Färdighetsträning

    
Snö på Uppsalaslätten och snö i Uppsala. Stor skillnad mot Stockholm där snön i stort sett regnat bort.
Jag är på väg till Uppsala för att på barnbarnens hemmaarena friska upp färdigheterna att ta hand om en minior och en junior.
Visserligen är jag ju själv tvillingmamma och varit med i både minior, junior, tonårs och nu vuxensvängen vad gäller döttrarna. Men det är lite annorlunda med barnbarnen och i olika åldrar dessutom; en femåring som i stort sett är självgående och en liten kotte på 16 månader som frimodigt tar sig runt/springer och vill göra allt som storebor gör och lite till. Så visst måste jag träna upp mig.
 
Mycket snö på Uppsalaslätten.
William och jag tar en promenad i Upppsala innan det är dags att Mämta Max på förskolan. Och att ta sig fram med en barnvagn på trottoarer var ett rejält styrkeprov.
Snön från gatorna har plogats upp dit och ligger som vallar och hinder. Cykelbanorna var också plogade och jag såg detta som ett alternativ, men det gjorde inte cyklisterna.
I Uppsala styr cyklisterna och vistas man, om så tillfälligt, på cykelbanan för att ta sig ut på den plogade gatan är det med livet som insats. Gäller både med och utan barnvagn.
Tur man är snabb i vändningarna.
Hem kom vi i alla fall helskinnade och William tyckte det var dags för sagostund. Jag såg med glädje fram emot att få läsa den av William utvalda boken; "Max bil".
Men, William tyckte att jag och Max skulle lyssna och vad gör man inte för att alla, nåja, William var  nöjd.
 
William tar sig an boken med stort intresse.
 
Max lyssnar och William pekar och "pratar" till bilderna.
Rätt som det är kommer orden; "hej", "bil", "mamma" och "mormor". Bra fantasi där!
 
Middag, mys med lite kvällsfika, dusch och sedan god natt. Och i stort sett hade barnen och jag gått i mål när Liv vid halv åttatiden kom hem. Läget var stabilt och jag hade fått viss färdighteträning.
Tåg hem till Stockholm, smidigt - inga förseningar denna kväll och eget mys i soffan med en smörgås och Idrottsgalan på tv. Jodå, mellan varven tittade jag på Globen som denna kväll var klädd i blått- byter ju färg alltefter de olika evenemangen.
Blev i alla fall glad för att både skidtjejerna uppmärksammades så mycket för sina OS prestationer och att Sarah Sjöström blev framröstad att få Jerringpriset.
 
Idrottsgala på Globen.
 
Ami

Oj, det förstår jag att det var ganska besvärligt att ta sig fram i all den snön med barnvagn. Men tur ni kom hem och fick en mysig sagostund :-)
Här snöar det just nu, men hoppas inte det lägger sig.
Kram

Svar: Aha, snö i Skåne. Men säkert är det övergående. Hoppas! I Stockholm kom det snö igår kväll och i natt men det var borta i morse. Uppsala, ligger längre norr ut, 7 mil, så det är lite kyligare där....Gränsen går vid Arlanda, enligt mig. Hem kom vi och lek och sagostund blev det. Jag får ligga i för att hinna med i svängarna, men övning lär ge färdighet. Har kommit av mig.
Kram!
Ditte

Veiken

Barnvagnar kan vara bra att ah som rullator när det är besvärligt väglag ute.
Böckerna om Max är trevliga, fast språket är oerhört torftigt. Jag tvärvägrade att läsa exakt det som stod, utan gjorde ett vanligt språk av det. Barnen ska inte höra ett utarmat språk tycker jag, som väl är yrkesskadad efter alla år inom förskolan! Kramar

Svar: Visst är språket torftigt i de senare versionerna, men vi har de som kom ut 1981 och då var det mindre torftigt. Och jag har heller aldrig läst dem rakt av...Jag tycker också att barn skall höra och få ett riktigt språk från början. Skadad jag också i den frågan....Men detta klarar vi, visst...Kram!
Ditte

Aaa

Men så underbara barnbarn!

Svar: Tack, ja pojkarna är verkligen fina och ger mig så mycket glädje. Men nu är det länge sedan döttrarna var små så jag får ligga i för att hinna med i svängarna. Men det är roligt!
Ditte

Ama de casa

Efter en hektisk dag är det skönt att krypa upp i soffhörnet och glo lite på dum-burken :-)

Svar: Helt klart! Och jag är ju sportintresserad. Nåja, till viss del...
Ditte

Sanna Preifelt ❤

Imorse hade vi snö på Tyresö i alla fall, blev ganska besviken när jag kom utanför dörren... :P

Svar: Ja, förstår att ytterområdena har kvar snön som kom i går kväll och i natt. Kallare där...
Ditte

Malin

Vad skönt att ni inte har mkt snö i city. Här ligger snön igen och hade precis vant mig lite för snabbt att det nästan var barmark igen i lördags och söndags. Och härligt att få lite ensamtid med barnbarnen.

Svar: Inne i stan är det ingen snö, men dock väldigt halt på sina ställen så man får gå försiktigt. Jag såg att det var mer snö hos dig från tåget och i Uppsala var det svårt att ta sig fram i alla fall med barnvagn på trottoarerna.
Visst är det trevligt att att tillbringa tid med barnbarnen, men jag känner mig lite ovan...
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Du är duktig du. Hade aldrig orkat pulsa med vagn och hämta och sen vara social :-)
Minst sagt nervöst...Nu behöver jag inte vara räd för att vara barnvakt längre (det var jag :) )
Rädd alltså :-) Mina är stora och klarar sig själva :) Ingen vidare mormor jag men man är som man är.
Dom vet att man gillar dom skarpt iaf :) Skönt det.
Kram P ♥

Svar: Klart att dina fina barnbarn är dina ögonstenar och att du gillar dem skarpt. Kärlek till dem och omtanke har ju inget med avstånd att göra . Men ibland är det praktiskt att vara nära, åtminstone när de är små. Och tiden går så fort! Kram! ❤️
Ditte

Ruth i Virginia

Off topic!
Isfestivalen i Harbin visades på TV igår, och i morse fanns det en liten artikel i
Washington Post med flera bilder därifrån. Läste med mer intresse än vad jag vanligtvis gör,
tack vare beskrivningen av evenemanget här på din blogg. Bloggning är BRA!

Vilken duktig mormor du är! Tur att du är stark i benen genom alla promenade du gjort!
Gulliga pojkar.

Svar: Kul att tv hos dig visade just isfestivalen i Harbin. Det är verkligen spännande och roligt att ha varit där. Visst är bloggandet roligt och tänk vad man lär sig och vilka fina vänner man får på köpet. Ja, pojkarna är så fina och ger mig så mycket glädje. Jag är tacksam!
Ditte

Anonym

Så dom är tvillingar? Ja där är vi lika jag har ju oxå twins...mysigt ni har det tillsammans njut av kvällen kramen

Evas blogg

Svar: Jadå, döttrarna är tvillingar. Och du har ju också tvillingar, roligt!Ja, både döttrarna och barnbarnen ligger mig varmt om hjärtat. Jodå, det finns plats för Bosse också...
Kram!
Ditte

Znogge

En gång mamma,alltid mamma! För visst sitter takterna i :-) Det är jag övertygad om!

Kram

Svar: Visst är det så...Men jag har kommit av mig lite. Å andra sidan går det fort att komma in i vanorna igen.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

mamma är man hela livet oavsett åldern på ens barn hoppas du får en skön dag på alla vis kram

Svar: Visst är man det! Önskar dig också en bra dag. Här är det snöyra så utelivet ligger nog i träda idag.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Jadå barn och barnbarn ger oss mycke gjädje :)
Grattade ju Astrid igår och ikväll ska jag vara barnvakt åt alla 3. Svårt att vara alla till lags. Tur killarna är så stora nu, då lilla A kräver mycket uppmärksamhet.
Mailade dig alldeles nyss.
Kram till er båda/A-K

Svar: Hola!Visst ger oss barnbarnen mycket glädje, helt klart! Kul, Astrid redan två år. Ja, att passa tre blir ju mer livat i holken, men skönt att de stora klara sig bra på egen hand. Men de skal ju "administreras".
Skall läsa mailet!
Kramar till dig från oss!
Ditte

Ann-Kristin

PS!
Så stor Max blev med nyklippt hår och lille W är ju så söt! DS

Svar: Visst är det stora killar numer. Och jättefina!Kram!
Ditte

Annika

Ibland tar det lång tid att läsa din blogg som i dag då jag hamnade i Thailand och på några andra bloggar som du har i vänsterkanten. Trevlig läsning. Färdighetsträning är ju aldrig fel och speciellt inte om den är så trevlig som din var tillsammans med Max och William.
Kram

Svar: Ja, det är lätt att hamna in på lite andra sidor hos mig. Det gör jag också ibland för det är roligt att se vad som hänt under årens lopp. Och en del är det ju. Och jag får nog fortsätta att träna ett tag till på att få till det med två barn...
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: