Återhämtningsdag

    
 Det är mörkt och klockan är "bara" 16. Jag sitter och tittar ut mot kanalen där isen håller på att lägga sig för natten och kastar samtidigt en blick bort mot den i kväll blålysande Globen där föreställningen "Disney on Ice" pågår. Denna trettondag har varit och är fortfarande en återhämtningsdag.
 
Mörkt på eftermiddagen.
Sovmorgon var välbehövlig efter gårdagens utsvävningar med middag m.m. hemma hos vännerna Ninni och Sven. Kvällen blev sen och hann övergå i natt innan vi var hemma. Och tänk att timmar bara kan försvinna så fort...
För att varligt väcka kroppen blev det vid lunchtid en promenad till Globen för att möta döttrarna med familjer för en fika. Detta gäng hade just varit och sett showen "Disney on Ice" och jag hann ta ett par varv runt i området innan "gänget" kom från föreställningen.  Och det gjorde tusentals andra också. Men med viss strategi och framåtanda lyckades vi få ett ett bord på ett café och det var mysigt att höra barnen berätta vad de upplevt.
 
Är man i Stockholm och det är fint väder så rekommenderas en tur upp på Globen för att se på utsikten över Stockholm. Även åkturen upp i gondolen är en trevlig upplevelse.
 
Gårdagens middag  började med champagne, tilltugg, prat och skratt. Det var länge sedan vi alla sågs och vi hade mycket att prata i kapp.
 
 
Till bords! Denna fantastiska hemmarestaurang "Seven Heaven" bjöd på en härlig trerättersmeny. Till förrätt serverades västerbottenpaj, med löjrom och skagenröra. Varmrätten bestod av ugnsbakad lax med färsk spenat och riven västerbottenost, kokt potatis och en fräsch sallad. Och till dessert; glasskulor av vanilj rullade i rostad kokos och med passionsfrukt på toppen. Allt jättegott! Till detta väl valda viner.
 
Väldigt gott!
                                                                                                                                                                                                     
Sven "le chef", Agneta, Bosse, Ninni (värdinna och biträdande "chef") och Lasse.
Och jag på ett eget foto...(var fotograf på det förra)
 
En jättetrevlig kväll som hann övergå i natt. Och tänk, i 35 år har vi känt varandra och det var barnen som förde oss samman. ( Vi träffades 1980 på en föräldrautbildning som Adoptionscentrum anordnade och så småningom kom också våra barn, idag vuxna, och några av dem med nu egna barn.
 
Ellen Delin

En vilodag är behövligt ibland! kram

Svar: Visst är det! Och jag har dem inte så ofta...Kram!
Ditte

Malin

Vad trevligt med gårdagens middag med vännerna! Och en välbehövlig, skön återhämtninsdag idag verkar det som du haft. Hört från många att årets Disney on ice varit väldigt bra

Svar: Föreställningen var jättebra tyckte både de stora och de små. Jag såg den ju inte...Återhämtningen efter gårdagen har gått bra och nu laddar jag med slalom på tv så att jag återfår formen.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Älskar er utsikt och dessutom avis på den enormt fina maten :-)
Skulle aldrig våga åka Globen-kulan :)
Kram P ♥

Svar: Utsikten här gillar vi också Man tröttnar inte. Maten var verkligen toppengod och så härligt att få bli bjuden på detta. Vad gäller globen och att åka upp där har jag gjort det med Max och det var en solig, klar dag och jättefin vy över stan. Men visst är man instängd...
Kram!
Ditte

Åse

Vilken härlig dag och kväll, åka upp i globen har jag aldrig gjort, men nu blev jag allt lite lockad. Ha en fortsatt fin kväll- Åse

Svar: En tur upp i Globen med gondolen är väldigt trevligt och rekommenderas när det är klart och sikten god. Utsikten över Stockholm är magnifik. Och visst hade vi en jättetrevlig kväll och dagen i dag har visserligen gått i återhämtningens tecken; dock med promenad och träff med de mina.
Ditte

Znogge

Men vilken festlig och god meny som ni blev serverade! Trevlig att ni hållit kontakten sedan föräldrautbildningen. Kan tänka mig att det är värdefullt på många vis. Syster min med familj umgås också med några föräldrapar från adoptionsgruppen.

Kram

Svar: Både väldigt festligt och gott! Och jättetrevligt! Även våra barn håller viss kontakt än idag och det är också roligt så här 34-35 år senare....Goda vänner dod mat och dryck är ju en väldigt fin kombination och visst stämmer det.
Kram!

Ditte

TantGlad

Har alldrig varit till globen, men det låter spännande. Vilken fin utsikt från dig det är.
Tänk så roligt att ha kvar vänner sedan sån lång tid. Då Äre äkta, och jättekul att ses. Förstår ni hade det trevligt av bilderna att döma. Tänk.....tiden går alltid fort då man har trevligt. Tänk om det kunde vara tvärtom.....den går sakta när man har trevligt, och fort då man har tråkigt. Nu önskar jag dig en fin kväll och en fin onsdag. I möra blire vardag igen.

Kramelikram fina bloggvän.

Svar: En tur upp i Globen är trevligt om du kommer till Stockholm och det är klart väder. Häftigt att åka upp där utanpå...Riktiga vänner är så värdefulla och jag är så glad för de finns.
Visst vore det fint om tiden gick sakta när man har roligt...
Och jag önskar dig en bra arbetsdag i morgon.
Stor kram till dig.
Ditte

Susan

Hola! Gamla kompisar är guld värda! Och vilken fantastisk meny!

Säger som P - den där hissen skulle jag aldrig åka... Globen har vi annars hängt vid under många år. Sonen gick på dagiset "Globen-kulan" som låg i samma del som Globen hotell vilket för tiden var en synnerligen okonventionell lösning. Avsaknad av traditionell dagisgård med lekpark var dock en fördel. Större delen av dagen tillbringades utomhus i närliggande parker och skogsdungar. Barnen var sällan sjuka och lekte med pinnar, stenar och kottar och fantasin flödade! När de var inomhus målade, sjöng och dansade de. Från 1 års ålder stod sonen en gång i veckan framför ett staffli och målade tavlor med klassisk musik i bakgrunden! Världens bästa dagistid!

I samband med att sonen skulle början "nollan" var det dock så rörigt med byggnation av södra länken - mycket trafik och bullrigt utanför - så föräldrakooperativet tog sitt pick och pack och flyttade till Stureby. På grund av allt jobb som vi föräldrar gjorde (jag satt i styrelsen och skötte ekonomin) kunde vi hålla 3 syskonavdelningar igång med 14 barn på varje och med 3 pedagoger (samtliga utbildade förskolelärare) per avdelning. Brukar tänka på det när jag ibland läser om stora barngrupper och outbildad personal som ofta byts ut... Så glad att sonen fick den här starten - han minns sin dagistid med glädje trots att han nu är 19 år! :)
Kram//Susan

Svar: Visst är gamla vännner viktiga! Och tillsammans med god mat och dryck så är det en nästan oslagbar kombination. Vilken härlig tid på förskolan. Och vilka fantastiska föräldrar! Säkert därför ni också fick så bra personal som trivdes och stannade. En bra förskola är guld värd!
Globen- gondolen är trevlig, om man nu tycker om liftar och glashissar högt över marken och gör man inte det så är det inte mycket att göra åt. Eftersom jag har åkt skidor sedan tidig ålder och åkt liftar högt uppe så har jag inga problem med detta. Men det kan komma...
Ha det gott! VI hörs och ses!
Kram!
Ditte

Annika

En återhämtningsdag efter något trevligt måste kännas bra. Den där hissen på Globen har jag aldrig åkt, men det låter lockande och lite läskigt.
Kram

Svar: Det har varit en jättebra dag! Och att återhämta sig utan något direkt inbokat känns bra. Och att träffa de mina och fika och samtidigt komma ut på promenad var bara trevligt. Gondolen upp på Globen är häftig och utsikten är jättefin. Rekommenderas!
Särskilt om vädret är klart.
Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Ser ut som en trevlig dag, Ditte!

Hoppas vi kan planera lite för att träffas snart, hade vart såååå roligt! :D

Svar: En bra dag efter en alldeles väldigt bra kväll.Mailar dig i morgon och klart vi skall ses.
Ditte

Ama de casa

Såg verkligen gott, trevligt och mysigt ut :-)

En strålande vinterdag för några år sen tog vi en tur upp på globen. Helt fantastiskt :-)

Svar: Visst är det fint att ha "Stockholm" under sig! Och härlig utsikt, om det är klart väder förstås. Kvällen blev så lyckad och trevlig....
Ditte

Mysiga bilder. Visste faktiskt inte att man kunde åka upp i globen så!

Jag har haft lite problem med kommentarer sen nyårsafton men nu ska det funka som vanligt.Vad hemskt det där med plånboken! Fruktansvärt skulle heller inte vilja gå dit igen. Blev lite nyfiken över en sak. Har du varit i Paris mycket? Jag ska nämligen dit nästa månad. Hittar inte mycket om annorlunda restauranger när jag googlar så tar gärna emot tips :) Kram

Svar: Jodå, en tur upp i Globenär riktigt trevligt, helst skall dte ju vara fint väder förstås. Skall fundera lite över Paris och mailar dig. Kram!
Ditte

Ami

Vilken trevlig kväll/natt ni hade. Och visst är det så att klockan bara rusar iväg när man träffas och har det trevligt. Och den "restaurangen" såg verkligen ut att servera god mat, god dricka och goda vänner :)
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Visst är det fint med "restauranger" som tillhandahåller både vännerna, mat och dryck. Helt klart ett vinnande koncept.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

ja allt runt omkring dig är så ombonat och familjärt precis som en familj skall vara eller bör :) och möten i livet är alltid intressant :) ja till sommaren skalla vi ta oss till staden är det tänkt :) ha en fin dag kram

Svar: Välkomna till Stockholm! Jätteroligt om vi då också kunde ses!Visst är det roligt med olika möten i livet och hur de sedan utvecklar sig.
Här är det mörkgrått idag, men jag myser inne.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Fia

Tjusig utsikt ni har! Är det White arkitekters byggnad man ser längst ner på gatan? Vi vände där på vår promenad i söndags och gick upp i Bleckhornsparken och tittade på getterna 😀🐑
Hälsar Fia

Svar: Jo, glasbyggnaden är bl.a White´s arkitektskontor. Blecktornsparken ligger ju snett ovanför där vi bor, går man trappan upp vid busshållplatsen så kommer man direkt på gettterna. Vi är där ganska ofta när barnbarnen kommer. Utsikten här är omväxlande och skiftar ständigt.
Idag är det mörkgrått, så det blir inga utsvävningar...
Kram!
Ditte

Veiken

Tänk så mycket gott barnen kan föra med sig! Vi kan tacka våra barn för mycket!
Det var verkligen en riktig festkväll ni var på.
En tur upp på Globen står på programmet när jag kommer till Stockholm, det är säkert!
Svar: Visst är jag på plats. Du kommer att få se mycket som du känner igen! Kram

Svar: Vad härligt att du är på plats! Så skönt! Ser fram emot många härliga bilder och inlägg. Och jag kommer att sakna och längta...Hälsa så mycket till M från oss båda. Visst är det fantastiskt så mycket barnen för med sig och på många olika sätt. En riktig helkväll blev det!
En tur upp på Globen låter perfekt och gärna en vacker dag.
Ha det gott!
Många kramar från mig.

Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: