Lång dags färd..,

    
Go kväll! En lång dag har det verkligen varit för färd mot "sommarstugan" i Spanien. Inte för att resan i sig med flyg tar särskilt lång tid, idag endast lite drygt tre timmar. 
I morse, snarare natt, var vi "uppe med tuppen. Klockan rungde tre och jag tror knappast att ens tupparna är uppe då. Men vi var det.
 
Skanstull klockan 04 i morse. Ett lätt regn förll över Stockholm.
 
Bussen, en passande nattbuss, avgick från Skanstull klockan fyra och sedan skulle flygbussen avgå 04.30.
Insåg av alla resenärer på bussen att en del börjar jobba tidigt. Nere vid Kungsan stannade bussen och många klev på. Ett flertal gäster från gårdagens Guldbaggegala hade, efter prisutdelningen på Cirkus, festat loss på Café Opéra och var nu på väg mot jobbe eller hem. Några skulle nog mått bra av att vila sig i form innan dagens jobb började...
Planet lyfte på tid, nästan, startbanan behövde skottas först för regnet hade övergått till snöfall.
Bara att luta sig tillbaka och med tre säten till vårt förfogande blev det riktigt bekvämt.
 
Sol och lite snö i Alperna. Tyvärr är blev inte  mobilbilderna bra genom fnstert...
 
Vi landade i Alicante klockan 11, strålande sol och +15 grader, och hann med en kopp kaffe och en smörgås i lugn och ro innan bussen mot Torrevieja avgick en timme senare.
Vi var i god tid vid busshållplatsen, för är alla säten upptagna går bussen och man får vänta i två timmar på nästa eller ta en taxi. Och det här med köer har jag lärt mig från åren i KIna.   Jag går ombord på bussen i ett mycket tidigt skede, oftast först och Bosse tar hand om bagaget och ser till att det lastas in i bagagerummet.
Jag vill ju helst p.g.a. min åksjuka sitta längst fram och ha klar sikt över vägen. Och det lyckades idag också.
När klockan var ett rullade bussen in på Torreviejas busstation och 20 minuters promenad senare var vi på plats i "sommarstugan".
Solen fortsatte att vara välviligt inställd och det blev en snabb cykeltur för mig för att få internet  inkopplat för en månad. Fint att hinna det före klockan två och siestan börjar..
Resten av dagen? Jo tack, på terrassen i det fortsatta solskenet och termometern masade sig upp till hela +17 i skugggan. Och den här utsikten över växtligheten i grannskapet känns som allat annat än vinter.
Även basförråden fick sig en påfyllning och man kan ledigt konstatera att det är halva priset mot i Sverige. (Räknat på allt vi köpte och inte varje vara i sig...)
Middag väntar, dock inomhus, och jag tror det blir tidigt sänggående i kväll.
Dagen börjar ta slut...
Och imorgon är det en ny dag.
 
                                                                                   
 
Ann-Kristin

Gokväll!
Välkomna till Torre!
Tyvärr är jag inte på plats pch kan bjuda Er på något. Det får vi göra senare i vår.
Önskar er en skön vistelse t Torre. Måste erkänna att jag är avis! 😊
Kram på er/A-K

Svar: Jättetrevligt att vara här och vi gick förbi hos dig idag när vi kom. Saknar dig här men vi ses senare i vår. Kram!
Ditte

Ami

Så skönt att resan gick bra och att ni nu är på plats!
Tänk att byta vinter mot försommar på bara några timmar....Fantastiskt!
Vi kommer ner på tisdag :)
Kram

Svar: Vad trevligt att ni också byter grårusket hemma mot de blå nyanserna och för även solen piffar till det hela. Ni hinner ju vänja er under vägs i lagom takt. Välkomna! Kram!
Ditte

Znogge

Så härligt att vara framme och kunna njuta av försommarvärme! Bara känslan av att slippa den svenska vintern höjer livskvaliteten flera snäpp! Inser mer och mer att jag inte är en vän av kyla men så länge tillvaron i saltgruvan pågår får jag vintern på köpet.

Hoppas ni får många härliga dagar i sommarstugan!

Kram

Svar: Tack, visst är det skönt att nu kunna välja. Och att välj abort kyla och vinter. Det är dessutom svårt för ansiktet med kylan och jag inser att det kansk ealfrig mer blir utförsåkning för min del. men jag har kanske åkt tillräckligt i mina dar. Intalar mig det. Jag har haft mina år i "gruvbranschen" , fina och givande år, men nu som pensionär finns annat som också är väldigt bra; friheten. (Gick ju i pension när vi kom hem från Kina och då var jag 61 år. Visst blev det lite återfall både i Peking , Thailand och hemma på Söder, men i liten skala.)
Nu ser vi fram emot fina dagar här i stugan och omgivningarna.
kram!
Ditte

Marja

Åh, så underbart! Flygbilden tycker jag blev riktigt fin. Bergsryggarna syns ju så tydligt. Nu får ni njuta av ert mysiga hus, solen och framför allt, havet! :) Kram! :)

Svar: God afton! Skönt att var här igen! Och tänk det var ljust till efter klockan 18. Nu väntar sängen efter en lång dag och i morgon blir det havet. Längtar! Kram!
Ditte

Preciosa

¡Bienvenidos pareja!
!Abrazos! P ♥♥

Svar: Muchas gracias! !Abrazos a tu!
Ditte

Iris

Först - välkommen till ljuset! Och sedan - hur gör du? Spanskan? Preciosa förstår jag - 14 år, men du bara efter så kort tid. Hur gör du? Kinesiskan och nu spanskan. Jag kan bara de enklaste fraserna efter fyra år här OCH jag BOR här! Hjälp😰 KRAM

Svar: Tusen tack! Jätteskönt med ljus, blå himmel och sol. Hemma blev det spanska tre gånger i veckan med min kurs men nu får det bli en stund varje dag. Så fort går det ju inte. Vad käller kinesiskan så har den somnat av lite. Det är ju viktigt att höra språket runt sig och det gör jag inte hemma i Stockholm vare sig med kinesiskan eller spanskan . Jag vet ju att du kan en hel del spanska....men du jobbar mycket och orken kan inte räcka till allt. Vi hörs och kanske ses....kram!
Ditte

Susan

Välkomna! Vi ses under veckan!
Kram//Susan

Svar: Tack! Känns bra att vara här. Vi hörs och ses. Kram!
Ditte

Veiken

Läckert att ha sin sommarstuga så nära. Det är bara att kvista dit på några timmar. Njut nu av ljuset, snöfritt och värme. Kram

Svar: Det är betydligt närmare hit än till Chakkapong och det är bra. Men flera delar av mig saknar fortfarande området, maten, vänner, upplevelser, stränderna, havet, turerna på motorbiken och mycket annat. Vi har det jättebra här med stugan, vänner, hav och andra trevligheter och son det är nu med solen och mig så är jag jättenöjd att vara här i Spanien. Kram!
Ditte

vivi

Bra tid att åka till torre....här spöregnar det och är hur grått som helst...
Ha de underbart! Hitta ett hus till mig tack😆😊😁

Svar: Visst! Perfekt att komma nu! Saknar inte snöslasket alls...Men saknar dig.Skall givetvis titta på hus til dig.
Kram!
Ditte

Geddfish

Det låter så underbart!
Och njuta i värmen. Här är grått och trist och lusten är skral att vilja gå ut. Men jag ska, förtst till sticket och senare till träning, men jag längtar inte direkt att komma ut.
Må väl, kram, Gerd ♥

Svar: Skönt att vara här på plats igen! Men har du både träningen och stickeriet som lockar, så finns det ju anledningar att ta sig ut. Sen känner man sig piggare....
Önskar dig en trevlig dag.
Kramar och tankar till dig.
Ditte

Fia

Härligt att vara här igen förstår jag! Vi är nu på Mas Amigos internet, går sedan längs havet till saluhallen! Som sagt härlig sol o värme på dagarna! Hoppas på bloggträffen på fredag som P nämnde!
Fia

Svar: Ja, så fint att var här igen. Vi skall också ge oss ut och börjar vid Locos och drar oss in mot stan. Hoppas på bloggträff på freda och då ses vi och kan närmare bestämma om att ses och prata solskador. Annars ringer jag dig så kan vi bestämma något. Ha det bra!
Ditte

Eva`s blogg

Åh va mysigt att du är i värmen och hur länge är det denna gången då? men vi får väl följa med lite där ändå :) kram

Svar: Känns bra att vara på plats i "sommarstugan" och slippa snöslasket och modden hemma. Vi stannar några veckor och visst får du följa med via bloggen.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Välkommen till Spanien!
Nu är vi i samma land ett litet tag, dock tyvärr inte samma ort.
Vi hade lite kallt för ca en vecka sedan, men igår var det 22 grader på terrassen hos oss.
Ha det bra i Torrevieja!

Svar: Tackar, tackar! Känns skönt att byta snöslasket mot sol och värme och bra att vara tillbaka. Du har det nog lite varmare, +18 nu hos oss nu och det är riktigt behagligt. Bra januariväder.
Nu väntar långpromenad längs havet.
Ditte

scottish moments

Å så härligt med sol värme och vackra blommor.... !!

Svar: Kändes lagom nu att byta ut gråskalan hemma mot ljus och de blå nyanserna här.😀
Ditte

Gittan

Skönt att vara på plats och förstår att ni är trötta i kväll. Ja kan nästan känna luften och det känns som jag är med på din sköna cykeltur. Ha det bra i " sommarstugan " den här gången, jag hänger med. Kramar.

Svar: Trevligt att du hänger med. Piggare idag efter en god sömn i natt. Sol, glittrande hav och lunch ute känns bra. Kram!
Ditte

Ama de casa

Välkomna hit! :-)

Jo, det blev skönt framåt dagen igår, men på morgonen var det så svinkallt så att till och med mössan åkte på. Men man får skylla sig själv om man ger sig ut så tidigt... :-)

Svar: Tack! Känns bra att vara här och solen har lyst vackert. Ja, inte är det alltid så att morgonstund har guld i mun. Men ni var ju "nyttiga" och fick en del uträttat. Bra så!
Ditte

A-C

Välkommen hit till sol, blå himmel o ljusare dagar! Vi ses på fredag! Kram //A-C

Svar: Tack! Känns väldans bra att vara här...Och visst ses vi på fredag!Kram!
Ditte

Ghugge

Skönt att resan gick bra!😏 Vilken underbar utsikt ni har från "sommarstugan",
Förstår att ni är resvana när jag läser om upplägget ni har. Tänker i första hand på bussen..
Njut o ha det bra! Kram Ghugge.

Svar: Jodå, resvana är vi...Och det är skönt att vara på plats. Inte ett moln på himlen idag och ljuset är så vackert. Saknar inte kylan och det grå/bruna Stockholm just idag.
Men ni som har vacker snö som är vit, kan ju njuta på ett helt annat sätt än vi kan mitt inne i stan. Dina bilder är så vackra att det nästan gör ont i själen ibland.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Hej Ditte!
På morgonen skjutsade vi sonen till flygplatsen, vi kom dit ca 9.30 och runt 9.50 gick han in genom säkerhetskontrollen. Jag visste ju att du var på ingående när som helst, så vi gick ut till flygbussen och kollade om ni ev. var där. (tänkte höra om ni ville ha skjuts hem). Men ni dök inte upp, så vi åkte vidare hemåt.
Välkomna hit ner och vi syns på fredag!
Kram
//Carina

Svar: Tusen tack för omtanken, men vi landade strax före 11 så då var nu nog på väg tillbaka igen till Torre. Bussen var helt fylld men jag var snabbt ombord...Trevligt att ses på fredag! Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Här hoppar jag in i handlingen igen. Sätter mig längst fram vid sidan om dig. Jag tycker också om att sitta långt fram. Åker jag tåg sitter jag aldrig baklänges. Tre timmar med flyg låter lagom.

Svar: Du är så välkommen! Och att sitta långt fram gillar jag och har alltid gjort. Baklänges vill jag inte ens åka på ett vanligt pendeltåg, om det inte är fullt förstås. Då kan jag offra mig.
Och lite drygt tre timmar på ett plan för att komma hit är lagom. Men det blev ändå en lång dag.
Skönt att vara här!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: