Storm i ett vattenglas

    
 Visserligen blåser det rejält idag också, men storm är det inte. Däremot stormade det till i mitt huvud.
 
 
Upptäckte igår helt plötsligt att den bloggportal jag använder, blogg.se, på eget bevåg, hade ändrat designen på min blogg i mobilversionen, inte bara på min, utan hos alla andra bloggare på blogg.se. Mobilanpassning, "mobilvy" kallas det! En form av likriktning kanske, men åt en riktning som jag inte alls tycker om. Tvärt om!
Men med visst arbete och "fnul" kunde man enligt en instruktion (som jag inte förstod) få mobilbloggversionen lite mer personlig.Varför då andra ett "vinnande koncept"? Jo, för att "Google bestämt sig för att nedvärdera sidor som inte är mobilanpassade, samt att det skulle bli lättare för andra som letar efter bloggar att hitta de man söker. Sedan skulle det gå snabbare i "Stockholms tunnelbana och Stockholms skärgård" att få upp bloggar. Och dte handlade om 30 sekunder...Puh! Matt blir jag.
Jag bryr mig i varje fall inte om vilket, utan jag vill ha min sida som jag önskat och bestämt.  Ja, min egen är det ju inte, utan det är Sanna , en jätteduktig tjej, som jobbar med det mesta inom området som efter mina önskemål gjort designen.
Så efter ett mail till Sanna, så ryckte hon ut och fick till min blogg som vanligt även i mobilversionen. Tusen tack!
En fråga till alla som bloggar och jag vet ju att det finns många portaler som används; Vad tycker ni om detta förfarande? Och hur skulle ni reagera? 
Och för de som bloggar hos blogg.se; Hur gör ni? Vad tycker ni om denna anpassning?
 
Ordningen är i alla fall återställd nu för min del och jag andas ut. Stormen i vattenglaset är över. För den här gången.
 
 Jodå, det var en del mindre stormande igår också. Kafferep hemma hos oss med semla. Jättegott! Blåste gjorde det, men vi kunde sitta utomhus och det är alltid trevligt så här i slutet av av februari.
Carina och Horst hade beställt semlor i Matboden i La Mata och kom hit med dem. Preciosa och "La Syrra" kom också och med lite trängsel rymdes vi runt bordet. Trevligt!
 
Halva semmelgänget-
 
och den goda semlan.
 
Fia

Hej Ditte! Ja inte blir man glad när andra makter styr, tur att du har en bra bloggdesigner som fixar när det strular! Semlor ja, vi har ätit 3 stycken var sen vi kom hem! Vid olika tillfällen. Här i Västerås har vi hittat de godaste, ja gissa var? På IKEA av alla ställen! Idag flera plusgrader och en hel del sol. Har varit i de kinesiska redskapen i en park nära oss. Sedan skottade jag av bara farten ut ett par snödrivor som jag inte ville se! Våren har nått upp till Gävle enligt meteorologerna!🌞

Svar: Skönt att våren har kommit hemma! Och en semla till får jag nog äta hemma. Oj, vilken motion du fått! Här går och går vi. Det har blåst så cyklarna har fått vila. Jag är så glad att Sanna hjälper mig. Skönt att ha fått det på mitt sätt igen. Ha det skönt och njut av våren.
Ditte

Sanna Preifelt ❤

Så lite så. Jag tror det handlar om att de ser större chanser att tjäna pengar. Din är ju dock mobilanpassad, men med så kallade "media queries" istället. Vet dock inte vad google säger om det, men det är jättevanligt att en mobilanpassar en hemsida eller webbplats med just media queries, så jag tror inte att din blogg kommer hamna längre ner på Google för det. Men sedan förstår jag att Google vill lägga de som inte anpassar längre ner i och med att det är så vanligt att kika i telefonen och i paddan nu för tiden. Men, som du säger, vi har löst det nu :)

Svar: Tack Sanna! Du är bäst på detta! För min del spelar det ju ingen roll var jag hamnar på någon söklista...Men jag kan förstå att en blogg behöver mobilanpassas, men jag tycker inte det skall bli någon form av likriktning. Nu är jag nöjd och glad igen!
Och jag får väl säga som skidåkaren Ingmar Stenmark sa en gång till journalisten och sportkommentatorn Plex Petterson ; " det är svårt att förklara för någon som inte begriper vad det går ut på"... Alltså du vet jag och datatekniken. Tack för att du finns Sanna och har en hjälpande hand.
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Fy så jobbigt när det strular. Tur att det finns hjälp att få från dem som kan 😊
Så trevligt det såg ut hos er i går på semmelfesten. Älskar semlor men håller igen, då jag ökat så mycket i vikt sedan jag slutade röka. Har du lust att maila mig era tider i Torre framöver .
Kram/A-K

Svar: Jättetrist! Men duktiga Sanna ordnade till det. Nja, en semla har jag ätit i år och kanske blir det en till hemma i Stockhilm före påsk, en liten...Jag skall maila våre tider i Torre till dig, men mycket är osäket ännu.
kram och hälsningar från oss båda.
Ditte

Ama de casa

Att göra så är ju nästintill att inkräkta på copywrighten... Fy så fräckt!
Skönt att det har ordnat sig i alla fall.

Såg himla trevligt ut med semmelkalas :-)

Svar: Semmelkalaset var trevligt. Och nu har jag ätit en semla även i år. Mn visst är det otrevligt när man föses in i en fålla som hos blogg.se i detta fallet. Jag struntar väl i en lista på Google....
Men nu är ordningen för min del återställd. Skönt så!
Ditte

Ami

Men kan de bara göra hur som helst? Det verkar ju inte klokt :(
Jaja, men tur att Sanna ryckte in och fick rätsida på det :)
Och semmelkalaset såg väldigt trevligt ut. Och visst vill man försöka sitta ute :)
Kram och trevlig kväll!

Svar: Tur att Sanna finns! Jag är så glad för hjälpen jag får. Tycker det är trist att blogg.se agerar då här. Men nu ser min blogg även på mobilen ut som jag vill. Trevligt med semmelkalas och skönt att sitta ute. Kram!
Ditte

Ghugge

Ja, fy sjutton så mycket konstigt med blogg.se ibland undrar man..men det är nog inte bättre någon annanstans!? Ser inte någon skillnad på min mobil..men får nog kolla lite då och då.
Tur att du fick hjälp iaf. Ha det gott!☺️ Kram

Svar: Nej, hos dig såg jag inte så stor skillnad men visst är din dataversion på bloggen annorlunda vad gäller " header". Jag är glad jag fick hjälp annars hade jag funderat på att byta portal. Trist när det skall vara lika. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vad fräckt att bara ändra utseendet så där. Skönt att du fick hjälp av Sanna att lösa problemet.
Tack själv för igår! Hälsa Bosse från oss.
Kram
//Carina

Svar: Visst var dte trist att blogg.se bestämmer hur det ska vara, men det tjänar säkert pengar på det....Ja, Sanna är toppen! Så nu är jag nöjd igen..
Tack själva för igår! Jättemysigt med "semmelrep".
Vi ses och hörs!
Kram!
Ditte

Znogge

Sådana ändringar gör mig väldigt irriterad för allt blir verkligen inte till det bättre. Jag har läst många andra som blivit irriterade så du är inte ensam om din reaktion. Själv håller jag till på annan portal men blir lika sur när saker förändras till det sämre för även sådana förändringar göres.

Kram

Svar: Nu har stormen lagt sig för min del och jag fick ju bra hjälp och är glad för det. Men det är bökigt att byta portal....Började blogga här när vi bodde i Peking och då var det den enda som fungerade och sedan har jag stannat kvar av bara farten. Kram!
Ditte

Leffe

Tyvärr blir det så när IT nissarna styr. Vi får tyvärr finna oss i att så fort man vant sig och allt funkar bra, då kommer det en ny uppgradering och det är bara att börja om igen.

Svar: Visst ligger det något i det. Och ofta är pengar med i även bloggportalerna. Men nu är det åter lugnt i vattenglaset.
Ditte

Preciosa

Gomorron Ditte!
Ja min blogg är tydligen inte paddaanpassad :-) Folk ser andra bilder i bloggen än vad jag lagt in i sista inlägget. Tur att det fortfarande är mina blider då hahaha...Kunde ju vara nåt läskigt :-)
Tack för semmeldagen! Grädden kunde varit bättre men ätbar iaf...Får äta ett gäng original hemma :-) Kram P ♥

Svar: Gomorron! Bäst jag tittar på hur din blogg ser ut i mobilen ...Men oftast läser jag på datorn och då spelar det ingen roll. Trevligt med semmelkalas! Blir inte så många semlor per år för mig men får prova en liten hemma. Kram.
Ditte

Eva`s blogg

Ja jag såg det på min också men har tyvärr ingen som kan återställa den så jag får ha det så, men fräckt som tusan att göra så ...bra att du fick ordning på din :) kram njut av dagen

Svar: Visst är det både fräckt och trist...och jag hade inte själv fått tillbaka det som jag ville. Men oftast läser jag bloggar på datorn och där är det ingen förändring. Skönt så långt! Kram!
Ditte

Freedomtravel

Jag hann nog inte se din blogg i mobilutförandet... Själv har jag valt att inte mobilanpassa min sida eftersom jag tyckte den blev så tråkig... Men hur menar du att Google nedvärderar sidorna då?

Svar: Det stod på hemsidan och den info jag fick från blogg.se. att "Google placerar bloggar som inte är mobilanpassade längre ner på söklistan" när Google används. Vet inte om det bara bloggar hos blogg.se eller i inte. Jag bryr mig inte men har med hjälp nu fått tillbaka den mobilanpassade version som är ok och inte den som blogg.se har bestämt i sina förslag. Man kan ändra där också men jag vet inte hur man gör så att Sanna hjälpt mig är jag glad för. Nu känns det som min blogg igen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: