Halkat genom stan.

    
"Det har varit en bra dag idag också". Verkligen! Undrar egentligen vad som gör att en dag känns extra bra.
I och för sig tycker jag de flesta daga är bra, så där lagom med saker att göra.
Och ibland vilar jag mig bara i form, vad det nu betyder och gör inte alls många knop. Och en del dagar blir eller känns så där lite extra utan att några "stordåd begås. "
En vacker soluppgång i morse blev i alla fall en trevlig start på dagen.
Och det trevliga fortsatte med god lunch, mycket prat och skratt hos väninnan B och senare halkade vi två i mer eller mindre osamlad trupp tillsammans mot Gamla Stan, där vi halkade vidare åt var sitt håll.
(Snön som fallit är till största delen bortregnad och har ersatts av vatten, men  under vattnet ligger en del snö som har blivit till is= stor risk för halka. )
 
Trevligt med lunch på bortaplan.
I Gamla Stans gränder fick jag se upp, snarare ner, för att undvika isfläckarna. Kullerstenar är förädiska och isen samlas mellan stenarna, så någon rsak promenad där blev det inte.
 
 
När jag närmade mig Slussen hade både snön och isen därunder intagit sina positioner. Det var så illa att t.o.m. cyklsterna som i vanliga fall far fram i hög hastighet bitvis ledde sina cyklar och då är det illa. För dem alltså!
Jag halkade vidare mot Götgatan och placerade fötterna som om jag hade färska ägg mellan dem och gatan och för att då och då slippa vanka fram som en höna gick jag då och då in i några klädesbutiker för att vila upp mig. Men endast det...
Promenaden på nästan sex km brukar ta mig lite drygt en timme men med dagens vankande och halkande så var jag på gående fot i nästan två timmar. Och jag känner nu att musklerna i alla fall fått jobba. Det krävs mycket muskelarbete för att inte halka och slå sig...
 
Gamla Stan sedd från Slussen.
 
Aaa

Jobbigt och farligt! På mitt jobb har flera brutit någonting.

Svar: I Stockholm har det på akutsjukhusen varit rekord i ben och armbrott och likaså i Uppsala. Där varnade man äldre för att gå ut...Men jag tog det försiktigt, antar att benen hos mig inte är de starkaste längre...
Förstår att ni haft en hel del att göra idag...
Ditte

Ami

Vilken vacker våning och fint med tulpaner på bordet!
Men hemskt med en sån halka....Förstår att den promenaden tog dubbelt så lång tid!
Kram

Svar: Här i Stockholm har det varit rekordmånga ben/armbrott idag. likaså i Uppsala. Äldre har ombetts stanna inne....Vet inte om jag hör till den kategorin.
Nu vilar jag hemma i soffan.
Kram!
Ditte

Andra året i Hjo

Snö och halka kommer och går här i Hjo, ena dagen vacker orörd snö och andra dagen vaknar man upp och den är borta. Men isen kan vara kvar. Man får se upp när man går ut med hunden. Stockholm på vintern är kallt, tycker jag. Man ska ut på stan och slira i snöslasket och bli blöt om fötterna. För r man i Stockholm kan man inte bara sitta inne och glo.

Svar: Nej, här i stan sitter man inte direkt inne. Det finns så mycket som lockar...Och trots att man vet varje år att vintern kommer så kommer inte snöröjningen i gång. Här var akutmottagningarna på sjukhusen fyllda redan tidigt på em idag...Troligen kostar det mer än att sanda och få bort isen. Men det är olika konton förstås...
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tur att du klarade dig. I "lilla! Örebro fick dom in 84 frakturer på ETT dygn.
Man måste ha broddar!! Ja om man måste gå ut alltså. Brott för gamla kan betyda att dom aldrig blir bra mer. Menar inte dig nu :-) Ramlade år 1990 på en isfläck och kunde inte gå riktigt på ett helt år. Stukning men var hemsk. Går aldrig ut utan broddar hemma på vintern :)
Finfina bilder!! Kram P ♥

Svar: Tack! Ja, kameran är med.... Skall titta efter broddar idag. Ser ut att behövas! Alla akutsjukhusen här hade mängder av ben och armbrott här igår, förståligt. Men kanske kunde ansvariga sanda....Borde bli billligare än att ha folk på akuten. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Ja idag har man halkat omkring... Jag gjorde det med "Snabba Suzi" på motorvägen mellan trabajot i Södertälje och hemmet på Åsöberget. Gick inte så snabbt pga köer och flera "incidenter" (står numera så på skyltar när det har hänt en olycka). Glashalt - och ska så bli även i morgon.

Känner du till att uttrycket "se upp" kommer från just gränderna i Gamla stan? Fick lära mig det på en stadsvandring för några år sedan. Uttrycket myntades för flera hundra år sedan när man tömde pottor (urk...) och annat skräp från fönstren. Innan man tippade ut innehållet skrek man "Se upp!" Uttrycket började såsmåningom användas när man skulle vara uppmärksam i största allmänhet. ;)

Nu har vi börjat nedräkningen här hemma. 10 days to take off! :D

Kram//Susan

Svar: Skönt att du och "snabba Suzi" klarade er från incidenter. Det var många idag . Sjukhusens akutmottagningar var fyllda idag av diverse brott på folk . Vad gäller uttrycket "se upp " så har jag hört sammaledes. Och idag fick man se åt alla håll . Förstår att nedräkningen har börjar. Skönt! Ha det bra och räkna rätt! Kram!
Ditte

Geddfish

En dag med kvalitet!
Så vackert vid lunchbordet och soluppgången i morse var ju underbar!
Du är duktig på att vandra kring. Jag brukar också vandra mycket, men det har varit stillestånd. Behövde någon som knuffade ut mig nu, men det ska väl bli bättre, när aktiviteterna sätter igång igen.
Att röra på sig är A och O.
Kram, Gerd

Svar: Ja, det blev det. Och nu när jag är piggare så vill jag ut. Innelivet är inte så mycket för mig även om jag trivs väldigt bra hemma. Men art kunna komma ut betyder mycket. Soluppgången i morse var fin men solen orkade inte hela dagen. Hoppas nu att du också så smått kommer igång men din inneboende dröjde sig kvar onödigt länge. Kram och tankar från mig.
Ditte

Marja

Skönt att du höll dig på fötterna. Såg just på nyheterna att akuten på Karolinska hade fått ta emot ovanligt många arm- och benbrott beroende på halkan. En man hade fallit så att axeln hoppat ur led. Jag går inte ut på vintern utan mina broddar, för faller jag stupar jag direkt utan att parera fallet.
Var rädd om dig! Kram! :)

Svar: Broddar är en bra uppfinning. Nu är det här i stan är ishalt på vissa platser, snö på andra, en blandning av båda, samt däremellan ren asfalt. Och visst kan man slå sig illa om man faller....Skall nog leta broddar idag. Alla akutsjukhusen had ehär igår mängder av fallskador...Illa!
Tack, jag skall vara rädd om mig.
Kram!
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte! Jag håller med Preciosa, man måste ha broddar. Lite synd att ligga med bruten lårbenshals när våren infinner sig i Torre.

Svar: Broddar finns på tankelistan. Men rätt som der är så är det barmark ett stycke och då glider man väl iväg ändå. Igår var det fullt här på akutsjukhusen så jag får ta det lugnt. Och snart väntar våren i Torre...
Ditte

Znogge

Vilket tilltalande rum att sitta och äta lunch i. Så en promenad på det. Förstår mer än väl att du var nöjd med din dag!

Kram

Svar: Ja, det blev en väldigt trevlig dag och man får väl se halkan som någon form av statisk träning för kroppen...Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Som vanligt hade du en njutdag. Lunch i en fin våning och sedan på det promenad ishalkan.
Själva promenaden var nog inte så njutbar tror jag.
Du måste vara rädd om dig och köp broddar idag. Jag Har ett par jättebra som man trär på skor eller stövlar.
Många kramar/A-K

Svar: God middag! Gårdagen var verkligen en njutardag och på flera sätt. Är just hemkommen från dagens övningar. Jodå, promenad idag också och en del därtill. Har tittat på broddar, men det är lite klurigt att använda dem eftersom det är barmark mellan varven. Men jag har hittat ett par som kunde passa så i morgon kanske...Kram!
Ditte

Lena i Wales

Oj, oj, oj, det verkade halt! Bra att du var försiktig och såg upp när du tittade ner!
Härlig vandring för oss genom Gamla Stan!
Ta det försiktigt!

Svar: Tack! Jodå, jag vaggar fram i långsam takt. Men ut vill jag och nu passar det bra eftersom det inte är så kallt. Mitt ansikte mår ju bättre då...Nog så viktigt att se både upp och ner, i dubbla bemärkelser.
Ditte

Eva`s blogg

Ja det där är jag livrädd för, att halka jag går som en tönt när det är halt ute, kanske får köpa broddar ha ha men vackert dock och lika glad att du tar med mig på dina promenader stor kram fina du :)

Svar: LIka bra att du följde med mig på promenaden via bloggen. Mindre risk för halka då...Jag vaggar fram och är spänd i alla kroppens muskler, men ut går jag.
Kram!
Ditte

Veiken

Det var en vådlig promenad du gjorde. En millisekund och man kan ligga som en slagen hjälte. Ett år så tog gipset slut på sjukhusen i Göteborg. Gott att du stod pall för halkan! Kramar

Svar: Jodå, man kan ligga där rätt som det är. Och här var sjukhusens akutmottagningar fyllda igår. Säkert likadant idag. Men jag rotsar farorna....Är försiktig och vaggar fram.
Skulle hellre gå i badtofflor och ha sand mellan tårna.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Huvvaligen för en sån förrädisk halka! Se nu till att hålla dig på benen!

Svar: Jodå, jag håller i mig och försöker dessutom hålla mig på benen. Och idag var det om möjligt ännu värre. Säkert nytt rekord på akutsjukhusen med arm och benbrott.
Ditte

Ghugge

Ha, ha, vila du upp dig i klädesaffärerna! Den grejen har jag aldrig hört förr..
Men så tur att du kom hem helskinnad. Gamla stan, oj, oj, så härligt!
Ta det lugnt och var rädd om dig! Kram.

Svar: Att vila upp sig i klädesbutikerna är bra för det fins ibland några stolar att tillgå och det är inte så halt på golven....I övrigt tar jag det lugnt och vaggar fram i en mycket långsam takt.
Kram!
Ditte

Malin

Denna is alltså, jag har hellre snö än detta hala underlag. Men bara gilla läget antar jag och se det som extra träning för musklerna att promenera just nu

Svar: Helt klart blir detta en extra träning för musklerna. Jag har t.o.m. lite träningsverk. Och man får ta sig fram försiktigt.
Ditte

Annika

Vackra bilder på Stockholm. Det är svårt att inte halka nu. Det är halt överallt. Jag halkade till ordentligt i dag, men lyckades att hålla mig på benen tack vare att jag körde en varuvagn till bilen. Har aldrig använt broddar och kommer nog antagligen inte att göra det heller. Ibland kan man vara envis på fel sätt.
Kram

Svar: Skönt att du inte skadade dig för visst är det svårt att inte halka. Jag tycker mest man glider omkring. Jag har tittat på broddar idag och kamske blir det ett par...
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: