Högt över...

    
Högt över havet, snarare högt över kanalen, pågår det husbyggen. Många höga kranar är behjälpliga, och när man ser Globen i bakgrunden, idag blå, med sina modiga 85 metrar, så ser den inte alls hög ut. INte om man jämför. 
Och här, högt uppe, sitter kranskötarna om dagarna. (De har en hiss som tar dem upp och ner)
Visserligen erbjuds en fantastisk utsikt, men det krävs helt klart  mer än ett intresse för utsikter för att jobba här.
Eftersom kranarna syns tydligt från vårt vardagsrum, så brukar jag följa vas som händer och på eftermiddagen såg jag plötsligt rörelser ute på "vingarna." Fram med kameran och ut på balkongen. Jodå, två personer skådades. Provade att zooma in. Balansövningar på hög nivå som pågick en kvart, sedan var nog uppdraget slutfört och jag kunde gå in och andas ut.
 
Husbygget i kväll med upplysta kranar en detaljbild från efetrmiddagen.
                                      
Två personer rörde sig...Jag stod på balkongen med andan i halsen, kameran i högsta hugg
och hoppades att deras säkerhetslinor var ordentligt fastspända. Vindstilla var det inte heller...
 
 I övrigt ligger ett grått dis över huvudstaden och jag kan väl inte påstå att det tillför så mycket. Dessutom har det snöblandade regnet nu helt övergått i bara regn, så gråskalan är total. Kanske med någon skiftning av gråbrunt.
Men imorgon, väldans tidigt, lämnar jag gråskalan åt sitt öde och tänker mig följande; en skala mer i blått.
 
 
 
Högtflygande planer, vet jag inte om jag har, men varför inte se om vingarna bär. Eller repen...
"Jag är inte rädd för att flyga"... Bara lite. Men jag gjorde det. Uplevelsen och erfarenheten lockade.
(BIlden är tagen i samband med en vandring på Kinesiska Muren och jag tog mig ner den här vägen.
Man kunde även gå/klättra ner...
 
Anonym

Hej från bibblan i Torre! Skönt att lämna grådaskigt Sthlm eller hur! Ses!
Fia

Svar: Jätteskönt! Och visst ses vi!
Ditte

Ama de casa

Jag blir så nervös när jag ser såna där höga övningar... Både dom som krangubbarna utför och det som du håller på med. Fast jag har testat själv på Kuba. Inte kranvarianten då ;-)

sv: Söndagens irrande för att leta restaurang var egentligen helt onödig, då glada gubben kom fram redan på lördagen... :-D

Svar: Kunde väl tänka mig att glada gubben dök upp i mycket god tid...Men ni fick en rejäl runda som extra bonus. Ja, övningar på hög höjd kräver det där lilla extra. Och krangubbarna var högt upp. För egen del räcker det med att svinga sig i en gunga och glida neråt. Vackert var det också. Kul att du också svävat omkring. måste ha varit en upplevelse att göra det på Kuba. Har ännu inte varit där...
Ditte

CostaBianca

Förstår att blåskalan lockar mera! Önskar er båda en trevlig resa ner till oss i solen!
Kram

Svar: Tack! Känns bra att snart vara på väg. Visst lockar det blå! VI ses och hörs!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Här i E-Tuna kommer det snöblandat regn.
Skulle gärna byta med Dig och Bosse i morgon.
Vet att ni fått elen påslagen via Susan. Hon och La syrra
Har promenerat dit idag.
Önskar er en bra resa. Kram/A-K

Svar: Tack! Känns bra att elen är på, jättesnällt att de ordnat det. Blir trevligt nu att byta de grå nyanserna mot de blå och kanske också gula, om solen vill titta fram.Vi hörs!
Kram!
Ditte

Znogge

Linbanor och byggnadskranar är inget för mig, den saken är säker! Vet knappt om jag hade vågat titta på dem ens. Kommer jag någon gång att besöka Kinesiska muren så vet jag i alla fall hur jag inte ska ta mig ner. Men visst är bilden härlig och jag förstår att du är nöjd med att du vågade.

Hoppas att ni får en bra resa ner till Torre :-)

Kram

Svar: Tack! DEt blr skönt att byta slasket mot lite sol och värme. Vad gäller byggnadskranar så avstår jag gärna...Och jag lovar; besöker du den KInesiska Muren så finns det alltid platser som är mindre branta och man kan gå ner. (Rodelkälke finns också som alternativ på några ställen, vad gäller sätt att ta sig ner.) Och att sväva där över vattnet var en upplevelse.
Men jag har andra rädslor. Katter är en...(Men inte hundar...) Kram!
Ditte

Ami

Oh, vad det kittlar i magen när jag ser de där två på kranen!
Men vad härligt att ni snart är på väg ner....Vi kommer i början på nästa vecka, så då hoppas jag vi ses där nere!
Ska bli så skönt att byta det gråa mot det blåa!
Max och hans sambo är på väg hem nu efter en helg i Sthlm....Bla hade de varit och ätit på restaurang Grill!
Önskar er en trevlig resa i morgon!
Kram

Svar: Grill brukar vara bra, men eftersom jag blev bestulen på en ryggsäck där och fick mitt bankkonto lämsat, den skars av min fot där den satt fast, så går jag inte dit mer. Men det har ju inte med restaurangen att göra... Restaurangen är jätemysig med god mat och jag har tidigare varit där många gånger. Men...Hoppas att de hade det bra i Stockholm!
Har förstått att ni också snart är på väg....Skönt! Och vi ses!
Kram!
Ditte

Anonym

Häftiga bilder!😊 Hoppas nu att du får en härlig resa och vistelse utomlands! Kram🐞

Svar: Tack! Ja, det blir bra att få se lite blått i olika nyansr som omväxling. Kram!
Ditte

Ghugge

Nä, nu blev det fel! Anonym är jag Ghugge!😜

Susan

Hola! Välkomna ner! Jag och J följde med Ingrid och slog på elen så nu är det bara att ladda kylskåpet igen. ;) Idag har vi hunnit med Jesicabesök och snyggat till oss i håret, lunch hos Ali, promenad med Ingrid samt biltur till La Zenia för att bunkra läppstift och puder. Ja ett besök på Svensken på Hörnet blev det också på kvällen men jag var fortfarande mätt efter min räkmacka (utan bröd men med extra majonnäs) hos Ali så jag käkade en liten svampsoppa.

I morgon blir det "slappardag" - och plantering av en skamfilad passionsblomma! Sista exet hos jardinerian i industriområdet vid alla klubbarna. Hade det funnits fler hade jag köpt en till dig också såklart! Jag prutade skamlöst och fick den för inga pengar alls nästan. Har nog varit jättestor men nu har den bara några ynkliga "testar" kvar. Killen i butiken sa att den kommer må bättre om jag klipper ner den och att den får värme. Nedre delen av stammen är hyfsat kraftig och ser grön och fin ut! Skam den som ger sig!
Kram//Susan

Svar: Grattis till passionsblomman. Jag hoppad att fröna jag fick av dig har tagit sig. Står på balkongen på baksidan😃 Kanske kommer det in fler passioner nu i vår. Hoppas! Ja, då fick ni till en heldag idag. Vad gäller Jessica så skall jag boka tid för oss båda. Behövligt! Nu väntar Mr Blund. Blir ju uppstigning i natt. Men vi hinner bunkra upp och njuta i morron. Tack för hjälpen! Kram! Vi ses!
Ditte

Marja

Önskar er en trevlig resa ner till lite varmare nejder! Kram! :)

Svar: Tack! Det blir bra att byta ut det grå här mot lite blått ett tag. Kram!
Ditte

Gittan

Jag tycker inte om höga höjder och inte blir det bättre med åren. Det ser otäckt ut när du är ute på äventyr men det är väl kul att ha gjort det, jag kan tro att du stod med andan i halsen när du såg jobbarna. Ha det så skönt i värmen. Kram.

Svar: Jobbarna där uppe tycker jag har en läskig arbetsmiljö. Det är så högt. Visserligen är de fastspända i linor, men ändå. Någon måste ju göra jobbet. Jag som svävade i gungan gjorde det för att prova på. Jag är inte så höjdrädd så där, men har dåligt balanssinne numer.
VI är på plats och det känns väldigt trevligt med sol och blå himmel. åtminstone är det så just nu.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag blir impad av sista bilden. Du är lika djärv som de du plåtade. Själv skulle jag aldrig våga. Bara om jag var jagad av ett hungrigt lejon. Jag önskar dig en fin resa och vistelse. Kram Bosse

Svar: Tack! Jag ville prova att hänga där uppe i gungan. Jag hade skolelever som också gjorde det, men många av dem åkte två och två. (Och de hade alla tillstånd, skriftligen, hemifrån för att göra det. )Nej , man klarar sig bra utan liknande färder i en gunga. Man skall göra det som känns bra. Och apropå bra så har jag just kommit till sommarstugan är här är himlen blå och det är +17 just nu. Behagligt!
Kram!
Ditte

Geddfish

Sista bilden, jag tappar andan! Men, jag skulle kunna göra det. Jag har ju varit med om forsränning och skrikit i alla tonarter! Hua.
Oh, så härligt att komma ner till Spanien, blir verkligen avis!
Ha det så gott, kram, Gerd ♥

Svar: DEt var en upplevelse att hänga där i gungan med marken långt där under. KLart att du skulle kunna göra det. Har du provat forsränning så vet du lite om hur det är. Har just anlänt till sommarstugan och sittter ute, kLarblå himmel och +17 just nu. Regn tidigt i morse i Stockholm.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

På jobbet började vi fundera över HUR man får upp kranarna...! Haha, ett helt gäng akademiker som stod klistrade vid fönsterrutan och kliade sig i huvudet... HUR??? De liksom bara står där på morgonen, superhöga. Men det finns visst nån film på Youtube som visar ;) Vad modig du är förresten! Jag är höjdrädd...

Svar: Visst är det märkligt hur kranarna kommer upp. Och höga är de! Sedan skall de också manövreras. Direkt höjdrädd är jag inte men kan ha dålig balans om jag skall gå högt upp, t.ex. balansera...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: