Ett fjärran smakprov

    
Jag känner det lite som om jag för tillfället "snöat in" en del på Asien. Och just snöat passar bra här. Gårdagen bjöd på slasksnöande hela dagen och idag ligger snötäcket kvar och det är -4. Kan inte påstå att snön är så vit här inne i stan, snarare en lite mer gråbrun nyans.
Så varför inte mentalt förflytta sig till varmare asiatiska trakter om man nu inte kan det rent fysiskt. Sagt och gjort!
En av mina äldsta väninnor, Eva, föreslog middag på en vietnamesisk restaurang i Stockholm, Nem Nem Quan.
Redan tanken på detta fick det att vattnas i munnen och fick mig att minnas Vietnam med bullret i Saigon och stillheten på den härliga ön Puh Quoc.
En mysig kväll hade vi och som vanligt mycket att prata om.
 
Eva och jag träffades en augustidag 1968 när vi båda började vår utbildning på GIH i Stockholm, Gymnastik och Idrottshögskolan och har hållit ihop sedan dess. Ingen av oss kom att stanna kvar i gymnastikdirektörsyrket. Jo det heter så. sedan den tid då sjukgymnastutbildningen och gymnastiklärarutbildningen hängde ihop. Eva fortsatte att studera, blev läkare och så småningom professor i näringslära/klinsik fysiologi och jag blev mellanstadielärare.
 
Bilder från den "ljuva tiden", nyutexaminerade gymnastikdirektörer i juni 1970. Åren har gått sedan dess och vänskapen är fortfarande strak
MIn mamma tillsammans med Eva och mig på balkongen hos mina föräldrar i Huvudsta, Solna.
 
Till Vietnam.
                                                                                       
Bruset i Saigon.
Stillheten och det vackra på Puh Quoc.
Orörda stränder.
Underbar mat och särskilt i skuggan på stranden.
Minns att jag även här åt vårrullar gjorda av rispapper och med fyllning av bl.a. räkor.
 
Och i Stockholm.
 
 
 
Ami

Det är roligt att du "snöar" in på dina trevliga reseberättelser. Och tänk vad kul att du och Eva har behållit kontakten under alla år. Och du är dig så lik på bilden där på balkongen :)
Önskar er en trevlig eftermiddag och kväll.
Kram

Svar: Det är ett antal år sedan balkongbilden togs, men jag kan nog säga att jag idag påminner om min mamma. Men hon var betydligt smamalare och var 52 år då fotot togs.Visst är det roligt med vänner man haft så länge och jag är verkligen glad över vår vänskap. VI får väl fira rejält när vi varit änner i 50 år. Några år kvar bara.
Önskar er också en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Veiken

Så härligt. Jag är också för närvarande insnöad på Asien.... Härliga bilder - så mysigt! Kramar

Svar: Visst är det bra att vara insnöad på Asien. Jag får vara det mentalt...Kram!
Ditte

Annika

Vackra bilder. Finns det några större skillnader på maten i Vietnam och Kina. Den ser god ut. Du är dig lik på bilden.
Kram

Svar: Jodå, det är skillnad på den kinesiska maten och den vietnamesiska , men det finns också likheter. Kina är så stort och köken ser olika ut i olika delar av landet. Maten är t.ex. mycket mer kryddstark i söder och i norr är maten kraftigare och mot kusterna är inslagen av fisk och skaldjur större. Och jag är förtjust i asiatisk mat över huvud taget.
Roligt att du tycker att jag är mig lik på bilden. Kan inte riktigt se det själv...
Kram!
Ditte

Marja

Snålvattnet rinner när du visar allt gott på bordet. :) Du är dig lik på ungdomsbilden. Vänskap måste man vårda och det är fint att gå genom livet med samma vänner. :) Kram! :)

Svar: Roligt att du kan se likheterna med ungdomsbilden. Jag får nog anstränga mig för att göra det. Däremot kan jag se likheter med mon mamma och hur jag ser ut idag. Men när jag var ung var jag nog lik min pappa också. Visst är det fint att gå genom livet med samma vänner och Eva är min nuvarande äldsta vän. En otroligt värdefull vänskap.
Kram!
Ditte

Aaa

När tänker du resa till Asien nästa gång?

Svar: Jag hoppas i augusti...
Ditte

TantGlad

Du har varit med om så mycket spännande i ditt liv vad jag förstår, och det är så roligt att kolla alla dina bilder. Tänk så många platser du har besökt som du kan minnas och dela med dig här i bloggen.
Jättekul när man har kvar en vän efter så många år. Då är det en sann vän. Så fint kort på er.
Här hos mig är det rätt mycke snö. Men nu vill man ha vår.

Kramelikram fina du.

Svar: Snö här också och minusgrader idag. Bättre än snömodd och regn. Visst har det blivit många resor, erfarenheter och upplevelser under åren och de har berikat och påverkat mig på många olika sätt.
Och visst är en sann vän betydelsefull och vi har upplevt så mycket roligt tillsammans och äventyren vi hade i gammal Saab på en resa runt i Europa minns jag som om vi gjorde resan igpr och inte 1970.
Önskar dig en skön och avkopplande helg!
Kramar från mig.
Ditte

Ghugge

Fint med vänskap som varat i så många år! Ni är så fina där balkongen..och du är dig lik! Trevlig helg!😉

Svar: Visst är det fint med gammal vänskap! Och vad gäller fotot så tycker jag nog inte själv att jag är mig lik, åren har ju gått. Men många minnen från dennna tid finns kvar och dte är jag så glad för.
Kram!
Ditte

Geddfish

Fantastiska bilder. Och det på din ungdom, vad du är dig lik! Härligt.
Ja, det sägs ju att livet består av en massa god mat och dryck och att man sedan får leva på goda minnen. Jag kommer inte riktigt ihåg, men vi hade inramat några tänkvärda ord, som också att livet var en vandring med lite grus i skorna, eller nåt.
I morgon har jag en stor tänkvärd dag.
God kväll och kram, Gerd ♥

Svar: Tack! Jag vet inte om jag är mig lik, men jag kan tänka tillbaka på den tiden med sådan glädje. Vad gäller morgondagen så önskar jag dig och det dagen innebär det allra bästa. Jag kan inte nu hitta andra ord just nu, men önskade jag kunde.
Att leva på de goda minnena har jag börjat förlika mig med så smått, men det känns också svårt. Det finns mycket kvar som jag vill göra och det är nog dags att sätta lite fart. Har nog kommit av mig en del, men jag är också så tillfreds med många saker här och nu.
Kramar och tankar till dig.
Ditte

Ama de casa

Härliga bilder - speciellt den där ungdomsbilden på dig, Ditte! :-)

Vi var i Vietnam 1994 då dom precis hade öppnat gränsen för turister igen. En fantastisk resa! Otroligt vänliga - och nyfikna! - människor :-)

Svar: Fantastiskt att ha varit där redan 1994. Förstår att det var en resa att minnas. Vi kom ju ett antal år senare och jag kan gärna tänka mig en resa tillbaka. Vad gäller bilder så är de ju en del av resan. Och min ungdomsbild...Ja, "jag minns den ljuva tiden.." Så mycket roligt!
Ditte

Gittan

Härligt att vara med på dina resor, fina bilder. Kul att ha vänner som man hållit kontakten med i så många år och du är dig lik på bilden.
Ha en skön helg. Kram.

Svar: Nja, vet inte om jag tycker jag är lik mig. Det har ju passerat x antal år...Och goda vänner äer en gåva som jag skattar högt.
Önskar dig också en fin helg.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Så söt du är på bilden!! Du är ju lik din far tycker jag...eller hur?
Kul med lång vänskap!
Kram P ♥

Svar: Jag är nog lik pappa på bilden, men idag har jag kanske mer drag av mamma. Men jag vet inte...Och lång vänskap är guld värd.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte.
Så härligt att ha en så lång vänskap!
Du är dig verkligen lik på bilden. Lika fint leende då som nu.
Maten såg verkligen god ut.
Hälsa Bosse och kram till Er båda/A-K

Svar: Hola!Visst är det fint med en så lång vänskap och jag hoppas vi har många år kvar som vänner.
Gulle dig som tycker att jag känns igen på bilden...Själv är jag mer tveksam.
God mat var det och eftetrsom vi båda varit i Vietnam så passade det extra bra med just den maten.
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

A-C

Jovisst, känns du igen på bilden!
Härligt att ha en vän i så många år. Ewa har varit min väninna sen 50 år tillbaka. Henne träffade du som hastigast i höstas när vi fikade på InaExpresso. Kram // A-C

Svar: Trevligt att du känner igen mig, men åren har ju gått...Tänk, vad roligt att din "gamla" väninna också heter Ewa, med w, dock lika namn.
Jodå, jag minns henne och att hom inspirerade er till det hus det blev.
Vi ses snart. Har mailat dig!
Kram!
Ditte

Znogge

Du får mer än gärna fortsätta att snöa in på olika rese- och semesterminnen! Det ser fantastiskt vackert ut i Vietnam och jag inser hur många spännande resmål som väntar. Om tillfälle gives. Vem vet...

Så roligt att du och din äldsta väninna fortfarande har kontakt med varandra. I bland är det lätt att komma ifrån varandra men viss vänskap den består!

Kram och trevlig lördagskväll!

Svar: Jag kommer nog att då och då snöa in på Asien och vietnam är verkligen värt ett eller flera besök. Det finns många spännande resmål runt om i världen och det är bara svårt att välja var att börja. Visst är det lätt att komma från varandra när åren går. men vi har hållt ihop och Eva var även på besök i Peking.
Önskar dig också en fin kväll.
Kram!
Ditte

A-C

Konstigt. Kan inte se att du mailat mig!

Svar: Jag gör om det.
Ditte

Eva`s blogg

Vänskap är något ovärderligt och det är inte alla som har det där som du berättar om, lycko dig :) mysigt att kunna umgås som ni gör så skönt att åka i väg snart när bär det av? kram ha en fin kväll

Svar: Visst är vänskap ovärderligt och många gånger "växer man kanske ifrån varandra" men jag har en del vänner där vänskapen bestått genom åren. Och Eva är en av mina äldsta vänner. Men min allra äldsta vän som fortfarande finns kvar, fick jag i början av 1960 talet i Solna.
I nästa vecka bär det av mot varmare trakter och det skall bli skönt.
Önskar dig också en fin kväll.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: