Varför? Och det blev så bra!

    
Jag får då och då frågan om hur det kom sig att vi kom att tillbringa så mycket tid här på Costa Blanca och närmare bestämt i Torrevieja. Varför?
Kanske mest av en slump. VI hade i flera omgångar sedan vår tid i KIna, (ja även då..) besökt Thailand, både höst, vinter och vår och oftast stannat minst en månad och ofta flera månader.
Vi hittade vårt lilla paradis drygt 20 mil sydost om Bangkok, Chackapong Beach och även att vi hittade dit var en slump. En väldigt bra sådan. Ja, visst tur var det nog också.
Ingen charterturism, genuint och väldigt trevligt. Vi hyrde olika boenden genom Mabel på Mabelhouse och trivdes så bra att vi planerade att köpa oss ett eget litet boende där. 
Visserligen en lång flygresa men miljön, havet, de tomma stränderna, värmen, maten, vännerna och det genuina lockade oss verkligen.
Men, för det finns ett MEN, hälsan råder man inte alltid över.
Jag har solat mycket i min dag, jag har bränt mig mycket och idealet när jag växte upp, var tomåring och även i vuxen ålder var ju att bli så brun som möjligt och helst på koetast möjliga tid.
För mig som är ljus i hyn, blond och blåögd så kom smolket i bägaren, snarare i kroppen, för några år sedan; ett antal solskador. Men inte ens dessa stoppadefrån början tankarna på att vistas längre tider i Thailand. På något sätt inbillade jag mig att det ändå att det skulle fungera med Thailand och vi skulle kunna vistas där som planerat.
Men på vår sista resa  kom också ett telefonsamtal från Södersjukhuset hemma, ett samtal som kom att förändra våra planer.
Det kunde inte, borde inte bli fler resor resor till Chackapong och Thailand för vår del. För är man där är ju havet, bad,  promenaderna längs stränderna, motorcykelturer, utflykter och god mat å små strandrestauranger  en stor del av tillvaron.
Och att vara här och sitta inomhus kändes helt meningslöst.
Visserligen vistades jag mycket i skuggan, men det hjälpte inte för solskadorna triggades ändå i gång.
Nu när forskningen gått så mycket framåt så vet jag att det var mina solningar för så länge sedan som nu ger sig till känna med skador som jag ännu inte vet vidden av.
 
Underbar strand alldeles utanför vår lilla lägenhet på Beach Park, som gjord för långpromenader.
Turer på motorcykeln blev det och ibland var det jag som körde och bosse satt bakpå.
Men oftast körde han.
Njutbart i skuggan under kokospalmerna.
 
Skymningen sänker sig över polen och stranden.
Så mysigt att sitta här och se solnedgångarna.
Alla fina minnen finns kvar...
 
I Spanien har jag varit många gånger, både på öarna och fastlandet. Och att det nu var i Torrevieja, strax söder om Alicante, vi kom att tillbringa mycket tid var inte särskilt planerat.
Vi önskade hitta en plats dit det var lätt att ta sig, kort flygresa (pendelavstånd) och där vi kunde tillbringa höst, vinter och vårmånaderna. Vi ville heller inte, av förståliga skäl, ha en strand som främsta attraktion.
Men givetvis ville vi ha havet inom räckhåll.
Promenadvänligt, cykelvänligt och utflyktsvänligt var andra tankar vi hade.
De flesta vi nu lärt änna här har först hyrt i olika områden och sedan efter hand bestämt sig.
För oss blev det inte så. Men det blev väldigt bra.
Så när slump och tur sammanfaller så kan det bli riktigt bra. Och stort tack till alla vänner här som bidrar til detta!
 
Trevligt att sitta på en bänk längs Paseon och bara titta på havet,
-eller promenad på stranden .
Solnedgångarna kan vara fina
- och att göra en eller annan utflykt, här till ön Tabarca piggar upp.
 
Ami

Jag förstår att det känns lite vemodigt för dig när du tittar på de vackra bilderna från Thailand. Men jag tror det var klokt av er att avstå det. Och det finns ju kvar om ni skulle vilja åka dit ett par veckor på semester. Men solen är förrädisk, det tänker vi på här varje dag och försöker skydda oss så gott det går. Och Torrevieja är ganska mysigt det också. Och extra kul nu när man känner varandra och kan ses lite då och då :)
Ha en fin eftermiddag!
Kram

Svar: Nu blickar vi framåt och är så nöjda med att kunna vara här så mycket och det känns jättebra. Visst är Torrevieja och omgivningarna här trevliga och alla vänner likaså.
Och Thailand finns ju kvar, liksom minnena därifrån.
Kram i blåsten!
Ditte

Ann-Kristin

Tänk det tycker jag också! ATT det blev sååå bra att få så trevliga grannar på parallellgatan.
Vilken tur att jag fick hjälpa Dig hem med lite grejor som du fått genom förra ägaren 😃.
Kram på Er/A-K

Svar: Tack själv! Och bra grannar är toppen! Kanske var det tur eller ödet som gjorde att vi sågs...Kram!
Ditte

Ghugge

Hoppas iaf att du inte får fler problem med solskadorna och det har ju verkligen löst sig till det bästa med Spanien och alla vänner du har. Önskar dig allt gott och att ni njuter för fullt!
Kallt ute här men varma kramar till er iaf!

Svar: Direkt kallt enligt termometern har vi inte haft men det har blåst mycket, i vindbyarna upp till 13 m/sek, och då har det känts riktigt kyligt. Spanien blev ett bra alternativ för oss och här är det lättare att undgå solen och högsommartider, när det är som varmast är vi ju inte här. Vad gäller solskadorna så hoppas jag att de skall hålla sig inom sina gränser och inte ta ut svängarna...Tack för din omtanke!
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Tänk vad mycket som beror på slumpen, var man bosätter sej, vem man träffar, vem man pratar med, var man är vid en viss tidpunkt,vilken inspiration man får. Ja, slump eller öde!?!
Fina inlägg nedan om Kambodja och inlägget med växterna!

Svar: Tack för din respons! Ja, slump eller öde? Och det kan påverka mycket i många avseenden.
Ditte

Ama de casa

Vi hamnade också här i Torrevieja av en slump. Tänk att slumpen kan bli så bra? :-)

Svar: Visst är dessa slumpar alldeles utomordentliga...
Ditte

TantGlad

Så trist med dina solskador. Och visst var eller ÄR det så att man vill bli så brun som möjligt. Här man då en nordisk hy kanske det inte är det bästa.
Du visar helt underbara bilder av nåt som är det allra vackraste att fota tycker jag......HAVET.
Jag älskar havet. Man får en sån frid tycker jag.
Men det är bra att du gör det bästa av alltihopa.

Kraaaam min fina bloggvän.

Svar: Tack för goa och uppmuntrande ord. Jag försöker tänka positivt och se framåt men rätt som det är kommer det tankar om det som varit och det allra mesta har ju varit bra och tål att begrundas och minnas . Numer är det skugga som gäller och havet kan jag se utan att vara i solen . Stor kram till dig.😀🌷
Ditte

Aaa

Ja, tur att det fanns en altrnativ lösning. Är solen mindre intensiv i Spanien än i Thailand?(säkert på vintern?)

Svar: Solen är inte lika stark och vi är inte i Spanien under den hetaste tiden på sommaren. I Spanien lockas jag heller inte att vara i solen på samma sätt som i Thailand . Lättare att göra andra saker..
Ditte

Preciosa

Gokväll!
Och vilken tur vi hade då av din slump :-)
Tack för den :-)
Kram P ♥

Svar: Gokväll själv!Ja , visst är det bra med både slump och tur. Och dte i flera avseenden, så tack detsamma.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vi hamnade också här av en slump! Vi "vågade" ta steget och fick vårt lilla paradis i solen. Här finns allt man kan önska sig, värmen, solen, vyerna, havet och vännerna.
Tack för den trevliga reseskildringen om Kambodja. Vad fint det blev med blommorna i er trädgård!
Kram

Svar: Vad roligt att ni också hamnade här av en slump. Slumpen måtte ha bra dragningskraft åt det här hållet. Och visst finns allt och nästan lite till ibland...Trevligt att du följde med till Kambodja, för mig var det en mycket speciell resa i historien.
Blommorna här hemma ser ut att ha överlevt blåsten, men även i natt får fru Kamelia komma in. Hon är så känslig och kan nog lätt blåsa bort. "Passifloran" väntar i shoppingvagnen på sin plats i jorden. Men jag är rädd att hon skall brytas av i vinden. Men snart är hon på plats.
Kram!
Ditte

mariana och ash

Känslosam läsning , ni har nog valt efter hjärnan inte hjärtat.
Detsamma har vi gjort då vi köpte i jan
Vi ville köpa i ZA då vi bott där 98 - 03 men med barn och barnbarn och äldre föräldrar och ......
så blev det som det blev och vi tror det blev rätt.
Med 2 hundar 1 katt är det enkelt med bil, korta semestrar med barnbarnen Skavsta till Alicante snabbt. Tror allt blir alldeles underbart ♡

Svar: Ja, att fundera på varför det blev just här I Torre vi valde att tillbringa tid, är känslosamt och kanske var både hjärna och hjärta inblandade....Men det känns bra att vara här. Och man skall inte jämföra äpplen och päron. även om båda är frukter.Hoppas och önskar att det blir lika bra för er och att ni kommer att trivas.
Kanske vi ses här i trakterna? Hoppas!
Ditte

Marja

Det verkar som att ni hittat rätt och trivs med er tillvaro i Torre. Hoppas bara nu att dina solskador inte blir värre och att ni kan njuta många år av det vackra havet, den goda maten, de underbara blommorna m.m. Kramar! :)

Svar: Jag är glad för att vi hittade hit av en slump. Tur, kanske? Vi trivs och har det så bra här.Kram!
Ditte

amanda

Oj villa härliga bilder!! :)

Svar: Tack! Och vackra minnen...
Ditte

Malin

Vackra Thailan, de senaste dagarna har jag gått och längtar tillbaka till detta vackra land. Vad saker kan ändra sig och bli till något bra i slutändan ändå. Och att ni nu hittat er en ny vacker pärla i Spanien!

Svar: Thailand är verkligen fint och jag är glad för alla de gånger vi varit där. Men nu är vi jättenöjda med att vara här. Saker och ting förändras i livet och vi med dem.
Ditte

Znogge

Jag vet ju själv att det inte alltid blir som man tänkt sig men ibland så kan det bli riktigt bra ändå. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig en liten lya i era trakter men än så harvar jag på i saltgruvan. I sommar avstår vi solsemestern och just nu så är jag nöjd med det.

Härliga bilder som vanligt!

Kram

Svar: Tack! Irland och Dublin blir ju toppen! Nej, solsemestrar får vi klara oss utan och det går bra det också. Kul att se annat än stränder, fast å andra sidan har vi när vi rest alltid sett oss omkring i omgivningarna. I solen har jag inte varit på många år, men även skuggan i sydligare trakter är förädisk. Kramar och lycka till idag med läkarbsöket med din mamma.

Ditte

Veiken

Jag hamnade där jag är - av en slump och det är ditt gamla paradis. Idag har det regnat över Beach Park och det är fortfarande lite gråmulet 27 grader och skönt!
Du har verkligen hamnat så bra i Torre. Fantastiskt vackert - när man ser dina bilder - ljust och härligt! Jag förstår att ni stortrivs därnere. Jag har bestämt att jag någon dag ska åka till Torre och se hur det är därnere! Kramar

Svar: Välkommen hit! När vi nu inte längre kan tillbringa tid i dina trakter så är det här ett bra alternativ. För min del gäller ju numer skugga och då är det bar att kombinera det med promnader och cykelturer. Här är mycket ljusare än hemme, ingen snö eller minusgrader. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Oj va mysigt där i Thailand skulle jag kunna tillbringa veckor beställde ni det på egen hand? bo direkt vid havet är ju det ultimata :) men förstår att ni har det bra där ni är just nu :) stor kram

Svar: Vi har nästan alltid bokat och rest på egen hand och det har fungerat toppen. Oftast kan också transport ordnas i samband med att man beställer boendet. I Thailand bodde vi ju på stranden, härligt och nästan inga turister.Men vi trivs jättebra här och nu blir det ju inget med solande för mig.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Tack för att du delar med dig. Du verkar vara en kvinna som försöker göra det bästa av situationen och hitta lösningar som inte behöver bli sämre. Sedan kommer alltid stunder då man lite vemodigt saknar saker. Det tillhör livet. Är ett bevis på att man haft ett rikt liv. Harmonin ligger i att hitta en balans mellan då-nu-framtiden. Du/ni verkar ha gjort kloka val. Kram Bosse.

Svar: Tack för support! Visst är det viktigt att försöka hitta en form av balans i tillvaron. Och ibland väger brädan över kraftigt åt ena hållet för att i nästa stund återfå en jämvikt. Val har jag gjort många i livet och ibland bättre, ibland mindre bra, men detta tillhör ju också livet.
Stor kram från mig.
Ditte

Jennie bott i LA

Underbara pics!

Svar: Tack! Och visst kan de ge mersmak till att resa.
Ditte

joe

Men så fantastiskt....riktigt avundsjuk :)

Svar: Ja, livet kan vara nog så fint...
Ditte

Oliwia

Tabarca är riktigt vackert!

Svar: Visst är det och dit blir det fler turer i vår.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: