Mitt i naturen

    
 Mitt i naturen och ändå mitt i stan. Ja, några storskogar är det ju inte tal om, men i varje fall finns en del fina skogsområden på nära håll.
Solen kunde inte bestämma sig om den ville tränga igenom molntäcket eller inte, utan velade fram och tillbaka, mest tillbaka. Men en promenad hade jag tänkt mig.
Några få plusgrader och en frisk vind gjorde mig sällskap.
Att gå varvet runt Årstaviken är alltid trevligt,  en sträcka på ca 12 km längs vattnet och då går man även runt hela Södermalm. 
 
 
 
 
Ingen is i Saltsjön och änderna simmade glatt omkring i det kyliga vattnet.
"Våra hus" lyser röda längs kajen och syns tydligt i det klena eftermiddagsljuset.
I övrigt är det lugnt. Ja, förutom en och annan joggare förstås...
 
Att promenera längs Årstaviken är vackert och det finns alltid nya saker att upptäcka. Här på Mälaren hade isen lagt sig. Visserligen ingen skridskois, men isflaken låg där och simmade, däremot hade änderna flytt upp på land.
 
 
  Jag vek av vid Eriksdals koloniområde och klättrade uppför trapporna mot Ringvägen och tursamt nog fanns det staket att hålla sig i, för här var både trapporna och stigarna osandade. Ren blankis! Och brant var det. Men när jag väl halat mig uppför kunde jag njuta av solen som var på väg ner över Årstaskogen på andra sidan sjön. 
Så här stannade jag till en stund innan jag sakta gick mot Ringvägen.                                                                                       
                                                                                         
 
 
Tillbaka till stadens brus igen, Ringvägen.
Och tänk bara några hundra meter härifrån ligger koloniområdena tätt och
skogsdungarna breder ut sig längs Mälarens vatten.
 
Ami

Visst är det skönt att ha närheten till både ock. Ibland vill man ha lite lugn och ro och då är det praktiskt att slippa ta bilen.
Men sen är det ganska skönt att komma tillbaks till stadens puls igen :)
Vi fick faktiskt en gnutta sol här i dag också!
Ha en trevlig kväll
Kram

Svar: Här har vi både och inom räckhåll och det är fint. Och visst är det bra med en blandning av det lugna och det mer livfulla. Trevligt att ni också had elite sol för det kan ju vara bra att ni börjar bänja in er.
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Trevligt att se lite bilder från Sverige och Stockholm nu när man inte där!

Svar: Ja, Stockholm har mycket...Och snart reser vi också mot varmare trakter.
Ditte

Ama de casa

En rejäl promenad! Jag gick faktiskt hem från grisfesten i La Mata idag - och detta trots att glada gubben kom fram redan igår. Helt onödigt att gå så långt, alltså... ;-)

Härliga bilder!

Svar: Tack! Ja, i år missade vi grisfesten i "La Mata". Förstår att det var trevligt. Men hoppas det är lite annat på G slutet av januari...
Ditte

Anonym

12 km!!! Det är en l å n g promenad!
Vackert är det!

Svar: Ja, Stockholm är vackert. Finns mycket här som är fint.
Ditte

Anonym

Anon. är Ruth!

Preciosa

Hej Ditte!
Fina bilder!! Är det Åhlénsingången man ser eller är det inte Ålle längre i korsningen Ringv/Götgatan? Är dt nåt annat nu? Om hörnet mot Skanstullbron på vänster sida åt man Filé Mignon när man hade råd...60-talet :) Nostalgi på hög nivå :)
Kram P ♥

Svar: Jodå, Åhléns ligger kvar i korsningen Götgatan/Ringvägen. Vad gäller filén så finns inte det stället kvar...Nostalgi är trevligt!
Kram!
Ditte

Znogge

Det betyder mycket att det finns små oaser och natur även inne i en storstad. Behövs verkligen! Så är det inte i alla storstäder. Malmö kallas för parkernas stad och det stämmer verkligen!

Skönt med ett sådant bra motionspass. Själv har jag bara varit onyttig och njutit av godsaker ;-)

Kram

Svar: Att njuta av godsaker är trevligt och det passade jag på att göra igår. Dessa små oaser mitt i storstan är guld värda och jag uppskattar dem verkligen. Och att promenera är bra motion och väldigt trevligt dessutom.
Kram!
Ditte

TantGlad

Härligt med nära till vacker natur fast man bör i en storstad.
Jag är ju lite förälskad i Stockholm Ditte.
Njuter alltid av dina bilder över staden. Även av bilder utanför staden.

Önskar dig en skön ny vecka.

Varma kramar från mig.

Svar: Visst är jag förälskad i Stockholm! Helt klart! Och fint att ha tillgång till naturen även om vi bor mitt i stan.
Passar på att önska dig en bar vecka.
Kramar från mig.
Ditte

Susan

Hola! Vi kunde ha "krockat" idag. Jag och J tog en prommis till Skanstull och Ringen via Renstiernas gata och Ringvägen. Jag har letat passionsblomma! ;) Märkligt - slut i Spanien och slut överallt i Sverige. :( J hade också presentkort på sportbutiker och eftersom han springer och cyklar mest hela tiden slits ju grejorna ut och det var dags att köpa nytt. Vi vandrade vidare på Götgatan och sedan Folkungagatan hem till oss. Hann slinka in i några sportbutiker på vägen och hittade en del av vad han sökte.

Ikväll har vi bastat och jag är varm i både fingrar, tår och tom nästipp! Hade den känslan senast i oktober i sommarstugan - och på lördag morgon bär det av till Torre igen! Jag har bokat hotell på Skavsta fre-lö eftersom vi åker med fakirflyget 07.15. Kostade bara 700 kr. Ska jag gå upp typ 01.30 och sätta mig på flygbuss 03.00 är hela lördagen förstörd för min del. Bättre att kunna skutta upp vid 05.30 (normal tid för min del på vardagar) och gå 75 meter till terminalen en timme senare. De serverar dessutom frukost från 04. Huruvida det finns nissar och fritzar (a la Leffe) som förpestar tillvaron återstår att se. ;) Vi ses i sommarstugan!

Kram//Susan

Svar: Ja, visst kunde vi sprungit på varandra igår...Stockholm är inte så stort!Skönt att J hittade det mesta av vad han sökte. Finns ju en del butiker, stora och små, i området.
Skönt att du nu värmt upp dig så att du har ångan uppe till sommarstugetrakterna. Skall hålla lite koll på passionsblomma, har några dagar på mig. Tar med till dig om jag hittar.
Bra att bo över på Skavsta! God idé! Och kan ni inte äta frukost så tidigt kan man ju ta med en macka på planet...Vad gäller nissar och fritzar är de nog inte uppe så tidigt.
Vi ses!
Kram!
Ditte

Andra året i Hjo

Där någonstans har jag bott på Hotell Clarion när jag fyllde 60 och blickat ut mot Årstaviken genom hotellfönstret. Det var gött men kallt som attan eftersom det var i januari.

Svar: Clarion är trevligt, finns med lite på min bild från Ringvägen.Ett trevligt hotell och får man rum mot Årstaviken så har du där också utsikt mot Globen. Hotellet har en fin SPA anläggning högst upp och trevliga barer så det händer att vi slinker in där ibland...Förstår att det var kallt och säket inbjöd inte vädret til några kångpromenader.
Ditte

Fia

Vi gick också delar av din runda idag, då vi var in till Sthlm för att titta till barn och våra två barnbarn 3,5 år och 5 mån, då vi nu inte ser dem på en månad! Söder är verkligen fint! fredagkväll åker vi ner till Torre! Vi provar Norwegian denna gång då Ryan inte börjar köra från Västerås förrän sista mars.

Svar: Vad trevligt att ni var här i trakterna! Mysigt att hälsa på barnbarnen och särskilt när ni nu inte ser dem på en månad. Vi åker i början av nästa vecka så hoppas vi ses.
Ditte

Eva`s blogg

Tack för en härlig promenad i vackra Stockholm, vi var en sväng på strand promenad i går men en längre i lördags härligt så ha en fin måndag kram på dig

Svar: Visst är det skönt att komma ut en sväng! Och att som du kunna gå längs havet är ju extra fint.Hoppas du är tillräckligt pigg för att jobba...
Kram!
Ditte

Geddfish

Så fick jag mig en promenad på morgonkvisten! Ligger efter i bloggeriet då jag hade finbesök igår, så roligt.
Vackra Stockholm, jag säger det igen!
Kram och ha en skön måndag.

Svar: Vad trevligt att du "halkade med" för det var halt på sina ställen. Men alltdi fint att gå där. Förstår att det var roligt att ha "de dina" hos dig. Betyder så mycket på många sätt.
Visst är Stockholm vackert! Och man hittar alltid något att titta extra på.
Kram från mig!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Vilken fin promenad! Förstår att Du väljer den mellan varven. Tur att Du inte halkade omkull, där det var glashalt! Tänk att bo så centralt och dessutom ha närhet till skog och mark. Inte dumt. Vi bor ju relativt centralt i Torre, och det är jag glad för att ha gångavstånd till det mesta.
Kram/A-K

Svar: Att gå längs Årstaviken är alltid trevligt men sträckan är populär så ibland får man nästan koa sig fram på vissa sträckor. Men igår var det lugnt, inte så fint väder...Visst är det skönt att vi i Torre har gångavstånd till det mesta. Perfekt!
Kram!
Ditte

Ama de casa

sv: Trots att kön var superlång när vi kom så tog det inte mer än en halvtimme att komma fram. Att vi försåg oss med gratisvinet medan vi väntade gjorde väntan riktigt trevlig :-)

Svar: Nästa år så skall vi vara på plats och hoppas då på både mat och dryck.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: