Test och utvärdering

    
 Här hemma har ugnen gått varm sedan den gjorde entré i huset för knappt en vecka sedan. Över och undervärme, varmluft och grill har provats och allt som kommit in i ugnen har också kommit ut med bra resultat.
Det var ju vad jag hoppades på, men man har ju aldrig några garantier.
Jo, det har vi vad gäller ugnen. En garanti på två år.
I går tog jag lite vad som fanns och improviserade fram en middag.
Här är finns inte färska lasagneplattor i samma utsträckning som hemma, men väl torkade. Och lägger man dessa en stund i kokande vatten några minuter så blir de i skick som de färska. Nästan!
På lasagneplattorna lade jag en skiva kokt skinka, fräst purjo och zucchini, plus lite riven ost. Över de hoprullade plattorna blev det ett lager hemgjord tomatsås, där färska och konserverade tomater fick samsas med lite färska örtkryddor, peppar och vitlök. En sås av turkisk yoghurt, örtsalt, peppar och lite örtkryddor breds över som ett vitt täcke och över det hela riven ost. En ugnsplacering på ca 20 minuter i 200 grader blev perfekt. (Men det kan ju variera på olika ugnar. ) Ytan skall i alla fall ha hunnit få färg...
En fräsch sallad till och middagen var klar.
I kväll blir det grillen som skall få arbeta igen, nu med kycklingfilé. (Senaste gången den användes var det oxfilé och den blev riktigt bra grillad med fin yta. Inte som med en träkolsgrill förstås, men bra ändå...)
Så jag är nöjd med ugnen. Mycket nöjd.  Bosse också!
 
 
Ann-Kristin

Hola!
Det såg väldigt gott ut! Kul ide att rulla lasagneplattorna. Släpar kanske med mig rökt skinka.
Blir inspirerad att testa min ugn när jag kommer ner. Kanske Du och Bosse vill bli försökskaniner och smaka på ev mat? 😃🍷
I kväll ska jag på logen och träffa Rebackasystrar. Spännande då nya ämbetsmän ska agera på sitt första möte.
Önskar er en bra kväll och kram/A-K

Svar: Vi kommer som små skott och provar dina kokonster. Väldigt gärna. Trevligt med Rebeckasystrarna i kväll.
Önskar dig en fin kväll.
Kram!
Ditte

Veiken

Lasagneplattor är väl detsamma som canelloniplattor? Konstigt att det inte finns färska. Det köpte min mamma alltid i Spanien när hon åkte hem och vi fick några härliga middagar. På den tiden fanns inte canelloniplattor hemma i gamla svedala! Kramar

Svar: Jag tror att det är samma sak. Säkert finns dessa fäska plattor, men jag har inte hittat dem. Inte ännu. Men dessa går bra om man bara lägger dem i hett vatten i 5-10 minuter så mjuknar de.
Och lång hållbarhet där i sin stelhet...
Kram!
Ditte

Ghugge

Hejsan! Hungrig igen efter din beskrivning av vad ni har och kommer att äta..mums! Promenerade 5 km idag så nu blir det äta av..! Ha en skön kväll. Kramar

Svar: har också varit ute, men det blev en kortrae sväng. Visserligen +13 nu sent på eftermiddagen men det blåser 9m/sek och en kylig västlig vind. Satt dock ute och fikade, men där var det lä....Låter skönt med en matbit efter promenaden.
Trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Znogge

Den improviserade middagen lät minst sagt delikat! Goda smaker som gifter sig och fin med varandra är säkra kort. På fredag ska jag laga hemgjord lasagne. Lasagne är en av mina favoriträtter som jag njutit av i såväl Italien som Spanien. Men nu är det alltså upp till bevis ;-)

Kram och trevlig onsdagskväll!

Svar: Middagen blev bra och det är roligt att hitta på något av det som finns hemma. Lasagne gillar jag också, en klar favorit men den tar ju lite tid att få till så bra att inte sätta igång en vardag, om man jjobbar alltså...
Trevlig kväll önskar jag dig också.
Ditte

Fia

Ugn är nog inte så dumt! Det fanns en liten rackare i vår lägenhet som vi ställde undan, får kanske omvärdera detta!

Svar: Vi hade en liten bänkugn och den var helt ok, men om vi skulle laga mat till fler än två personer så räckte inte kapaciteten till riktigt. Och jag lagar gärna mat till fler...
Ditte

Lena i Wales

Grattis på 10-årsdagen till er båda, omän lite sent! Vilken härlig middag det verkade vara!
Din ugnsmat ser inte heller dum ut!
Ha det bra!

Svar: Det blev en trevlig 10 årsdag, verkligen, och med god mat med fin utsikt över solnedgången. Och en rejäl ugn är en fördel om amn lagar en del mat hemma och det gör vi ju.
Ha det bra du också. Och välkommen tillbaka till Wales.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Jag är glad att ni fick en bra ugn eftersom jag sa vart ni kulle gå :-)
Tänk om det varit tvärtom :)
Kram P ♥

Svar: DEn är toppen och så fint att få den installerad och hemkörd. Dessutom två rs garanti. Bra förslag på butik!Kram!
Ditte

Ami

Visst är det skönt med en lite större ugn. Det går lite lättare att laga maten då. Men nu blir det kanske mer "ute mat" några dagar när gryt och vin rundan drar igång?
Kram

Svar: Välkomna hit! Visst,en större ugn är trevligt och lättare att laga mat till fler. Men under gryt och vinrundan finns det annan mat än den hemlagade som lockar. Blir svårt att välja restauranger och mat . Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: