Till havs, men på land.

    
Att sitta på en bänk och se ut över havet är en verklig "lisa för själen" och att  solen sedan inte bestämt sig för om den vill tränga igenom molntäcket eller inte, får vara av underordnad betydelse.
Just idag var den här bänlen ledig för en stunds filosoferande.
Dagen har varit ite obestämbar i konturen men fram på eftermiddagen kom väninnan I och jag ut på en rejäl promenad. Givetvis strosade vi längs havet.
Vi tog en tur ut på den långa piren och visst drog det i båt-tarmen. Nu var det ju inte båtar i min prisklass som var till salu utan x gånger större. Och för övrigt skall jag/vi inte ha båt.
Men att titta på dem är inte skadligt.
 
En prefekt placerad bänk för filosoferande. Dessa är det gott om längs havet men inte så ofta de är lediga.
 
En rejäl och bekväm husbåt till salu. Prislappen tittade jag inte ens på. Men, nu skall jag/vi inte ha husbåt och ingen annan båt heller. Men; jag slängde ett antal ögonkast på de gigantiska katamaranerna som låg vid kajen och några var dessutom till salu. Dock förutsätter det ett större kapital. Och sist men inte minst krävs att man kan vistas i solen. Det kan inte jag.  Så av två viktiga förutsättningar förlorar jag båda.
Men å andra sidan vinner jag annat. Hälsan kanske?
 
Som vanligt ligger de flesta båtar här i Torrevieja vid kaj. Bryggseglare är det gott om.
(Detta är en liten del av hamnområdet.)
 
Vi fortsatte en bit på den ca 1300 m långa piren och kyligt kändes det inte trots att termometern knappast nådde öve +14 idag.
Längs hela piren ligger bräder av trä och jag tror att de bidrar till att ackumulera gårdagens solvärme. Vi stannade då och då och njöt av havet och molnen som dansade på himlen.
En fin dag och att befinna sig nära havet, t.o.m. nästan på det, det ger mig så mycket energi.
Och i morgon är en ny dag...Söndag!
 
 
 
Vackra molntussar som dansar på himlen ger det där "lilla extra" och jag drömmer vidare...
 
Ama de casa

Ja fy tusan vad kallt det är nu! Men jag har nog glömt hur kall vintern är i Sverige.
:-)

Svar: Lite kyligt är det förvisso men inga minusgrader och ingen snö. Och värmen är på G. Men vet inte när...
Ditte

Susan

Ja Ama, det har du! ;)
Kram//Susan

Svar: Dock ingen snö och det är ljust och ändå nu i kväll +8. Alltid en början på varmare dagar. Kram!
Ditte

Iris

Vad jag längtar efter värmen, att kunna sitta i soffan vid strandpromenaden och filosofera. Njutning! Nu ligger jag här i soffan, Ac på, GT i glaset och melodifestivalen i Göteborg håller mig sällskap. Tänker på er, kram

Svar: Vi tänker på dig också. Mycket! Mailar i morgon! Hoppas du kryar på dig. Tyvärr blev man ju inte alltför pigg av "mellon" men lite sällskap är det ju. Men jag tog till ett korsord då och då...Saknar dig!
Bli frisk snart!
Kram!
Ditte

Ami

Ja, idag var det ingen blåst, men ändå ganska kallt. Men sol och värme kommer så småningom :)
Önskar er en fin kväll!
Kram

Svar: Nej, ingen blåst och trevligt att kunna sitta ute och fika öäven om en jacka är på. Och ljuset betyder mycket. Visst kommer värmen...Frågan är bara när...
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder från dagens promenad. Vid halvfemtiden i morse när jag var upp och åt frukost, då var det bara +4, just nu är det drygt +9 och duggregn ute!
Kram!

Svar: Ja, men vi slipper snö och minusgrader. Och dagarna är ljusare än hemma...Försöker tänka positivt!
Kram!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Värmen kommer på första vårdagen 20 mars! fast det kan man inte lita på.
Förra mars var lika blåsig som februari men andra halvan var det iaf 19-21 gr :-)
Kram P ♥

Svar: Hmm! LIte lång väntan. Men då hinner jag hem ett varv emellan. DRt är i alla fall inga minusgrader eller snö och dagarna är mycket ljusar eän i den svenska huvudstaden. Bra så!Kram!
Ditte

Veiken

Jag älskar också havet och att titta på båtar. Kanske drömma lite också. Den där långa piren skulle jag älska att gå på och bara vara samtidigt som den ena foten sätts framför den andra i långsam takt! Fina bilder därifrån! Kram

Svar: Att gå där på piren och se horisonten rakt ut är rogivande. Och en del båtar, de flesta ganska fula, i mitt tycke ligger ju vid kaj här. Många bryggseglare är det. Men å andra sidan så finns det heller ingen skärgård, utan en ö en bit ut, Tabarca, och där är det fint. Men skärgård? Ack nej.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Havet är min frizon har alltid varit så där av flyttar jag aldrig om jag inte måste ...se bild sen på mitt inlägg för idag att bara ställa sig o titta ut ...så jag förstår dig fullt ut ....hoppas din söndag blir härlig kramen

Svar: Havet är vackert, helt oavsett väder tycker jag också. Fin bild som du tagit! Här skiner solen från en än så länge klarblå himmel och visst blir det en bra dag men långpromenad längs havet och lunch utomhus. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

¡Buenos Días !
Härligt att gå där på piren. Det var ett tag sedan för min del. Däremot nedanför och nästan fram till pirslutet ligger det ju ännu mer båtar och trevliga små barer/restauranger. De har kanske inte öppet så här års.
Kollade bara lite på mellon, inte mycket att hurra för.
Önskar Dig och Bosse en trevlig söndag.
Kram/A-K

Svar: Nej "mellon" var verkligen i mitt tycke "lågvatten". Och Molly som sjöng först som kom inte med vidare mycket p.g.a. trassel med en app man skulle installera och rösta genom. Hade Saade varit först ut så hade protesterna varit ännu större....
Vad gäller restaurangerna nedanför piren så var de inte öppna. Bara Nicki beach hade två besökare...
Strålande sol här idag och långpromenad La Mata tur och retur, 10 km.
Önskar dig en fin kväll.
Kram! Och hälsningar från oss båda.
Ditte

Znogge

Vi hade plus 5 i morse men vassa vindar gjorde att det kändes som -10 grader. Nåja, solen är i alla fall framme och det känns gott!

Kram

Svar: Skönt med sol hos er också och kanske vinden avtar...Men den bidrar till att det känns så kallt. Strålande söndag här på alla de sätt. Och ingen vind. Den har nog hamnat hos er. Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Bra att du samlar energi. Jag är mycket mer intresserad av att titta på båtar än att befinna mig på dem. Ska inte bänken vara vänd mot havet? Eller är det havsutsikt åt andra hållet också? Här var det så fint i bilen på Österlen. Sol och blå himmel. Men i vinden. :( Söndagskram Bosse

Svar: Jodå, energi samlas för fullt. Jodå, vissa bänkar är vända helt mot havet och andta mot Paseon för att man skall se folk, men det går bra att sitta på snedden och ha uppsikt på både och.Förstår att Österlen bjöd på sin skönhet dag när solen sken och himlen lyste blå.
Men bilen var kanske vindtät.
Här har det inte blåst idag och det har heller inte varit ett moln synligt. Mycket behagligt.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: