Full fart!

    
Trasslet med att kunna skriva ett inlägg verkar löst, åtminstone just nu. Så jag passar på.
Även i morse var jag uppe och hann se soluppgången. Nästan rekord, två mornar i rad, men solen går inte upp förrän strax före 9, vilket är rena förmiddagen för de morgonpigga.
En bråd och trevlig dag väntade så lika bra att sätta fart.
 
Solen på väg upp i morse, strax före klockan nio.
 
Första programpunkten för dagen var att möta barnbarnet Max på Stockholm Central för vidare tunnelbanetransport till Söder och frisören för klippning, hans livs andra, hos en "riktig frisör". (Nej, han åkte inte ensam från Uppsala utan beledsagades av sin pappa. )
 
Här är klippning på gång.
 Klippningen klar och vidare gång och tunnelbanetur mot T-Centralen. Byte av tunnelbanelinje till den blå och färd mot Solna och Hvudsta Centrum.  Ännu en promenad, nu till Skoga Äldreboende vid Jungfrudansen för att hälsa på Max älskade moster Helen som jobbar där som sjukgymnast.
Perfekt entré för oss, till  en"korv och stuvade makaroner lunch" med avslutande glasstrut.
 
Äldreboendet Skoga ligger vid Jungfrudansen i Solna och utsikten härifrån är magnifik.
Namnet Jungfrudansen kan man fundera över men Jungfru här är ett "noanamn", ett täcknamn. Man sade sig för länge sedanhär ha sett älvor dansa vid Bällstasjöns strand men dessa älvor vågade man inte prata om utan kallade dem för "jungfrur" och därav namnet. I början av 1900-talet blev Jungfrudansen, med sin utedansbana, ett populärt utflyktsmål som sommartid kunde nås med ångbåt från Stockholm.
Idag kan man promenera längs vattnet från Sundbyberg, via Jungfrudansen, förbi Huvudsta Gård, där mordet på Gustav den III planerades, vidare förbi Pampas Marina och Karlberg Slott och in till Stockholm. Rekommenderas särskilt under vackra vår, sommar och höstdagar. 
 
 Från Solna blev det efter lunch och lek på Skoga en ny promenad och ännu en tunnelbanetur in till stan och nu till Kungsträdgården som tillsammans med Humlegården är den äldsta bevarade parken i Stockholm. Kungsträdgården anlades på 1400-talet och var då en park endast för kungafamiljens medlemmar och bl.a hade Erik av Pommern då kålodlingar i parken. Först på 1700-talet, under Gustav den III, öppnades Kungsträdgården för allmänheten och blev då en förlustelseplats där bl.a Bellman tillbringade mycket tid och där han skrev fler av sina epistlar.
Ja, dagen gick fort och efter Kungsträdgården blev det ett besök på NK. Nejdå, inga klädes, sko eller väskavdelningar utan det var leksaksavdelningen som fick besök. Och sedan var det dags att återlämna Max till sin pappa på Centralen och jag vaggade vidare mot söders höjder. 
Det var lika halt idag och jag tror man har som tanke här i stan att inte sanda där människor promenerar och jag kom hem utan att ha blivit "fallfrukt".
Och i morgon är det en ny dag...
 
Konstisbanan i Kungsan har åkare även tidigt på eftermiddagen.
Vi stannar och tittar och enas om att det nästa år blir bra med både skridskor och isträning för Max.
 
Lite lek i snöghögarna i Kungsan var också roligt. Max trivs...och jag också.
 
 
Geddfish

Denne Max är en ljuvlig unge!
Tack för fina bilder nu då!
Oj, orkar inte läsa så mycket, nu faller ögonen igen. Nattakramen, Gerd ♥

Svar: Tack! Här också! Ja, Max ger mig så mycket glädje och även lillebror William, men han är inte här lika mycket. Inte ännu...Natti!
Kram!
Ditte

Marja

Men oj, oj, vad mycket ni hann med! Isbanan i Kungsan besökte vi ibland när Ronja var liten. Ofta hade vi en kompis med och så åt vi matsäck på bänkarna bredvid... mackor med korv och varm choklad. :)
Kram! :)

Svar: Nästa år siktar vi in oss på åknigen med Max i Kungsan och förstås med varm choklad och mackor. Vad roligt att du också har minnen därifrån.kram!
Ditte

Znogge

En dag kan väl inte tillbringas på ett mycket bättre sätt än så. Mycket han ni dessutom med :-)

Kram

Svar: Nej, och det blev en bra mix av allt och då trivs jag extra bra.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon på dig ....oj ja vad vackert med solen här är det grått grått men kallt sa min bror så man väntar på snön som dem lovat i dag får se ...mysigt att ha tid som du har med barnbarnen :) ta hand om dig kram

Svar: Det är ganska sällsynt att jag och solen går upp samtidigt. Men det händer! Sol även idag ett par timmar och lite ljusare blir det ju då. Ja, tid har jag helt klart och roligt att göra saker med Max. Extra roligt är att han hittar så bra i stan och nästan kan visa mig vägen.
Önskar dig en fin dag och att du nu långsamt med säkert blir piggare.
Kram!
Ditte

Ami

Förstår att ni hade en jättemysig dag :) Och att det var leksaksavdelningen som gällde, förstår jag absolut!
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Roligt att göra saker med Max och han är så lätt att ha med sig och hittar bra i Stockholm gör han också. Här är det sol just nu och jag får ge mig ut i halkan för att fånga några strålar.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Det var verkligen fart i din dag igår. Otroligt vilken fin soluppgång!
Vilken fin mössa Max har.
Kram/A-K

Svar: Soluppgången hann jag med och det sker inte var dag. Och full fart var det och väldigt trevligt.Mac mössa piggar upp och man ser honom på långt håll...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Korv med stuvade mackisar... Guuu vad gott! Har inte ätit det på år och dar, senast var nog på Svensken vid havet när jag hade tur och gick förbi där på rätt dag :-)

Morgonen pågår fram till klockan 10:00, därefter blir det förmiddag. Så du är verkligen morgonpigg :-)

Svar: Jag har varit morgonpigg två mornar i rad...Men det är ganska ovaligt. Vad gäller korven med de stuvade mackisarna var det mest korven som gick åt...
När jag gör det så stuvas de inte så hårt att klistertillståndet infinner sig.

Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: