Solskensgatan, idag med sol.

    
Idag är Solskensgatan åter värd namnet. ja, i och för sig är det inte gatans namn, men vi kallar den så. Gårdagens gråväder är utbytt mot strålande sol och det är helt molnfritt. Härligt! Termometern jobbar på och har nu orkat upp till +15 och mer lär det bli under dagen.
En perfekt dag för utomhusvistelse och kanske kan någon fönsterbräda också komma upp.
 
Solskensgatan gör idag skäl för sitt namn.
Här är det sol, om den är framme, från tidig morgon till sen kväll
 
Gårdagen försvann i rasande fart med Preciosa och La Syrra på lunchbesök. Jättetrevligt!
Planerna på att sitta utomhus på terrassen och äta lunch fick snabbt skrinläggas eftersom regnet hängde i luften och de hurtiga +13 graderna inte gjorde det hela bättre. Så bordet flyttades in. Men vad gjorde det?
Lunchen;   mina "svenska" köttfärsbiffar med svampsås, var omtyckta av både  gästerna och oss och Bosses potatismos likaså. Någon födelsedagstårta var inte bakad men en "brownie" till kaffet blev det.
Någon samlad bild av oss alla blev det inte, men däremot en bild på Bosse och mig. Preciosa är fotograf och bilden lånad från henne.
 
Jodå, även blommorna tyckte att det kändes grått och lite kyligt igår.
 
Vad gäller blommor så håller Preciosa  på att avveckla sin blomsamling och jag har fått äran att överta vårdnaden av några av dem och fler är på väg att flytta hit. Och blommor tycker jag mycket om...
 
Denna orange/gula skönhet kom igår i min ägo
och även den vackra bougainevillan, lite i bakgrunden, har kommit från Preciosa.
Men den skall ner i jorden. Snarast!
 
När jag nu denna soliga morgon var ute för att se till blommorna och höra hur natten varit så passade jag på att se efter om penningträdet hade lämnat några spår, euro, ifrån sig. Icke! Men däremot var det några bin som förlustade sig. Trevligt det också!
Inte en euro så långt ögat kan se...
 
Plikterna kallar! Nåja, i alla fall hög tid att ge sig ut och njuta av både sol och värme.
Och idag blir det lunch utomhus...
 
Ann-Kristin

¡Buenos Días!
Härlig bild från Solskensgatan och på paret som bor där. Önskar så att jag hade varit på bild promenerandes ner till Er från parallellgatan 😊.
Men, men i april då blir det verklighet. Tar gärna emot recept på dina biffar och Bosses pot.mos. Kan själv förvisso, men kryddar ofta för mycket och gärna med salt.
Ha en bra dag i solskenet, här vill inte solen riktigt fram.
Kram till Er båda/A-K

Svar: Nu blir det utgång! Härligt väder, verkligen. Recept kommer!kram!
Ditte

znogge

Så mysigt och fint ni har det på er Solskensgata :-) Blomsterprakten är inte fel heller! Här hemma kämpar jag på med den sista amaryllisen. Den är ljuvt rosa och vit så jag nänns inte slänga ut den...

Önskar er en riktigt varm och skön fredag!
Kram

Svar: Feedagen har varit, trevlig, varm och skön och nu på em är det fortfarande +18. Och visst piggar blommor upp. Jag kan förstå att du har kvar den fina amaryllisen. Kanske kan den planteras ute och sedan komma tillbaka och blomma. Önskar dig också en trevlig fredag.
Kram!
Ditte

Annika

Härligt med bilder på solskensgatan och med ett par av dess invånare. Jag har inte varit inne på bloggen på några dar. Har skummat igenom och sett att det finns en hel del spännande att läsa både från när och fjärran.
Kram

Svar: Idag gjorde gatan verkligen skäl för namnet, igår var det mer tveksamt. Men oftast är ju vädret bra här, skönt nog.jodå, det finns lite av varje att läsa..
Kram!
Ditte

Aaa

Härligt att ha ett eget gäng där nere! Helt perfekt.

Svar: Ja, roligt att ses då och då och fint att kunna hjälpas årt om det behövs.
Ditte

Ama de casa

Trevligt!

Jag brukar springa runt och skörda alla penningträd på nätterna. Bara så du vet... ;-)

Svar: Ja då förstår jag varför vårt saknar pengar. Men om det är du , så går det bra. Kanske delar du med dig.
Ditte

Ghugge

Solskensgatan, så fint! Blommorna är helt underbara och det är en så härlig hobby att pyssla med blommor. Paret som står där är stiligt värre! Trevlig helg på er!

Svar: Tack! Ja, gatan heter ju inte Solskensgatan, men vi kallar den så. Och visst är det fint med blommorna. Skall imorgon försöka leta vidare efter passionsblomman och köpa hem mer jord så växterna kan omplanteras. En trevlig syssla!Kram!
Ditte

Susan

¡Hola! "Mina" Spanientanter verkar ha haft en trevlig lunch. :) Önskar att jag hade varit med! Vackra blommor! Blir det ett besök hos handelsträdgården i industriområdet? Han sa att de skulle få in pasiflor den 9 februari. ;) Hoppas att nihar haft en härlig dag utomhus. Läste på nätet att det hade varit ett nytt skalv i Torre i em kl 14.17. Inte så kraftigt: 1,4 på Richter.

Nu blir det strax "På spåret" här på Åsöberget. Skönt att det är fredag - veckans arbetsinsats har tagit lite på krafterna. ;)

Kram//Susan

Svar: Vi hade en trevlig lunch här igår och du var saknad. Men vi tar repris en annan gång. Ja, jag har varit hos hendelsträdgården i industriområdet, men då hade inte blomman kommit. Hoppas på imorgon.
Något nytt skalv idag har jag inte märkt. Men gårdagens upplevde vi.
Nu blir det även här "På Spåret".
Kram!
Ditte

Ami

Vilket trevligt födelsedagsfirande det blev. Och tänk vad härligt det är att få se lite färgglada växter :)
Och vad fint ditt penningträd blommar....Vi har aldrig heller lyckats se några eurosar på vårt. Det verkar vara någon som är här och plockar av dem så fort de kommer ;)
Kram

Svar: Att fira är alltid trevligt! Och det gör vi gärna. Jag har också förstått att någon i er närhet har som intresse att plundra penningträden och det oberoende vart det växer. Skall prova med en fälla och larm. Kram!
Ditte

Tina

Ha haa, Ditte, då! Vad paff du kommer att bli, om några euros visualiseras där 😉
Fint namn på gatan. Vet ju inte vad den heter annars, inte helt lätt med alla Calle och Avenidas!

Svar: Ja, jag har tittat även idag. Men inte en euro. Kanske mer jord och näring behövs.Visst är "Solskensgatan" ett fint namn. För här är det alltid sol, från tidig morgon till sena kvällen, om inte molnen är framme förstås. Inne på terrassen finns det dock alltid skugga att tillgå, vilket är skönt sommartid.
Ha det gott och kanske ses vi här nere under våren.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: