntar. Kram!
Ditte

Fia

Jag har dessvärre både pressat och, på senare år, mest promenerat i solen. Har dock fått mig en tankeställare genom att läsa om dina erfarenheter. Trots att barnen hela tiden varnar mig och att jag självklart också vet att det är farligt, dras jag till solen. Helt vansinnigt!
Fia

Svar: Men med keps på huvudet och att inte bränna sig kommer man långt. Det är de tidigare skolningarna i livet som triggas i gång så här på äldre dar om man ligger i solen eller vistas i solen när den är som starkast mitt på dagen . Men ljuset och d vitaminerna behöver vi. Och visst dras man till solen....
Ditte

Eva`s blogg

Ja sol o värme står på plats 1 men det är ju charmigt att ha 4 årstider :) här är det bara regn i dag o kallt tror jag men jag hoppas du får en skön dag kram

Svar: Jag tycker också om våra årstider och skiftningarna, men ibland blir dagarna alltför trista och grå här hemma. Idag snöar det, men blåsten är helt borta.
Önskar dig god bättring och att du får medicin som hjälper dig.
Kram!
Ditte

Annika

Vackra bilder både från Stockholm och Torrevieja. Men jag njöt nog extra av dina havsbilder. Saknar ljuset och dom längre dagarna.
Kram

Svar: Tack! Jag saknar också ljuset också och om ett par veckor är vi på plats. Blir bra! Jag är så förtjust i att bara vistas i närheten av havet.Kram!
Ditte

Freedomtravel

Hoppas att det inte blåste för mycket i Stockholm (tänker på vår båt)! Visst är det skönt med värmen här nere. Förstår att det är knepigt med solen. Nu vintertid är det ju bara i solen det är varmt. När det blir lite varmare längre fram är det ju skönt i skuggan också!

Svar: Tror er båt har klarat sig, men nog blev nog de boendes vaggade till sömns kan jag tänka...Nu är blåsten borta, men det snöar. Ser också fram emot lite värme och sol, men jag kan ju titta på den...Och lite sol kan jag klara av med kepsen på. DEn är ju inte direkt brännande just nu. Följer med glädje era äventyr.
Ditte

Ama de casa

Här är det molnigt idag - skönt, för jag slapp att tvätta :-) Det får bli en annan dag... Skjuta upp är jag himla duktig på, faktiskt :-)

Svar: Kan vara bra att solen sparar lite på krafterna så den orkar lite extra när vi kommer. Ja, alltså jag skall baar titta på den på avstånd och i skuggan. Men den lyser upp och havet glittrar så fint i solljus. Aha, fungerar inte tvättmaskinen om det är molnigt. Verkar vara en bra modell...
Och visst är det bra att skjuta upp vissa saker. Kanske renta av någon annan gör dem?
Ditte

Annika

Så vacker bild. Du bor verkligen fint med utsikt över kanalen. Stockholm är en fin stad. Jag åker till värmen om ett par veckor och idag då vi har -18 så känns det inte fel.
Måndagskramen

Svar: Vad skönt med lite värme och sol. Önskar dig en härlig resa med många "trevligheter".Kram!
Ditte

Ama de casa

sv: Jag läste hos Preciosa att dom hade varit hos dig och "plockat lite löv och skräp". Så jag tror nog att dina sedlar från penningträdet redan är skördade... :-D

Restaurangen vid Alinghi var helt ok, men Alinghi är bättre. Nån gång ska vi dock gå dit och testa deras enmetersbratwurst och enmetersöl :-)

Svar: Hoppas P och I skördade sedlarna hos oss. Det var nog det de menade med skräp...Enmetersbratte och enmetersöl verkar spännande. Hoppas på att få en recension.
Ditte

Veiken

Riktigt fina kvällsbilder från Stockholm och lika fina från Torre! Ja du har så rätt - sol är liv och ändå så förrädisk! Kramar

Svar: Tack! Så sant, vad gäller solen. Men ibland svårt att ta till sigför man vill helst bara se fördelarna.Kram!
Ditte

Ghugge

Åh, så vackert det är i Stockholm! Ja, nog är det konstigt att solen som är så nyttig kan vara så farligt men det är väl lagomt mycket som gäller nuförtiden. Men oj, oj vad man har solat i sina dagar. Hoppas iaf att du får vara frisk och kry. Kram!

Svar: Stockholm är fint, men kan vara ack så grått också. Nu har det kommit lte snö, men den tycks regna bort. Ja, numer tror jag att de flesta tänker på att sola med måtta och att inte bränna sig. Nog så viktigt.
Nu dröjer det ett tag till nästa sjukhusbesök och det känns bra.
Kram!
Ditte

malin

Här är längtan riktigt stor efter lite värme =)

Svar: Här också!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: