Kalasdax!

    
Kalasdax! Idag var det dags att fira dig Max, som fyllde fem år i måndags.
Tänk fem år har gått sedan du kom till världen, en kall januaridag 2010. Din födsel blev knepig och både du och din mamma hade kämpat hårt och med bra stöd av din pappa. LIten var du och kom  att vara det en lång tid och det dröjde innan ni fick lämna sjukhuset i Uppslala. du var liten och hela familjen kom att stanna ett bra tag.
Jag fick se dig på bild och du var så liten och så fin.
Jag och Bosse hade just återvänt till Peking och det kom att dröja tre månader innan jag fick träffa dig.
Och det var till Peking du kom, på ditt livs första utlandsresa och det var där i flygterminalen jag för första gången fick se dig och hålla dig.
Älskade Max, tack för att du finns!
 
Max och Liv i taxi i Peking
 
 och moster Helen var populär redan då.
 
Första besöket för Max på Kinesiska muren i april 2010 och
det har blivit fler besök både där och i Kina för Max del.
 
Så idag har vi alltså firat ordentligt.  Max hade beställt en tårta av moster Helen och önskat exakt hur den skulle se ut med sina favoriter som dekorattion och att det skulle vara blåbär och choklad inuti.
Tårtan var en fantastisk skapelse och jättegod. Tänk, jag undrar så varifrån Helen fått sin kreativa ådra. Jodå, Liv har också en...Vet ju att det inte är från mig. Men kanske kan jag, som saknar den där kreativa förmågan att få till något med mina händer ändå ha inspirerat döttraran. Tja, möjligheten finns...
 
En fantastisk tårta och verkligen jättegod! Locket är gjort av sockerpasta och figurerna också men sedan dekorerade och utskurna för att passa. Den blå grädden har fått sin färg av geléfärg. 
Lagren inne i tårtan bestod av blåbärsmousse och mousse gjord på jappchoklad.
 
 
 
Synnez

Grattis söta Max! Kram till dig och mormor :)

Synnez med ny blogg!

Svar: Tack! Och grattis till din nya blogg. Jag skall genast titta in. Kram!
Ditte

Celia och Ebba

Vilken bra blogg du har! Gillar den verkligen! Titta gärna in på våran :)

Svar: Tack! Och visst tittar jag in hos er!
Ditte

Ghugge

Får nästan tårar i ögonen det är så vackert skrivet! Grattis till söta Max! Tårtan är verkligen ett
talangfullt verk! Kram

Svar: Tack! Ja, dessa barn och barnbarn... Så mycket glädje de berett mig. Jag är lyckligt lottad. Kram!
Ditte

Iris

Många varma Grattis -kramar till Max från oss! Hans kommer ihåg sin första träff med Max ✈️ Kram även till dig och GT-kompisen 😄

Svar: Jag skall hälsa Max i morgon från er. Har fina foton från Peking när Max sitter både hos dig och Hans, då är han 10 månader och hans andra besök i Peking. Och nu fem år...Din GT kompis skickar extra hälsningar till dig.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Wow! Vilken tårta! Där skulle man varit med :-)
Nu är Max en stor fin pojke från att ha varit
pytteliten. Så fin! Kram P ♥

Svar: Jag tror du gillat att var med. Och tårtan och kalaset var jättetrevligt.Och nu är Max stor...Tänk så liten han var när han föddes och tre månader gammal och i storlek som en nyfödd kom han till Peking och jag fick träffa honom. Lycka!
Kram!
Ditte

Annika

Grattis till Max. Man blir så glad när man ser dina fina bilder på honom.
Kram

Svar: Tack! Ja, jag blir så glad av att se både honom och William. Tänk, jag hoppas få se dem växa upp.Kram!
Ditte

Gittan

Härlig tårta och jag kan tro att den var god, vilken duktig dotter du har. Tänk att söta Max är fem år redan, vart tar tiden vägen tror du ?
Stor kram.

Svar: Jag undrar också vart tiden har tagit vägen...Men det har varit fina år och jag hoppas få vara med länge än. Och tårtan var verkligen lyckad. Precis som Max önskat sig.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Hipp hipp hurra för Max!
Kram//Susan

Svar: Muchas gracias ! En stor kille nu och som även tycker om att vara i Torre. Inte som Peking direkt men bra ändå. Kram!
Ditte

Geddfish

Grattis till sötaste Max! Wow vilken tårta, smask smask.
Och han kom till Kina som bebis!

När jag fick mitt första barnbarn fanns min man och jag i ett tält på en camping vid Autobahn Tyskland. Det dröjde ett par tre veckor innan jag fick se honom. Min man fick sitt första barnbarn dagen innan under samma omständigheter. Det var 1998.

Ja, så allt kan bli. Nu väntar jag hem ett annat barnbarn i morgon. Ett millenniumbarn.
Kram!

Svar: Tack! Ja, vi har firat ordentligt idag. Och tänk redan 1998! Och två barnbarn så tätt inpå. Vad roligt! Så trevligt med barnbarn på besök. Förstår att du längtar. Kram!
Ditte

Marja

Grattis till fina Max! Och vilken smarrig tårta... så fin att det nästan är synd att skära i den. :) Kram! :)

Svar: Visst var det synd att skära i tårtan, men Max gjorde det ned den äran. Och visst är det en fin kille! Kram!
Ditte

Znogge

Vilken tårta och vilket härligt firande! Att fylla fem är stort och måste självklart firas ordentligt :-) Är Helen utbildad eller är hon bara en begåvning?

Än har jag inga barnbarn men hoppas självklart på det inför framtiden. Ju snabbare desto bättre ;-) Men jag varken kan eller ska avgöra det!

Kram

Svar: Jodå, Helen är utbildad; sjukgymnast...men gillar bakning och matlagning. Och Max mamma, Liv, har nischat in sig på det där med att få till god mat, gärna kinesisk.
Fem år är en ansenlig ålder och visst måste det ju firas. Det gjordes med ett rejält kalas.
Barnbarn är en gåva och ju inget som alls är självklart.
Kram!
Ditte

Aaa

♡♡♡

A-C

Stort GRATTIS till Max! Vilken fantastisk tårta! //Anna-Carin

Svar: Tack! Ja, tårtan var fantastisk, både till utseende och smak. Kram!
Ditte

Arvid och Lydia

Grattis till både Max och hans kärleksfulla mormor. :-)

Ha en skön söndag!
Kram

Svar: Tack! Ja, både Max och lillebror William och mina döttrar är väldigt viktiga för mig. Önskar dig också en fin söndag.
Kram!
Ditte

Veiken

GRATTIS till stora killen! Ett inlägg som jag blir berörd av! Tänk så underbart det är med livets efterrätt! Våra barnbarn! Kram

Svar: Tack! Jag, visst är det fint att vi kan glädjas över våra barnbarn och att de ger oss så mycket. Och nu finns ju även William.Kram!
Ditte

TantGlad

GRATTIS till söta Max på femårsdagen. Tänk så fort åren går och så många fina kort.
Kortet av dig och Max vid kinesiska muren är JÄTTEFIN. Den bilden ser så rogivande ut med lilla Max i din famn. En sån glädje tar man inte fel på.
Tårtan ser fantastisk ut. Vilken kreativitet. Tänk om man vore så fantasifull. En jättefin tårta.
Tack för ett fint inlägg Ditte. Det känns så varmt att besöka din blogg. Alltid så sprider du värme omkring dig här inne i form av tankar och bilder. Hur gammal är din blogg då Ditte? Min blogg TantGlad fyller år den 4/2 och då blir den 3 år gammal. Men jag började blogga 2011 på bloggplatsen. Bytte sedan till bloggo. Så i 4 år har jag bloggat nu.
Oj......nu halkade jag in på nåt helt annat, men det vart det pga fylla år som ditt inlägg handlade om idag.
Hoppas att du får en jättefin söndag Ditte. VARMA goa kramar till dig!

Svar: Tusen tack för dina fina ord. Och vad gäller Max jag har så fina minnen både från första gången jag träffade Max till dags dato. I Peking hann vi med mycket under de gånger Max med familj kom. Han har nog sett hela den stan; åkt buss, taxi, tunnelbana och varit på
marknader, varuhus, KInesiska Muren, Förbjudna Staden, parker, små restauranger och stora....
Nu finns ju även William, en härlig person som också sprider glädje omkring sig.
Jag har bloggat länge, började i september 2007, då vi varit ett halvår i Peking och sedan har jag fortsatt av bara farten.
Jag började på blogg.se och har fortsatt där....Mest beroende på att det var den blogg som var tillgänglig från KIna.
Jag är väldigt glad att jag hittade dig och din blogg och det är alltid lika roligt att titta in och läsa. Stort och vamt tack till dig.
Kram!
Önskar dig en trevlig söndag!
Ditte

Lena i Wales

Vilken underbar hyllning du skrivit till ditt älskade barnbarn! Grattis Max!
Nu när jag själv är farmor förstår jag dina tankar.
Intressant om Skrapan nedan.

Svar: Tack! Ja, visst är det en upplevelse man inte tidigare varit med om att ha förmånen att få bli farmor /mormor. Skrapan är ju lite modern Stockholmshistoria och är nu en levande del av Söder. Och en tur upp för att se Stockholm nedanför sina fötter är mäktigt.
Ditte

Ama de casa

Viken fantastisk tårta!

Grattis till Max :-)

Svar: Tackar! Skall framföra båda!
Ditte

TantGlad

Jag skrev fel Ditte angående min blogg. Vårt tvungen att kika tillbaka och då See jag när jag skrev TantGlad fyller ett år i fjol, och förstår det är ju 2år jag firar bloggen den 2/2 2015.
Man blir litta snurrig ibland haha.

Fortsätt nu med söndagsmys.
Varm kram från mig.

Svar: Då blir det snart två år och ett bra datum tycker jag. Jag är så glad för att jag hittat till dig och läser med stor glädje dina inlägg. Här är det grådaskigt idag men det får nog ändå bli en vända ut.
Önskar dig entrevlig dag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Grattis till honom så här lite sent ....hurra hurra och vilken fin tårta o ett lyckat kalas :) härligt ni haft det jag vill önska dig en skön söndag kram

Svar: Tackar! Ja, både ett jättetrevligt kalas och en läcker tårta och fint att kunna ses både far och morföräldrar, moster/farbror och vänner. DEt blir ju inte så ofta vi alla ses...Men väldigt mysigt när det händer.
Kram!
Ditte

Ami

Grattis i efterskott till Max!
Förstår att den fina tårtan gjorde succé och att det var många som ville vara med och fira 5-åringen :)
Önskar er en skön söndag
Kram från ett (faktiskt) soligt Helsingborg

Svar: Tack! Ja, nu är det en stor kille, Man får skynda på för att hänga med, tiden och åren går så fort. Nu har solen tittat fram här också så dax för söndagens promenad.
kram!
Ditte

Ann-Kristin

Grattis till Max! Så många fina bilder på honom. Vilken fin tårta moster H hade gjort. Jag har precis bakat en tårta till Astrid som fyller 2 år på tisdag.
Skrev tidigare idag, men inlägget försvann visst.
Kram/A-K

Svar: Tack, skall framföra ditt grattis i morgon när jag på nytt tar en tur till Uppsala. Trist att din kommentar försvann. Men det händer ibland...Både kalaset och tårtan blev så lyckade!
Kul att du också bakar tårta! Vet ju att dina barnbarn gärna beställer tårtor från dig. Och tänk, Astrid är redan två år...Tiden går fort.
Kramar!

Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: