En del att titta på...

    
 Sen eftermiddag;  termometern visar +18 (i skuggan) och några små, lätta, moltussar svävar förbi på himlen.
Och det har varit och är fortfarande en bra dag idag också. På alla sätt!
Det blev en sen frukost på terrassen och därefter var  dags att ta tag i dagens göromål.
På dagens lista stod inköp av en "riktig" ugn.
Vi har en liten bänkugn och den har fungerat bra för två personer, men om mer mat skall göras och till fler, kakor, bröd och bullar skall bakas så behövs större formar/plåtar och då räcker inte den lilla ugnen till.
Preciosa och "La Syrra" skulle vara behjälpliga och vi styrde stegen till den lilla butiken med vitvaror och elprylar på Ramon Gallud 104, JB Mallen, och där fanns ugnen vi hade tänkt oss som både hade rätt storlek, grill och varmluft.
Inget att fundera på! Hemleverans och installation om en stund. Smidigt som bara den!
Och sedan blev det en vända för oss till Deni´s, nere vid havet, för lite ät och drickbart. Trevligt och som vanligt och mycket att prata om. Och givetvis havsutsikt!
 Men innan vi kom till skott med ugnsfrågan var det en del annat att se.
Havet till exempel. Jag dras ju dit som en magnet . Har svårt att se mig mätt, särskilt på solen som får Medelhavet att glittra så vackert. Vilket ljus!
 
 
Jodå, solstolsfolket har gjort entré, men än så länge är det gott om plats på stränderna.  Så är det inte i juli och augusti, för då är det i princip ståplats som gäller, åtminstone dagtid.
 
 
Mer fanns att se.  En uppiffad port t.ex. Ibland kan man ju tycka att dörrar/portar är lite trista. Men vad kan inte ordnas med lite färg och fantasi?
Att sedan några tycker att de gröna glasinsamlingsbehållarna är färglösa och trista, det kan jag förstå. Så varför inte pigga upp det hela och måla en fisk som simmar runt och omfamnar de krossade flaskorna.
 
Piffiga idéer!
                                                                                       
Ann-Kristin

¡Buenas Tardes!
Så mycket Ni hunnit med idag! Otroligt att ni har det så varmt i skuggan. Här har det varit grått och snöblandat regn hela dagen. Jag längtar också från grått till blått. 😊
Min spis i Torre är jätteknepig och vet faktiskt inte hur ugnen funkar egentligen, får ta en test i vår. Kan ju testa med en sockerkaka eller något.
Kram till er båda/A-K

Svar: Jättefint med en riktig ugn. Den lilla var också bra, men när jag lagar mycket mat och behöver ugnen så räckte den inte riktigt till. Jag gillar ju att laga mat och vi gör ju det en del och då känns det bra med modell större och med varmluft och grill. Du får testa med sockerkaka, vi kommer gärna och provsmakar.
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Preciosa

Tack för i dag!
Och vilken havsbild du lade in!! Fantastisk. Får köpa en 5 kilos kamera :) Men då måste jag nog ha en vagn till den :-)
¡Hasta mañana! P ♥


Svar: Tack! Och tack själv för idag! Men annars kan ju jag bära kameran...Har ju vanan inne. Och min kamera är inte så tung. Den ryms i min lilla ryggsäck.Hasta manana!
Kram!
Ditte

Tina

Hej Ditte! Hur gör ni med betalning när ni handlar sådant som ska hemlevereras? Ser till att ha kontanter hemma? Betala med kort i butik? Om jag har pengar på Norwegiankortet drar jag det, så blir det lite poäng :-)

Jättefint målad glasigloo!

Kram från Umeå

Svar: Vad gäller betalning så gör vi på olika sätt. Att använda Norwegiankortet gör vi ibland, men idag betalade vi när de levererade. Men det hade gått lika bra att betala med kortet i butiken. Kul med lite färg på de annars ganska tråkiga "igloona".
Varma Torrekramar till dig i Umeå.
Ditte

Ami

18 grader i skuggan låter ju helt fantastiskt. Här har det varit snöblandat regn under dagen, så jag längtar verkligen bort :)
Vad bra att ni fick tag på en ugn som passade er och smidigt att de både levererar och installerar.
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Vädret är väldigt behagligt och vi njuter av det och det fina vädret skall visst fortsätta, men det skall bli blåsigt till helgen. Får väl spänna fast kepsen...
Ugnen blev jättebra och fint med varmluftsugn
Saknar inte snöblasket...
Kram!
Ditte

Geddfish

Underbara havsbilder! Så gott att kunnat lämna det gråa här i Sverige. 18 grader är ju fantastiskt.
Ha det så härligt och natti natti, kram, Gerd

Svar: Tack! Ja, havet är verkligen vackert när solen speglar sig. Ja, annars också förstås. Jag dras ju dit som en magnet. Väldigt skönt att lämna Sverige just nu och känna av lite vår.
Natti, natti!
Och i morgon är en ny dag...
Kramar och tankar till dig.
Ditte

Znogge

Grattis till den nya ugnen och så smidigt med leverans och installation direkt. Så nu väntas det många nya kulinariska sensationer förmodar jag ;-)

Havet ja! Det kan man inte få för mycket av. Än så länge är vårt kallt och ogästvänligt men i sommar så...

Kram

Svar: Jodå det kommer en sommar. Jga provar nu mest på våren. Och du har ju nära till havet där hemma. Jättefint med den nya ugnen. Snabb leverans och installation som ingick i priset. Det är man inte så van vid hemifrån. TRevligt är det och jag handlar gärna i de mindre butikerna även här där servicen är god och man är välkommen som kund.
Ugnen invigdes idag, för att värma gårdagens rester i, men helt perfekt och snabbt gick det. Bra med varmluft.
Här finns så många bra råvaror och nu lockar det till fler experiment vad gäller matlagning med den nya ugnen.
Men visst provar vi några gånger i veckan olika restauranger, absolut...
Kram och natti!
Ditte

Synne

Åh vad härligt det ser ut! Skulle gärna byta bort lite slask mot några grader i solen! Har ni eget ställe i Spanien? Kram!

Svar: Ja, det är skönt att möta våren nu saknar inte slasket alls. Kram!
Ditte

Ama de casa

Grattis till nya ugnen!

Vi har bara en bänkugn, men den får duga. OM jag skulle offra skåpet under spisen i vårt pyttekök, så skulle det bli en diskmaskin där. :-)

Svar: Tackar! En klok tanke med en diskmaskin, men här har jag inbyggd diskmaskin (Bosse) och den/han fungerar riktigt bra.Ja, köket här är också litet, men där ugnen står hade vi kastruller och de är nu förflyttade till skåpet bredvid.
Ditte

Fia

Härliga bilder du bjuder på! Vi fick ingen ugn igår men väl en ny AC som känns väldigt bra! Varmare ute idag, ska bli roligt att ses i eftermiddag!
Fia

Svar: Tack! Jättetrevligt att ses igår! Skönt med en ny ac, förstår att det känns bra. Jätteroligt att träffas i eftermiddag.
Ditte

Bosse Lidén

Där var ett ställe där det passar att piffa till det. (å-stationen) Vi måste vara födda i samma form. Jag dras också som du säkert vet, som en magnet till havet. Tyvärr gör maneter det också på vissa ställen.

Svar: Kanske har vi några likheter, känns så. Och vår dragningskraft till havet är en av dem. Vad gäller maneter så har jag inte sett några här i Spanien där vi är. Men säkert finns de...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: