Värt mycket!

    
Ny månad är här, februari, och jag grunnade på om det möjligen hamnat några euro på marken från vårt hårt ansade penningräd. Jag letade och letade, men hittade vare sig mynt eller sedlar.
En tanke var att penningträdet lämnat sina gåvor, kanske blåst gåvorna till granntomterna. För här var det tomt. På euro alltså. Blommor var det däremot gott om, så kanske har de inte hunnit omvandla sig ännu. 
Men, å andra sidan, så är ju pengar en ganska världslig sak. Är man frisk så är det ju det mer värt än att penningträdet levererar.
Och just nu är jag i hyfsad form. Värt mycket. Går inte ens att då tänka i pengar.
Så småningom kommer mars med läkarbesök. Men det är långt dit och Södersjukhuset känns nu fjärran. Skönt!
En del av penningträdet, men pengarna lyser med sin frånvaro.
 
Blåst idag också, ca 9 m/sek, alltså perfekt seglarväder om man nu hade tänkt sig det.  Men det hade vi ju inte. Tyvärr!
Och efter att ha jobbat en del med spanskstudierna, haft synpunkter på en lampupphängning och flyttat om en massa saker så blev det en vända ut. 
Sol var det och knappt inte ett moln inom synhåll.
Visst drog havet som en magnet och nere på Deni´s såg vi ett bekant ansikte, Ingrid. Vi slog oss ner en stund och njöt av att ha havet framför oss.
 
Just att se havet ger sådan ro och tankarna rör sig i takt med vågorna. Så att sitta här är verkligen en "lisa för själen" och värt så mycket. 
Och det är fler än jag som tycker så, för dessa bänkar är ofta upptagna.

 
Och det här med att välja sig en plats för sitt tänkande kan ibland ställa till ett visst bryderi....Dock övergående.
 
 
Undrar om man kan boka i förtid. Den vänstra bänken är perfekt när det är morgonsol, den i mitten perfekt mitt på dagen och den längst till höger passar senare på eftermiddagen och på kvällen. Skönt med valfrihet. Och kan man välja är det värt så mycket. Men tyvärr kan man inte alltid det. Och då får man ta det som det kommer. Jag också.
Olika nyanser av blått, idag också.
 
Torrebloggen

Hej Ditte!
Vackra bilder! Jag gillar också att sitta på en bänk och titta ut över havet!
Tänk vad härligt det är att man kan och har dessutom möjlighet att välja här i livet!
" Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns" ( Pjotr Andrejevitj Pavlenko)
Kram!
//Carina

Svar: Tack! Ja, det var en fin dag idag också om än blåsig. Men det finns ju lä...Och havet är så vackert helt oavsett.Ditt citat är så sant! Håller helt med! Och borde mer ofta minnas det...
Kram!
Ditte

Znogge

Att få må hyfsat bra är värt hur mycket som helst och går verkligen inte att mäta i pengar. Jag tänker ofta på min mammas svar i min "mina vännerbok". På högsta önskan skrev många "att bli miljonär" medan min mamma skrev "att få vara frisk". Som liten tyckte jag det var märkligt men nu inser jag hur klokt hennes svar var!

Önskar dig en fortsatt trevlig kväll!

Kram

Svar: Så klok din mamma var! Visst är det så. Och lyckan sitter ju inte i pengarna även om de kan förenkla tillvaron ibland. Tror vi båda är tacksamma över att må just "hyfsat bra".
Kramar och tankar!
Ditte

Susan

Hola! Sök lä och njut av ljuset och värmen! I Estocolmo snöregnar det horisontellt - sånt där litet och vasst... Idag har det varit 4 nyanser av gråvitt men man behövde bara stå ut några timmar - sen blev det kolsvart! ;) I morgon bär det av till trabajo och tillbaks till vardagen igen.
Kram//Susan och Bambumannen med kulörta lyktor

Svar: Kära du och Bambumannen med de kulörta lyktorna! Traskade förbi hos er idag och kände viss saknad, det måste medges. Kunde kanske gett mer inspiration till viss förvaring. Hmmm...Saknar inte vare sig snön eller de grå nyanserna utan njuter av de blå.
Men vi håller ställningarna och vi ses i påsk. Visst?
Önskar er båda en bar start på veckan så tar vi hand om ledigheten.
Kram!
Ditte

Aaa

Hur varmt är det där, ser så somrigt ut men du ser ut atta vara ordentligt påklädd?

Svar: Idag har det blåst mellan 8 och 10m/sek, men i lä kunde man klä av sig en jacka. Hos oss har vi haft +16 grader under dagen, helt ok för att vara den 1/2. Och ingen snö alls....I fredags hade vi +21 och ingen blåst, så skönt. Ren försommar!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Så vackra bilder du har lagt ut! Undrar så hur min Penningblomma sköter sig. Ett skott som jag fick av Ama o Anders 2012 (tror jag). Får ge mig till tåls tills april.
Ha det gott ock kram till Dig o Bosse/A-K

Svar: Skall försöka spana på ditt penningträd och se hur det sköter sig. Ja, en vacker dag har vi haft, men det har blåst rejält .
Trevligt är det i allla fall att vara här.
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Marja

Så vackra nyanser av blått!
Penningträdet tror jag är släkt med en succulent som jag gillar att ha som krukväxt. Vet inte vad den heter, men den har då aldrig blommat för mig. :)
Njut av det blå! Kram! :)

Svar: Visst är det blå vackert! Jag njuter!
Tyvärr har inte penningträdet genererat några pengar , men det är ju i sig en världslig fråga. Vackert är det förvisso!
Tror detta/denna träd/buske/växt behöver stor yta för rötterna för att trivas. Kruka är nog inte där växten trivs bäst.
Kram!
Ditte

Anonym

Hej Ditte! Härliga bilder och så skönt ni har där nere! Härligt att filosofera och titta ut över havet!😉 Håller med om att pengar inte är något i förhållande till hälsan..men vi får ha förtröstan och hoppas att vi får vara friska.🐞 Njut och må gott! Kram

Svar: Tack! Ja, vi har det skönt här. För mig som numer har svårt att ha kyla och blåst i ansiktet är dte skönt att kunna vistas ute stora delar av dagen och inte ha ont. Men jag saknar så att kunna åka skidor...Håller på att vänja mig vid att det kanske inte blir så mer i livet, men är glad för alla år jag fått och haft möjligheten att göra det. Säkert en världslig sak men viktig för mig...
kram!
Ditte

Ghugge

Nu gick det för fort igen!😳 Inte anonym utan bara jag.

Svar: Tackar för att du är just du...
Ditte

Gittan

Så härligt för mig att ta en tur till Spanien så här på morronkvisten, känner den härliga luften. Sant som du säger, pengar har inte så stor betydelse. Klart man måste ha det också men hälsan är det viktigaste, så skön att du mår bra nu.
Kan man inte ha lapp/kö system där på stranden, ha ha. Det blir nog osämja då kanske är nog bättre att ta det som det kommer.
Stor Kram Vännen.

Svar: God morgon!Kölappar vore bra, men det är nog skönast att "ta det som det kommer". Vi har det bra och både ljuset och havet gör en pigg.
Trevligt att du följer med men du har ju snart varmare trakter som vöntar på dig.
Trevlig måndag önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Nu har jag sett beviset - havet här nere lutar på riktigt! Det är inte jag som tar sneda bilder ;-)

Härliga blåa färger, men attans vad det blåste :-)

Svar: Visst blåste det rejält, men går betydligt mindre än i lördags. Alltid något. Men bar seglarväder om man nu tänkt sig det...Visst lutar havet! Och kanske är det speciellt för Torre.
Ditte

Geddfish

Oh wow, jag gillar dina bilder på havet! Visserligen har jag Vänern här, men det är ju snö is och kallt! Skulle vilja vara som du där. Härligt! Så skönt att du mår bra nu och kan njuta och hämta kraft.
Men, jag kan affirmera mig dit bort hos dig! Ska pröva tankens kraft.
Ha en bra dag, kram, Gerd ♥

Svar: Välkommen hit! Kanske tankens kraft hjälper. För om man tror något tillräckligt starkt så kan det inträffa. Ja, is och snö slipper vi och fint att bara strosa runt i omgivningarna.
Önskar dig också en trevlig måndag.
Kram!
Krafterna kommer här liksom på köpet.
Pr
Ditte

Eva`s blogg

Låter härligt och det är väl så med goa platser kanske borde göra som dem gör på stranden lägg ut en handduk :) hi hi härliga färger och att ni njuter förstår jag vill också tacka för alla fina bilder du tar :) kram ha det gott

Svar: Fint att sitta nere vid havet och blicka ut. Igår blåste det rejält, men det var ändå en vacker dag. Och vi har det jättebra...
Kram!
Trevlig start på veckan önskar jag dig.
Ditte

Bosse Lidén

Möjligheten att kunna byta miljö och skapa geografiskt avstånd till mars och sjukhusbesöken är hälsosamma. Här laddar du batterierna och skaffar dig positiv energi för nästa tuffa resa. Du har fullt med inre bilder att ta fram när det behövs.
Kan du inte pröva med att skriva på spanska bokad/reserverad och Ditte med glada bokstäver. :) Kram

Svar: Skall prova med att tillverka en egen skylt. Tar tid att få till den men tid har jag ju. Är inte så Flink med händerna. Positiv energi samlar jag på hög och är bra att kunna ta fram i mars. Njuter av de ljusa dagarna och att strosa längs havet. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: