Dagarna går i varandra

    
Det känns verkligen som om dagarna går i varandra men innehållet växlar markant.
Igår firades döttrarnas födelsedagar med väldigt god mat och "trevligheter" på den grekiska restaurangen Faros, nära oss på Söder.
Att restaurangen dessutom är barnvänlig och servicen jättebra gör det hela om möjligt ännu bättre. (Alla barn blev bjudna på glass till dessert...
Faros är för oss lite av en "hemrestaurang" där vi varit många gånger och dit vi gärna kommer tillbaka.
 
Jag slog runt på härliga scampi och även lille William ville smaka.
 
Idag, ny dag och nya händeser. Jag blev jag skjutsad till IKEA i Kungens kurva, av dotter Helen för några smärre inköp. 
Detta är det första IKEA varuhus som lät byggas i Sverige efter huset i Älmhult och öppnades redan 1965 och är efter ombyggnaden 2002, till ytan,, världens största IKEA varuhus.
Och här har jag svårt att överhuvud taget hitta något alls. Men vi gick fram som dammsugare bland de olika avdelningarna och var på mindre tid än en timme färdiga. Bra jobbat.
Jag har en längre tid varit på jakt efter en magnetisk knivhållare att sätta inuti ett köksskåp i "speniensommarstugan" och visste att IKEA hade. Den finns nu i min ägo. Liksaså har jag jagat bara kuddfodral, men numer skall man på de flesta ställen här i stan även behöva köpa hela kudden, alltså även innerkudden. Men idag hittade jag även fodral som jag ville ha. Perfekt! Dessutom höll jag på att bli både med soffbord och tv -bänk, men detta måse nog MBL förhandlas här hemma. (Alltså diskuteras lite, med maken.)
Trängseln på IKEA uteblev så stärkta efetr en korv för fem kronor så körde vi hemåt.
 
Strålande sol och perfekt väder både för en promenad, båttur och skidåkning om man varit i fjällen. Men se, skidåkningen gick att lösa på hemmaplan.
 
-Promenad längs kajen.
 
-Solen strålade vackert.
 
-En båttur över till Hammarby Sjöstad.
 
Jodå, det syns lite vitt. Undrar vad det är... Liftarna ser ut att gå och det rör sig i backen.
Och ta da...
Där ligger Hammarbybacken och bara väntar på mig. Snöbrist? Jodå, snön regnade bort igår, men det är inget hinder. Det finns snökanoner.
Bara att sätta fart alltså. Varför inte?
Och visst, "i morgon är en ny dag".....
 
-Lite grönt piffar upp och påminner om våren.
 
 
Timeoftiger

Stockholm är fint året runt! Även här i Norrland har snön försvunnit, mörkret har vi kvar!

Svar: Visst är Stockholm fint! Det känner jag alltid när jag kommer tillbaka från en resa. Trodde snön låg kvar norr ut..Och tyvärr har ni nog mörkare än vi. Men ljuset kommer och till dess får vi försöka lysa själva.
Ditte

Iris

Ja, vi behöver nog också en knivhållare - undrar om den kan hittas på IKEA i Malaga.
Mysiga bilder från Hammarbybacken - saknar Stockholm. Kram

Svar: Tror nog du får tag på en knivhållare på IKEA i Malaga. Vi var i behov av en för lådor är en bristvara. Dock har vi gott om skåp och skåpdörrar...Knivhållaren får sitta på en insida. Stockholm är fint och det är allltid mysigt att strosa runt här, Nåja, i ösregn och hård blåst kan jag stanna inne och lukta på blommorna och läsa.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Trevlig dag och god mat i går!!! Skulle blivit bjudna på mat i dag men mín mage tyckte nåt annat :( Besviken. Men få se en annan dag. På IKEA kan man bli med på det ena och andra :) Dom bygger väl nytt där vid Kungens eller är det klart?
Kram P ♥

Svar: Kanske din mage vill bli bjuden på mat imorgon i stället. Kan nog gå om den får vila sig i form...Jag är ju ståndaktig vid IKEAbesök och går inte där och slötittar. Så roligt är det inte och IKEA vid kungens Kurva tycker jag inte om. Bättre i Barkarby, för där kan man hitta något utan att själv komma bort.
Nybygget är nog klart...Blev en tillbyggnad. Men kanske skall det bli större.
Kram och tankar till dig.
Ditte

Ami

Alltid trevligt att gå ut och äta! Och speciellt trevligt blir det när hela familjen kan samlas :)
Och visst har IKEA många bra och smarta lösningar som passar särskilt bra när man som vi bor lite trångt nere i Spanien :)
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Visst är det mysigt att samla "de sina" och extra roligt när det också blir bra med både mat och annat.Skönt att den magnetiska knivhållaren nu är inköpt så kvivarna får sin tänkta plats för visst är utrymmena begränsade. Och även kudddfodralen skall få resa med så jag hoppas färgen blir bra.
Önskar er också en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Veiken

När jag läste att ni hade varit på en restaurang på Söder, kom jag att tänka på Restaurang Stekpannan, även den på söder. Då var det riktigt god mat där!
Snön är borta även här och gröna gräsmattor ler mot oss! Du fick ett fint ljus i dina bilder! Kramar.

Svar: Stekpannan har vi också varit på flera gånger, men länge sedan nu. Alltid bra mat, men jag tror de bytt ägare nu och viss kvalitéskillnad kan skönjas säger vänner. Men det kan ju vara högst tillfälligt... Sol idag, ingen snö men ett vackert ljus på eftermiddagen då jag gav mig ut. JUst i kväll är det minusgrader....
Kram!
Ditte

Ghugge

Men herregud så trevligt alltihopa ser ut! Det där med MBL tar man ju till när det gäller större ting. Kram

Svar: Trevligt, absolut! Vad gäller MBL, visst, i princip. Kanske en vanlig "rundabordsförhandling" räcker i detta fall. Hoppas!Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Mysigt med IKEA-besök. Det blir inte ofta för mig att åka dit.
Jag åker ju till Avesta i morgon med lite andra grejor som ska till Torre. Borde stanna till i Västerås och handla lite vacumförpackade sovkuddar. De förra är inge bra efter ett antal tvättar.
Så fina bilder i dag igen!
Kram/A-K

Svar: Tack, ja det var fint att komma iväg och inhandla det jag tänkt. Numer är jag sällan på IKEA men där fanns det jag skulle ha och som skall vidare till Spanien. Önskar dig trevlig resa till Avesta och hoppas på bra väglag om du kör. Ha det så bra! Och nya kuddar är alltid bra. Kram!
Ditte

Marja

Jag har varit en gång på Faros med exet och vi tyckte det var en trevlig restaurang, bra service och god mat. Jag ville äta moussaka och fick så mycket att jag inte orkade äta upp allt.
Jag är också så irriterad över att man måste köpa kudden med överdraget. Vad hade de tänkt att man ska göra med de gamla kuddarna? Ohlssons Stuvar har en del fina överdrag.
Kram! :)

Svar: Jam Faros ligger ju också bra till vad gäller gångavstånd. Och portionerna är fortfarande stora, så även barnportionerna.Visst är det knasigt att behöva köpa innerkuddar när man bara behöver "fodralen". Har letat på flera ställen, Hemtex, Indiska m.fl. men hela kuddar måste köpas. Skall titta på Ohlssons stuvar också för att byta lite överdrag är alltid trelvigt. Tack för tipset!
Kram!
Ditte

Gittan

Härliga bilder och kul att gå på restaurang, barnvänligt gör det ju ännu bättre. Det är så bra när man har en "hemma restaurang" det har vi också här i stan med god mat och bra service. Samma sak här när det ska handlas nya möbler, MBL förhandling. Dom kan ju få tro att det är dom som är chef men egentligen är det ju vi...ha ha.
Men visst är det bra att förhandla lite om saker. Ha en skön dag. Kram.

Svar: Lämpliga restauranger när man går med barn är ju viktiga och för oss blev det en tidig middag så att barnen orkade hålla humöret uppe. Nog så viktigt. Visst, tror i vissa fall vi har en "inbyggd chef" när det kommer till förnyelse av något hemma. Ibland är jag bättre och ibland sämre på att förhandla, alltså få igenom saker. Men då gäler det att byta taktik och vänta ett tag så brukar det ordna sig.
ÖNskar dig en trevlig söndag. Här skiner solen så en promenad väntar så småningom.
Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Fina bilder, Stockholm är vacker. Kul att William ville smaka på räkorna.
Kram

Svar: Tack! Visst är Stockholm vackert! Och det finns alltid något att se eller göra om man nu vill det.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Låter som ett bra val av ställe att äta ;) gott också ser det ut som , fin gest att bjuda barnen på glass, ja ikea gillas mkt här och vi har ju det största ;) i Malmö hoppas du får en skön söndag kramen

Svar: Alltid trevligt att träffas med barn och barnbarn och att då äta på en restaurang där det är/känns ok att ha barn med är en fördel. Och här är det verkligen bra på alla sätt. Idag skiner solen så en promenad vankas och lite böcker väntar men annars blir det inte så mycket. Hoppas du får en trevlig söndag.
Kram!
Ditte

krulli

Grekisk mat är så grymt gott, så otroligt gott. Sitter och dreglar och tänker på grekisk mat. Tur jag är en jävel på att göra tzatziki så jag kan slafsa i mig det i mängder mellanåt! :)

Svar: Visst är det! Och det värsta är att jag även är förtjust i asiatisk mat, fransk mat, likaså den italienska....Även här görs det tzatziki med ojämna mellanrum.
Ditte

znogge

Just det IKEA-varuhuset har jag besökt flera gånger. Följde med Husse på en av hans resor och då bodde vi på hotell Scandic där. Så jag ägnade dagarna åt att shoppa. Nu har vi förvisso IKEA väldigt när så speciellt spännande kändes det inte ;-)

Grekisk mat är inte fel. Vår yngsta arbetade en period i Kalamata och nog smakade det gott..

Kram

Svar: Skönt att du numer inte behöver åka så långt för att komma till IKEA. De har ju byggt om och till varuhuset i omgångar och jag tycker numer att det är väldigt rörigt att hitta där inne. Barbarby har ett mindre IKEA och där hittar jag åtminstone. Vad trevligt med Kalamata, där har jag varit ett par gånger och har fina minnen därifrån. Minns särskilt luncherna vid havet med oliver, retsina (det är bara i Grekland jag dricker det) grillad bläckfisk, bröd och tzatziki.
Grekland, framför allt småöarna, var både i min barndom, ungdom och vid vuxen ålder ett kärt resmål.
Kram!
Ditte

Malin

Faros är en favorit även för mig. Var där senast i september och deras fetaostbiffar är att rekommendera. All deras mat är ju förvisso supergod, servicen likaså och mysigt ställe! Och vackert ni har det utanför fönstret

Svar: Vad roligt att du också känner till Faros och varit där, Tror nog all mat där är väldigt god...Ja, här utanför är det vackert och särskilt de soliga dagarna.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: